Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Tatlim merak ettim bu kadar sporla ne kadar kilo verdigini cidden cok ozeniyorum sana yaa :))

merhabalar bugün hepinizin sevgililer gününü kutlarım .kadınların hepsi engüzel sevgiyi hakediyor

bu sporla 3,5 ayda gördüğün kadar kilo verdim.6 kilo kadar.bu sporu 2 aydır spor yapıyorum 1.5 aydırda günde 2 saat haftada 6 gün yapıyorum.az kilo verdim ama 12 günde basenimden 4 santim belimden 2 cm incelmiş.4 cm nerdeyse 1 bedene denk geliyor.yağ oranım azaldı kas oranım artı.belki spor yapmasam 10 kilo giderdi ama kas olmazdı.vücudum sarkardı.

bugün doktora gitim.aile hekimime sordum.çünkü diyetisyene beni gönderen o olmuştu.benim çok aktif spor yaptığım halde 3.5 ayda ancak 6 kilo kadar kaybetiğimi bende neğibi bir sorun olbileceğini sordum.diyetisyene göre ayda 5 kilodan şimdiye 15 kilo vermiş olmalıydım dedim.doktor benim verdiğim kilonun sağlıklı olduğunu söyledi.diyetisyenin hesabı standart hesaptır dedi.birde benim aktif spor yaptığımı bunun için kayağ azalırken kasın artığını bu yüzden az zayıflamış gözüktüğümü söyledi.hata bu spora devam edersen vücudun incelir ama kilon azalmaya bilir hata bir süre kilonda birmiktar artış olabilir sakın bırakma.daha sonra kas oranın artığı için normalden daha fazla kilo verebilirmişim.sadece sabır göster ve ölçülere aldırma dedi.beden kitle endeksi konusunada takılma dedi.o ölçüde standart herkeste aynı miktar kas yok yada herkesin kemik ağırlığı aynı deyil dedi.mesela senin kas oranın fazla olduğu için ağır gelirsin birde kemiklisindir.beden kitle endeksin 29 olsada gerçekte öyle deyil aslında daha aşağısındır dedi.bana bel kalınlığımı inceltmeye çalışmamı söyledi.bel çevren incelmeye başladımı sağlıklı bir bedene sahip olmaya başlıyormuşum.

birde artık vücut ağırlığının normalin 4-5 kilo fazla olması insanda bağışıklığı güçlendirip dayanıklı olmasını sağlıyormuş.bu yüzden benim 65-70 arasında olmam yeterliymiş.birde zaten sporla kasını artırdığın için sana 70 kiloda olmak yeter dedi.doktorun ağzından bal damlıyor.benim boyuma göre kilomun 52 yada enfazla 58 olması gerekiyormuş dedim.doktor güldü siz onlara aldırış etmeyin önce sağlıklı bwslwnmwyi öğrenin sonra sporu alışkanlık haline getirin bir 10 yıl sonra hala spor yapıp sağlıklı besleniyorsanız o size enbüyük kazanç dedi.diyetisyenimde aynısını demişti.

doktorumla diuyetisyenim tam benim kafadan çıktı.160 boyundayım bana 52 kilo olmamaı söyleyen diyetisyende çıktı.şimdi 82,5 kilodan 52 ye düşmek nerdeyse 30 kilo yani vücudumun yarısını kaybetmeliyim.bu yüzden diyetisyene gitmek istemedim.bir kere gitim bir diyet listesi tutuşturdu 52 - 58 arasına düşmelisin deyip beni şutladı.buda benim canımı sıktı.birdaha gitmedim.ama şimdi hem aile hekimim hemde diyetisyenim mantıklı konuşuyor.vücudumun 12.5 - 15 kilosunu kaybetimi yeter diyorlar.şimdi senelerce 70 kiloyu beslemiş bir organlar gurubuna 50 kiloluk bir vücut versen ne yapar garibim şaşırır ve kabul etmez bir sürü sağlık sorunu yaşarsın.birkere 54 kiloya düşmüştüm merdiven çıkamıyordum.başım dönüyor ve nefesim tıkanıyordu.1 kiloyu taşırken bile canım çıkıyordu.sürekli halsiz ve hastalıklı gibiydim.bak şimdi bir deve yükü yük yükle taşımam demem.tabi bu kilomda fazla bir 8-10 kilo verdimi tamam hem at gibi sekerim hemde fit olurum

