Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

canım aman dikakat et allah korumuş

günaydın tatlım.evet Allah korudu.arabanın abs sistemi devreye girdi.çıkarken kar yağışı başlamıştı.kar genelde tutmuyor.spor salonuda çok yakındı.hadi arabayla gideyim kar nasılsa tutmaz dedim.arkadaşla salondan iki saat sonra çıktığımda heryer bembeyaz olmuştu.nefis bir görüntü ancak arabada kar lastiği yok.neyse yavaştan götürdüm.benim hatam kestirme diye yokuşlu yola girdim düz yolda birşey olmazdı.yokuşta dik sayılır.neyse aslında yazma sebebim istanbulda kışın kar yağdımı arabaların kayışını gösteriyor ya.bende bakardım neden bu karda araba kulanıyorsunuz.taksi yada toplu taşıma kulanın derdim.milete akıl vermesi kolay bende aynısını yaptım.bin taksiye ver 10 lira.hatta eşim taksici çağır götürsün.olmaz kimseye muhtaç olmayan her işini kendi haleden bir hatun olarak çıktım yola.neyse benim gibi burnunun dikine gitmeyin.bu her konuda aslında böyle.birde yanımda arkadaşım kavşakta bekleyen onca insan çok basit görünen bir olay felakete dönüşe bilirdi.dışardan gören araba azıcık kaydı der.1-2 metre daha kayıp durmasa kamyonun altındaydım.çünkü kamyoncu amcamda kar buz demeden bastı gaza.neyse felaket tellalı gibi konuşup durdum.siz siz olun burnunuzun dikine benim gibi gitmeyin.insan arada dışardan yardım almalı.en azından eşinden.yada taktır lastiğini deyilmi

evin erkekleri jhastalıktan kırılıyor.yan odada oğlan nefes alamıyor hırıldıyor yanımda adamcazım inliyor.oğlan gırip adamcazımın bademcikleri inmiş.onlara ilaç taşı vitamin ballı meyve süt diye bakıma çektim.şimdi sağlık ocağından sıra alıp götüreceğim.ben olmasam adamcazım doktora falan gitmez.sağlık ocağı dibi ama gel gör kendi gitmez.kış geldimi şu boyutu kafam kadar olan multivitaminlerden alır hergün boğazına teperim.neyse alıştı sabah kahvaltısında yanına koyuyorum kuzu kuzu içiyor.akşamda bitki çayı hazırlarım.ıhlamur haricindeki çaylara söyleniyor.bende azıcık cırlıyorum bakıyorum onuda kuzu kuzu içiyor.önceden eskerdi şimdi emekli olup gitti kendine bir taksi durağı aldı.masabaşında çalışan herifcazım şimdi yolarda.hiç bilmediği bir meslek.direksiyonun iyi derdim.git direksiyon dersi ver demiştim.ama benim herifcezim ne yaptı ben hocalık yapamam deyip durak aldı.şimdi ben emekliliğin keyfini sporla sürüyorum.ama o 8.5 da iş başı yapıp 6 da evde olurken şimdi 7 de işbaşı yapıp akşam 8 de evde hemde hafta sonu yok.bakalım nereye kadar.

Son düzenleme:
evdede bir sürü iş beni bekler.çamaşır makinası mesayisine başladı birazdan bulaşık makinası başlar.elektirik süpürgesinin mesayisi 10 dan sonra.ben uyumuyorum diye komşumdamı uyumasın.çamaşırlarıda katlamalıyım.birde sağlık ocağına herifcezimin elinden tutup götüreceğim.çamaşır makinasının hortumu su kaçırıyor tıkandımı ne oldu bilmeme.şimdilik altına kova koydum sonra bakarım.açmak lazım.her taşındığım evde bu sorunu yaşarım.asker olunca epey gezdik.bu memeleket bizim memeleketimiz deyil ancak edirneyi ben çok sevdim.işide burada kurunca kaldık.temmuzda 1 sene olacak.kız 8 sınf burada liseye başlıyacak artık kısmet olur adamım bir süpriz yapmassa kız liseyi bitirene kadar buradayız.bayanlar için ço rahat bir şehir hertürlü imkanın var spor salonu evime yakın okul çocukların spor şansı ve gezme şansı var.çok canın sıkıldımı rengarenk olan eski çarşılarını gez.açık çarşısı kapalı çarşıları acıktınmı lokanta aramana gerek yok lokantaları börekçisi çörekçisi hepsi çarşıda.çarşısı küçük ama canınızı sıkmıyor.edirneyi görmemiş olnalara edirneye 1 gün ayırıp gezmalerini tavsiye ederim.zaten ta girişten gördüğün selimiye camisi yeter.selimiye gibi pekçok camisi var.onca şehir gördüm ama ençok izmir ve edirnede rahat etim.izmire gitmeyeli 10 seneyi geçti ama oranın kordonu yeteri.

