Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

sabah: 2 dilim tam tahıl ekmek 1 kk keçi peyniri 1 yumurta 1 turp yarım domates

ara: 1.5 saat yürüyüş

öğlen: 200 gr kabak yemeği 2 bardak ayran

ara: 1 kuru incir 5-6 badem 20 gr kuru üzüm 20 gr sarı leblebi yarım greyfurt (biraz fazla oldu ama akşam ara öğün yapmadım )

akşam: 100 gr et yiyeceğim henüz ne olur bilmiyorum tavuk but ya da köfte olur

ara: 1 bardak yağsız sütle kahve

bakalım yarın sabah nasıl uyanacağım kaç kilo tek istediğim bugün gördüğümün en azından çoğunun ödem olması ve kilo veremesem de perşembe günü 63.9 la uyanmak evet bu hafta aldığımı vermeye çalışacağım maalesef :18 kadar kötüyüm ki çok pişmanım bugün de sağa sola saldırıyorum ama yapacak bişi yok maalesef telafi etmenin yollarını bulmam gerek bu da düzenli kaçamaksız diyetle ve sporla olacak
akşam da eğer alışverişe gitmezsek leslie 5 mil düşünüyorum her gün dışarda yürüyemiyoruz maalesef ama en azından evde akşamlara işiler ekleyebilirim belki bundan sonra kaçamak yaparken bugün yaşadığım duygular aklıma gelir

olsun arada böyle ddelilikler oluyor.bende tatlıya takmıştım 4 gün.bazal hızımdan fazla almadım deli ğibide spor yaptım ama birkere yedim o 1 dilim baklavayı.gerisini söylemeyim.1400 geçmedim ama .işte ama deyip durayım sen anla.en nihayet 2 gündür topladım.cıslara değmedim bile.bugün 1200 callik beslendim ve 1 saat 45 dk spor yaptım bunun 1 saati calendi canım.sporun haricinde sabah saat 10 dan bu saate kadarda temizlik.dolap mutfak ve çamaşır.çamaşır makineside durmadı bende.eşim akşam geldiğinde bu maki,na hiç durmadı bugün deyilmi dedi.bende 1-2 saat mola verdirdim dedim.külliyen yalan.makina garibim sabah 10 dan beri hiç durmadı ayakabılara kadar yıkadı.bataniyeler çarşaflar okul kıyafaetleri vs vs.bugün delirme günümdü her halde.

inşallah bende toparlarım biran önce canım ohh mis gibi oldu ev desene benim de bi bahar temizliği yapmam lazım dolaplar boşaltılıp silinmeli camlar kapılar halılar hepsini silmeliyim bir hafta sonu full ayıracağım herhalde hepsi değil de cama üşeniyorum ya ama yapcaz bişiler bu hafta değil haftaya hafta sonu eşim ankarada olacak hazır evde değilken o canım sıkılmaz yaparım diyorum ama hadi bakalım inşallah umarım perşembeye kadar toparlarım yaa kiloda fazla gelmeyeyim de isteğim o ahh ahh iradesizim yaa nasıl da yedim ben 1 kilo 700 gr için tam 1 ay uğraştım yaa başa döndük resmen

okadarda deyil.o gider.öyle 1 tabak makarna 3 dilim börek 16000 cal edermi.olsa olsa fazladan 200 gr eder.onuda 2 günde telafi edersin.yemek yedinmi su tutarsın.birde dediğim gibi proteyin diyetinin arkasından su tekrar gelir.3 gün diyetine uy tekrar gider.uzun zamanlı diyetlerde bunun gibi olayları yaşamak normal.ancak bunu 2 güne taşımamak lazım.bugün taşımamışsın.bu başarı.şimdi yarında devam öbürgüne eski düzene dönersin.şimdi lezetli şeylerden sonra kısıtlamaya gitmek zor.ancak diyet hiçbitmeyecek.bu yaşam tarzımız olacak o yüzden bazal hızını yada yaşam hızını geçmeyecek kadar beslen.kaçamğın bile ölçülü olursa istediğin kiloya geldiğinde artık kendini diyet yapıyor gibi hisetmezsin.yani ömürboyu makarna yada börek yemiyecekmisin elbete yiyeceksin.bunu ayarlı yapmayı öğren.birde çşimdi insülin direncini kırmaya çalışıyoruz.kırılmadığı için zaman zaman ani yeme atakları geliyor.böyle böyle insülin direnci kırılacak ve azıcık yedikmi kilo olmayacak.dayan.bunuda şöyle anlarsın.100-200 gr arası makarna yada börek yada 100 gr kadar tatlı yiyip ardından uzun süre acıkmasan insülin direncin kırılmış demektir.eğer hemen daha yedikten 30 dk sonra acıkırsan direncin daha devam ediyor azıcık kaçırdınmı kilo popoya yapışıyor demek.dikat et.