bugün 14000 adıma yakın adım atım yürüyüş bandının 6.8 zinde 40 dk jokin yaptım.spor hocasıda yanımdaydı.kızcağız şaşırdı benim yaşımda çok iyi olduğunu söyledi koşarken sohbete etim.nefesimi çok iyi kontrol etiğimi söyledi.gerçektende spor yaparken nefesimi çok güzel alır ve veririm tıkanmama.bunuda daha önceki memelekettekii spor hocasına borçluyum.kadın airobik yaparken pilatae yaparken sürekli nefes alma egzersizi yaptırdı 3 sene boyu gidince artık nefesimi kontrol etmeyi öğrendim.benim sorunum esneklikle esnekliğimi kaybetim önceden köprü kurabilirdim.şimdi ayaklarımı arkadan tutamıyorum bile.ancak önce azıcık incelip yavaş yavaş esnemeleri artırmama gerekiyor.şimdi sadece rahatlama adına 1-2 yoga hareketini yapıyorum.şu kedi duruşu falan o sırt karın ve bacak kaslarını rahatlatıyor.

4 gün diyetinin 2 günündeyim.yemeklerden meyvenin 1 porsiyonunu ve pirincimi yedim buğün 2 tane yumurta var onuda akşam üstü yapar üzerine yoğurt koyar yerim.

birde dün spor yaparken yağ yakımını artıran carnitine diye bir made olduğunu duydum.bu madeyi içeren bir sürü ilaç var.dakha çok sporcular kulanıyormuş.carnitine eksikliği olan kişilerde yağ yakımı azalıyormuş.amarikelıların genetik olarak canitine eksikliği bulunduğu için obez sayısısnın fazla olduğunu yazmışlar.bu made kırmızı ette varmış.ancak hayvanlar doğal ortamda deyil hazır besinle beslendikleri için eteki carnitine oranı eskisi gibi deyilmiş.çok düşmüş bu yüzden şişmanlık artıyormuş.bugün doktora bunuda sordum.bu madeyi içeren bir vitemin takviyesi alayımmı dedim onay vermedi.bu madeyi profesyonel spor yapan erkekelerin kulandığını bana yaramayacağını söyledi.diyet listesindekileri tüketirsem ihtiyacım olmazmoş.bu made yoğurta ve sütede varmış.diyete yeterince yoğurt ve süt var zaten.yani yoğurt yağ yakımını hızlandırıyormuş.diyetisyen ye deyince yememiştim.kış olduğu için canım istememişti.şimdi hem yoğurt hem süt ihmal etmiyeceğim

L Carnitine (L Karnitin)
L Carnitine (L Karnitin) L Karnitin nedir : L- Carnitine, vücudumuza giren besinlerin enerjiye çevrilmesinde önemli rol oynayan bir besin maddesidir. Esas olarak yağ asitlerinin enerjiye dönüştürülmesinde görev alan esansiyel bir elementtir. En önemli görevi; hücre içinde yağ asitlerini mitokondiriye taşıyarak kalp ve iskelet kasları için gerekli olan enerjinin sağlanmasında yardımcı olmaktır.

L-Carnitine vücutta oynadığı rol dolayısıyla vitaminlere benzetilse de vücudumuzda da düşük miktarda üretilebildiği için vitaminler sınıfında yer almamaktadır. L-Carnitine içinde bir asit ve bir amino grubu bulunduran doğal bir aminoasit sayılabilir. Ama protein sentezlemede rolü olmadığından aminoasit denmez. L-Carnitin lerin görevi yağ taneciklerini kas hücresi zarından kolayca geçirerek yağın yandığı ve enerjiye dönüştüğü hücre enerji santraline taşımaktır. L-Carnitine yağın yakılmak üzere mitokondri denilen fabrika benzeri yapıya atılmasını sağlar ve yağlar bu fabrika benzeri yapıda yakılırlar.

L’Carnitine 1905 yılında iki Rus bilim adamı (Gulewitcsh ve Krimberg) tarafından kas dokudan izole edilen bir bileşik olarak keşfedilmiştir ve bu keşiften sonra, latince et anlamına gelen “carnis” ismi verilmiştir. 1927 yılında L’carnitinein kimyasal yapısı onaylanmıştır. 1935 yılında, Leipzig Üniversitesi’nden Prof. Dr. Strack L’carnitine hakkında ilk makaleyi yayımlamış ve yıllarca süren L’carnitinein fizyolojik fonksiyonları ile ilgili araştırmaların temelini oluşturmuştur.

Karnitin özellikle kuzu eti, balık, yağsız süt ve süt ürünlerinde bulunur. L Karnitin vücutta da doğal olarak üretilen bir maddedir. Günde 15 mg kadarı karaciğer, böbrekler ve beyinde üretilir, ayrıca besinler ile dengeli bir beslenmede günde ortalama 30 mg alınır. Vücuttaki sabit karnitin miktarı 20-25 gr. dır. Karnitin kaslarda, kalpte, beyinde ve spermlerde depolanır. İdrar aracılığı ile günde 20 mg kadar karnitin dışarı atılır.

