- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #98.101
sürekli spor spor deyip burada bağırıp duruyorum ama sağlığın entemel prensibi hareket.hareket artıkça depresyon azalır.biraz spordan canın yanar ama spor bitipda duşunu aldınmı mutlu olursun.1 paket çukulata yemiş gibi
bende aynı düşüncedeyim. spor mükemmel bişey dün gittim de regl oldugum için yapamadım bişey bugün gidecem bundan sonrada ihmal etmeyecem
hadi bakalim bu sefer olacak...bu arada bugun bwnimde gunum var sabirsizlikla zaiyatsiz bitirmeyi bwkliyorum...sagol canım ilgin için. Başladım inşallah bugün haydi BİSMİLLAHH
aksine bende regliyken daha rahat spor yapatim agri ve sancilarima cok iyi gelir..cunku spor yaparken vucut isiniyor ya vucudum isininca sancilarimda daha azaliyor ge rahatlama oluyor üzerimde. ..sürekli spor spor deyip burada bağırıp duruyorum ama sağlığın entemel prensibi hareket.hareket artıkça depresyon azalır.biraz spordan canın yanar ama spor bitipda duşunu aldınmı mutlu olursun.1 paket çukulata yemiş gibi
Yaa tek kelimwyle supersin..bende su siralar tatli hamur isi namina ne varda eve sokmamaya calisiyorum..hatta ekmek bile aldirmak istemiyorum. ..cunku benim iradem goz gormeyince mide katlanir mantigindan yola cikiyor...aksi takdirde dayanamiyorum...diyete olduğum için hamur işlerini ihmal etmemeye çalışıyorum.ben yemiyorum diye aileyide mahrum etmemek gerek.çocuklara istanbul simidi yaptım.birde fırında değişik bir pide yapacağım hamurunu mayalamaya koydum.onun mayalanması uzun sürer.ama istanbul simididnin mayasının gelmesine gerek yok.sadece hamuru çok iyi yoguracaksınki guliten açığa çıkıp hamuru lastikgibi yapsın.simiti diyete yiye biliriz.benim tarifimde 8 tane 100 gr hamur çıkıyor.pişince 80 gr düşerşimdi tartacağım kaç gr düştüğünü yazarım.üzerindeki susamıda hesaba katarsak 80 gr bir simit 300 cale denk gelir.yanında 100 calik peynir ve domates salatalıkla güzel bir öğün olur.açmayıda evde yapabilirsiniz yağını içine koymaz hamuru yoğurup mayaladıktan sonra azıcık elinizle açıp çok az bir margarin sürüp yuvarlayıp pişirebilirsiniz.hem diyete uygun hemde lezetli olur.dışardan aldığınız pohaçalar 400 cal civarında ama evde yağını azaltıp daha düşük calli ve sağlıklısını yapabilirsiniz.yapılabilecek pek çok şey var.ama abartmamak lazım mesela 2 haftada 1 1 simit yiyebiliriz .bunu hergüne koyarsak olay diyeten çıkar.ben yapmaktan hoşlandığım için kendime ödül veriyorum.
hadi bakalim bu sefer olacak...bu arada bugun bwnimde gunum var sabirsizlikla zaiyatsiz bitirmeyi bwkliyorum...
aksine bende regliyken daha rahat spor yapatim agri ve sancilarima cok iyi gelir..cunku spor yaparken vucut isiniyor ya vucudum isininca sancilarimda daha azaliyor ge rahatlama oluyor üzerimde. ..
Yaa tek kelimwyle supersin..bende su siralar tatli hamur isi namina ne varda eve sokmamaya calisiyorum..hatta ekmek bile aldirmak istemiyorum. ..cunku benim iradem goz gormeyince mide katlanir mantigindan yola cikiyor...aksi takdirde dayanamiyorum...
