Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

yok vanim benimkide cok hassas benim bacak boyum uzun adimlarimda uzun oluyo..ben cocuklarla cikamiyorum yuruyuse o yuzden evde spor yaoarken ev iai yaparken cebime koyuyorum..zaten tam adim olmayinca ibre atmiyo..cok faydali bisey insani daha da motive ediyo aynen devam...

Takma kafani dun dundur bugun bugun onemli olan bugunun degerini bilmek..

Yaa sen cok supersin maasallah hepimizden once mezun olucak gibi görünüyor su n...ha gayret devam..

Allah kabul etsin tatlım.borçları gün kısayken ödemek iyi oluyor.hemde oruç manevi olarak insanı doyuma ulaştırıp rahatlatır.sıkıntılı zamanda iyi yapmışsın
Aynen öyle canim..zaten ben bu hizla gidersem ramazana anca biter borclarim...

benimkide hasas.ama dediğin gibi adım uzunluğu önemli.ben küçük ve hızlı adım atıyorum.buda padometreye yansıyor.uzun adım atmıyorum.yürüyüş bandında uzun adım deneyim dedim lap lap adımlarım oldu.bende normal yürüyüşüme devam ediyorum.aletlerdende enzorlayan uzay yürüyüşü.kiloyu yavaş kaybediyorum.benim kadar çabalayan başka bir kişi daha çok verir ama neyse birde yaş faktörü var.neyse

umarım oruç borcunuda bitirirsin

vermem gereken nerdeyse 12.5 kg var.benim zayıflama hızımda bu çok zaman alacak.
her ay diyetisyene gitmem motivasyonumu sağlıyor.diyeti bırakmamamı sağlıyor.
buda en az 6 aya yakın diyet daha yapmalıyım.birde adet döngüsü geldiğinde 2 kg bile vücudum topluyor.1 kg vermişken birden 1 kg yeniden alıyorum hatta 3 kilo birden topluyorum.

1 ay sıkı diyet yap 2 kg ver sevin adetin gelsin + 2-3 göster.bazen motive olmak zor

karnıbahar yemeğimi ocağa koydum.1 tatlı kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı acıbiber salçası 1 soğan 300 gr kadar karnıbahardan oluşuyor.8kaşık suzuz sebze yemeğim var 1 kase çorbam var.tarhanam hala duruyor bitmedi.yoğurdum 25 gr ekmeğim sınırsız salatam var yağsız olacak.menüm epey kalabalık gibi.hem besleyici kalorisi düşük yemekler.tok tutma olayı fazla olmuyor.çünkü insana tokluk veren yağdır.yağım yok denecek kadar az.aslında peynir zeytin ve yemekte var akşama yeşil mercimek yapabilirim.en azından 2 gün yerim.benim yemeklerimi kimse yeiyor.sadece kendime özel yapıyorum.bir çorbaları normal yapıyorum.hatalı olduğum nokta bazen kendime yemek yapmıyorum.çiğ sebzelerle geçiştiriyorum.

bende aslinda meyabolizma olatak cabuk veriyorum ama kasdan gidiyo kilo...
8 yıldır polikistik over hastasıyım benim kilo vermemdeki en buyuk engel hastaligim...oyle ki butun vucut sistemimi engelliyor...5-6 ayda hatta 10 ayda bir regli oldugumu hatirliuorum...reglim duzene girince otomatikman kilom dusuyo...3 ay duzenli regli olunca 11 kilo verdigimi bilirim.. .
Isin ozu ben zaten emzirdigim icin bu yediklerime ragmen kilo vermem gerekiyo ama bu hastalik onuda engelleyip direk sekere dolayısıyla yaga dönüştürüyor. ..bizzat doktorumun bana dedigi bu....

niyeki cig sebze bence daha yararli sadece sirkeli suya batirmadan yeme...bende sutekli atistitma hissimi oyle gecistiricem bundan sonra...
Mesela karnibahari cig yemeyi sevwrim cerez niyetine...haslamadaki olay bence sebzelerin gazini almak sindirimini daha kolay hale getirmek. ..

geçmiş olsun tatlım adet zaten su tutmasına neden oluyor.adet oldukta sonra suyu yavaş yavaş atıyorsun.bende bir kere 3 ay adet olamamıştım.bendede hemen kilo yaptı.inşalah tez zamanda düzene girer.insan vücudunun yüzde 70 şi su.bende şuanda su tutmuş vaziyeteyim.adet bitimine doğru atarım