Karnitin kas hücresinde daima yeterli miktarda bulunur, yani karnitin azalması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. İdrar yoluyla atılan Karnitin oranından çok daha fazlası besin yoluyla alınır. Ayrıca vücut fazla carnitini de depolar. Sağlıklı bir vücutta (ki buna profesyonel sporcular da dahil) karnitin eksiği olmaz, her zaman yeterli miktarda karnitin vardır. Ağız yoluyla alınan karnitin kas hücrelerine ulaşmaz direk kana karışır. Ağızdan karnitin alınınca sadece kandaki karnitin oranı yükselir, bu karnitin kaslara ulaşmaz ve idrar ile vücuttan atılır.

L Carnitine (Karnitin) Yararları

GNC L
Karnitin antioksidan ve damar genişletici etkisi vardır.
Kalp sağlığına ve damar sertliğine yararlıdır.
Dayanıklılığı arttırır, aynı güçle daha fazla spor yapmanıza olanak verir.
Carnitine sperm artırıcı özelliği de sahiptir. Erkeklerde günde 2 gr. carnitine kullanımı ile sperm sayısı ve hareketinde artış olduğu görülmüştür.

University of Maryland Medical Center (UMMC) bilimsel araştırma sonuçlarına göre L Karnitin'in zayıflamaya, kilo vermeye veya antrenman süresinin uzamasına herhangi bir etkisi görülmemiştir. Ama UMMC nin birkaç araştırması da göstermiştir ki; ağız yoluyla alınan Karnitin kas kütlesini arttırmış, yağ kütlesini azaltmış ve yorgunluğu almışıtır . Bu da kilo vermeye ve zayıflamaya sebep olabilir. Oregon State University araştırmalarına göre vücudun Carnitine emilimi besinler ile alındığında %63 - 75 oranında iken L Karnitin kapsülleri ile ağız yoluyla alındığından bu oran %14 -18 değerlerine düşmektedir. L Carnitine alacaksanız doğal besinler ile almanız vücuda en yararlı yoldur.

Carnitine (Karnitin) içeren besinler, Hangi gıdalarda ne kadar Karnitin nelerde bulunur?

Kırmızı Et, 100 gr. biftek veya bonfile de 80 mg L Carnitin bulunur.
Süt ürünleri, 1 bardak sütte 8 mg L Carnitin bulunur.
Balık eti, 100 gr. balık yaklaşık 5 mg Karnitin içerir.
Tavuk eti, 100 gr. balık yaklaşık 3 mg Karnitin içerir.

bunları buldum sizin için belkide işinize yarar diyede alıntıladım.

karbonhidratlar proteyinler ve yağlar arasında enbüyük çapa sahip olan yağ hücresidir.yağ hücrelerinin kas hücrelerinin içine girmesi çok zordur.bu yüzden kaslar yağı kulanmakta zorluk çekerlermiş.ve spor yaparken bu yağ hücrelerinin kas hücresi içine taşınmasını sağlayan oksijenin getirilmesinde önemli rol oynuyor.bu yüzden carnitine miktarınız yeterliyse normal spor yaparken yeterli oksijen kaslara taşınır onlarda yağ hücresini kas hücresinin içine sokar ve yağın kolay parçalanmasını sağlar.yağ enbüyük hüredir.amam 1 gr 9 calik enerji veriri.böylece kaslar rahat hareket der ve spordan sonra aşırı yorgunluk hisetmezsiniz.kaslar oksijenli solunum yaparken daha çok enerji harcar yanılmıyorsam oksijenli solunumda 6 atp enerji harcarken oksijenin yeterince olmadığı zamanlar oksijensiz solunum yaparak 2 atp harcar.bu yüzden bu made vücuta normal ölçülerde varsa ve normal spor yapıyorsan normal enerji harcarsın.eksikliği varsa aynı sporu yapsanda 1/3 oranında cal yakarsın.yanılmıyorsam bende bu made düşmüş olabilir ben et yemiyorum epeydir süt ürünüde tüketmiyorum.şimdi bunu artırayım bakalım değişim olacakmı.sadece sebze olmuyor demekki.sevmesemde et bir miktar yamaliyim ve süt midemi ağrıtsada mide koruyucumu içip sütü tüketmeliyim

kızlar sizde bir bakın yediklerinizle bu madeyi sağlıyabiliyormusunuz.dengeli beslenme işinin nekadar önemli olduğunu birkere daha anladım.

