Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Bu arada cevremdeku herkesin kilo vermek icin oruc tutuyorsun benzetmelerinden ve kilo vermek icin tutulan oruc kabul olmuyormus demelerinden biktim...kaldiki ben kac yildir surekli borcunu tutan biriyim sadece bu yil biraz daha gayret ediyorum...tamam kabul ediyorum kilo da verdiriyor. Ama ben sadece ve sadece allah rizasi ve borcumu eda etmek icin tutuyorum. ...
Kızlar iyiki varsiniz iyiki burasi var hayatim kosteklerle dolu tek destegim sizsiniz...

Arkadaşlar dun iftardan once 73.6 kiloydum bugün 73.4 kiloyum üstelik emzirmedigim icin biriken anne sütüm de bu agirliga dahil 300 gram da onu dussem 73 kilo barajimi zorluyorum anlicaniz.... ama kötü haber yarin haftasonu ve esim evde oruc tutamayabilirim tutamam daha dogrusu...kotu oldu bu hafif yiyerek gecistirmem lazim cok kritik bir rakamdayim haftayada oruc tutamam offff moralim bozuldu

bende iftarı bekledim.iftarda yemek yemeye çalıştım.ama ağzıma aldığım herlokma geri çıktı.1 saate yakın çıkardım.ilaç fayda etmeyince eşim acile götürdü.artık gözlerim kaymış.eşim çok korkmuştu.bana öyle söyledi.hayatan bağın kopmuş gibiydin sanki ölecek gibi duruyordun dedi.Allah afetsin orucumu tutamadım.ama busene niyetim var.önlem olacağım.Allah sabrını veriri inşallah.

yemekte tartıp yedim.200 gr dolma.100 gr yoğurt.öyle çok yemedim ha.kötü örnek olmayım.zeytinyağlı sınırını pilav sınırımı aşmadım.
vücudun direncini kırmak kolay deyil.hele uzun süredir o kilonun altına düşemiyorsan sabır göstereceksin.vücut yaşını gençleştirebilirsin.regaleyc diye bir kitap var.onda insan vücut yaşını hesaplıyor.geçmişte yazmıştım.yaptığın spor yediğin meyve sayısı sebze sayısı hata kuruyemiş bile seni gençleştiriyor.ben senelerdir spor yaptığım için sporu artırmam kısa zaman aldı sende senelerdir yapıyorsan haftanın birkaç günü yüklenip direncini artırabilirsin.
sen bebiş emzirmiyormusun.ben bebiş emzirirken buzdolabının içinde yaşardım.

Emziriyordum iki gundur ciddi oranda azalttim ayirmaya ugrasiyorum iki gundur...her emzirme sonra asiri derecede acikiyirum hic duymuyorum midem kazinip duruyor ha bire emzirirken...

Bu aksamki menum
Iftar 16.10
Su 4 kasik salata
1 tane dankek 8 kek
1 elma
Aksam 18.30
3 kasik pirinc pilavi
1 kasik nohut yemegi

bende iyne bozar diye bilirdim ama diyanetin sitesine yazın bakalım ne cevap verecekler.ancak ben televizyonda konuşan diyanet görevlisinin dediklerini söylüyorum.elbete Allah en doğrusunu bilir ancak Allah insana herşeyin kolayını göstermiş insanları zorlamamış.ancak dediğim gibi bu sonuçta yemek içmek için üretilmemiş bir ilaç.yani iş vicdanen insanın kendini rahat hisetmesi.yani vicdan ve niyet çok önemli.dediğim gibi ağrıdan kendimi kaybetmişken yemek ve su aklına gelmiyor.önüne kuş sütü koysalar kıymeti yok gözün görmüyor.kalp kırizi geçiren insanlar içinde aynışey geçerli.yani adam kıriz geçirirken yemek içmekmi düşünür.bilmiyorum ama benim orucumu tutabileceğim bir fetva verdiler.yinede bir diyanete yazar sorarım hatta eşimin halası ve eniştesi diyanete çalışıyor kuran hocası olarak.onlara bir sorarım

Emziriyordum iki gundur ciddi oranda azalttim ayirmaya ugrasiyorum iki gundur...her emzirme sonra asiri derecede acikiyirum hic duymuyorum midem kazinip duruyor ha bire emzirirken...

