- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #98.441
Maşallah maşallah:)
Yok abla bunu diyetisyen verdi 2 günlük haftaya 2 günlük sebze diyeti sokacak araya hersey onun kontrolü altında:)
seninki daha güzelmiş canım bende hiç ekmek ve sebze yok öyle olunca aç geçiyor günler neyseki bugün ikinci günüm son bakalım yarın kaç kilo olcağım2 dilim yağsız beyaz peynir veya 2 tane haşlanmış yumurta
Söğüş bolca yeşillik
ince 1 dilim kepek ekmeği
Öğlen
200 gram et ya da tavuk.
300 gram salata.
1 dilim kepek ekmeği
Akşam
200 gram et ya da tavuk.
300 gram salata.
1 dilim kepek ekmeği
Aralar:1 adet meyve
.
canım bu bizim metobolizmayı hızlandırsın diye diyetisyen kontorolünde yaptığımız bişi 2 güncük sadeceproteyin diyeti yapan arkadaşlar dikat edin o kilodan deyil sudan kayıp aldanmayın.birparça sebze yedinizmi o gidenden fazlası gri geliyor.o yüzden eğer normal beslenerek diyet yaparken birden proteyine dönerseniz sanal bir kilo kaybı yaşarsınız 3 gün sonra birtabak yağsız tuzsuz salata 2 kilo geri getirir.sonra hayal kırıklığı yaşamayın.normal beslenin karatay dukan atkins tektaraflı beslenme.sizi yaşlandırır.insanın bütün yiyeceklere ihtiyacı var.karatay insanların temelinin ete dayandığını söylüyor.eskiden insanlar hem avcılık hemde toplayıcılık yapmış.yani hem et hemde ot yemiş.eskiden yaşam süreside kısaymış düşünün bundan 100 yıl önce bile insanlar 40 lı yaşları çok zor geçermiş.şimdi insanların gıdaya erişimi ve çeşitli gıdaları tüketme şansı artı.tabi bunun yanında tıpta ilerledi.ancak insanların çok az bir kısmı doktor müdehalesiyle yaşıyor..bir belgeselde çok yaşlı bir karıkocayı göstermişti.bu insanlar Türkiyede yaşıyor.derme çatma bir barakada elektirik yok su yok.ve bu insanlar yokluk içinde.yaşları 100 civarına yanaşmış.ve kadın kendi çamaşırını dışarda kendi yıkıyor.komşular yemek getirirlerse yiyorlar.belkide 2-3 günde besleniyorlar.ama bu insanlar gayet sağlıklı yaşıyor.burdan varmak istediğim sonuç şu.arkadaşlar çok yiyen çok yorulur.yani nekadar ağır beslenirsen okadar yorulursun.vücut o besinleri işlemek için saatlece çalışıyor.ve yoruluyor.bu yüzden normalden daha yorgun oluyoruz.bunun için az yiyip hücreleri çok yormaki vücut uzun yaşasın.sporun bile fazlasının yaşlandırdığı söyleniyor.spordada enerji yakımı çok hızlı olduğu için vücut fabrikagibi çalışınca hücreler yorulup daha erken yaşlanmaya neden oluyormuş.örneğin 1 ayda çökmesi gereken hücre 15 günde çöküyor.vücudun kromozonlarında bizim kaçkere hücre değiştireceğimiz kayıtlı.biz onu erkenden tüketiyoruz.bu yüzden ben şuan ağır spor yapıyorum ama haftanın 3 günü ayrıca 3 farklı spor yapıp 3 farklı şekilde çalışıyorum.birinde alt kaslar birinde üst kaslar birindede ciğerlerimi açıp dayanıklılığımı artırıyorum.süper spor yapıpda yaşlanmayan görmedim.nekadar spor yaparsa yapsın deri pörsüyor.yüz kırışıyor.yaşlanmaya büyük bir çare yok ama herşeyi ölçü içerisinde yapıp sağlıklı bir hayat yaşamalı
