Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

hocaya sormuştum kadınların badi building yapması sakıncalımı diye.oda keşke herkadın yapsa ama yapmıyorlar dedi.kaslarının erkek gibi olacağını zanediyorlar ancak bunun normal şartlarda olamsı mümkün deyil dedi.

vücut doğum anından itibaren büyüme hormonu salgılıyor bu zamanla azalıyor ve vücut yaşlanmaya ve sarkmaya başlıyor yüzde ve boyunda kırışıklıklar başlıyor.işte spor yapıp kaslarınızı harekete geçirdinizmi bu hormon salgılanması artıyor ve eskisinden daha genç bir görünüme sahip oluyorsunuz.hatta kırışıklıklar bile düzeliyormuş.bnugün spor salonunda bana egzersiz planımı verirken yanımda gençler duruyordu.yaşımı söyleyince şaşırdılar.43 yaşında göstermiyormuşum 34-35 gösteriyormuşum.sevindim aslında gençlerin inceliği.anak gerçektende farkı aynada farketmeye başladım.yüzümdeki o pürüzler gitmeye başladı yüzümdede kilo alış olduğu için ablak bir görüntü oluşmuştu şimdi o ablaklık azalmaya başladı.yağ çıkıntıları düzleşmeye ve yüz hatlarım belirginleşmeye başladı.elbete bir genç kız gibi olmam mümkün deyil ama sağlıklı ve dinç olabilirim.

derinin altı yağlanıp kaslar yok oldumu deri gerginliğini kaybediyor ve zamanla destek sistemi kemiklerde erimeye başlayınca sarkık ve pörsük bir deri oluşuyor.kas kütlesindeki artış yağ tabakasını yok etiği için derinin altı gerginleşiyor ve bir süre sonra hareketle sürekli uyarılan deride toparlanmaya başlıyor.birde kas kütlesini artırınca bazal hızınız 1500 se bu 1800 çıkabiliyor.yani dahaçok kallori yakıyorsunuz.çünkü yağ hücresi yok denecek kadar az kalori yakar ama kas kütlesi bir küçük hareket için dünya kadar cal yakar.işte başlangıçta spor yapsanda gidenin az olma sebeplerinden biride bu.yağ kütlesi cal yakmadığı için spor yapsanda yakılan az oluyor.zamanla azmedip kas kütleni artırdıkça artık spor esnasında gerçekten fazla cal yakmaya başlıyorsun.kas oran artınca kemiklerine destek geliyor ve artık eskisinden az yorulluyorsun

işte obeziteyle mücadelede sadece diyet yapmak yetmiyor.obez insanın kal yakacak kası yok enerji harcamayan kocaman bir dağ gibi yağ kütlesi var.işte benim gibi obez olan insanların obezlikten kurtulması için sadece diyet yetmiyor.spor yapmasak sadece diyetle yağ gitmiyor.başarı diyet ve spor birlikte olursa oluyor.zayıflamayı başarmış insanların hikayeleini dinleyince hepsinin spor yaptığını anlıyorsun.zamanında okumuştum.yanılmıyorsam amarikadaydı.çok şişman olan bir adam almış sırt çantasını yürümüş.günlerce aylarca yürümüş ve yürüyerek zayıflamış.neyse bukadar yazdım en azından size azıcık motivasyon verebildiysem neğüzel.

gerçekten ucuz atlatmşsın canım Allah beterinden korusun

ayy geçmiş olsun bu grip de gitmiyor bu sene benim de yine boğaz ağrımaya başladı ama bu hafta sporu bırakmak yok yeni bi koşu bandı aldım bugün geldi 1 saat yürüdüm ama motorsuz bişi öyle olunca da kendinden eğimli 7.5 hızda yürüdüm ama nasıl terledim anlatamam suyum çıktı resmen üstüne de 1 saat pilates miss gibi oldu yürüyüşşün üstüne pilates yapınca vücudum ısınmış olduğundan gerek pek yorulmadımda