temizliğe gelince aslında butür temizliği ayda bir yaparım.ancak son 3 aydır spor acayip enerjimi aldı.ancak parça parça yapıyordum.cuma günü bir parça yaptım ve de ogün dünyanın sporunu yaptım.hem callen hem koşu hemde yürüuüş.ağırlıkta var tabi.ve evide ekledim.akşama başım ağrıdı.cumartesi 3saa yürüdüm 2 saati oldukça hızlı 1 saatide biraz daha yavaş.akşama artık miğren zil çaldı 2 ilaç ancak kesti.sabah 10 akşam bu saat iş.aslında olan canıma oluyor.kimse madalya takmoyor.yada öbür dünyada sen çok temizlik yaptın diye ekstradan sevap yok.ama yapıyoz yinede.eskisinin yarısı kadar yarı enerjimide spora saklıyorum.gün gün kendimdeki değişimi gördükçe hoşuma gidiyor.kendime hedef belilerken fiziksel değişim birinci hedefim oldu.bu yüzden kilona okadar takma sporunu yap günde en az 1 saat.ozaman fiziksel olarak dirileşmeye başladıkça mutlu olur verdiğin kilo inan ikinci plana düşer.

bugün ev için pişirdiklerim

mercimek çorbası
ıspanak yemeği
et kavurma sebzeli
makarna
simit
çikolatalı kek
pohaça

tabi bunlardan mercimek çorbası ıspanak ve makarnadan az yedim.diğerlerine dokunmadım bile.2 gün öncede ıslak kek yapmıştım çocuklara.kendim diyete olunca çocukları ihmal ediyordum.neyse yaptım buzluğada koydum.sabahları ısıtırım taze taze yer yavrucaklar.yavrucaklar deyince küçücük sanmayın.hepsi kocaman oldu.ben yanlarında artık cep hatunu kadar kaldım.bazen bakıyorumda bunları benmi doğurdum diyorum.6 sınıf oğlum bile beni geçti.Allahtan boylar bana deyil babaya benzedi.160 boy artık minacık kalıyor.çocukların boyları uzayıpta spor yaptıkça daha çok beslenmek istiyor.hele şimdi tam gelişme çağı canları herşeyi çekiyor.evli kızım bile yemek istiyor.onun yemek becerisi pek yok.evlenmekte acele etmeseydi öğrenirdi.ancak bu yeni nesil herşeyi hemen yapmak istiyor.neyse memur oldu daha 18 yaşında 19 zunda evlendi.artık kendi kendine öğrenecek yemek olayını.spora alıştıramamıştım.şimdi yüzmeye başladı en azından yüzerek spor yapsın.Allahtan kiloda baba tarafına çekmiş.çok çabuk kilo almıyor.hemde okadar çok yediği halde boyda 176 cm olduğu için yemeği kaldırıyor.8 sınıf kızın boyu bile 173 oldu.çocuklaım şanslı hiç olmasa azıcık kilo aldımı benim gibi yuvarlanarak yürümeyecekler.

inşallah canım inşallah bugün 1200 ca civarı aldım bu haftayı çok dikkatli geçirmek istiyorum bi de kabızlık problemi var aslında ona tahin ve incir iyi geliyor ama tahin çok yağlı diye yemedim bakalım yarın da çözülmezse bakacağız çaresine çözülür inşallah
evet ya kaçamak yaptın mı insan doymak bilmiyor

