- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #98.581
inşallah düşersin.ben veriyorum.sonrada tekrar vücut su tutuyor sonra bir süre sonra yine iniyor.öyle böyle gider.
harika spor her zamanki gibicalleni yaptım ancak interneti açamayınca 1 saate deyil 45 dk kendim bitirdim. herhalde hareket unutumö yada kendim sayınca hızlı saydım bilemiyorum.sonrada yokuş aşağı yokuş yukarı derken 2 saat yürüdüm.2 saat yürüyüş=400 cal.calleni orta zorlukta plates olarak hesaplıyorum oda 45 dk 250 kal falan.işte 650 calik spor yapmışım.dün 1250 caldi.dün kendi kendime rekor kırdım.rekorum 950 di dün 1250 yaptım.pazartesi günü yürüyüş bandında 8 ayarında koştum.hata ayar yaparken 9 da başlamışım koşmaya dalak zorlanmaya başlayınca baktım.neyse indirdim 8 ze.daha yeni 8 de koşmaya başladım hele 1 ay 8 ayarında koşayım sonra 9 çıkaracağım.daha sonrada 7-8-9-10 arasında koşacağım.yani karışık koşuya ayarlıcam.tabi varsa öyle bir ayar
Kizlar eltimde caydaydik biraz findik ve
Lokum yedim ama su anda tam 74.9 kilo ciktim tartida..yarinda orucluyum insallah hadi bakalim uarin iftardan once 73.5 in altina cikarim insallah...
Ama canim ben haftaya muhtemelen oruclu olmayacagim ve tartida arti cikacak iftatdan onceki kilo vucudun susuz kalmasiyla olusan kilo degilmi...Canım oruçlusun diye iftar öncesi kilonu baz aldım kii oruçlu olanlarda uygulamayı öyle yapıyoruz..
Bu arada güzel kilo vermişsin tebrik ediyorum seni canım
***14. TAKIM 351. ETAP***
Rform (72,5 / / / %)İzinli
umutincisi (79 / 77,1 / 1,9 / 1,20%) Geçen hafta bildirimde bulunmadığı için kilosu ikiye bölündü
anathema8( 84.5 / 84.2 / 0.3 / 0.36%)
makbule007 (63.9 / 64.5 / -0.6 / -0.94%)
BLUEmoon2009 ( 75,2 / 73.6 / 1.6 / 2.13%)
donbul ( 75.5 / 74.4 / 1.1 / 1.46%)
14. TAKIM ORTALAMASI: 0.70%
gitsin yeter ki artıkda nasıl olursa olsun yaa
harika spor her zamanki gibi
bugünki menü biraz fazla oldu sanki
sabah: 2 dilim kepek ekmek 1 kk ezine 1 yumurta domates salatalık
ara: 3 kuru kayısı 5-6 badem
öğlen: 100 gr kuzu böbrek ve ciğer karışık 1 dilim kepek ekmek 1 bardak ayran
ara: 1 portakal 5 kuru kayısı yarım paket limon lifli kepekli 1 paket special k fesleğenli kraker
akşam: 200 gr pırasa 1 dilim tam tahıl ekmek 1 bardak ayran
ara: 1 portakal
1400 cal ++spor: 50 dk yürüyüş 258 cal 1 saatlik de pilates düşünüyorum
Ama canim ben haftaya muhtemelen oruclu olmayacagim ve tartida arti cikacak iftatdan onceki kilo vucudun susuz kalmasiyla olusan kilo degilmi...
Bence sabahki kilomu baz alalim bi bu haftada...bu arada tesekkur ederim insallah haftayada boyle guzel sonuclarla gelebilirim...
Ama canim ben haftaya muhtemelen oruclu olmayacagim ve tartida arti cikacak iftatdan onceki kilo vucudun susuz kalmasiyla olusan kilo degilmi...
Bence sabahki kilomu baz alalim bi bu haftada...bu arada tesekkur ederim insallah haftayada boyle guzel sonuclarla gelebilirim...
İlgimi çekti alında iğne nasıl bozmuyormuş canım sonuçta vücuda iğne zerkediliyor bozması lazım..orucunu istikrarla tutuyorsun seni tebrik ederim tatlım.sana özeniyorum.hayatımda ilkez geçen sene orucumu migren yüzünden tutamadım.alında iyne bozmuyormuş.bu sene iyne ilaç ne varsa kulanıp tutacağım.eşim tutupta ben tutmayınca vicdan azabı çektim.neyse busene biçaresini bulacağım elbet
İlgimi çekti alında iğne nasıl bozmuyormuş canım sonuçta vücuda iğne zerkediliyor bozması lazım..
Evet bende de kan şekeri düşüyor ve tutamadığım günler oluyor ama fazla değil en fazla 2/3 gün ve o günlerde bile kötü oluyrum azap duyuyorum tutamadığım için..Seni çok iyi anlıyorum canım.