bazal metobolizma hızımız nerdeyse aynı canım benim de bazal hız 1440 günlük aktiviteyle 1800 lü bişi bende 1300 aldım bugün. vallahi bende de alışkanlık oldu tartı işi gerçekten lazım ya neyi ne kadar yediğini bilmekten geçiyor bu iş zaten kilo verme işi hesap işi

sabah: 1 yumurta 1 dilim light peynir 2 dilim light ekmek 1 domates

ara: 1 mandalina

öğlen: 200 gr etsiz türlü 150 gr yoğurt

ara: 1 bardak yağsız süt 100 gr taze üzüm 3 kuru kayısı

akşam: 100 gr haşlanmış yumurta 2 dilim light ekmek 20 gr lor 12 zeytin 1 domates 1 tk diyabetik reçel

ve sporlarım 1 saat yürüyüş ( yeni bir yürüyüş bandı aldım motorsuz nasıl yoruyor anlatamam ben koştuğum zaman bile böyle terlemiyorum süper oldu anlıcanız

pilates ebru şallı ile süper bir karın 1 saat de bu

sonuç olarak yediklerim 1300 cal yaptığım sporlar 650 cal

Süper bilgiler
Tevekkeli değil benim eş kilo almıyor..Adam eski futbolcu, yapmış tabi kası.Şimdi kaslar yağ barındırmıyor vücutta..Çok da hızlı hareket eder.Hızlı yürür.Bense tam tersi..
Pöff mesele anlaşılmış oldu

günaydın tatlım.sporu çok güzel yapıyorsun.böyle devam et.yoğun spor yaptınmı ilk 20 dk içinde yağ yakmaya başlarsın hatta sen çok gençsin ilk 10 dk yağ yakmaya başlarsın.canın çok yanıyor ya.işte ilk 20 dk can yanması beyne uyzrı gönderiyor ve vücut doğal morfin salgılıyor ve sen acı hisetmemeye başlıyorsun.bende koşu bandının üzerinde koştuğumda ilk 20 dk işkence gibi geliyor bırakıp inmek istiyorum.ancak 20 dk sonunda ağrılar geçiyor ve istersen 2 saat bile koşabilecek duruma geliyorsun.bu yüzden 20 dk hangi spor olursa olsun dayandınmı gerisi gelir.spora dikat edip bazal hızını aşmadınmı bir süre sonra diyete gibi olmuyorsun birde tartıp yemeye alıştınmı ölçülü tabağı artık göz kararı hazırlıyabiliyorsun.buda seni diyete gibi deyilde normal yemen gibi hisediyorsun.buda seni sitresten uzak tutup sürekli yeme isteğini tetiklemiyor.sporlada olduğundan daha zayıf ve genç görünme şansını elde ediyorsun.

