Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Benim telefonumda adım sayar var ama işe yararmı bilmiyorum
10000 adım kac dakkaya denk geliyo sen deneyimlisin bilirsin

niye yaramasın.bir ölç.yürümeye başladığında önce kendinde say.sonra bak aynı ise adım sayarın doğrudur demek.yürüdüğün km ölçmek için kendi adımının uzunluğunu cetvelle ölç.gerçek adımın olsun yani yolda yürür gibi.fazla açmadan.sıtandart adımın.sonra onu adım sayınla çarp ve 100000 böl.çünkü cetvel cm ölçer.onu km çevirmeliyiz

mesela benim adım uzunluğum 35 cm dün 12127 adım atmışım

35x12127=424445 cm

4244445/100000=4.24 km

yani kısaca 4 km geçmişim

ben ortalama 20 dk kada 2100 ile 2500 arası hızla yürüyorum.mesela dünkü 12127 adımı 1.48 dk atmışım.adım sayarımdaki km 4.8 yani benim hesabımdan yarım km daha fazla üç aşağı beş yukarı hesaplıya biliyorsun.yürüyüş bandında tenpolu yürüdümmü 20 dk kaç adım atabileceğini hesaplıyabilirsin.kendine 10000 adımlık mesafayi ölç ve hep o güzergahı kulan.ben öyle yapıyorum.12127 adımda yaklaşık 500 cal yakmışım.

dünkü adım sayıma göre dakikada 122 adım atmışım.20 dk 2245 adım etmiş.bu yürüyüş bandında 2500 adıma çıkabiliyor

çok hesap yaptım ama fizik temeli olduğum için hesap yapmayı seviyorum.bilimsel hesaplayıp zayıflamaya çalıştığımı söylemiştim.ama daha metebolizma düzelmediği için bilimsel verilerden elde etiğimden daha az zayıflıyorum.su tutma potansiyelim çok fazla birde boşaltım sistemim bozuk.bu yüzden normal insanlar gibi her sabah tartıya çıkıp aaa 200 gr kaybetmişim diyemiyorum.çünkü o saçma sapan diyetler boşaltım sisitemimide alt üst etti.daha yeni yeni sabahları çıktiğimda aynı kiloyu görmeye başladım.akşam kilolarımda bir önceki günle aynı çıkmaya başladı.şimdi sırada her çıktığımda bir önceki günden en azından 50 gr aşağıya düşmek.bunun içinde sabretmeliyim.sabır zayıflamanın en önemli faktörü.birde metebolizmayı bozduysan düzene koymak için 5 ayı gözden çıkar ve pes etme

adım uzunluğunu ölçmek için evde teliklerini giy ve bir adım atıp terliklerini çıkar.arka terliğin parmak ucundan ön terliğin parmak ucu arasındaki mesafe senin adım uzunluğun.sakın ayağını gereğinden fazla açma ölçü seni yanılta bilir.ben 160 cm uzunluğundayım benim adım uzunluğum 35 cm civarı

tartımın önceki hasasiyeti 100 gr dı şimdi ne oldu bilmiyorum bozulmayamı başladı anlamedım.uçuk kaçık kilolar göstermeye başladı.diyeti bozmadım sporumu yaptım bu saçma sapan kilo nerden çıktı.su tutması desem tuzlu yemedim.aman gidip yeni bir tartı almalı.elin tartısı bozuldumu az tartar benimki uçuruyor.diyetisyenin tartısında geçen ay giyinik halde 77.400 çıkmıştım.1 ay olacak nerdeyse geçen hafta 76.1 düşmeyi başardım.ama şu an tartıma sabah çıktım 78.9 yuh dedim.akşam 1 dana yemişim sanki.akşam 1 kase çorba ve 3 kaşık bakla ve yarım armut hepsi bu.simit yedim diye öğle menüsünü aşağı çektim.sanki 1 simit deyil 1 dana çevirip yemişim.neyse bazan pili biterken yapıyordu şimdi bozuldu herhalde.tekrar tartıldım geldim.3 fincan çay ve kahvaltı vede 1 bardak sudan sonra şimdide 78.4 gösterdi