ayyy öyle olmaz inşallah canım yaa geri gelmesintamam o zaman.ben yaşamadığım tecrübeyi yazmam.yani birebir yaşadım.proteyin diyetlerinde kokuyorsun resmen.çocuğum dedi.ne kötü.o zamana kadar hiç koktuğumu bilmem.çocuklarımda söylerler,benden ozamana kadar kötü koku hiç duymamışlardı.hep misgibi kokuyorsun derlerdi.kızım söyledi .anne sana ne oluyor ağzından kötü koku geliyor diye.bu yaşıma kadar yaşamdığım şeyi o dukanda yaşadım.bunu burda ilkez paylaştım.insanlarındiyetlerini bozmak yada sbote etmek istemem.ama insan o diyete resmen kokuyor.sebebide etin parçalanması esnasında çıkan asit.yumurta mesela nasıl kokuyor.birde çok yumurta tüketiğini hergün yediğini düşün.normalde ben ayda 2 kere yemem.2 köfteyi yiyemem.bol yeşillik nane maydanoz roka marol.ıspanak fasulye.... bunları yerim.peyniri bile az tüketirim.bu yüzden diyeteki peynir bana yetiyor.bundan dolayı terim ağır kokmaz.sabze ve güzel kokulu sebzeleri çok tüketirseniz nane maydanoz dereotu kekik,vücut kokunuzda bunlar gibi hafif oluyor.çünkü ne yersen onu terlersin.birde o terin eten geldiğini düşün ve kokusunu anlarsın.diyetisyen sana moral olsun diye vermiş.2 günde 2 kilo kaybedebilir buda sana moral olur.diyetisyenin işine gelir sana kilo kaybetirmiş olur.sonra sebze yedinmi hooop kaybetiğin 2 kilo yeniden gelecek sen kilo aldığını düşünüp daha az yiyecek ve yine kilo kaybedeceksin.yani denklemin sonucu bu.2 günlük proteyin diyeti arkasından sebze diyeti vermesinin tek nedeni bu.neyse dşiyetisyenine birşey diyemem.ama bana göre 2 gün proteyin 2 gün sebze bana dukan çevirisi gibi geliyor.ben böyle diyet vereni görmedim
seninki daha güzelmiş canım bende hiç ekmek ve sebze yok öyle olunca aç geçiyor günler neyseki bugün ikinci günüm son bakalım yarın kaç kilo olcağım
canım bu bizim metobolizmayı hızlandırsın diye diyetisyen kontorolünde yaptığımız bişi 2 güncük sadece
ayyy öyle olmaz inşallah canım yaa geri gelmesinsen bu konuda oldukça tecrübelisin sana güveniyorum aslında iyi kilo gitti diye bir gün daha yapsam demiştim ama bu syediklerinden sonra bitti bugün zaten iki günlüktü ve açım
aynen öyle canım gram gram gidiyor acelem yok benim temmuzun 6 sında memlekte gideceğiz o zamana kadar verebilirim herhaldeamacım moralini bozmak deyildi.sadece kendimde yaşadığımı paylaştım.ikigün sonra giden kilom geri geldi diye üzülme.sen yine diyetisyenin verdiğini yap ama 2 günde insan maksimum100-150 gr kaybeder.oda en iyi şartlarda.bak bugün beslenmem 900 cal civarında sporumda 900 cal civarında.bu hesapla benim erimem lazım am olmuyor.şuan regli oldum ve tartıya çıkmak istemedim am çıktım az önce 77.8 gösteriyor.geçen salı 75.5 dim.şimdi moralimimi bozayım.diyetimi bırakayım.işte olmaz.böyle bir aşağı bir yukarı diye diye gidecek.
