- 28 Ocak 2013
- 8.608
- 18.717
- 448
- 34
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #98.541
.Merhaba Bilge Hanım;
2Gün uygulanacak sebze diyetinizi yolluyorum.
Sabah:
2adet kuru kayısı+1 bardak 1çay kaşığı ballı limonlu ılık su
50gr (5yk)lor peyniri
Közlenmiş kırmızı biber
5adet zeytin yada 2 adet ceviz
2 adet kepekli krep
Söğüş domates salatalık
1fincan bitki çayı
.
1.ara:
2 adet kuru kayısı
.
Öğlen:
1kase çorba
Buharda sebze
2dilim kepekli ekmek
.
2.ara:
1 adet taze meyve+2 kuru kayısı
4yk az yağlı yoğurt
.
Akşam:
1kase çorba
Buharda sebze
1dilim ekmek
.
3. ARA:
1Adet meyve.
güzel menü yap bakalım sonuçlarını bekliyoruz bu kahvaltı diyetinde benim kalori 1400 ü buluyor bişi de yazmamış bugün yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum diyetim 1500 cal lik gerçi ama normal beslenmede hep 1200 de falan kalıyordu :26::26:
Yok 1000 in altına inmeyin diyo bence bi sorun yoktur
Iyi geceler kizlar muhtemelen uyuyorsunuz ama ben yine yazayim...
Kizim yeni uyudu maalesef...
Iftar 18.10
3 kasik mantar sote
1-5 dilim pasta
Aksam yemegi 19da
1kase yayla çorbası
4 kofte 5-6 dilim patlican kebabi
1 avuc ici kuru yemiş -fena sardim ama son oldu-
Yarim portakal 1 kucuk elmada sahurlugum oldu. ..
gece kusu oldum resmen asil bundan sonra yandim memeden ayiricam bugun itibariyle basladik mücadeleye ya Bismillah. ..ah canım bizim üzerimizde pireler uçuşurken sen bebiş uyutmaya çalışıyorsun.kuruyemiş olarak leblebiyi 1 avuç içi tüketebiliyorsun.fındık ceviz 2 adet.ama yerfıstığı yeme onun kalorici çok yüksek
günaydın hatunlar.ömrü hayatım boyunca donbul bir hatun oldum.bazen normale indim.ama benim normalim 60-63 arası.boyum lisedeyken 163 cm idi doğumlarda 3 cm çökmüşüm şimdi 160 şım.şimdi neredeyse hayatı boyu donbul dolanan ve hep diyet yapan biri olarak bu kilo verme konusunda ve geri alıp nerdeyse obez olma konusunda mastır yapmış biri olarak diyette kilo vermenin kuralarını acı acı öğrendim
1-bazal metebolizma hızından aşağı düşme.yoksa insülin direncin artıyor.aç yaşasanda kilo alıyorsun
2-insülin direncin oluştuysa bunu kırmak ve aşağı çekmek için en az 6 ay sabretmelisin.
3-insülin direncini düşürmek için uzun süre insülin salgılanmasına neden olacak yemek yemiyeceksin
4-en az haftada 3-4 gün kalp atış ritmini artırmayacak yürüyüşü yapacaksın.ve en az 45 dk.
5- sabrın varsa sporda kardiyo yapmaya çalışacaksın.bu kısa vadede beyaz kasları çalıştırıp yağ yakımını hızlandırıp insanı gençleştiremn hormonların aktifleşmesini sağlıyor.kırışıklık bile azalıyormuş.
6-muhakkak kas miktarını artırın.kas miktarınız nekadar artarsa bazal hızınız artar.
7- günde kilo başına 0.8 gr proteyin alacaksın ki kendi kaslarını yemiyeceksin.kasları yiyerek zayıflayınca geriye vücutta sadece yağ kalıyor.yağ deposu olarak yaşarsın ve geriye kilo alırsın.bütün emekler çöpe gider.ve bazal hızını aşağı çekersin.
8-en önemlisi sabır
işte bunlar zayıflama ile ilgili kuraller.herkesin yazdığı diyet listesi ve diyetisyenlerin verdiği listelerin hepsinin temeli buna dayalı.bu bazal hızla zayıflamak isteyen yani sağlıklı kilo vermek isteyen insan ayda 1-2 kilo arası kaybeder.mucize diyet yoktur.bu kilonun üstünde kaybetmek için günde en az 400 calik spor yapmalısın.yani 2 saatlik orta tenpoda yürüme 45 dk orta tenpoda koşma.2 saat orta zorlukta plates gibi sporları yapmalısın.
şimdi ben 43 yaşında ve envayi çeşit diyetleri yapan bunun için ilaç bile kulanan ve bunlardan hiç bir fayda görmemiş biri olarak size verebileceğim enbüyük tavsiye sabırlı olup yavaş yavaş kaybetmek.ben 2 hafta önca 75.5 gördüm ve inanın onun üzerine tekrar 80 bikle gördüm.80 benim 3 ay önceki kilom.yemedim sporu yaptım.moralim aşağıya çok düştü.sonunda bunun ödem olduğunu ve eninde sonunda vüğcudum düzene girip ödem tutmektan vaz geçecek diye düşüğndüm.bu pes etmemei engeledi.birde kiloyu çabuk alıp zor verdiğimi biliyorum.çünkü insülin direncim çok.
şimdi pes etme noktasına gelmiş yada diyeten sıkılmışsanız benim yazdıklarımı okuyun ki bu diyet olayının nasıl bir motivasyon gerektirdiğini anlayın.ve çok kısa sürede müthiş sonuçlar beklemeseniz diyetinizi sürdürmek okadar zor olmaz.
Evette ömür boyu yediklerimize dikkat edicez spor yapıcaz off off neden yiyip yiyip kilo almayanlardan değiliz ki
acallenimide yaptım.kaynar suyun altınada girdim.kahvaltı tabağımı hazırlayıp kahvaltımıda etim.şimdi çayımı içip bilgisayarın başında siteye azıcık takılacağım.sonra iş beni bekler.öğleden sonra nasipse koşacağım. sindirim sistemim çalışırsa yada ben ilaçla aktif hale getirirsem yarın 75 ve altını görebilirim gibime geliyor.buayın 18 zinde randevum var diyetisyenimle.onun tartısında 76.8 gelmiştim en son.ama kendi tartımda 75.5 dim.böylelikle 2 haftadır kilo gitmemeiş gibi görünüyor.ama gitiğini biliyorum.belim 87.5 den 86 ya düşmüş.basenimde 108 lerden 106 olmuş.herhalde böyle devam edersem bu ayın 18 zine kadar kendi tartımda 74.5 doktordada 75.5 olurum.buayın 18 zinden itibaren diyetimdeki 4.5 ayı geride bırakacağım.şuan 4 ay oldu.75 olursam yarın 4 ayda 7.5 kilo kaybetmiş olacağım.baktığınızda az kilo çok zaman ama birde bana sorun.
hiç sorma canım ya benim eşim öyle abisi falan da öyle herşeyi yiyorlar yaa bi de eşim Antakyalı onların yaptıkları yemekleri bi görmeniz lazım yaa tam obez yapan yiyecekler hepsi ama yok alamıyorla işte
Aa benim esimde antakyali birbirlerini tanırlarmi acep:)
bilmem ki canım kırıkhanlı eşim seninki neresinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?