eline kahve alıp dinlenme modunda bilgisayarın başına geçince çene düşüp rehberliğede soyunursun.şaka maka ama hatunlar bu şehri gezmenizi isterim.ciğer tavasını ve köftesinide tabi.

sabah sabah oğlana ilacı düzgün ölçüde vereyim dedim ancak ilacın kulanma kılavuzunu bulamadım.neyse budurumda internet iyi oluyor.açmışikende azıcık kk bakayım dedim.tabi milet uykuda.çocukları gönderdim.bugün yoğun bir gün olacak hem ev hemde oğlanı judoya götüreceğim.bakalım sevecekmi.isteyip duruyordu habire evde ablaya şataşıp onunla güreşmeye niyetleniyor judoda birnevi güreş gidip orada elektiriğini atsın.hafta sonuda baskete götüreceğim.elinden tutup götürdüm kimse yokken elimi tutar bana sarılır sıpa arkadaşlarını görünce sen git anne der.ee artık 12 yaşında delikenlı oldu.maşallahı var boyuda uzun kimse 6 sınıf demez.utanmaya başladı.ee yavaş yavaş uzaklaşacak.her hizmetini yaparım.o pantalon ve gömlek hergün ütülenir.her yemaği yemez seçer sevdiğini yapmamı ister.sevdiğini yapmasam surat asar.böyle böyle oğlanı yetiştireceğiz.ama evlenince ütüsünüde yemeğinide kendi yapar.hatun ne pişirse yer temizlik yapıp çocuk bakar.ama o günleri görürsem gelinin yanaklarından öpeceğim.benim yaptıranmadığımı yaptıran gelin ancak yanaklarından öpülür.birde şöyle pinti para harcamayan bir geline düşer.istediğini aldırmaz kızan ne iyi olur.benim oğlan gezmeyi harcamayıda sever.ee zaman gösterecek

Son düzenleme:
büyük bir olasılıkla sporu öğleden sonra 4 gibi yaparım.oğlanı judoya bıraktığımda bende 2 saat ya yürürüm yada salona giderim.karma günde erkekler doluyor ter kokusundan içerde duramıyorsum dışardada hava soğuk.neyse kıyafeti kalı giyinir atkımı sapkamı takar atarım kendimi yollara.

bugün yemeyi düşündüklerim

30 gr nesfit 1 çay bardağı sütle
50 gr peynir
2 domates
3 dilim tambuğday ekmeği
bakla
200 gr yoğurt
200 gr güveç -patlıcan ve etli-
2 armut
1 portakal
3 kaşık kadar pirinç pilavı

buğünkü menüm bu toplamda 14500 cal kadar benim bazal hızımda okadar bazal + günlük yaşam hızı= 1850 cal civarında ben günde ortalama 1300 kal alıp 2200 cal yakıyor görünüyorum.bu hızla şimdiye kadar verdiğim kiloyu nerdeyse 4 kilo gösteriyor.ama benden okadar gitmedi.yanından bile geçmiyor.ancak durum bu.yediğim herşeyi ağzıma atmadan tartıyorum.artık aldığım lokmanın bile kaç kalori olduğunu biliyorum üstelik artık kendimi diyette gibide hisetmiyorum.ancak kilo yavaş yavaş gidiyor.o siteye kayıt olup takip etme sebebim bazal hızımın altında kalmamak.bazen bazal hızın altında kalıyorm.buda iyi deyil.sürekli takip edip alışınca diyette gibi olmuyorsun.ancak 5-6 saat aç kaldımı açlık hisediyorum.arada 3 saatte bir 1 meyve bile yesem tok tutuyor.