bu 4 gün diyetinde aşermekten bahsediyor.yiyeceklere aşermenin bir sebebi olduğunu söylüyor.bir yiyeceğe aş eriyorsak buna neden olan ve bizi tetikleyen şeylerin olduğundan bahsetmiş.aşermenin klesilmesi için tetikleyen nedenleri bulmalıymışız.bunlara örnek vermiş mesela
yağlı patlamış mısır _ tv izlemek
meyve şekeri _ sıkıntı
çıkolata _ kaygı,endişe
makarna - stres
börek - ACELE VE AÇLIK
işte bu sebeplerden aşeriyoruz.aşermemizi tetikleyen faktörü yok etmek lazım.birde sevdiğimiz yiyeceklerden vaz geçmeyin diyor makul ölçülerde tüketin.zaten diyetlistesini okursanız atıştırmalık hakı vermiş.bu atıştırmalıkla beli ölçülerde insanların sevdiği şeyler.bunlardan yeme hakıda veriyor.değişik tarzda bir diyet yapmak isteyenler için tavsiye ederim.denemekten zarar gelmez.oldukçada sağlıklı.dediğim gibi gelecek salı bu diyete başlıyacağım.aslında bugün başlasamda olur.ancak diyetisyenin diyetini 1 aya tamamalayıp sonrada bu diyeti bir ay yapıp karşılaştırmak istiyorum.en nihayetinde dşyetisyene öbür ay yani marta yine gideceğim.aradaki farkı görmek istiyorum.o yüzden bu diyete devam etmeme gerekiyor
Sende benim gibi gittigin yerlerde dikkat ediyosun bayanlara. Ben de col dikkat ederim.şimdi içmemem gereken neskafe içiyorum tabi şekersiz ama neskafe selülit yapıyor.şuanda selülitlerim görünmüyor.sadece sıkınca beli oluyor.bir ara bayağı belli olmaya başlamıştı spor yapınca yok olmaya başladı.basenlaerin kenarlarında belirmekteydi şimdi bakıyorum yok olmaya başlamış.dediğim gibi zayıflamak önemli ama zayıfladığınzaman sarkmamak önemli.boynumdaki yağ kitlesini aldırmaya gitiğimde estetik uzmanı bana derimin kaliteli olduğunu söyledi.yani yaşıma göre sıkı ve sarkma olayına dayanıklı olduguymuş.her nekadar kilo alıp obez sınırına yaklaşsamda hiçbir zaman sağım solum taşmadı sadece kalınlaştım.bunuda çocukluğumdan beri yaptığım spora bağlarım.3 çocuk doğurdum ama kalçam aşağı düşmedi yanlara yayılmadı arkada top gibi duruyor.ve sıkıdırda.yukardadır diktir.yaşasın spor diyorum.gençler tavsiyem hiç olmasa senenin 4 ayını spor yapın işte ozaman 40 yaşını geçtiğinizde kilo alsanızda sıkı bir vücuda sahip olursunuz.öyle salça gibi dolanmazsınız.
deniz kenarlarında görüyoruz hatunları.zayıflar ama o kolar bacaklar felaket.ozaman böyle zayıflamaktansa bu durum daha iyi diyorum.diri olmak yaşlarıda genç.nasıl kendilerini böyle mafediyorlar.hatun zap zayıf ama bacaklardaki selülite parmağım girer öyle çukur çukur.böyle olmamak için spor yapın hatunlar.gençken nekadar spor yaparsanız okadar diri bir orta yaş ve kaliteli bir yaşlılık geçirirsiniz.herşey sadece zayıf olmak deyil.elbisenin altında ince ve sıkı durmak
Kesinlikle haklisin canim.sürekli spor spor deyip burada bağırıp duruyorum ama sağlığın entemel prensibi hareket.hareket artıkça depresyon azalır.biraz spordan canın yanar ama spor bitipda duşunu aldınmı mutlu olursun.1 paket çukulata yemiş gibi
Benim dusincemde aynidir. Disardan almak yerine ev yapimi olsun.diyete olduğum için hamur işlerini ihmal etmemeye çalışıyorum.ben yemiyorum diye aileyide mahrum etmemek gerek.çocuklara istanbul simidi yaptım.birde fırında değişik bir pide yapacağım hamurunu mayalamaya koydum.onun mayalanması uzun sürer.ama istanbul simididnin mayasının gelmesine gerek yok.sadece hamuru çok iyi yoguracaksınki guliten açığa çıkıp hamuru lastikgibi yapsın.simiti diyete yiye biliriz.benim tarifimde 8 tane 100 gr hamur çıkıyor.pişince 80 gr düşerşimdi tartacağım kaç gr düştüğünü yazarım.üzerindeki susamıda hesaba katarsak 80 gr bir simit 300 cale denk gelir.yanında 100 calik peynir ve domates salatalıkla güzel bir öğün olur.açmayıda evde yapabilirsiniz yağını içine koymaz hamuru yoğurup mayaladıktan sonra azıcık elinizle açıp çok az bir margarin sürüp yuvarlayıp pişirebilirsiniz.hem diyete uygun hemde lezetli olur.dışardan aldığınız pohaçalar 400 cal civarında ama evde yağını azaltıp daha düşük calli ve sağlıklısını yapabilirsiniz.yapılabilecek pek çok şey var.ama abartmamak lazım mesela 2 haftada 1 1 simit yiyebiliriz .bunu hergüne koyarsak olay diyeten çıkar.ben yapmaktan hoşlandığım için kendime ödül veriyorum.
