Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

güzel menü yap bakalım sonuçlarını bekliyoruz bu kahvaltı diyetinde benim kalori 1400 ü buluyor bişi de yazmamış bugün yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum diyetim 1500 cal lik gerçi ama normal beslenmede hep 1200 de falan kalıyordu :26::26:

sabah: 1 kk hatay peyniri roka maydanoz domates salatalık 1 yumurta 2 dilim tam tahıllı ekmek

ara: 3 kuru kayısı 1 kepekli galeta

öğlen: 1 yumurta 1 kk peynir 1 salatalık 1 havuç 7-8 badem 2 dilim tam tahıllı ekmek

ara: 3 kuru kayısı 1 elma

akşam: 1 yumurta beyazı 1 kk peynir roka maydonoz domates salatalık 5-6 zeytin 2 dilim tam tahıllı ekmek

ara: 1 bardak sütlü kahve 1 kepekli galeta 1 portakal

ne yemişim bee spor yine yok maalesef iyileşince daha çok yaparım inşallah

Yok 1000 in altına inmeyin diyo bence bi sorun yoktur

Son düzenleme:
Iyi geceler kizlar muhtemelen uyuyorsunuz ama ben yine yazayim...
Kizim yeni uyudu maalesef...
Iftar 18.10
3 kasik mantar sote
1-5 dilim pasta
Aksam yemegi 19da
1kase yayla çorbası
4 kofte 5-6 dilim patlican kebabi
1 avuc ici kuru yemiş -fena sardim ama son oldu-
Yarim portakal 1 kucuk elmada sahurlugum oldu. ..

Ben yarin yine niyetlendim orucluyum kismetse aksam iftardan aonrayi biraz daha dengelemeye calisicam olmadi bugun farkındayım. ...yarin salata eklerim corbayla daha hafif olur...bugun iftardan once 74.4 ciktim tartida su anda 75.8 bakalim sabaha ne olucak hepinize hayirli geceler...

günaydın hatunlar.ömrü hayatım boyunca donbul bir hatun oldum.bazen normale indim.ama benim normalim 60-63 arası.boyum lisedeyken 163 cm idi doğumlarda 3 cm çökmüşüm şimdi 160 şım.şimdi neredeyse hayatı boyu donbul dolanan ve hep diyet yapan biri olarak bu kilo verme konusunda ve geri alıp nerdeyse obez olma konusunda mastır yapmış biri olarak diyette kilo vermenin kuralarını acı acı öğrendim

1-bazal metebolizma hızından aşağı düşme.yoksa insülin direncin artıyor.aç yaşasanda kilo alıyorsun
2-insülin direncin oluştuysa bunu kırmak ve aşağı çekmek için en az 6 ay sabretmelisin.
3-insülin direncini düşürmek için uzun süre insülin salgılanmasına neden olacak yemek yemiyeceksin
4-en az haftada 3-4 gün kalp atış ritmini artırmayacak yürüyüşü yapacaksın.ve en az 45 dk.
5- sabrın varsa sporda kardiyo yapmaya çalışacaksın.bu kısa vadede beyaz kasları çalıştırıp yağ yakımını hızlandırıp insanı gençleştiremn hormonların aktifleşmesini sağlıyor.kırışıklık bile azalıyormuş.
6-muhakkak kas miktarını artırın.kas miktarınız nekadar artarsa bazal hızınız artar.
7- günde kilo başına 0.8 gr proteyin alacaksın ki kendi kaslarını yemiyeceksin.kasları yiyerek zayıflayınca geriye vücutta sadece yağ kalıyor.yağ deposu olarak yaşarsın ve geriye kilo alırsın.bütün emekler çöpe gider.ve bazal hızını aşağı çekersin.
8-en önemlisi sabır

işte bunlar zayıflama ile ilgili kuraller.herkesin yazdığı diyet listesi ve diyetisyenlerin verdiği listelerin hepsinin temeli buna dayalı.bu bazal hızla zayıflamak isteyen yani sağlıklı kilo vermek isteyen insan ayda 1-2 kilo arası kaybeder.mucize diyet yoktur.bu kilonun üstünde kaybetmek için günde en az 400 calik spor yapmalısın.yani 2 saatlik orta tenpoda yürüme 45 dk orta tenpoda koşma.2 saat orta zorlukta plates gibi sporları yapmalısın.

