Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Maşallah maşallah:)

Yok abla bunu diyetisyen verdi 2 günlük haftaya 2 günlük sebze diyeti sokacak araya hersey onun kontrolü altında:)

tamam o zaman.ben yaşamadığım tecrübeyi yazmam.yani birebir yaşadım.proteyin diyetlerinde kokuyorsun resmen.çocuğum dedi.ne kötü.o zamana kadar hiç koktuğumu bilmem.çocuklarımda söylerler,benden ozamana kadar kötü koku hiç duymamışlardı.hep misgibi kokuyorsun derlerdi.kızım söyledi .anne sana ne oluyor ağzından kötü koku geliyor diye.bu yaşıma kadar yaşamdığım şeyi o dukanda yaşadım.bunu burda ilkez paylaştım.insanlarındiyetlerini bozmak yada sbote etmek istemem.ama insan o diyete resmen kokuyor.sebebide etin parçalanması esnasında çıkan asit.yumurta mesela nasıl kokuyor.birde çok yumurta tüketiğini hergün yediğini düşün.normalde ben ayda 2 kere yemem.2 köfteyi yiyemem.bol yeşillik nane maydanoz roka marol.ıspanak fasulye.... bunları yerim.peyniri bile az tüketirim.bu yüzden diyeteki peynir bana yetiyor.bundan dolayı terim ağır kokmaz.sabze ve güzel kokulu sebzeleri çok tüketirseniz nane maydanoz dereotu kekik,vücut kokunuzda bunlar gibi hafif oluyor.çünkü ne yersen onu terlersin.birde o terin eten geldiğini düşün ve kokusunu anlarsın.diyetisyen sana moral olsun diye vermiş.2 günde 2 kilo kaybedebilir buda sana moral olur.diyetisyenin işine gelir sana kilo kaybetirmiş olur.sonra sebze yedinmi hooop kaybetiğin 2 kilo yeniden gelecek sen kilo aldığını düşünüp daha az yiyecek ve yine kilo kaybedeceksin.yani denklemin sonucu bu.2 günlük proteyin diyeti arkasından sebze diyeti vermesinin tek nedeni bu.neyse dşiyetisyenine birşey diyemem.ama bana göre 2 gün proteyin 2 gün sebze bana dukan çevirisi gibi geliyor.ben böyle diyet vereni görmedim

hayvansal gıda hiç tüketmediğimi düşünmeyin.ben sütü yogurdu severim.etide azıcık yerim.zaten insanın günlük proteyin ihtiyacı 1 kilo başına 0.8 gr kadar.yani 70 kilo olan bir insan 70x0.8=56 gr proteyin yeterliymiş.günlük 56 gr proteyinimi alıyorum yeter.proteyin fazlasına ne gerek var.benim sorunum hamur işi onunla mücadele ediyorum.yani hamur bağımlılığımı kırmaya çalışıyorum.

seninki daha güzelmiş canım bende hiç ekmek ve sebze yok öyle olunca aç geçiyor günler neyseki bugün ikinci günüm son bakalım yarın kaç kilo olcağım

canım bu bizim metobolizmayı hızlandırsın diye diyetisyen kontorolünde yaptığımız bişi 2 güncük sadece

ayyy öyle olmaz inşallah canım yaa geri gelmesin sen bu konuda oldukça tecrübelisin sana güveniyorum aslında iyi kilo gitti diye bir gün daha yapsam demiştim ama bu syediklerinden sonra bitti bugün zaten iki günlüktü ve açım

amacım moralini bozmak deyildi.sadece kendimde yaşadığımı paylaştım.ikigün sonra giden kilom geri geldi diye üzülme.sen yine diyetisyenin verdiğini yap ama 2 günde insan maksimum100-150 gr kaybeder.oda en iyi şartlarda.bak bugün beslenmem 900 cal civarında sporumda 900 cal civarında.bu hesapla benim erimem lazım am olmuyor.şuan regli oldum ve tartıya çıkmak istemedim am çıktım az önce 77.8 gösteriyor.geçen salı 75.5 dim.şimdi moralimimi bozayım.diyetimi bırakayım.işte olmaz.böyle bir aşağı bir yukarı diye diye gidecek.
12 aydır görmediğim arkadaşım benim şehrime gelip beni ziyaret eti.2 ay önceki diyetisyen randevumada birlikte gitmiştik.beni görmeyeli 4 kilo kadar kaybetim ama o bana erimiş akmışsın dedi.4 kilo aslında çok deyil am sporla bu 8 kilo gibi duruyor.daha ne isteyim bacım bundan iyi şamda kaysı