Oy oy kuzu beni anlattinhadi bakalim bu sefer olacak...bu arada bugun bwnimde gunum var sabirsizlikla zaiyatsiz bitirmeyi bwkliyorum...
aksine bende regliyken daha rahat spor yapatim agri ve sancilarima cok iyi gelir..cunku spor yaparken vucut isiniyor ya vucudum isininca sancilarimda daha azaliyolr ge rahatlama oluyor üzerimde. ..
Yaa tek kelimwyle supersin..bende su siralar tatli hamur isi namina ne varda eve sokmamaya calisiyorum..hatta ekmek bile aldirmak istemiyorum. O..cunku benim iradem goz gormeyince mide katlanir mantigindan yola cikiyor...aksi takdirde dayanamiyorum...
eşim nöbeten çıktı dinleniyor.bugün beraber çarşıya çıkalım dedi.bende 1 hafta spora hiç ara vermedim.ne olursa olsun 1 gün kasları dinlendirmek lazım çünkü 1.5 saat yürüyüp yarım saate aletlerle çalışıyorum en az 2 saat soyporum var.bugün eşimle çarşı gezeyim yine adım sayarımı yanıma alayım.azda olsa nekedar yürümüşüm ölçerim.azimle 2 ayı 1 haftayı sporla geçirdim.bu hevesim kırılmasın diye kendi kendime dua ediyorum.eşim şu kemik kas yağ oranını tartan tartıyı alma diyor.takıntı yaparsan kendini üzersin dedi.haklıda bir makinaya bakıp ayarlama yapmaya kalkarsam şevkim kırılabilir.şimdi tek tek nerelarimi çalıştırdığımı biliyorum.her kasımı tek tek 36-100 sayı arasında çalıştırıyorum.hele bir basençalıştıran alet var 25 kiloyu itiyorsun.kalçalarının nasıl hareket etiğini kaslarının nasıl kasıldığını hisediyorsun.yani kısaca herkasımın çalıştığını hisediyorum.şimdi artık sırt kaslarımın çalışmasını hisetmeye başladım.çok memenun oldum.aleti bıraktınmı çalışan kasın bir süre kasılı kalıyor ya artık onları hisetmetmeye başladım.buda demek oluyorki artık kaslarım kendine gelmeye başladı.kolarım daha incelmedi ama o toparlanmaya başladı.kasların altan hareketi görünmeye başladı.eeeee bunları hisediyorsam makinenein bana söylemesine ne gerek var deyilmi hatunlar
Ya zaten yeme icgudusu aliskanliga domusuyor acliktan degil aliskanliltan yiyoruz. Tv izlerken yeme aliskanligimiz varsa her tv izlerken beynimiz bizi atistirmaya yonlendiriyor. O yuzden bis zamanlarimizi dolduruken yanina yiyecek ekleme aliskanligindan kurtulmaliyiz once.
Mesela ben kitap okurken yemekten uzak duruyorum yoksa Allah korusun okurken kilo almaya devam ederim.
bana katıldığına sevindim.bazen fazlamı yazıyorum diyorum.ama amaç yaşananları ve tecrübeleri paylaşmakSende benim gibi gittigin yerlerde dikkat ediyosun bayanlara. Ben de col dikkat ederim.