spor salonunda spor yaparken aynada kocaman bir hatun görüyordum yürürken aynada kalçana göbegine kolarına bakıyorsun.ama şimdi daha derli toplu bir hatun görmeye başladım.o yayvan hatun gitmeye başladı.ablanız toparlanıp düzgün hatlara sahip olmaya başladı.ancak kat edilecek daha çok yol var.kolarım halen kalın.zaten oldum olası kolarım kalın oldu.şimdi onları incelteceğim.herşey yavaş ve pilanlı olmalı.aman hemen zayıflamam lazım paniğini yaşasam bu sefer dengesiz olacak.herşey sakin ve kitabına uygun olmalı.

Fitness dünyasındaki bilimsel çalışmalar temel bir gerçeğe işaret ediyor: kas hipertrofisi ağırlıklı olarak hızlı dönümlü beyaz kaslarda gerçekleşir. Hızlı dönümlü beyaz kas lifleri yoğun güç çalışmalarında uyarılırlar.

Yavaş dönümlü kırmızı kas lifleri ise düşük tempolu aerobik çalışmalarda daha çok uyarılır.. Uzun mesafe koşucuları kırmızı lifli kas grubunu çok geliştiren sporculara örnek teşkil eder.

Bu tür atletlere bakacak olursak kırmızı kasları çok çalıştırmanın kaslı görünümün temel koşulunu oluşturmadığını rahatlıkla anlayabiliriz.

Ağırlık kaldırma aletlerinde yüksek tekrarlı çalışmalar yapmak daha çok kırmızı lifleri çalıştırmakta. Bu nedenle beyaz kas liflerinizi harekete geçirebileceğiniz şekilde, yani düşük tekrar sayıları ve maksimum güç ile kaldırış yapmanın hacmi arttırıcı yönde etkisi olacaktır.

Kasları yüksek tekrarlı olarak çalışmaktan ne kadar uzaklaşırsanız onlarao kadar çok hacim kazandırma şansınız olur. Kişinin genetic yapısına bağlı olarak beyaz kas liflerinin sayısı kişinin ulaşabileceği maksimum kas büyüklüğünün sınırlarını da belirleyebilir.

Ancak buna bakarak, umutsuzluğa kapılmak ve kas çalışmaktan vazgeçmek doğru değildir. Her insan kaslarını gözle görünür derecede geliştirerek şekillendirebilir.

http://saglik.tnn.net adresinden alıntıdır.

Son düzenleme:
bunuda bir sağlık sitesinden kopyaladım hangi kaslar bize ne kazandırır
ÖNEMLIDIR
Organizmamizda BEYAZ kas lif yapisi fazlaysa ; Antrenmanlarla , sürat ve kuvvet sporlarinda üst düzeyde performans yakalayabiliriz.
Sayet organizmamizda KIRMIZI kas lif yapisi fazlaysa ; Antrenmanlarla , dayaniklik sporlarinda üst düzeyde performans yakalayabiliriz.

NOT; Organizmamizda kirmizi kas lif yapisi fazlaysa sprinter veya süratli olmasi beklenemez .
Beyaz kas lif yapisi fazlaysa uzun mesafeci veya dayaniklilik sporcusu olmasini düsünemeyiz.

kısaca şu hatunlar kırmızı kası çok olan dayanıklı oluyor yani saatlerce koşabilir.ancak beyaz kası çok olanda kuvetli oluyor.siprint atabilir

kırmızı kaslılar= maratoncular
beyaz kaslılar=100 metre koşucuları

dikat edrseniz maratoncular daha çelimsiz ve daha az kaslıdır.ama 100 metre yada 200 metre koşucuları daha çok kaslıdır

Senin bugün mesai yoğun desene:)