12 aydır görmediğim arkadaşım benim şehrime gelip beni ziyaret eti.2 ay önceki diyetisyen randevumada birlikte gitmiştik.beni görmeyeli 4 kilo kadar kaybetim ama o bana erimiş akmışsın dedi.4 kilo aslında çok deyil am sporla bu 8 kilo gibi duruyor.daha ne isteyim bacım bundan iyi şamda kaysı
aynen öyle canım gram gram gidiyor acelem yok benim temmuzun 6 sında memlekte gideceğiz o zamana kadar verebilirim herhalde
gerçekten harikasın donbul abla bende sabretmeye çalışıyorum bende 58 falan olsam yeter işte sabırsızlık çok var ya nedense bu aralar sanki motivasyonum azalıyor gibi böyle kaçamak yapasım var ama dayanmaya çalışıyorummakbulem tatlım sen benim olmak istediğim kilodasın.bak tickerime.kendini üzme elbet vereceğiz.enson bukadar kararlı olduğumda 32 yaşında 3 çocuk annesi bir hatundum.yüzfelci geçirmiş.60 kilodan 80 kiloya kortizon yüzünden çıkmış biriydim.daha beteride 80 kiloyla hamile kaldım.ağlasamı gülsemi derken kendi kendime karar aldım.hamileliğim boyunca sadece ekmek ve tatlı yemedim.ve 80 kiloyla hamile kalıp 75 kiloyla doğum masasına çıktım.oğlum 1 ay erken doğmasına rağmen 3.2kg doğdu.1 ay daha sabretsem ben 70 de oda 4 kilo olacaktı.sonra bebişimin 4 aylık olmasını bekledim.karnım toplandı edetim düzene girdi ve ben 3 çocukla spora başladım evimizin hemen önünde yürüyüş sahası vardı balkonumun altı oğlanı kızı uyutup oraya yürüyüşe iniyordum.ama bir acele koşup eve bakıyordum uyandılarmı diye.sonra yine evimin yanında ücretsiz ayrobik kursu vardı çocukları uyutup büyük kızı yanında 45 dk bırakıp koşturuyordum.ben gitiğimde kiminde başlamışlar kiminde ortasında oluyorlardı ama yılmadım.oğlum yaşına girdiğinde ben 56 kilo ve karın bölgemde baklava dilimlerim vardı.incecik ve fitim.yani sarkık surkuk yarsa kolarım.yada iç çamaşırımın üzerine düşen boş deri parçası yoktu.yani mükemelderecede iyiydim.şimdi benim yaşadıklarımı göz önüne getir okadar azimle yaptım ve bırakmadım.sonradan boyun fıtığı için kortizon kulandım.birde temizlik hastalığı için sakinleştirici.işte ondan sonra ben bünyeyi 7 senedir düzeltemedim.3 sene o kilo iyiydi ama ilaçlar metebolizmanın canına okudu.birde diyet ilaçları saçma sapan diyetler derken ne güzel 68 lere düşmüşken 82.5 gördüm.buda benim 12 sene önceki dönüm noktam gibi oldu.spor yapıyorum.diyetimi uyguluyorum ve bazal metebolizmamın asla altında tüketmiyorum.azmimi devam etiriyorum.isterse 1 sene sürsün.ozamanda 8 ay sürmüştü.ancak o zaman gençtim 32 yaşlarındaşimdi 43 yaşındayım.ozaman 35 kiloya yakın verdim.hamileliğide sayarsam tam 17 ayda.herşey sabır.busefer sabır edeceğim.
gerçekten harikasın donbul abla bende sabretmeye çalışıyorum bende 58 falan olsam yeter işte sabırsızlık çok var ya nedense bu aralar sanki motivasyonum azalıyor gibi böyle kaçamak yapasım var ama dayanmaya çalışıyorum
neden bilmiyorum ama delesim geliyor yani anlamıyorum kendimi sonra pişmanlığını çekeceğimi bildiğim halde kaçamak yapasım geliyor iştetam dayaklığım tam
eveeet son protein günümün menüsünü de paylaşayım
sabah: 40 gr hindi jambon 50 gr kadar peynir 2 dilim sucuk 1 yumurta
ara: yok
öğlen: 100 gr tavuk göğsü 110 gr yoğurt
ara: 3 kuru kayısı 1 bardak süt
akşam: 100 gr tavuk göğsü 110 gr yoğurt 1 portakal
ara: 1 bardak sütlü türk kahvesi
kızlar karatay hocayı dinliyorum şimdi zahidede yağ yiyin diyor etleri yağlı yiyin diyor bunları doyunca insanın kafası karışıyor yaa
kilo bildirimi: 64.9/63.9/1.0/%1.54
ayyy uzun zamandır baskülde ilk defa bu rakamları görüyorum kızlar inşallah muhafaza edebilirim bu kiloyu :18::18::18::18:
inşallah canım inşallah ama bu proteinin etkisiyle olan bir kilo kaybı olduğu için tekrar üstüne çıkmaktan çok korkuyorum bu kilonun çünki 65 benim kırılma noktam :18:tebrik ederim canım.inşallah dahada fazla kaybedersin.
inşallah canım inşallah ama bu proteinin etkisiyle olan bir kilo kaybı olduğu için tekrar üstüne çıkmaktan çok korkuyorum bu kilonun çünki 65 benim kırılma noktam :18:
:18::18::18::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?