zamanla bu duygun azalır.ancak sakın eski düzen devam etmeye kalkma.ben zor bırakmıştım buzdolabını.gündüz kendimi firenlersem gece uyurgezer buzdolabında yemek yerken uyanıyordum.bir bakmışım tatlının dibine vurmuşum.hemde şıralısından.çünkü sütlü tatlıyla aram iyi deyil.gece yiyeceğimi gündüzden ayarlıyordum.yani bilinçsiz şekilde bilerek alıp koymuyordum.dikat et

bugün sporumu bayağı iyi yaptım.45 dk koştum 2 saat yürüdüm ve 45 dk callen yaptım.1000 cali yaktım.ancak hocayla konuştım pazartesiden itibaren badibulding yapmaya başlıcam.ama tabi kadınlar için olanından.hoca keşke kadınlarda yapsa dedi.kadınlar zaten erkekler gibi olamazmış.erkeklerin hormonuyla kadınınkilerden farklı olduğu için kadının öyle kas yapması mümkün deyil.ek hormon almamız gerekiyormuş.neyse bana önce kardiyo sonrada ağırlık egzersizi verecek.koşu yapmamı istedi zaten kosuyorum.biraz ağırlık fazladan olacak.hele bir başlayıp yapayım sonuçları nasıl olur zamanla belli olur.

Allah orucu verme sebeplerinden biride insanın nefsinin terbiyesi aynı zamanda vücudun arınıp temizlenmesi.aç olmanın nedmek olduğunu anlamak olsa oruç sadece zenginede verilirdi.neden zengin fakir hep tutuyor herkesin nefsi terbiye olsun

Canım seninki migren tabii Allah korusun, yemekle geçmez, benimkisi kan şekeri düşmesi olunca iki hurma bir bardak su ile 10 dk içinde dağılıyor ağrım ve kötü durumum, düzeliyorum hamdolsun..

Aaaa o nasıl çirkin bir benzetme imiş öylee çok ayıp etmişler doğrusu..O lafı edenlere söylermisin acaba kilolu olmak çokmu sevapmış..
Peygamber efendimiz (S.A.V.) Hadisindede buyurmuş ümmetim hakkında en çok korktuğum şeyler göbekli olmak, çok uyumak, tembelliktir demiş..

Ne kadar güzelki hem oruç tutuyorsun hem kilo veriyorsun demekki doğru bişiler yapıyosun, çünkü oruç aç olanların halinden anlamak, menüleride oldukça azaltmaktır, ya birde oruç tutarak kilo alsaydın asıl yanlış o olurdu..

Hayır canım hiç bozma moralini..Akşamları çok hafif yer sonrasıda ara yapmazsın süper olur...

Hayyy maşşallah 45 dk koştunmuu?? Orda kaldım ve sonraki sporlarını okuyamıyorum bile süpersin canım yaa..

Bende geçen hafta ebru ile platese başladım 4 gün 40 dk yapabildim ancak normalde 1.5 saat..
Dünde arkadaşla anlaştık 21 günde yağlardan kurtaran plates proğramına başlıyoruz bakalım devamı gelsin yanii yaz geliyor ve incecik olma zamanı..

Canım seninki migren tabii Allah korusun, yemekle geçmez, benimkisi kan şekeri düşmesi olunca iki hurma bir bardak su ile 10 dk içinde dağılıyor ağrım ve kötü durumum, düzeliyorum hamdolsun..
ilk senelerde benimde öyleydi.sadece iftara yakın ağrı olur iftardan sonra çayımı içince geçerdi.bende kanşekerine bağlardım.ancak olay migrene dönüşünce kan şekeri düştümü eskisi gibi yemek yiyince geçmiyor.dilerim senin öyle kalır.bende bir çözüm bulurum.daha 43 yaşındayım.Allahın nekadar ömür verdiğini bilemem ama orucu bukadar erken bırakmak istemem.nefsin terbiyesi çok önemli.diyet yapmak tekbaşına nefsi azaltmıyor.nefsi oruç güçlendiriyor.yoksa diyet yapmak kolay deyil