benim de ihtiyacım olan bu diyet yap bırak yap bırak deken kendi kendimize ne kadar zarar vermişiz meğer bende bu ay yine 2 kilo verebildim ama ayda iki kilo uzun vadede olursa gayet iyi acelemiz yok bende bundan sonraki hayatıma diyetisyenin verdiği diyeti yerleştireceğim gerçekten alıştım zaten pek meyve yemezdim mesala meyveler artık daha lzzetli ve en azından her besin grubundan aldığımız için sağlık zarar görmüyor bu da en güzeli

bende indireyim bakalım kaç adım atıyorum günde

bozuluyor canım bende yeni aldım bi tane bu seferki yağ kas su falan da ölçüyor umarım uzun süreli olur benim tartılma günü çarşamba bi de pazar tartılıyorum şimdilik haftada ikiye düşürdüm eskiden her gün tartılırdım dün 65.4 çıktım yani 600 gr eksik ama cumartesi çok az bişiler yemiştim belki ondandır bi de afederiniz bu aralar kabızlık problemim var o da çok etkiliyor umarım çarşambaya birazcık daha eksik girerim 300 gr daha verirsem bu ayı da 2 kiloyla kapatmış olacağım benim hedefim aylık iki kilo zaten

ayda 2 kilo normal olan zaten.matematiksel olarakda ayda 2 kilodan fazla veremeyeceğimiz.ben hesabını yaptım.ve günde 2 saat spor yapsamda topu topu ayda 2 kilo gidiyor.fazlası sudan kayıp

ıspanaklı saç böreği yaptım.kendime 35 gr iki hamur ayırdım.dinlenmiş hamur olunca kocaman oldu.2 tane börek çıktı.ıspanaklı .görünüş kocaman ama hamur yok gibi oldu.parçalanmadan pişirdim.harika oldu.hem çocuklar hemde ben yedim.hamuru baklava hamuru inceliğinde oldu.diyete hamur işi yemek güzel oluyor.hamurda yağ yok.ıspanağındada eser miktarda yağ vardı.bugünkü hamur hakımı doldurmuş oldum.şimdi spora gitmeme lazım.işlerimde daha bitmedi.bugün havadanmı ne biraz uyuşuk gibiyim.canlanmak için kendimi dışarı atacağım geldiğimdede kalan işlerimi halederim.

Bugünkü menümü gururla sunarım:)
Sabah
Türk kahvesi
2 dilim esmer ekmek
1 kk peynir
Domates
Ara
1 mandalina 2 ceviz
Öğlen
Kepekli sandviç
peynir
Marul
Ara
1 mandalina
Aksam etli mantar sote
1 dilim esmer ekmek
salata
1 kase yoğurt
Ara 2 mandalina

hatunlar size yine kilo hesabı yapayım.ortalama olarak 1800 kallik kalori yakan bir hatunun bazal metebolizma hızı 1500 kaldir.bunu pekçok sitede hesaplıya bilirsiniz.bu sitedede var.yaş kilo boy ona göre bazal metebolizmanız hesaplana bilir.bazal hız organlarınızın yaşam faliyetlerini sürdürmek için harcadığı enerjidir.mesela kalbin atması midenin çalışması böbreğin süzmesi vb faliyetlerde harcanan enerji bunun aşağısında kal alırsanız vücut kıtlık pozisyonuna geçiyor ve organları daha az enerjiyle çalıştırıyor.bu yüzden bazal hızınızdan aşağı beslenmeyin.

1500 kalle beslenip 300 artırdın ve günde 2 saat sporla 400 cal yaktın ozaman günde 700 cal artırmış yani depondan kulanmış oluyorsun.