aynen öyle canım gram gram gidiyor acelem yok benim temmuzun 6 sında memlekte gideceğiz o zamana kadar verebilirim herhalde

aynen öyle canım gram gram gidiyor acelem yok benim temmuzun 6 sında memlekte gideceğiz o zamana kadar verebilirim herhalde

makbulem tatlım sen benim olmak istediğim kilodasın.bak tickerime.kendini üzme elbet vereceğiz.enson bukadar kararlı olduğumda 32 yaşında 3 çocuk annesi bir hatundum.yüzfelci geçirmiş.60 kilodan 80 kiloya kortizon yüzünden çıkmış biriydim.daha beteride 80 kiloyla hamile kaldım.ağlasamı gülsemi derken kendi kendime karar aldım.hamileliğim boyunca sadece ekmek ve tatlı yemedim.ve 80 kiloyla hamile kalıp 75 kiloyla doğum masasına çıktım.oğlum 1 ay erken doğmasına rağmen 3.2kg doğdu.1 ay daha sabretsem ben 70 de oda 4 kilo olacaktı.sonra bebişimin 4 aylık olmasını bekledim.karnım toplandı edetim düzene girdi ve ben 3 çocukla spora başladım evimizin hemen önünde yürüyüş sahası vardı balkonumun altı oğlanı kızı uyutup oraya yürüyüşe iniyordum.ama bir acele koşup eve bakıyordum uyandılarmı diye.sonra yine evimin yanında ücretsiz ayrobik kursu vardı çocukları uyutup büyük kızı yanında 45 dk bırakıp koşturuyordum.ben gitiğimde kiminde başlamışlar kiminde ortasında oluyorlardı ama yılmadım.oğlum yaşına girdiğinde ben 56 kilo ve karın bölgemde baklava dilimlerim vardı.incecik ve fitim.yani sarkık surkuk yarsa kolarım.yada iç çamaşırımın üzerine düşen boş deri parçası yoktu.yani mükemelderecede iyiydim.şimdi benim yaşadıklarımı göz önüne getir okadar azimle yaptım ve bırakmadım.sonradan boyun fıtığı için kortizon kulandım.birde temizlik hastalığı için sakinleştirici.işte ondan sonra ben bünyeyi 7 senedir düzeltemedim.3 sene o kilo iyiydi ama ilaçlar metebolizmanın canına okudu.birde diyet ilaçları saçma sapan diyetler derken ne güzel 68 lere düşmüşken 82.5 gördüm.buda benim 12 sene önceki dönüm noktam gibi oldu.spor yapıyorum.diyetimi uyguluyorum ve bazal metebolizmamın asla altında tüketmiyorum.azmimi devam etiriyorum.isterse 1 sene sürsün.ozamanda 8 ay sürmüştü.ancak o zaman gençtim 32 yaşlarındaşimdi 43 yaşındayım.ozaman 35 kiloya yakın verdim.hamileliğide sayarsam tam 17 ayda.herşey sabır.busefer sabır edeceğim.

gerçekten harikasın donbul abla bende sabretmeye çalışıyorum bende 58 falan olsam yeter işte sabırsızlık çok var ya nedense bu aralar sanki motivasyonum azalıyor gibi böyle kaçamak yapasım var ama dayanmaya çalışıyorum

neden bilmiyorum ama delesim geliyor yani anlamıyorum kendimi sonra pişmanlığını çekeceğimi bildiğim halde kaçamak yapasım geliyor işte tam dayaklığım tam

kızlar karatay hocayı dinliyorum şimdi zahidede yağ yiyin diyor etleri yağlı yiyin diyor bunları doyunca insanın kafası karışıyor yaa

eveeet son protein günümün menüsünü de paylaşayım

sabah: 40 gr hindi jambon 50 gr kadar peynir 2 dilim sucuk 1 yumurta

ara: yok

öğlen: 100 gr tavuk göğsü 110 gr yoğurt

ara: 3 kuru kayısı 1 bardak süt

akşam: 100 gr tavuk göğsü 110 gr yoğurt 1 portakal

ara: 1 bardak sütlü türk kahvesi

gençsinde ondan.yaşın insana verdiği güzel bir özelik sabırlı olamk.bende bu diyet konusunda sabrımı göstermeye çalışıyorum.birde bu yaşa kadar çok şeyide deneyince aklın yolu birdir diyip doğru yolda ilerlemeye çalışıyorum