Uf uff uf o ağrılar aklıma geldi bi keresinde son satte tutmuştu benim baş ağrısı, kan şekeri düşünce direk başım midem resmen yarı felçli oluyorum ve direnmiştim ama o dakikalar gün gibiydi, Rabbim kabul etsin inş.kronik hastalığı olupta zorunlu olarak iyne ve dil altı kulananların kulanabileceğini diyanet açıkladı.hatta geçen senenin orucunun son günlerinde.bende daha önce bilsem tutardım diye düşündüm.oruç işi yemeğe bağlı birde niyete bağlı.çünkü oruç esnasında apdes alıp ağzını çalkalıyorsun günde 5 kere en az 3 defa.buda 15 kere su alıp çalkalayıp boşaltman demek.bu esnada derinin emem özeliği vardır.sen ne yaparsan yap deri b7u suyu emer.banyoda öyle.oruç esnasında kirlendin ve temizlenmek için banyo yaptın vücut o suyu çeker.işte burada niyet devreye giriyor.sen abdesti bilerek uzatıp suyu bilerek ağzında fazla tutarsan bu günahtır.aynı şekilde mecbur kalmadıkça sırf orucu rahatlatmak için banyo yaparsan buda günahtır.işte iyne ağızdan alınmayan ve yemek yada su yerine geçmeyen bir madde.dil altı kalp haplarıda öyle.bu sağlık için.herhalde bundan bir günah görmediler.benim migrenim tutumu artık istifra etmeye başlıyorum.yani oruç heba oluyor.iynemi oldumu bu kesiliyor ağrımda kesiliyor.yani oruç namaz hepsi kalp işi.yani senin kalbinden geçen ve yaptığını hangi niyetle yaptığın önemli.Allah insanın içinide dışınıda biliyor.mesela oruç esnesında kanı sulandıran serum yemek olmaz çünkü o direk kanda su miktarını artırıyor.ama ağrıkesici ve kusmayı engeleyici birkaç gıram ilaç ne açlığı giderir nede susuzluğu.herhalde bu söylediklerimi düşünmüşlerdir.benim gibi oruç tutmak isteyip orucun son saatlerinde ağrısı başlayanların kurtarıcısı olan ilaç yemek içmek yerine geçmez.çünkü o esnada ne yemek ne içmek sadece ağrın geçsin ve kusmayım diye çabalıyorsun.dünyayı gözün görmüyor.
O acıkma ile süper yemişsin canım afiyet olsun..sabah sabah çarşıda dükkanları ben açtım.taksit yatırmaya gitiğim mağazanın çalışanı kızcağaz daha kendine gelmemiş bilgisayarını açmaya çalışırken biz 4 kişi başında bekleşiyorduk.bekledik bekledik kimsenin taksidini almayınca sistemdemi bir hata var diye sordum.kızda sistemde birşey yok abla ama mağza 9.30 da açıldı.saat 9.45 daha açma işlemini yapmadı dedi.kız içinden saydırmıştır.hadi biz çalışıyoruz siz ev hanımı olarak karga daha------ yemeden ne işiniz var buralarda demiştir.bizim gibi ev hanımları varken çalışanlara başka sitrese gerek yok.bizleri salın meydana yeter.neyse taksidimi alış verişimi halettim.müzik aletini unutmuş olan kızıma aletini bile yetiştirdim.birgüzel 1 tane biber 1 tane patlıcan dolmamı 100 gr yoğurtla yedim.sabahta 60 gr kepek ekmeği 25 gr peynir ve 1 domatesi yedim.çarşıda olunca ara öğün meyvemi yemiyince bayağı acıkmışım.1 portakal yada elma deyip geçmeyin insanın aşırı acıkmasını engeliyor.birde benim gibi kahvaltıyı 7 de yapıyorsan 10 gibi karnın gurulduyor.
günaydın tatlım.spor yönünden kendinizi kötü hisetme.ben 43 yaşındayım ve 12 yaşından beri spor yaparım.nekedar şişman olursam olayım spor yaptım.depresif olduğum an hemen spora yöneldim.çevre şartları kötü olduğunda yapamadım.cizrede mesela .ozaman orada spor imkanı yoktu 2 sene yapamadım.birde hamilelik ve doğum vardı.geri kalan her yerde yaptım.izmir ankara diyerbakır.kırklareli edirne mersin hep yaptım.bu yüzden benim bünye alışkın.yoksa bukadar spor 2 ay başlangıçla olmaz.ben senelerdir yaptığım halde ilk 2 ay açılmak için uğraştım sonra yüklendim.birde sadace plates tarzı deyil koşuda çok yaptım.koşu hemen yapılabilen birşey deyil.üstelik uzun süre koşmak zaman ister.koşu için nefes tekniğini geliştireceksin oksijensizlikten dalak şişmeyecek yada fazla oksijenden ciğerin yanmayacak.yada oksijen değişiminden bilincin oynamayacak.şimdi bu performansı 3-4 ay sürdürüp kas oranımı artırdımı normal spora geri dönerim.yada haftanın 1 günü sınırlarımı zorlarım.yürüyüş bandında koşarken yanımdaki gençler sürekli yüzüme bakıyor.böyle nefes nefese kalmamı yada 4-5 dk bırakacağımı zanediyorlar.hata aralarında konuşuyorlarmış.45 dk koşup rengi bile değişmedi diye.bu mucze deyil teknik.isteyen herkes yapar.benigibi 75 kilo 43 yaşındaki bir hatun yapabiliyorsa gençler dahaçok rahat yapar.