şimdi ben 43 yaşında ve envayi çeşit diyetleri yapan bunun için ilaç bile kulanan ve bunlardan hiç bir fayda görmemiş biri olarak size verebileceğim enbüyük tavsiye sabırlı olup yavaş yavaş kaybetmek.ben 2 hafta önca 75.5 gördüm ve inanın onun üzerine tekrar 80 bikle gördüm.80 benim 3 ay önceki kilom.yemedim sporu yaptım.moralim aşağıya çok düştü.sonunda bunun ödem olduğunu ve eninde sonunda vüğcudum düzene girip ödem tutmektan vaz geçecek diye düşüğndüm.bu pes etmemei engeledi.birde kiloyu çabuk alıp zor verdiğimi biliyorum.çünkü insülin direncim çok.

şimdi pes etme noktasına gelmiş yada diyeten sıkılmışsanız benim yazdıklarımı okuyun ki bu diyet olayının nasıl bir motivasyon gerektirdiğini anlayın.ve çok kısa sürede müthiş sonuçlar beklemeseniz diyetinizi sürdürmek okadar zor olmaz.

bugün toplam olarak yiyeceklerim
4 dilim tam buğday
25 gr köy peyniri
2 domates
1 biber
5 kaşık etli kurufasulye(dünden kalanı yiyeceğim)
100 gr pirinç pilavı
100 gr yoğurt
1 elma
az yağlı salata
sebze olarak daha bilemiyorum

yapacağım sporlar
1 saat callen
45 dk yürüyüş bandının 8 ayarında koşu
15 dk ağırlık
1 saat yürüyüş

ev işi olarakta bugünkü spesiyalim çamaşır katlama ve akşama nepişireceğim düşüncesi.süpürme ve silme zaten hayatımın rutini.birde sevmediğim halde pazara şöyle bir girip çıkar sonra gider marketen meyvemi alırım.meyve olarak elma yazdım ancak elma güzel olmasa başka meyvede alabilirim.

şimdi başlangıç olarak callenimi yapıp kahvaltımı edeyim.

2-3 hafta önce 75.5 gördüm ve tekrar ödem toplamıştım.şimdi 75.5 çok yaklaştım.tenbel olan sindirim sistemim çalışsa 75 altına bile düşeceğini biliyorum.şuan gurultu var ama henüz faliyet yok.ilaç kulanmak istemiyorum ancak bugünde devam eerse akşama kulanacağım.yarın malum bildirim günü en azından gerçek kilomu görürürm.

ah canım bizim üzerimizde pireler uçuşurken sen bebiş uyutmaya çalışıyorsun.kuruyemiş olarak leblebiyi 1 avuç içi tüketebiliyorsun.fındık ceviz 2 adet.ama yerfıstığı yeme onun kalorici çok yüksek

callenimide yaptım.kaynar suyun altınada girdim.kahvaltı tabağımı hazırlayıp kahvaltımıda etim.şimdi çayımı içip bilgisayarın başında siteye azıcık takılacağım.sonra iş beni bekler.öğleden sonra nasipse koşacağım. sindirim sistemim çalışırsa yada ben ilaçla aktif hale getirirsem yarın 75 ve altını görebilirim gibime geliyor.buayın 18 zinde randevum var diyetisyenimle.onun tartısında 76.8 gelmiştim en son.ama kendi tartımda 75.5 dim.böylelikle 2 haftadır kilo gitmemeiş gibi görünüyor.ama gitiğini biliyorum.belim 87.5 den 86 ya düşmüş.basenimde 108 lerden 106 olmuş.herhalde böyle devam edersem bu ayın 18 zine kadar kendi tartımda 74.5 doktordada 75.5 olurum.buayın 18 zinden itibaren diyetimdeki 4.5 ayı geride bırakacağım.şuan 4 ay oldu.75 olursam yarın 4 ayda 7.5 kilo kaybetmiş olacağım.baktığınızda az kilo çok zaman ama birde bana sorun.