çok şükür her gün spor yapıyorum inceldiğimin de farkındayım ama işte baskülde de görmek istiyor insan

iraden için

aslen anamurluyum.kilo 80 olunca eşim seni yuvarlasam anamura varırsın diyordu.şimdi benim azmi görünce artık ses etmiyor.1 sene içinde müthiş vücut yaparsın demeye başladı.artık beni kaldırıp indirirsin diyor.aslında ağırlıkları hafif bayanların kaldıracağı gibi yapıyorum.öyle vücutçular gibi ağırlık kaldırmıyorum.makinalarda kaldırıyorum.bu bile yetiyor.şimdi spor salonuna yeni bir alet eklemişler.asıla biliyorsun.cuma günü asıldım 10 kere bacağımı kaldırıp indirdim.barfiksmi diyorlar bilmiyorum adını ama kendini asılıyken yukarı çekmeye çalışıyorsun.5 kere yaptım.daha sonrada ayaklarım yerdeyken parmak uçlarıma kadar kalkıp asılı durdum.bu kemikleri rahatlatıp açıyor.lisedeyken boyum 163 dü.ancak 3 doğum sonucu boyum 160 düşmüş.seneler sonra ölçtürdüğümde şaşırmıştım.sonra doktor doğumlardan sonra boy kısalıyor dedi.hatta 8 santim kısalanı görmüş.gerçektende geçlik resimlerine baktığınızda selvi boylu görünen insanların yaşlandığında ufacık kaldığını görüyordum.demekki insam yaşlandıkça küçülüyor gerçekten.ancak plates gbi sporlar kemikleri tekrar açıp 2 cm boyu tekrar uzutabiliyor.birde bu asılma aletlerinde bir süre kendini asılı bırakmak lazım.boyumun tekrar 163 olmasını tabiki isterim.ancak daha önemli bir nokta boyun fıtığımın çok iyi noktaklara gitmesi.hem fıtık hem sinir sıkışması hemde kireçlenme vardı.boynumu sağa sola çevirmekte zorluk çekerdim.arkaya doğruda eğemezdim.şimdi yumşamaya başladı.plates ve callende çevirmemei kolaylaştırmaya başladı.boynumdaki o birtonluk ağırlık yok oldu.şuan okadar hafifki.arkaya eğebiliyorum.işte spor ve diyetin faydalarından biri.tekrar söylüyorum kilo kaybı artık enson pilanda.fiziksel iyileşme beni çok mutlu ediyor.artık arabamın anahtarını evde bırakıyorum.nereye gidersem yürüyerek gidiyorum.arabayı geçen ay 3 kere bile kulanmamışım.bu çok büyük başarı.bunun sayesinde 20000 adım atabiliyorum.hareket hayatımı değiştirdi.

sabır tatlım bak ben aylardır yapıyorum sporuda nasıl yaptığımı yazıyorum.hemde harfiyen eksiği vardır ama fazlası yoktur.2 hafta önce 75.5 gördüm.sporda yada diyete bir değişim yok ama bugün sabah 78.8 geldim akşam negeldim dersin 77.8.normalde akşam fazla gelmen gerek.gördünmü bünye ne değişik.ben 2.3 gr fala geldim.ne yapayım.yemek yemedim ki kilo alayım.sporumuda yaptım.yani günlük 1200-1400 arası yiyip en az 400 cal en fazlada 900 callik spor yaptım.üye olduğum diğer bir sitede 17 günde 2.5 kilo vermiş görünüyorum ancak gerçekte öyle deyil.kalori hesabı bir noktaya kadar birde yaş ve insülin direncimeselesi.bozuk olan sistem öyle 4-5 ayda düzene girmiyor.bu bozukluğu 10 senedir yaşıyorum.her sene için 1 ay uğraşsam en az 10 ay çabalamam lazım.bu yüzden pes etmiyorum.75.5 gördüysem demek o kilodayım.fazlası ödem.elbette gider.yoksa sabah 78.8 olup akşam 77.8 olurmu akşam ozaman en az 80 olmalıyım.tedavi sürecinde bu gel gitler yaşanır.bu yüzden ölçül diyorum.sporda yapıyorsun.ölçülürsen zayıfladığını anlarsın