bu hesapla yaklaşık 130 gr yağ yakmış olmalısın yani 130 gr zayıflaman gerek.ancak bir miktar kasını artırdığın için bunu düz 100 gr yapalım.sen bu şekilde gidebilirsin ama bende olmuyor.geçen hafta bağırsak ilacını kulandım ve 74.4 çıktımçşimdi vücut tekrar ödem topladı.okadar spor ve ölçü olmasına rağmen 77.4 falan çıkıyorum.ancak sebebini biliyorum.su ve bağırsak.ancak önceden 80-81 kadar çıkıyordum.şimdi daha az çıkıyorum.mehter takımı gibi 2 ileri bir geri sayıp duruyorum.ancak ödem tutumuş haliim bile artık düşük geliyor.buda beni sevindiriyor.65 lere düşünce ödemle enfazla 67 olurum.bunların hiçbiri artık moralimi bozmuyor.önceden olsa üzülürüm bir haftada tekrar bukadar nasıl topladım diye diyeti bile bırakırdım.a geriler artık beni yıldırmıyor.spor yapıp ter atıp tartıldığımda bile 1.5 kilo fark ediyorum.netse pes etmemek lazım.dünyanın heryanında obeziteyle mücadele başladı.çünkü şişmanlık hastalığıda yanında getiriyor .insanlara hem tedavi hemde yetiştirmek zor bir obez obez seviyesine göre 5-6 kişilik yemek yediğini düşün bu insanlar üretemiyorlarda hem gıda hemde ilaç tüketiyorlar.birde dünyadaki açlığa bak.çoğu insan temiz bir yemeğe ve ilaca ulaşamıyor.biz ise israf içindeyiz.atığımız ekmek fazladan yediğimiz yemekler.Allah bunun için bizi sorgulayacak.ben birazda bunu düşünüyorum.öbür dünyada hakından fazlasını yemiş ve dökmüşsün diye suçlanınca ne yapacağım.işte yemek zevkinin ikinci bir boyutu.amerikanın % 60 şı sudiarabistanın%90 obezmiş.yemek programında ingilteredeki ailelerin yılda 650 siterlinlik yemeği çöpe atıklarını duydum.onlarında çoğu obez.işte yemek sorunu aslında dünyanın enbüyük sorunu.üretiğimizden fazlasını sadece seçkin bir kesim tüketiyor düğer kesimde bakıyor.işte biz o seçkin kesimdeniz.istediğimiz gıdaya rahat ulaşıp alıyoruz.ve giderekte almamız artıyor çünkü oburluğumuzda bununla beraber artıyor.benim diyetisyenim köylere gitmeye başlamış köydeki insanlarda şişmanlamaya başlamış.çünkü herşeyi makinalar yapıyor fizik gücü gerektiren iş nerdeyse kalmamış.neyse yine filozofluğum tutu.spor ve yemek esnasında bunları düşün inan ozaman o tatlı veya şekerli şeyleri hamuru yemek istemiyorsun.yada bir parça yedinmi şükredip nekadar şanslı olduğunu düşünüyorsun.işte ozaman o bir lokmanın nekadar değerli olduğunu anlıyorsun.

sabah 50 gr çavdar ekmeği minik bir domates ve 50 gr kadar lorla şekersiz çay içip kahvaltımı yaptım.buğün spor salonunda bayanlar günü.daha rahat yaparım.dün karma gündü ancak kartlara bakınca yarısının bayan olduğunu gördüm.oğlum judoda 1 saat kalacaktı bende o zamanı değerlendirip koştum ter atım.böylece içtiğim 1 avuç ilacın toksininide terle atmış oldum.rahatladım.hocanın ağırlık için verdiği 3 günlük egzersiz proğramına baktım.öyle abartılı birşey yok.% 80 nini ben zaten yapıyorum.sadece beyaz kaslar için ağırlığı artırıp takrarı düşürecem.kırmızı kaslar içinde bildik sporları yapacam.hepsi bukadar.bu şekilde kas oranını hem kırmızı hemde beyaz kas yönünden artırırsam yaş ilerledikçe kemik erimesine yakalanmayacağım.annemde kemik erimesi var.kemiklerin zayıflaması bir yana hiç direnci kalmamış.hemen yorulup kemikleri ağrıyor.daha 65 yaşında.80 yaşında gibi halsiz kalıp hemen uyumak veya uzanmak istiyor.namazını bile zor kılıyor.bazen otuduğu yerden kılmak zorunda bazende sandelyede oturup kılıyor.işte bunları yaşamamk lazım.kaslarınızı artırırsanız en önemli destek sisteminiz olan kemiklerin etrafına sağlam bir duvar örmüş olursunuz.aynı binalar gibi demirler kemikleri çevresindeki betonda kasları oluşturuyor.genç olanların şuan zaten kasları sağlam.ancak 30 yaşına geldinizmi ve spor yapıp kaslarınızı güçlendirmedinizmi gün gün kas kaybedersimniz.vücudunuz erezyona uğramış topraklar gibi olur.sadece yürüyüş plates koşu veya buna benzer hareketler yetmez.belli miktarda ağır olan danbıları kaldırmalısınız.aslında danbılar bütün mbüyük marketlerde satılıyor.bir set edinmek çok pahalıya mal olmuyor.2.5-3 kiloluk ağırlıkları kaldırıp beyaz kaslarınızıda geliştirebilir ve kaslar arası boşluk bırakmamış ve tam güce sahip olabilirsiniz.bu sitelere girip yazı yaza bilen hiçbir kadın cahil olamaz ve belli bir akla sahip.kadın olarak bizim herşeye gücümüz yeter.Allah kadının bünyesini erkekten daha güçlü yaratmış.ikizbebeklerden birikız biri erkek oldumu kızın yaşama şansı daha fazla aynen doğumdan sonrada böyle kız bebeklerin hayata kalma oranı erkeklerden fazla.acıya dayanma konusundada kadınların acı eşiği erkeklerden fazla.inanın sizin basit adet sancısını erkeğe verin mümkün deyil dayanamazlar.geçenlerde bir belgesel kanalunda izledim.gönüllü bir kaç erkeğe eşlerinin çektiği doğum sancısının aynısını veren aletlerle sancı verdiler en uzun dayanan 1 saat bile dayanamadı.düşünün bu sancıları 2-3 gün çeken arkadaşlarımız var.b7u yüzden kadın olarak zaten çok güçlüyüz tek eksiğimiz sadece fiziksel güç.bundada A llah erkekler gibi olmamızı istememiş.ama ancak kendimizi hastalıklardan koruyacak kadar güçlenebiliriz.zaten çok kas yapsak doğum şansımız azalırdı.çünkü karın kasları sert olduğu için dışa doğrubebeğin büyümesine izin vermezdi.bu yüzden ölçülü spor çok iyi olur.hemde kadının o güzel fizik yapısını bozmamızada gerek yok.kısaca koşabilirken koş yürüye bilirken yürü ve ağırlık kaldırabilirken kaldırın hatunlar.