VEREMİYORUM CANIM DURDU GENE KİLO VERME İŞİ AMA SON 5 YILDIR BENİM VÜCUT 62 NİN ALTINI GÖRMEDİ HİÇ 3 YILDIR DA 65 O YÜZDEN NORMAL YAVAŞLAMASI SABIRLIYIM İNATÇIYIM GİDECEK BU KİLOLAR BAŞKA YOLU YOKgayetb güzel ve çeşitli bir menü olmuş.herşeyden ölçülü yemişsin ve 1400 calini almışsın.sporunuda yapmışsın.daha ne istiyorsun.fazla yedim az spor yaptım diye düşünme.tam kararında yapmışsın.senin yaptığın gibi yapılan spor sürdürülebilirliği çok olan bir zaman.benim tarzımda yapılan sporun sürdürülebilirliği zor.şuan zamanım var ama olmadığında ne olacak.sporu bırakmayacağım ancak senin yaptığın gibi normalini yapacağım.sadece fırsatım varken kas yapmaya çalışıyorum.hemen hemen seninle aynı yiyoruz ve ben senden fazla spor yaptığım halde ikimiz aynı kiloyu veriyoruz hatta sen geçiyorsun bile.ohalde senin gidiş yolun doğru.
tesekkur ederim ablacigim..boyle iyi oluyor benim borcum cok iki hamilelik arti mazeretlerden dolayı 2ay kadar borcum vardi birazini tuttum kalanini da yaza kadar hafifletmis olurum insallah...benimde migrenim var ve ani kan sekerim düşüyor birde emzirdigim icin baya zor oluyor ama rabbim yardım ediyor elhamdulillah...yinede acligin da tetiklemesiyle iftara birkaç saat kala bir agri giriyorki başıma sormayin...dayanabildigim kadar dayanip once oruc sonrada namaz borcumu bitirmeye calisacagim...orucunu istikrarla tutuyorsun seni tebrik ederim tatlım.sana özeniyorum.hayatımda ilkez geçen sene orucumu migren yüzünden tutamadım.alında iyne bozmuyormuş.bu sene iyne ilaç ne varsa kulanıp tutacağım.eşim tutupta ben tutmayınca vicdan azabı çektim.neyse busene biçaresini bulacağım elbet
bence igne bozuyor diye biliyorum. ..ama yinede bi arastirmak lazim tabii ki...ben hamileyken tutamadim ama hep utandim önce ALLAHtan sonra oruclu insanlardan kaldiki bile bile tutmayanlar var rabbim islah etsin mazereti olanlara yardimci olsun rabbim..İlgimi çekti alında iğne nasıl bozmuyormuş canım sonuçta vücuda iğne zerkediliyor bozması lazım..
Evet bende de kan şekeri düşüyor ve tutamadığım günler oluyor ama fazla değil en fazla 2/3 gün ve o günlerde bile kötü oluyrum azap duyuyorum tutamadığım için..Seni çok iyi anlıyorum canım.
ben saat 7 de kahvalti yapsam kesin saat 8 de buzdolabinin kapisina yapisirim cok cabuk acikiyorum cunku ve doyma hissi almiyorun ne yersem yiyeyim...sabah sabah çarşıda dükkanları ben açtım.taksit yatırmaya gitiğim mağazanın çalışanı kızcağaz daha kendine gelmemiş bilgisayarını açmaya çalışırken biz 4 kişi başında bekleşiyorduk.bekledik bekledik kimsenin taksidini almayınca sistemdemi bir hata var diye sordum.kızda sistemde birşey yok abla ama mağza 9.30 da açıldı.saat 9.45 daha açma işlemini yapmadı dedi.kız içinden saydırmıştır.hadi biz çalışıyoruz siz ev hanımı olarak karga daha------ yemeden ne işiniz var buralarda demiştir.bizim gibi ev hanımları varken çalışanlara başka sitrese gerek yok.bizleri salın meydana yeter.neyse taksidimi alış verişimi halettim.müzik aletini unutmuş olan kızıma aletini bile yetiştirdim.birgüzel 1 tane biber 1 tane patlıcan dolmamı 100 gr yoğurtla yedim.sabahta 60 gr kepek ekmeği 25 gr peynir ve 1 domatesi yedim.çarşıda olunca ara öğün meyvemi yemiyince bayağı acıkmışım.1 portakal yada elma deyip geçmeyin insanın aşırı acıkmasını engeliyor.birde benim gibi kahvaltıyı 7 de yapıyorsan 10 gibi karnın gurulduyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?