diyetisyenim haftada 1 tane simit yiyebileceğimi söyledi.bugün soksk simidi yaptım.çocuklara.kendimede ayırdım.hamur pişmeden 100 gr dı.piştikten sonra tartmadım.artık yarın sabah 1 simit yiye bilirim.hemde sağlıklı içinde ne olduğunu biliyorum.çünkü kendim yaptım.aslında tambuğdaydanda yapardım.ama yiyeceğim 1 tane simit oda simitgibi olsun.tambuğdayda o tadı yakalayamam.simit yemiş gibi olmam.yemişken adam gibi yiyeyim.şimdi sabah çayımı yapar köy peynirimi domatesi doğrarım.hatta yağsız menemen bile yapabilirim.diyetisyenim simidin yanına 4 zeytin ve 50 gr kadar peyniri serbest bıraktı.sabah tadını çıkarayım.şuan saat çok geç oldu.normalde 2 saatir uykuda olmalıyım.ama adamcazım nöbetçi oldumu benim uykuda düzenini kaçırıyor.birde gece callen yapınca uyku kaçtı.neyse baş agrımın ilacını aldım mide koruyucumuda içtim.şimdi migren ilacı uykumu getirir.

Eveeeetttttt guzel bir hafta sonunun ardindan....
Cocuklari da yanimiza alıp esimle gezdik tozduk bu hafta sonunu kendimize ayirdik cok iyi geldi cok sukur allaha....
Biraz dikkatsizce yedim galiba ama toparlarim heralde...
Bu hafta içi full oruc tutmayi planliyorum insallah bi aksilik olmazsa. .
Kizimida anne sutunden ayiricam becerebilirsem gece maamaa diye agliyo anne baba diyemeyen kiz...
Isin ozu silkelenip toparlanma haftasi baharda geliyor malum rahmet ve bereketle gelsin inşallah boool yagmur yagsin...benim de temizlik yapilacak makbule ve donbul abla evde vileda mileda neyin varsa toplayin gelin yardima beklerim :))

he he he ikinci olmuşuz tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum devamı da gelir inşallah kızlar
Ay canim tesekkur ederim bende seni ve arkadaslarimi tebrik ediyorum...

Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım
hosgeldin canim umarim hedeflerine cabucak ulasirsin...

Abur cubur pek sevmiyorum zaten ya bi tek çikolataya dayanamıyorum ama onuda kescem artık
Abur cubur cikolata...♥♥♥♥♥ asklarim onlar benim yaaa ayirdilar beni sevdiceklerimden♥♥♥ (

Ay çok zor ama yolları ayırmak şart oldu evin yolunu göstermemek lazııımm
Hoşbuldukk
İnsallah canm

Arkadaşlar ben yeni oldugum için pek bilmiyorum
Takım kaptanı kim takım içi kurallar var mı
Her gün bir önceki günün menüsü paylaşılacak değil mi
Bide nasıl sporlar yapıyorsunuz nasıl etkiler görüyorsunuz
Önerdiğiniz bitki çayı falan varmı neler yapabilirim

ah canım yaa niye böyle oluyor bıktım ben bu ödemmidir nedir ondan bu sabah 65.3 çıktım 300 gr eksilmiş sadece üstelik dün dünyanın sporunu yaptım ve çok dikkatliydim ödem söktürsün diye 4 fincan yeşil çay rezene falan içtim perşembeye kadar gider inşallah insanın çok canı sıkılıyor böyle olunca

imerak etme geliriz biz temizliğe hazırlığını yap sen :)nşallah canım inşallah çokça yağmur yağsın

evet kızlar diyetisyenimin vücüdümdaki fazlalık kiloya verdiği cevap ve bu haftaki bayıldığım kahvaltı diyetim