700x30=21000 cal 1 ayda artırdığın yani depondan kulandığın enerji

21000/9000=2.33 kg saf yağ kaybedersiniz.

yani ayda 4-5 kilo kayıbın tamamı yağ deyildir bu yüzden bazı şok diyetlerde sudan kayıp yaşanıyor ve biz onu yağ zanediyoruz ve 1 gün diyeti bozduğumuzda hemen 2 kilo gelmesinin nedenide bu aslında kaybetiğin kilo deyil suyu geri alıyorsun.dukanda bu esasa dayalı bir diyet.proteyin harcanırken vücut normalden daha fazla su kaybetirir.böbrekler proteyin artığı asiti atmak içinda su kulanır.bu yüzden dukan yapanlar çok tuvalete gider.ikincisi dukanda sebze yok sebze vücuta su tutulmasına neden olur.vücuta suyu tuutan sebze ve karbonhidratır.sebze ve karbonhidratı çıkardınmı vücut bol su atmaya başlar.ve oldukça fazla su kaybedersiniz siz onu kilo zannedersiniz.dukanın sebze günü geldimi 1domates yedinizmi kaybetiğiniz suyu hemen yerine koyarsınız.moraliniz bozulur neden 1 domatesle hemen kilomu aldım diye.sonra ister istemez sebze yememeye başlarsınız.ve hayatınız çekilmez olur.bu yüzden herşeyi hesaplayıp diyeti öyle yapmalı.gerçek amaç sağlıklı ve planlı kilo vermekmi yoksa telaşla aceleyle kilo verdiğini zanetmekmi.bir insan eğer 20 kilo vermeyi düşünüyorsa yani 80 den 60 düşmek gibi 1 seneyi gözden çıkarmalı.zaten tehlikeli obezlik olmadığı için bu insan normal kilo veriri

Bugün leslie yaptım 1 mil bakalım yarın adım sayarla yapıyım

ben karbonhidrat ve sebzenin su tutuğunu bilmiyordum.yanılmıyorsam 1 gr karbonhidrat 2.5 gr kadar su tutuyor.tam emin deyilim ama aşağı yukarı bu civarda olmalı.ben spora gitmeden tartılıyorum sporda birşişe suyumuda içtiğim halde evde yeniden tartıldığımda en az terlediğim gün bile 400 gr farkediyor ben 1.5 kilo farketiği günü biliyorum.su kaybetmek kilo kaybetmek deyil.ama so-por yaparken açığa çıkan bir suda ister istemez kiloda kaybedersiniz.çünkü terlemenin nedeni kasların çalışması.ama sauna eşofmanlar yada sauna gibi olaylar kilo verdirmiyor sadece su kaybediyorsunuz.iyi yanıda su giderken vücutaki pislikleride alıp götürdüğü için detoks yapmış gibi rahatlıyorsunuz.vücut yerine temiz su koyuyor ve vücut artıklardan kurtulmuş oluyor.

menün iyi 1500 cal civarını buluyorsun.sporda yaptınmı gitsin kilolar

dışarda yürüyemiyorsan bile adımsayarla evin içinde yürü.evin içindede tak bakbakalım nekadar hareket ediyorsunuz.aslında benim evdede takmam lazım ama takmıyorum.resmen yürüyüş amaçlı dışarı çıktımı takıyorum.evdekinide saysam 15000 bulur gibime geliyor.neyse çıkıp sporumu yapıp geleyim.dün dinlenme günüm olduğu halde yürüdüm.bugün ağırlıklarım kaldırıp kolarımı çalıştırayım.zayıfladığım zaman kolarım sarkıp yarasa kolu gibi olmasın.o berbat bir görüntü.çok kilo veren insanları gördüm göbekleri iç çamaşırlarının üzerine deri şeklinde sarkıyor.böyle zayıflasan ne olacak aynada insan kendine bakamaz.iççamaşırının üzerinde sarkan bir deri ve yarasa gibi kolar kim ister böyle kötü bir görüntüyü.bu yüzden spora devam

yürüyüşümü yapıp geldim yürüyüşümü açık havada dışarda yaptım ağırlık ve uzay yürüyüşü için spor salonuna girdim.onuda haledip geldim.12000 adım atım nerdeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…