gece kusu oldum resmen asil bundan sonra yandim memeden ayiricam bugun itibariyle basladik mücadeleye ya Bismillah. ..
Yedigim kuruyemis karisikti findik fistik leblebi.... orucluyum ya canim ceker diye almis esim..

Evette ömür boyu yediklerimize dikkat edicez spor yapıcaz off off neden yiyip yiyip kilo almayanlardan değiliz ki

canlar merhaba biliyosunuz geçen haftaki makarna ve su böreğinin üstüne baskülde 1 kilo 700 gr fazla görmüştüm bugün itibariyle 1 kilo 100 gr attım 64.5 gördüm bakülde kaldı 600 bugün bi eğitim vardı oraya gittim öyle olunca öğleden sonra okula gitmedim planımda yapabileceğim kadar yürüyüş yapmak var ki güzelce terleyeyim şu kalan 600 gr da yok olsun inşallah yani:18::18:

donbulcum azmine hayranım paylaşımını okudum canım seninn sabrın ve azmin gerçekten örnek alınmaya değer

bu arada dün gece yatmadan 3 kuru kayısı 1 inciri tahine batırıp batırıp yarım litre kadar limonlu ılık suyla içmiştim kabızlığa faydası oldu sabah kahvaltıdan sonra lavobaya gittim tam 500 gr farketti öğğğkk iğrençleşmiyim daha fazla napıyım bu kilo vermede her şeyi inceler ölçer oldum ya

Evette ömür boyu yediklerimize dikkat edicez spor yapıcaz off off neden yiyip yiyip kilo almayanlardan değiliz ki

hiç sorma canım ya benim eşim öyle abisi falan da öyle herşeyi yiyorlar yaa bi de eşim Antakyalı onların yaptıkları yemekleri bi görmeniz lazım yaa tam obez yapan yiyecekler hepsi ama yok alamıyorla işte

a
z değil canım 7.5 kilo az olur mu hiç yavaş yavaş gitsin de gelmesin booş ver bende ayda 2 kilo veriyorum ama her ay yağ oranım daha fazla azalmış kas oranım artmış oluyor ve nerdeyse bütün bölgelerden 5 er santim inceliyorum önemli olan aynaya bakınca diri bir vücut görmek ve be yavaş yavaş beğenir oldum kendimi bi 58-57 olsam daha çok beğeneceğim o ayrı tabi

sabah: 2 dilim kepekli ekmek 30 gr ezine 3 zeytin roka maydanoz domates salatalık 1 yumurta

ara: yok

öğlen: 1 yumurta 30 gr eznie 5 zeytin roka maydanoz domates salatalık 2 dilim kepekli ekmek 1 az yağlı sütlü kahve

ara: 15 tane yaş üzüm 1 portakal 3 kuru kayısı 5-6 badem

akşam: 2 kaşık mantı :18::18::18::182 kaşıkta kaldım hatta tarttım 50 gr ) 2 dilim beyaz ekmek(sıcaktı dayanamadım) 25 gr light krem peynir 1 yumurta domates salatalık

ara: 1 portakal 2 kepekli galeta (şu galetalar hem çok lezzetli hem de yağ oranı çok düşük )

bugün 1475 cal de kaldım diyetkolik diye bi sitede diyetisyenlere sorulan sorulara baktım eğer metobolizma hızının altında beslenirsen vücut aldığın kaloriye kendini adapte ediyor bu yüzden metobolik hız kadar kalori alarak ancak sporla fark oluşturarak kilo vermek gerekiyormuş yani az yiyince sadece az yediğimizle kalıyoruz ve bir süre sonra metoblizma yavaşlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…