- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #98.201
herkese günyadınnnnnnnnn
kızlar sevgililer gününüz kutlu olsun
herkese günyadınnnnnnnnn
kızlar sevgililer gününüz kutlu olsun
günaydııın senin de sevgililer günün kutlu olsun
Tatlim merak ettim bu kadar sporla ne kadar kilo verdigini cidden cok ozeniyorum sana yaa :))
Yumurta et ve sütte var canım o yüzden yağ yakımında çok etken bu yiyecekler ama tabi yeşillikle birlikte ortak çalışıyorlar..karbonhidratlar proteyinler ve yağlar arasında enbüyük çapa sahip olan yağ hücresidir.yağ hücrelerinin kas hücrelerinin içine girmesi çok zordur.bu yüzden kaslar yağı kulanmakta zorluk çekerlermiş.ve spor yaparken bu yağ hücrelerinin kas hücresi içine taşınmasını sağlayan oksijenin getirilmesinde önemli rol oynuyor.bu yüzden carnitine miktarınız yeterliyse normal spor yaparken yeterli oksijen kaslara taşınır onlarda yağ hücresini kas hücresinin içine sokar ve yağın kolay parçalanmasını sağlar.yağ enbüyük hüredir.amam 1 gr 9 calik enerji veriri.böylece kaslar rahat hareket der ve spordan sonra aşırı yorgunluk hisetmezsiniz.kaslar oksijenli solunum yaparken daha çok enerji harcar yanılmıyorsam oksijenli solunumda 6 atp enerji harcarken oksijenin yeterince olmadığı zamanlar oksijensiz solunum yaparak 2 atp harcar.bu yüzden bu made vücuta normal ölçülerde varsa ve normal spor yapıyorsan normal enerji harcarsın.eksikliği varsa aynı sporu yapsanda 1/3 oranında cal yakarsın.yanılmıyorsam bende bu made düşmüş olabilir ben et yemiyorum epeydir süt ürünüde tüketmiyorum.şimdi bunu artırayım bakalım değişim olacakmı.sadece sebze olmuyor demekki.sevmesemde et bir miktar yamaliyim ve süt midemi ağrıtsada mide koruyucumu içip sütü tüketmeliyim
kızlar sizde bir bakın yediklerinizle bu madeyi sağlıyabiliyormusunuz.dengeli beslenme işinin nekadar önemli olduğunu birkere daha anladım.
Eğer yüksek tempolu spor yapmıyorsak takviye l-carnitine hiç i işe yaramaz zaten canım.profesyınel sporcu deyilsek bu madeyi takviye olarak almamıza gerek yok.profesyonel sporcular günde 6-8 saat arası spor yaptıkları için onların ek vitamin ve butür takviyelere mesela proteyin tozlarına ihtiyaçları oluyor.ama biz sağlık için yaptığımızdan bunlara ihtiyaç yok.ben neden et ve süt ürünlerini tüketmemeiz gerektiğini anladım.ve bunu sizinle paylaşayım dedim.
nekadar çok şey açıkladım deyilmi.kızımı ders çalıştırırkende böyleyim.ama kızım anlatma tarzımdan memenun.anlatma şeklimle olayları gözünde canlandırabiliyormuş.bu yüzden çok memenun.sizin kafanızı patlatıyor olabilirim.ancak yeni bir bilgi öğrendimi heyecanlanıp paylaşmak istiyorum.paylaşayımki bütün hatunlar faydalansın.benim gibi hata yapıyorlarsa düzeltsin diye düşünüyorum.umarım yararı olur
Yumurta et ve sütte var canım o yüzden yağ yakımında çok etken bu yiyecekler ama tabi yeşillikle birlikte ortak çalışıyorlar..
Eğer yüksek tempolu spor yapmıyorsak takviye l-carnitine hiç i işe yaramaz zaten canım.
Çok iyi yapıyosun canım biz rahatsız değiliz bilakis okudukça memnun oluyoruz bilgi paylaşımından.
nekadar çok şey açıkladım deyilmi.kızımı ders çalıştırırkende böyleyim.ama kızım anlatma tarzımdan memenun.anlatma şeklimle olayları gözünde canlandırabiliyormuş.bu yüzden çok memenun.sizin kafanızı patlatıyor olabilirim.ancak yeni bir bilgi öğrendimi heyecanlanıp paylaşmak istiyorum.paylaşayımki bütün hatunlar faydalansın.benim gibi hata yapıyorlarsa düzeltsin diye düşünüyorum.umarım yararı olur
Az olmamışmı sanki diyetin güzel gidiyor ama gördüğüm kadarıyla devam ediyosun dimi bürge hanımasanırım her şey zamanla yoluna giriyor bugün güzel bir gündü içimde hala kırgınlık var tabi ama zamanla daha iyi olacağız buna inanıyorum
sabah: 2 dilim ekmek 1 yk labne
ara: yok
öğle: 2 yk lor 3 zeyin domates 2 dilim ekmek bugün böyle geçti okulda yemek söylicek bi yerin olmaması çok kötü
ara: 2 tane çikolata kaplı bisküvi 1 incir 3 kuru kayısı 10 badem
akşam: 1 kase yoğurt 100 gr susuz bamya yemeği 90 gr et haşlama
ara: 200 gr sütlü kahve 1 elma minicik 5 gr bile yok bitter çikolata
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?