sende yap sporunu azalt yağ oranını.ondan ne eksiğin var.hatta kadın olarak erkeklerden çok üstün noktalarımız var bir kere beynimizin yüzey alanı girintili olduğu için daha ayrıntıcı ve plancıyız erkek daha düz mantık.bu yüzden biz bir olayın 3-4 boyurunu düşünürken erkek 1 boyuta ancak düşünür.bu yüzden pratik zeka erkekte fazla ancak gerçek zeka kadında daha fazla.çözüm üretme gücümüz onlardan daha fazla.sende yap sporunu kaldır ağırlığını yok et yağını.bak senin hızına yetişebiliyormu.kadınız güçlüyüz bukadar.kızlar pes etmek yok spor ve diyete devam.havalar güzeleşince koşun yürüyün bisiklet binin.birde yaşın eşinle aynıysa yandın daha çok dikat etmelisin.kendini bilmez densiz hatunda çok.senin yanında kocan çok genç duruyor sen çökmüsün diye bilir.ben böylesiylede karşılaştım.doğumlardan sonra kilove yıpranmışlık oluyor.zaten zor zamanlar yaşıyorsun densizin biri gelip moralini bozuyor.adam elbete çökmez çünkü herşeyi düşünen genelde kadın.sen piskoloktun bunu iyibilirsin.kadınlar dert yükünü ve hayat yükünü erkeklerden daha çok üstlenir.neyse yine diyorum kadınız güçlüyüz evelalah herşeye gücümüz yeter.

Bende de var manyetik koşu bandı ama çok ağrı yapiyo dizlerimde menisküs yapıyormuş dikkat et

Seni ayakta alkışlıyorum güzelim yaa harika bir yazı harikasın maşaAllah

slm hanımlar bugün pek spor yapamadım ifademi vereyim bakalım bi de öğlen yemek evde kalınca tost yemek zorunda kaldım tam yarım beyaz ekmek yani

sabah: 2 dilim light ekmek 1 yumurta 30 gr light peynir domates

ara: 7 badem

öğlen: yarım ekmeğe kaşarlı tost

ara: 1 kepekli galeta 1 bardak yağsız süt 70 gr üzüm 3 kuru kayısı

akşam: 250 gr haşlanmış karnabahar 150 gr yarım yağlı yoğurt 1 dilim light ekmek

ara: 1 elma 1 portakal

1 saat hızlı tempoda yürüyüş

yediklerim : 1250 cal sporum 420 cal günün yorumu: fena değil ama daha iyi olabilir