Ya kizimin bakıcısı düşmüş abdest alırken kalkamiyo ayağa nedir bu kizimin talihsizligi daha 20 aylık ve 7 bakıcı değiştirdik inanabiliyomusunuz napcami şaşırdım biri pisti diğerinin çocuğu dövdü biri bel fıtığı oldu bakamadı bundan memnunduk derken bakalım nolacak inşallah iyileşir biran önce burda anaokuluda yok özel e devlette almiyo off off

Senin bugün mesai yoğun desene:)
şimdi eve girdim.45 dk koşup 1 saat yürüdüm.oğlumu judodan alıp geldim.çok ağrım vardı.hasta olmuşum.soğuk algınlığı ilacı 2 tane aldım ve 1 saat dinlenip gidip koştum.bayagı ter atım.ter atıp sıcak bir suya girince rahatladım.heryerde salgın var bende yakalndım.

senin iş çok zor evladını emanet etmek zor.

Çok geçmiş olsun canım hemen sadaka çıkar elinden..

bu arada sabahki kilom 74.6 idi
iftardan oncede 73.5 kilo ciktim an itibariyle hafta sonundaki verdigim acigi kapattim...

Canım har,kasın

Vardır herşeyde bir hayır, üzülme canım iyileşir inş.Rabbim beterinden korusun.

spor hocası çalışma proğramını verdi.tekrarlar 3x8 olacak ilk 8 2,5 ikinci 8 5 kilo 3 8 ise 7.5 kiloyla olacak.ancak ben internete araştırdım tekrarlar 8-6-4-2 gibi oluyor.hoca her seti aynı sayıda verdi.birde hafiften ağıra kaldıracakmışım.

bel için ağırlık önerilmiyor daha çok inceltici hareket.kadınların kaslarının erkek gibi çıkması mümkün deyilmiş.yani ben 7.5 kilo kaldırsamda öyle erkek gibi olma durumu olmazmış.içim rahatladı.o televizyonlara çıkan kadınlarda testesteron hormonu kulanıyorlar yani erkeklik hormonu alıyorlar.buna ne gerek var amaç dayanıklılığı artırmak.öyle hormonlar kulanarak erkekleşmek deyil.bu kadının yapısına ters.o şekilde kaslarını geliştiren kadınlar hiç hoş durmuyor.erkekler bile itici oluyor.en güzeli doğal seviyesinde güçlenip sağlıklı olmak

kas kütlrsini artırmak için ağır spor yapacaksan karbonhidrat alımını artırmak ve egzersizden sonra aç kalmamak lazım.egzersizden biraz önce karbonhidrat sonrasındada proteyin alınmalıymış.egzersizden önce alınan karbonhidrat vücudun enerji ihtiyacını sağlayıp güç harcamamızı sağlıyor.egzersizden sonra aç kalmamk gerek yoksa vücut edindiği kası tüketip ekzersiz esnesında yaptığın kası tüketiyormuşsun bu yüzden egzersizden sonra proteyin alınmalıymış.egzersiz şidetine göre bir insanın proteyin ihtiyacı kilo başına 0,8 - 1,8 arasındaymış.

düzgün kas yapısına sahip olmak için hem beyaz kas hemde kırmızı kasları çalıştırmak lazım.yani hem uzun zaman alan işlerde dayanıklılığımızı artırmak hemde ani güç sarfetiren işlerde enerji patlaması yapmak için beyaz kası yapmalı.kırmızı kaslar için airobik yürüyüş hafif tenpo koşu plates yeterli.beyaz kaşlar için kısa süren siprintler atmalı ve yüksek ağırlıkları az tekrarla kaldırmalı.işte bu şekilde gençleşmeyi sağlayan büyüme hormonu salgılamamız artacak hemde zamanla kemik erimesi kanburluk gibi yaşlılık hastalıklarına yakalanma riskinden kurtuluruz.beyaz kas gücünüzü artırıyor.kırmızı dayanıklılığı.bu yüzden ikisinide çalıştıran bir proğram olmalı.bu yüzden ben 3 gün beyaz kaslar için ağırlık kaldıracam 3 günde kırmızı kaslar için yürüyüş yada jok atacam yada plates yapıp mekik çekecem.ayrıca spordan önce esneme hareketleri kasları uzatıp kasların çalışmasına yardımcı oluyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…