Merhabalar Makbule Hanım; Haftaya yine aynı gün tartılalım ona göre tekrar diyetinizi düzenleriz, Ancak endişelenecek bir durum yok rahat olun ve diyetinizi ve sporununuzu ihmal etmeyin.
Kahvaltı Diyeti: Sabah: 2Dilim esmer ekmek 50gr lor yada 1kk beyaz peynir 1 adet haşlanmış yumurta Bolca yeşillik ve söğüş3-4 adet zeytin Közde kırmızı biber 1bardak bitki çayı(ıhlamur,papatya veya rezene)

Araöğün1: 1adet meyve yada 2-3 kuru meyve

Öğlen: 1kk beyaz peynir 1adet yumurta 2 adet ceviz 2Kaşık lor veya dil peynirli maydanozlu kepekli krep Bolca yeşillik/söğüş1dilim esmer ekmek yada 1adet kepekli galeta

2.ARA: 1Adet taze meyve+2 adet kuru kayısı3yk yağsız yoğurt (keten tohumlu)

Akşam: 2Yumurta ile hazırlanmış sebzeli omlet 4-5yk lor veya 30gr az yağlı beyaz peynir 2dilim esmer ekmek Bolca söğüş yeşillik Bitki çayı3. ara öğün 3yk yoğurt yada tarçınlı süt 1adet taze meyve

viledaları alıp geliriz ama ben bebişe bakarım.spordan hal kalmadı.ancak bebiş oyalarım.bebiş sevmeyeli uzun zaman oldu.yiğenlerim var ama onlar mersinde ben edirnede.memleketim anamurdan birgünlük mesafe uzaktayım.gurbet ellerden daha dönemedik.eşim eskişehirli.emekli olunca ya eskişehire yada anamura gidecektik kaldık buralarda.neyse eni sonu memelekete döneriz.hiç olmasa herhelde ölünce birallahın kulu götürüp memeleket toprağına bizi atar herhalde.hava burada yağmurlu ve kasvetli.spordan geldim nerdeyse 900 cal yaktım.yani yorgunluktan kaynaklı bunalımın dibindeyim.

4 gün küçük küçük delip bazal hızımı aşmadığım sevgili diyetime geri döndüm.düngece calleniks yaptım.vallahihatunlar cd dekşi hatunlar mekiği çok yavaş çekiyor işkence tarzında.ben 100 diyorum hatunlar bakıyorum daha 50 de benim 800 onların 400 oldu anlıyacağınız.canım çıktı.bu hatunların konuştuğu dili pek anlıyamadım.spora ek yapmışlar öncedende zordu iyice artırmışlar.bukadar acımasız olsa olsa bunlar almandır.400 mekik ve hiç dinlenmeden.konuşma molası bile yok.1 saatlik işkence neyse 3 cüsünü yaptım.bugün koşuyu 7.1 den 8 seviyesine çıkardım.45 dk koştum.30 dk 6 da yürüdüm.30 dk plates yaptım 1 saat yürüyüş ve 15 dk ağırlık kaşdırdım.haftanın 3 günü sporda tavan yapıyorum.yarın 2 saat yürürüm.canım isterse platec yada callen yapabilirim.

sabah: 1 yumurta 2 dilim ekmek 1 kk peynir (taze hatay peyniri çok yağlı mı bilmiyorum :18:)turp, domates, salatalık

ara: yok

öğlen: 1 yumurta 1 kk peynir 1 dilim ekmek (ekmeklerim tam tahıl) 1 salatalık 1 havuç

ara: 3 kuru kayısı 1 elmanın yarısı

akşam: 2 dilim ekmek 2 yumurtadan omlet 30 gr lor maydanoz salatalık domates roka 1 kaç dilim patates(fırında pişti)

ara: 1 greyfurt 1 bardak sütlü kahve

boğazım ağrıyor yaa daha spor yapmadım ama leslie 3 mil düşünüyorum ya da pilates ama yapacağım yatmadan mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…