Son düzenleme:
günaydın hatunlar.dün hocanın verdiği ağırlık setlerini yaptım tam 1 saat sürdü.2,5-5 kiloları yaptım rahatlıkla ancaaak iş 7,5 gelince kaslarım resmen oryantal yaptı.titreye titreye setleri bitirdim.bir baktım 1 saat olmuş.dün göğüs ve koldu yarında sırt ve bacak pazarteside geri kalan.şimdi göğüs kaslarım ve kol kaslarım ağrıyor.spordan önce ve sonra germe hareketlerini yapmasam robot adam gigbi olurdum.resmen kaslarının lastik gibi geri çektiğini hisediyorsun.kaslar 1 gün dinlenince ancak kendine geliyor bu yüzden haftada 1 gün 1 bölgeye yükleniyorsun.dün elimi uzatıyorum yay gibi kas kolarımı geri çekiyor.çok güldüm kendi kendime.manyak hatun yaşın kaç ta sen ağırlık işine giriyorsun al sana ağırlık dedim.neyse yaşı karıştırmayalım her yaşta spor yapıla bilir.bugün oğlumu judaya götürecem benim spor salonumun yanında bende karma gün olmasına rağmen boş bir koşu bandı bulursam koşarım yoksa yandaki sahada jok atar evdede mekik çekerim.spor salonundaki yürüyüş bantlarının yarısı bozuk.insanlar başında vicdan azabı gibi bekliyor.

Seni ayakta alkışlıyorum güzelim yaa harika bir yazı harikasın maşaAllah

ya tatlım çok iyi gidiyorumda umarım pes etmem.birde bu risk var.insan piskolojisi değişken bak 4 aydır yapıyorum ama birden terk edip kabuğuma çakilmeyeceğime garanti veremiyorum.yaş itibariyle duygusal ve hormonel değişimler çok oluyor.buraya sürekli yazma nedenimde birazda kendimi gaza getirmek.birazda arkadaşlarımı teşfik etmek.kendim yapmazken teşfik etmek doğru olmadığından yapıpta teşfik etmeye çalışıyorum
evet yine 110 gr yağın gitmiş.yemekte öyle fazla deyil çok iyi.dün ben 100 gr baklava yedim.banada 350 kal civarında bir zarar getirdi.ama gerikalanlarım çok sağlıklıydı.sporumda iyiydi.kilo kaybı yok ama motivasyonum süper.seninde çok iyi gidiyor.sporunda mükemmel yemeğinde sabret sonuç harika olacak

ben bildirimde bulunayım ancak kilo değişimi yok olarak alacağım.bağırsak ilacını herhafta kulanmak istemiyorum.bu tenbeliğe neden oluyor.bu yüzden gerçek kilom ne tam yazamam.bu yüzden sabit yazıyorum

74.4/74.4/%o/0

haftaya belli olur zaten ancak 2 haftada bir 1 kilo kaybedebiliyorum.hele benim emektar tartının hasasiyet 300 gr olmuş.değiştirmem lazım ancak ya unutuyorum yada alış verişte tüm paramı harcamış oluyorumçtipik kadın sorunu.

evi istediğin kadar dip bucak hergün temizle.sabah çocuklar evden çıktı odalarına bir baktım bomba düşmüş gibi.artık kızmıyorum.alıştım ve kabulendim .benim pasaklı çocuklarım var.neyse artık iş başa düştü.toparladım katladım kitaplıklarını düzeltim.şimdide süpürüp silip banyo ve lavoboları haletmeliyim.yayıla yayılada yapamam saat 10-12 arası çamaşır makinasını tamire gelecekler.dün birden bozuldu içinden çamaşırı zor çıkardım sıkmamış.su boşaltmamaış.herhalde ya sıkma yada boşaltma motoru bozulmuş.her ikiside bozuksa zaten değiştiririm.uygun fiyata değişirse yaptırıp biraz daha kulanırım.biraz hesaplı olmak lazım.eşya hemen değişmiyor.tamirci beklemek tam bir can sıkıntısı