Sporun faydalari saymakla birmez canim. Benimde selulitim yok spor sayesinde.
Kesinlikle haklisin canim.
Benim dusincemde aynidir. Disardan almak yerine ev yapimi olsun.
Oy oy kuzu beni anlattin
Bence de hic gerek yok canim.
tam ben geliyorum herkes dağılmış bende bugün çok yoğundum sabahtan giremedim bi uykum var ki ayakta uyuyorum resmen
canım günde 3 kere 1 mil yap mesela böyle bebek rahat vermiyosadimi yaa yoksa perswmbe bildirim gunu hafta sonu esim evde diye ipin ucu kaçıyor. ..pazar gunu de bildirim yapacak olmam cok iyi olacak insallah...
her yeni gun yeni bir baslangic degil mi zaten bizim icin . yilmak yok canim bigun mutlaka olacak...
Bu aksam bende yapicam leslie artik kac mil olur bilmem...onceleri 5 mil yapiyordum ama simdi zirt pirt kizim emmek icin uyaniyo olmuyor yani...
4 gün diyeti diye bir diyeti sizle paylaşmıştım.4 gün 4 gün diyeti guruplamış ve hergüne ayrı bir liste vermiş bazende 4 gün aynı şeyleri yiyorsun.aslında şimdi benim elimde olan diyet listesine yakın bir beslenme tarzı.fakat verdiği listedekilerle daha rahat zayıflanacağını söylüyor.burada fiber içeren besinlerin faydasından söz etmiş.bu fiber bayağı işe yarıyormuş.kan şeke.midede çok şişerek tokluk hisini artırıyor kolestrolü düşürüyor ki bu insanın hareketliliğini artırırp kendini daha canlı hisetmesini sağlar depresyon sandığımız şey bazen basit şeyler olabiliyor kandaki kolestrolün arması gibi.kolestrol düştümü kendini daha canlı hisedersin.buda mutluluk hormonunu daha çok salgılaman lazım.kısaca fiber besinle iyiymiş.birde fiber besinleri daha çok çiğnemek gerektiğinden çüğneme dürtümüzüde tatmin edermiş.şimdi yetişkin bir bayan günde 20 gr erkekse 30 gr fiber almalıymış fiber şu aşağıda verdiğim besinlerde çokça varmış
elme
arpa
fasulye
yabanmersini
kahverengi pirinç
bulgur
havuç
kereviz
kuskus
salatalık
kurutulmuş bezelye
bakla
mercimek
ceviz
yulaf ezmesi ve yulaf kepeği
armut
çilek
domates
buğday kepeği
buğday ekmeği
buğdaylı kahvaltılık gevrek
kabak
tanıdık geldimi sizlere bunlar her diyetisyenin listesinde muhakkak vardır.sebebide çok faydalı olması
4 gün diyetindeki listelere uyuldumu normalden biraz daha fazla kilo verme şansı olduğunu söylüyor kitap.ben diyetisyene gitiğim için bunu uygulama sansım olmadı kitabı okudum.genel diyet kitaplarından çok farkı yok ama hem kitap ince herşeyi okuya biliyorsun hemde listeler uygun yani sürdürüle bilirliği yüksek bir diyet.bu önümüzdeki hafta diyetisyene gidecem.diyetisyenin verdiği listeyi deyilde bu 4 gün diyetini 1 ay yapacağım bakalım ne olacak.liste benimkinden biraz farklı.bu listeyi daha önce paylaşmıştım.guruba ilk katıldığım haftanın birinde.isteyen arkadaşlarım deneye bilir.ben gelecek hafta bu diyetim bitince uygulayacağım.kaybedecek birşey yok.kilodan başka.listede kahverengi pirinç ve karnı yarık otundan farklı bulamayacağınız değişik hiç birşey yok.listede sabah öğle ara diye ayırmamaış birgünde hangi besinden ne ölçüde tüketmen gerektiğini söylemeiş.hangi saate yersen ye.