bazal metebolizmanın altında yemek yemek tehlikeliymiş.bazal metebolizmanın altında yemeye başladınmı insan genetiğinde bulunan eneski gen harekete geçiyor ve açlık riski var diye 400 callik bile beslensen bunun200 zünü harcayıp 200 depolarmış.ne olursa olsun bazal metebolizma hızının altında yemeyin.hızlı zayıflamak istiyorsak bazalın altına düşmeyin.

bazal metebolizmanın altına düşüldümü kıtlık formuna geçildiğinin en güzel örneği geçmişte var.1945 lerde hitler pekçok yahudi insanı kamplarda açlıktan öldürmeye niyetlenmiş.bu insanlara 400-500 callik beslenme vermişler.bu rakamla bu insanların bir kaç ayda ölmeleri gerekirken bu insanlar yaşamış.insan vücudu acayipdir.bu yüzyıla kadar insanların gelmelerindeki en önemli etkenlerden biride herşeye dayanıklı olmamız yani uyum sağlıyabilmemiz.kutuplardada yaşıya biliyoruz,çöllerdede.ee işte bu genetiğe sahip bir insanın vücudu kıtlık durumunu algılarsa depolamaya gidiyor.kardeşim 96 kilodan 60 kiloya indi.1 senede.sadece yürüdü ve yemedi.yani günlük 200-300 callik beslendi.kimi günde hiç yemedi.kilo verdi ama normal yemeye geçemiyor.günlük 800 cal civarında bile almıyor ancak 5 kilosunu geri aldı.3-5 ayda 10 kilosunu geri alacak 1 sene olmadanda eski kilosuna geri dönecek.çünkü bunu daha öncede yaptı.aç yaşadı.hatta açlıktan baygınlık geçirdi.zayıfladı ama geri kilo aldı.bu ensağlıksız durum.şimdi 1 lokma yese kilo alıyor.hayatının sonuna kadar 300-400 arasında beslenmeli, 500 cıksa 100 depolayıp hemen kilo alıyor.sizce bu normalmi.deyil.ona okadar anlatım anlamıyor.bende vazgeçtim.burnunun dikine doğru hareker ediyor.ben az yiyip bırakamıyorum diyor.laf anlamayınca anlatmak boşuna.nasıl olsa dönecek o kiloya.ben abla olarak üzülüyorum.yaş geçtikçe hastalıklara neden olacak tansiyon hastalığı ve benzeri hastalıklara yakalanacak diye korkuyorum.ama en yakın bacıma yanlış yaptığını anlatamıyorum.birde ağırlık kaldırıp kaslarını güçlendirmedi kolları yarasa gibi sarktı.öyle spor yapamazmış.yapamazsa sarkar.askılı giydimi kollarının derisi sarkıyor.şimdi yeniden kilo aldığında derisi pörsüyecek.dahada genç.spor yapıp kas artırımına gitmek önemli.plates ağırlık kaldırma muhakkak yapılmalıçbenden size tavsiye.çook zayıflayıpda deri sarkıp kıyafetin altında bir top oluşturması hiç iyibir görüntü deyil.

Evet seninki baya saglammis:) bi an tavuk göğsünü tatlı zannettim gözlerim acildi:)

kızlar karatay hocayı dinliyorum şimdi zahidede yağ yiyin diyor etleri yağlı yiyin diyor bunları doyunca insanın kafası karışıyor yaa