profesyınel sporcu deyilsek bu madeyi takviye olarak almamıza gerek yok.profesyonel sporcular günde 6-8 saat arası spor yaptıkları için onların ek vitamin ve butür takviyelere mesela proteyin tozlarına ihtiyaçları oluyor.ama biz sağlık için yaptığımızdan bunlara ihtiyaç yok.ben neden et ve süt ürünlerini tüketmemeiz gerektiğini anladım.ve bunu sizinle paylaşayım dedim.

nekadar çok şey açıkladım deyilmi.kızımı ders çalıştırırkende böyleyim.ama kızım anlatma tarzımdan memenun.anlatma şeklimle olayları gözünde canlandırabiliyormuş.bu yüzden çok memenun.sizin kafanızı patlatıyor olabilirim.ancak yeni bir bilgi öğrendimi heyecanlanıp paylaşmak istiyorum.paylaşayımki bütün hatunlar faydalansın.benim gibi hata yapıyorlarsa düzeltsin diye düşünüyorum.umarım yararı olur

Yumurta et ve sütte var canım o yüzden yağ yakımında çok etken bu yiyecekler ama tabi yeşillikle birlikte ortak çalışıyorlar..
Eğer yüksek tempolu spor yapmıyorsak takviye l-carnitine hiç i işe yaramaz zaten canım.

Çok iyi yapıyosun canım biz rahatsız değiliz bilakis okudukça memnun oluyoruz bilgi paylaşımından.

karbonhidratın yağın ve proteyinin vücuta döngüsünü genel olarak biliyorum.spor yaparkende bilimsel olsun istedim.carnitine madesini yeni duydum.spor yaparken aktiviteyi artıran takviye ürünlerine bakarkrn gördüm.normalde sporcuların özelikle vücut geliştirme yapanların et ve yumurtayı çok tüketiklerini biliyorum.kardeşim hazır proteyin tozlarından kulanıyordu.ama bu proteyinin içinde yağın çözülmesinde önemli faktör olan oksijenin taşınmasını artıran şeyi bilmiyordum.yürümede kasların daha çok enerji harcadığını biliyorum.bunların hepsini birleştiririp kilo verme sürecimde yardımcı olsun diye uğraşıyorum.

carnitine ağızdan alınınca direk kana karışıyormuş.kana karışanında kaslara faydası yok denecek kadar az.bu yüzden sıvı yada çiğnemlik tabletleri 1 mg üretmişler.doğal yoldan alınan ençok işe yarayanmış.yani bu takviyelerde sporculara süper farklılıklar yaratmıyormuş.
yani baktığımızda herşey gibi butür takviyelerde şişirme.engüzeli sağlıklı beslenme.doktorumun dediği gibi takviyelerden uzak durmak doğal ve dengeli beslenmek

yini bir siteye üye oldum.orada yediğin herşeyin kalorisini veriyor.yaptığın sporumuda kaydedince nekedar yaktığımı hesaplıyor.bakalım oradada kendimi kontrol altında tutayım.burada zayıflayan insanların diyet hikayeleri var.herkes kendince bir diyet bulmuş.önemli olan insanın kendine bulduğu diyetle mutlu olması.kimi kal hesabıyla kimi karatayla kimidekendince çıkardığı şeylerle zayıflamış.başarıya ulaşanların hepside kendilerine göre sürdürülebilir olan diyetleri seçmiş.kimse yoksunluk yaşıyacağı bir diyet tercih etmemiş.bu şekilde mutlu mutlu zayıflamış

sanırım her şey zamanla yoluna giriyor bugün güzel bir gündü içimde hala kırgınlık var tabi ama zamanla daha iyi olacağız buna inanıyorum

sabah: 2 dilim ekmek 1 yk labne

ara: yok

öğle: 2 yk lor 3 zeyin domates 2 dilim ekmek bugün böyle geçti okulda yemek söylicek bi yerin olmaması çok kötü

ara: 2 tane çikolata kaplı bisküvi 1 incir 3 kuru kayısı 10 badem

akşam: 1 kase yoğurt 100 gr susuz bamya yemeği 90 gr et haşlama

ara: 200 gr sütlü kahve 1 elma minicik 5 gr bile yok bitter çikolata

Bence cok faydalı bilgiler paylaşıyosun şahsen ben hiç sıkılmıyorum okurken hepsine cevao yazamıyorum ama takibimdesin:)

Az olmamışmı sanki diyetin güzel gidiyor ama gördüğüm kadarıyla devam ediyosun dimi bürge hanıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…