çiğ sebze iyi ama uzun sürede sıkıyor.insanın canı sulu sıcak bir yemek istiyor.yoksa karnıbaharı bile çiğ yiye bilirim

armut ve sarı elmadan yaptığım meyve pudingim oldu.içine tarçın vanilya ve diyet şeker koyup bilendırdan geçirdim.bardağa koyup üzerine yine tarçın serptim.tadına bakınca bozaya benzediğini fark etim.bende üzerine 7-8 sarı leblebi koyup yemeye başladım.bana tam bir ziyafet.sabahki ara öğünümü 2 ye bölmüş oldum ama değdi.bu karışımı soğutup yoğurduma katabilirim.diyet yemeklerim buğün güzel olsun.karnıbaharımda pişti.oda ekşi döktümmü acılı kısıra benzer.suyunu iyice çektirdim.üzerine maydanoz serpebilirim.daha önce hiç denemedim.ama maydanoz ödem söktürücü.tarçın ter atırıcı.nohut tok tutucu.azıcık birşeyden bile karnım doydu.bugün bilimsel beslendim.

bu illet bende de var canım maalesef ben de çok zorlanıyorum şu aralar kilo vermekte 100 gr ma sevinir olddum

bu illet bende de var canım maalesef ben de çok zorlanıyorum şu aralar kilo vermekte 100 gr ma sevinir olddum
Evet aynen oyle ama yilmicaz ..sen her ay duzenli regli oluyorsun ama degilmi....
Bide bu hastalik kilo yapiyo ya bu kilolarda verilmesi enzor bolgelerden biri olan gobek ve belde birikiyo...simit yakiyo bizi...

Iftar
2 bardak su
1 lokma peynir

Arada 1 mandalina 1portakal

Yemek 18:15
1 koca bardak ayran
8 kasik yumurtali fasulye kavurma
1 dilim ekmek

Simdi su ve cay iciyorum ....

Iftar
2 bardak su
1 lokma peynir

Arada 1 mandalina 1portakal

Yemek 18:15
1 koca bardak ayran
8 kasik yumurtali fasulye kavurma
1 dilim ekmek

Simdi su ve cay iciyorum ....

Allah kabul etsin tatlım.iftar menün güzel ve sağlıklı umarım sahurdada birşeyler yiyorsundur.borcunu ödeyeceğim diye sağlığından olma

Allah kabul etsin tatlım.iftar menün güzel ve sağlıklı umarım sahurdada birşeyler yiyorsundur.borcunu ödeyeceğim diye sağlığından olma
Sahurda bisey yemiyorum uyanik olursam su icip yatiyorum...begenmene cok sevindim..bakalim arkadaslar nasil bulacak....

bende 1 kase tarhana çorbası ve 100 gr tambuğday lavaşı yedim.lavaş daha ıslak olduğundan herhalde 60 gr ekmeğe denk geliyor galiba.neyse 16 kadar leblebi 1 bardak meyve pudingi.üzeri tarçınlı yedim ve bitirdim.akşamaı kapadım eşim nöbetçi ama yemeğe bir ara gelip gider .ona öğle işkembe çorbası yapmıştım.şöyle sarımsaklı sirkeli kırmızı pul biberliyedi ben baktım.akşamada basit olsun dedim kahvaltı hazırlayacağım azıcık bir hamur mayaladım hamur kızartacağım birazda patates peynir zeytinle yesinler.benim yemeğim bitti.

Bugun kendimce kacamak yapmamak ve abartili yememek icin bi yontem buldum..iftara yakin eltimin evine gectim evden cikarken kendi kendime -yemin ederimki yasakli yemeklerden ve abartidan uzak durucam yemicem dedim- belki komik ama oldu bu sefer mutfaktakilere ve sofradakilerden canim istesede yemedim..yiyemedim yeminim var isin ucunda :)))
Kizlar yazdikca yaziyorum ama paylastikca inancim artiyo kilo vericeme dair

Seninki het zamamki gibi zaten yoruma ne gerek..pudinginde baklava ustu antep fistigi olmuş :)

iyi etmişsin yazmak paylaşmak iyi oluyor.
Seninki het zamamki gibi zaten yoruma ne gerek..pudinginde baklava ustu antep fistigi olmuş :)

vallahi öyle oldu.tadıda busefer bozaya benzeyince üzerine tarçın ve leblebi koydum.herhalde elma ve armutun karışımı olduğu için.bozayıda severim.karnıbaharada yoğurt döküp yedim.tarhanada tambuğday lavaşı menüm güzel oldu bugün.yarında pırasam var onu pişiririm.yoğurt çorbası yapabilirim.bugün kendime yemekler yapınca güzel oldu.üşenmessem kendime yarında yaparım.

belkide yemeğimide buğün akşamdan yapar dolaba koyarım.hızımı alamaz çorbamıda yaparım.evde esmer pirincim var 3 yemek kaşığı pilavım var onuda çorbaya kulanabilirim.yada erişteyle yapabilirim.değişiklik olur.dur hemen pırasamı çıkarıp azıcık suda pişireyim.ama pırasada pirinci var.çorbaya olmaz.şimdi doktor bana buğday ruşeymi veya yulaf kepeğim var onu kulanabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…