elbete yağ yiyeceksin yağ olmasa yağda eriyen vitaminlerden faydalanamayız.karatay geçmişteki insanları örnek veren bir doktor.3 öğün ye acıkmadan yeme acıkki bir hormon var o salgılansın.ama bacım geçmişe bak bu şekilde etin yağlı kısmını yiyen vatandaşlar çabuk göçmüş bu dünyadan.birde bir sürü hastalık edinmişler.benim babanem 65 yaşında rahmetli oldu eti severdi yağınıda hatta hayvan yağından börek bile yapardı.kıkırdak böreği.ben bildim bileli hep hastaydı.bir torba ilaç içerdi.yani ozaman babanemin hastalanmaması gerekirdi.hamur yeme diyor.yüzyılardır insan vücudu ekmeğe alışkın.ancak esmer ekmek yermiş.işlenmemiş undan oda insanları tok tutarmış.insülini artırmadığı için insanları uzun süre tok tutarmış.şimdi beyaz un var zehir.karatayın diyetide atkins ve dukanın aynısı.oda yağı eklemiş ceviz falan.zaten yağı karbonhidratla beraber almasan kilo yapmaz atılır.yani yağda yumurta ye 4 saat bekle ondan sonra kepek ekmeğini yeşillikle ye.buda 15 sene önce ünlü bir kadın dergisinin verdiği diyet kitebının tavsiyesiydi.tek başına yağ sadece kanda dolaşır ve atılır.yağ enbüyük molekül olduğu için hücreden içeri girmesi zordur.onu taşıyan karbonhidratmış.yani yalın yağ yedinmi yağ durmuyormuş.bende o kitabın yalancısıyım.ama baktığımda moda diyeti diye çıkanların hepsi aynı çevrede dolanıyor.az karbon hidrat ekleyen dukan gibi etin yağsızını ye diyor.karatay yağ ye diyor ama karbonhidratı yasaklıyor.esmer bulgur ye diyor ama yağsız.ama uzun yazdım.birsürü diyet kitabı okur birsürü mantığı öğrenirsen böyle oluyor

kilo bildirimi: 64.9/63.9/1.0/%1.54

ayyy uzun zamandır baskülde ilk defa bu rakamları görüyorum kızlar inşallah muhafaza edebilirim bu kiloyu :18::18::18::18:

günaydın hatunlar.bugün eşim nöbeten çıkıp gelecek nete giremiye bilirim bu yüzden sabah sabah bildirimi yapayım.regli dönemine girdiğim için kilo kaybını göremiyorum bu yüzden sabit diyeyim

75,5/75,5/0/%0

gelecek haftaya güzel bir rakam görmek umuduyla beklicem.zaten haftada azbirşey kaybediyorum bunuda regli ödemi kapatıyor sağolsun.

tebrik ederim canım.inşallah dahada fazla kaybedersin.
inşallah canım inşallah ama bu proteinin etkisiyle olan bir kilo kaybı olduğu için tekrar üstüne çıkmaktan çok korkuyorum bu kilonun çünki 65 benim kırılma noktam :18:
:18::18::18::18:

inşallah canım inşallah ama bu proteinin etkisiyle olan bir kilo kaybı olduğu için tekrar üstüne çıkmaktan çok korkuyorum bu kilonun çünki 65 benim kırılma noktam :18:
:18::18::18::18:

çıkabilirsin bu senin motivasyonunu bozmasın tatlım.vücut kitle indeksin 25 lerde.yani normal kilodasın işte bu yüzden aşağıya düşerken zorlanabilirsin.sakın bazalmetebolizmanı düşürme.az beslenme.beslenmen çok düzgün gidiyor.biraz daha böyle vermekte zorlanırsın sonunda vücut direnci kırılır.birden gitmeye başlarsın.proteyin diyetiyle 1 kilo kaybetiysen demekki vücudunda fazladan tutuğun 1-2 kilo su var.vücut bu suyu kaybetiği yağın yerine koyuyor.hücreler birden büzülmek istemez.bu yüzden kaybetiğin yağın yerini bir süre su tutarak doldurabilir.eğer bu yağ geri gelmese vücut bu suyu bir şekilde atar.hani hatunlar diyor ya.ayy aylarca kilom sabiti ama birde 2 kilo gitti.aslında aylar önce o yağı kaybeti ama yerine su tutu.vücudumuzun bizim beynimizden ayrı bir zekası var.eğer bu zekaya sahip olmasa çoğu kişi bilinçsiz beslenmekten ölür.vücut zeki olduğu için yağın geri gelebileceğini hesaplayıp hücrede su depolar.sen bu suyu bir alıp bir verirsin birde bakmışsın 2 kilo gidivermiş.yoksa uzun süre kilo kaybetmeyen bir hatun mucize eserimi kilo kaybediyor.kilo olayına bilimsel yaklaşırsan pes etmesin.zaten sağlıklı kilodasın.amacın biraz daha çıtır olmak.eee ozaman sabredeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…