çok şükür hedeflediğim spora ulaşmaya çalışıyorum.bakalım şimdi vücut çalışmaya başlıcam.tabiki bayanların yaptığı ölçüde.biraz kas fena olmaz.okadar spor yapıyorum ancak kol altımdaki deri gevşedi gibi.hocaya söyledim 3 hareket ekledi.2.5 kilo ağırlıkla yaptım.bana dışardada kardiyo yapabileceğimi yani koşabileceğimi söyledi.ancak spor salonunda dahi kızlar habire bakıp duruyor bu yaşta nasıl koşup o hareketleri yapıyor diye arkadaşımı sıkıştırıyorlar.dışarda sahada koşsam herhalde çekirdeklerini-i alıp gelip ne zaman pes ederim diye bakarlar.gençken normal geliyordu izmir ve ankara büyük şehir olduğu için kimse yadırgamazdı ancak edirnede modern bir şehir ancak yaş faktörü var.bu yüzden kardiyoyu spor salonunda yapabilirim.neyse 30 lu yaşlarda cilt yaşım 17 çıkmıştı 3 doğumdan sonra karın kasıda yapmıştım.ancak yaş 40 geçti oldu 43 ve 10 seneye yakındır kendime düzgün bakmadım.yüzfelci ve boyun fıtığından dolayı kulandığım kortizon sakinleştirici canıma okudu.benden 5 yaş küçük kardeşimi ablam sanırlardı 28 yaşında 20 yaşındayım zanederlerdi hatta bir yerde benden 7-8 yaş büyük bir arkadaşımı annem bile sanmışlardı.o iyi durumdan böyle çökmek zoruma gitti.mutfaktaki camın aynasındaki yansımamı görünce kendimle yüzleştim.korkunç bir durum.eşimle aynı yaştayız ama oda çok genç dururdu.onun hala genç durması ve benim çökmeme zoruma giti.işte bu yüzden hırslı gidiyorum.amacım kilo vermenin yanında o eski formumu yakalamam.2-3 sene daha kendimi salsaydım artık dönüşü olmazdı.çok acı ama kendimi 10 senede çökertmişim.Allahın verdiği bu vücuda aslında zulüm etmişim.insanlar çöpten yemek bulup yerken ben oburlaşmışım.inan dışarda uzun süre yürüyüş yapınca çöpün içinden beslenen anne çocuk bile gördüm.Allah afetsin o oburluk dönemim için.şimdi ihtiyacımdan fazla yemiyorum.Yaradanın emaneti bu vücuda saygı göstermek istiyorum.işte benim diyet ve spor hikayem.

unutmuşum söyleyim.callen diye bir hatunun yaptığı 1 saatlik spor var 10 saate 10 yaş gençleşin diye.inan çok zorluyor.4-5 kereden sonra vücut alışmaya başlıyor.öyle plates falan yanında hafif kalır.gerçek süresinde yapınca .bunu 6 gün yapıp 1 gün dinlenip 21 gün yapıyorsun.1 saatlik callen 7 saat airobik ve 24 saatlik jimlastik sporunun verdiği etkiyi veriyor.bir dene ben 6-7 ciyi falan yaptım saymıyorum.
.

eşime vücut çalışacağım dedim.adamcağız panikledi.yok sadece bayanların çalıştığı şekilde çalışacağım dedim.sen normal bir kadın deyilsin bu şekilde erkek gibi kas yapar kapılardan sığmasın dedi.bu adam beni öldürecek.ya nereye kadar kas yapacağımı zanediyor.neyse sonunda sınırı aşmayacağımı söyledim.oda tamam dedi.koşudada söz verdiğim sınırı geçmedim.45 dk kalacağım dedim kaldım.40 yaş üstü koşu zaten tehlikeli ancak ben daha önce yaptığım için şimdi normal.ancak 40 yaşına kadar kardiyo hiç yapmamış biri için kardiyo yapmak zor gelebilir.inşallah onca çabam boşa gitmez ve dilediğim gibi toparlarım.

doğumlarda karında çatlak oluşuyor.bu çatlak kiloluyken sadece beyaz hafif çizgiler şeklinde oluyor ancak zayıfladıkça belirginleşiyor.3 çocuk ama çattlaklar fazla deyil.yinede rahatsız ediyor.60 şa falan düşersem kas yapsamda toplanmaz sarkık durur diye korkuyorum.şişmanlığın güzel yanı hep gerginsin.eskilerin dediği gibi 1 gr et bin ayıp örter.spora bu yüzden sıkı sarıldımu ya

Ne diyeyim kesinlikle harikasın canım yaa.
Hmm bu hatunuda deneyelim o halde..

Kesinlikle doğru diyosun hep birlikte spora sıkı sarılmalıyız hatunlar

Ne diyeyim kesinlikle harikasın canım yaa.

Hmm bu hatunuda deneyelim o halde..

Kesinlikle doğru diyosun hep birlikte spora sıkı sarılmalıyız hatunlar

beyaz kaslarımız gençlik hormonu salgılanmasını artıran kaslarmış.bu kasları çqlıştırarak vücudun gençleşmesini sağlıya bilirmişiz.şuan çok bilgi elde edemedim bi araştırayım nekadar doğru.bu kaslarda kısa takrarlarda oluşuyor yani ağır kiloyu kısa tekrarala kaldıracaksın,nekadar doğru bilmiyorum öğrenince yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…