sabah el açması gözleme yaptım.çocuklar ve eşim yedi.bende tartım ve 40 yedim.nefsim körlendi hemde çok kalori almadım.tarmadan yesem ayarımı bilemem.daha başka birşey yemedim.şimdi işimi yapar ve saat 10 doğru bir portakal yerim.dün canım fena tatlı istedi.sonuçta yedim.diyorum ya ayda 2-3 kere kıriz geliyor 2 sini savuşturuyorum ancak birine teslim oluyorum.neyse olan insülin direncime oluyor bir tatlı belkide beni 1 hafta gerisine çekiyor.insülin direncim yine artıyor.neyse olan oldu.çok spordan kaynaklana biliyor.ağırlık kaldırmak ani enerji patlaması yapıyormuş.sonuçta cidid açlık hisediyor olabilirsin .bu durumda yamadinmi kaslar kendini tüketiyormuş.bu yüzden spordan önce karbonhidrat spordan sonrada proteyin öneriyorlar.hemde lor yiyin diyorlar.bende dün sabah kahvaltızında lor ve tambuğday yedim yanında domatesiyle spordan gelincede lor ve tam buğday yedim.sabah unutmadan 1 dilim dana janbon yedim.kısaca kilo başına almam gereken proteyini aldım.ancak yediğim yetmediki canım tatlı istedi.çünkü sadece ağırlık kaldırmadım 15 dk koştum 15 dk bisiklet bindim ve 2 saate yürüdüm.yani 1100 cale yakın spor yaptım o saate kadar aldıklarım 900 cal civarında olduğu için yetmedi ve ani şekere ihtiyaç duyan vücudum beni baklava reyonuna yönlendirip aldırdı eve gelincede hüpp diye mideye indirti.kısaca suç benim deyil tamamen vücudumun

umarım hepiniz kilo kaybetmişsinizdir.şimdi iş başına geçmem gerekiyor bir ara nete girer bakarım kızlarım ne yapmış diye.umarım benim gibi duraklamada deyilsinizir

çok sağol canım yorumların bana destek veriyoryazılarında bilgilendiriyor tabi bende kilo vermişim 300 gr çok sevindim bana yeter eksik olsun da 100 grama bile razıyım sende eminim vermişsinidr ama işte kabızlık kötü ben kabızlık için sabah kahvaltıdan önce bir kaşık yulaf kepeğini 1 fican kadar suyla karıştırıp yiyorum üstüne de bir bardak limonlu su halloluyor

Bende de var manyetik koşu bandı ama çok ağrı yapiyo dizlerimde menisküs yapıyormuş dikkat et

yaa vallahi hiç bilmiyordum ama müthiş ter attırıyor iki gündür yürüyorum ve 300 gr fark etti şimdilik kilo vereyim de ölsem umurumda değil gibi geliyor işin lafı tabi bu allah kimseye vermesin sağlık gitti mi en kötüsü birini tanıyorum böyle inşallah zayıflayayım da ne olursa olsun derdi hep sonra birden kilo vermeye başladı ama eridi aktı meğer kanser olmuş evlerden ırak biz en iyisi sağlıklı bir şekilde beni bu kilolardan kurtar allahım diye dua edelim :13:

neler denemedim be tatlım.sabahları limonlu ılk sudan tut kaysı zeytin yağı kepekler ama benim sistemimi etkilemiyor.bazen normale giriyor gibi oluyor ama ondada tam performanslı deyil .neyse ilaç kulansam indiğim kiloyu göröröm ancak ilaç içmek istemiyorum.sorunu çözüyor ancak busefer midem sancıyor.bu yüzden çok nadir kulanıyorum en zor duruma düşüp nefes alamdığımda.böylelikle tembeliği yavaş yavaş yok ediyorum.şimdi kilo bildirimi yapmak için herhafta kulansam yine tenbelik yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…