Geçmiş olsun canım yağı falan kötüyse o yakmıştır midenislm kızlar
bugün sabah: 1 simit 30 gr peynir
ara: yok
öğle: mercimek çorba 1 dilim ekmek
ara: çikolata kaplı lifli bisküvi 1 portakal 3 kuru kayısı 10 gr badem
akşam: 4 kaşık nesfit 200 gr yoğurt 1 elma
ara: 1 mandalina 1 kivi
bugün çok fena midem bulanıyor kızlar öğlen bizim okulda çorba kalmamıştı bi resturandan söyledik sanırım kötü pişmiş mahvetti beni bende akşamı böyle geçirdim öyle olunca hala çok kötü uff geçer inşallah
Yok yaa tarti falan hikaye benim bogazima. ben yemek yemeyi sevenlerdenim...bide aile ve ortam olarak sürekli kekli pastali borekli ortamlar icindeyim yani gercekten bu benim bogazimi siki siki tutmus halim ....işte amaç iradeyi güçlendirmek .ömürboyu etrafında simitler pohaçalar tatalılar börekler olcak.bunları kısa bir süre yok sayıp sonra tekrara gözünün önüne getirirsen sonra kıtlıktan çıkmış gibi saldırırsın.onlarla yaşayıp sadece nefs için 1 lokmada bırakmaya çabalamalısın.yaptıklarını sağlıklı yapmak.evinde birmutfak tartısı bulundur.bu sana kendini firenlemende faydalı olur.önce yediğin herşeyi tartıyorsun sonra öyle bir alışıyorsunki kopardığın bir parça peynirirn kaç gr olduğunu anlıyorsun.
bak ben dün portakallı çok güzel bir keke yaptım.portakalın kabuklarını alacalı soyup hepsini birden robotan geçiriyorsun.anlıyacağın evi misgibi portakallı keke kokusu sardı ben neyaptım.1 lokma kopardım ve zevkine vararak yutum.yiyeceğim diyet bisküvi yada galetayı yemedim.orda öyle durdu çocuklar gelip gidip yedi.ama okadr.eskiden olsa 1 lokma beni firenlemez yumulurdum.ama aklıma 2 saat boyu yaptığım spor gelince orada kesiyorsun.herşey böyle.kabak tatalısı yaptım 1 tanesini en üste koydum o şekeri hemen hemen hiç çekmemiş.1 kibrit kutusu biyiklüğünde yedim.ertesi günde diğer parçyı oda 1 kibrit kutusu büyüklüğünde onuda yedim.nefsim körlenmiş oldu.onların yerinede meyve ve bisküilerimi yemedim.
uzun uzuzn yaptıklarımı yazdım tatalım.çünkü bende iradesi çooook zayıf olan bir oburum.karnım token bile hoşuma giden herşeyi yiye bilirim.bunu herseferinde itiraf edip kendimi terbiye etmeye çalışıyorum.umarım sana azıcık yol göstere bilmişimdir.
bende eskiden cok kitap okurdum hatta istanbul ici derecelerim vardi...ahhh eski gunler...ennn cokta ipek ongun severdim cocukluk iste aklima geldi bu aralar bende bi kitap almaya bakiim iyi olur...ben kitap okurken dis dunyayla baglantim kesilir cocuklarla nasil olur acaba????Ya zaten yeme icgudusu aliskanliga domusuyor acliktan degil aliskanliltan yiyoruz. Tv izlerken yeme aliskanligimiz varsa her tv izlerken beynimiz bizi atistirmaya yonlendiriyor. O yuzden bis zamanlarimizi dolduruken yanina yiyecek ekleme aliskanligindan kurtulmaliyiz once.
Mesela ben kitap okurken yemekten uzak duruyorum yoksa Allah korusun okurken kilo almaya devam ederim.
bende eskiden cok kitap okurdum hatta istanbul ici derecelerim vardi...ahhh eski gunler...ennn cokta ipek ongun severdim cocukluk iste aklima geldi bu aralar bende bi kitap almaya bakiim iyi olur...ben kitap okurken dis dunyayla baglantim kesilir cocuklarla nasil olur acaba????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?