Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Menum kalkinca yarim portakal
Kahvalti 12..
Peynir yeşil ve siyah zeytin.
Limonlu roka ve maydanoz
Birkac dilim kizartma
1 dilim ekmek 1 yk recel
Ara 17 yarim elma yarim portakal
Aksam 19
1 tabak tavuklu patates(sulu yemek)
2 yk pirinc ve bulgurlu karisik pilav
Salata yogurt...

Bu siralar suyu baya ihmal etmisim yeni farkina variyorum...
Bugun 2 lt su icmisimdir daha da icerim...
Esimle cocuklari alip biraz disari ciktik hem yurumus oldum yarim saat kadar olsun hic yoktan iyidir...
Tartimin pili geldi sagolsun yarin sabah tartilirim ac karna insallah bu arada regli oluyorum galiba insallah bu sefer kesin olurum...
İstanbul'da hafa cok guzeldi tam gezmelik ama bu sefanib bide cefasi var yazin susuz kalmayiz insaallah..

güzel bir yemek .kendi reçelini kendin yap diyet reçel .diyet şekerle yaz geliyor al çileğini kendine göre kaynat enson kendi şekerini ekle at dolaba ben yapacaaaam.çileğin güzelleşmesini bekliyom bacım.
bir ara rokalar berbattı ancak o kınalı rokalar tekrar çıkmış acı olmayan yeşil damarlarının yanında kına kına lekeleri olan güzel roka ince saplı maydanozu tabağa yatırıp üzerine kırmızı domates dilimlenir soğanın cücüğü konup 1 tatlı kaşığı yağ gezdirilip tuzlanır ve yanir.çok güzel oluyor.ekmek oldumu daha güzel kepek ekmeğini incacik dilimleyip tabağın atına yatırıp üstüne aynı malzemeyi koyup yedinmi zeytin yağlı yemege ne gerek var.tabi yanında sıcacık bir çay.limonlu roka ve maydanoz deyince aklıma geldi yarın yapacağım kendime imrendim

ben ne zaman makarna yesem ertesi gün fazla kiloda uyanıyorum dolmalarda ya da pilavlarda olmuyor ama çok sevdiğimden herhalde benim vücut makarnaya ayrı bir tepki veriyor bende bugün hiç evde oturmadım hava güzel çıktık yürüdük eşimle 3 saat yürümüşümdür enn az

bu arada 1 hafta çok giremedim ancak 2 yeni arkadaş gelmiş.hoşgeldin demek isterim.gurubumuz kalabalıklaşmış.neyse şu bebelerimin sınavları bitsin ben yine ara ara katılırım fırsat buldukça.
allah yardımcıları olsun canım özledik seni valla

bu arada 1 hafta çok giremedim ancak 2 yeni arkadaş gelmiş.hoşgeldin demek isterim.gurubumuz kalabalıklaşmış.neyse şu bebelerimin sınavları bitsin ben yine ara ara katılırım fırsat buldukça.

Donbul cum hoşbulduk .cocuklarin sinavi umarim iyi gecer .

Teşekkür ederim canım yarın deniycem

Evet ama sen spora alisiksin ben yigilir kalırım:) geçen hafta 2 gün leslie 3 mil yaptım hala bacaklarim ağrıyor

günaydın hatunlar.umarım bu pazar sabahı eksilerle uyanmışınızdır.eksilerin yanında birde mutlu uyandıysanız ne mutlu.sabah sabah vakit yaratıp bir merhaba diyeyim.ayrıca bugün sınava gireceklere başarılar dilerim.

yürüyüş hemde 3 saat yavaş tenpoda bile olsa 600 cal yakmışsın çok güzel.pirincin vücutan su atma özeliği var.özelikle yağsız az tuzlu yersen su atar.karbonhidrat su tutar.bu yüzden pirinç yedinmi artış olmuyor makarnada oluyor.unutma kepekli makarna karında daha uzun durur ve olduğundan daha çok şişer bu yüzden sen kilonda artış oldu zanediyorsun sadece tutulan su.pirinçtede atılan su.aslında aynı kalori olduğu halde su bağlama ve atmadan kaynaklanan basit bir kimya.kepekli makarna ye.kepekli makarnayı bol domates nane maydanozla pişir.hem kalorisi düşük hemde lezetli hiç yağ koyma ve sıcak tüket.yiyeceğin kadar pişir.ısıtması okadar lezetli olmuyor.domatesi rendele içine sebzelerini koy az bir suyla ve baharatla kaynat içine makarnayı koy ve pilav gibi demleyerek pişir.maydanozu bol koyarsan kepeğin depolayacağı suyu atmış olursun ertesi güne ödemin olmaz.
Teşekkür ederim canım yarın deniycem

Evet ama sen spora alisiksin ben yigilir kalırım:) geçen hafta 2 gün leslie 3 mil yaptım hala bacaklarim ağrıyor
spora herkes alışır benim bu konuda sizlerden hiç üstünlüğüm yok.sadece zaman yönünden sizden daha şanslıyım.şimdi sınav zamanı olduğundan spora vakit ayırıyorum çocuklar okuldayken temizliğimide yemeğimide yapıyorum.ancak buraya çok az girebildim.arkadaşlarımlada fazla görüşemiyorum.bir şeye vakit yetse birşeye yetmiyor.şuan çocuklar kahvaltı etti eşimi nöbete uğurladım.vakit yaratıp sizlerin halini hatrını sorayım dedim
Donbul cum hoşbulduk .cocuklarin sinavi umarim iyi gecer .

teşekür ederim tatlım.Allah emeklerini boşa götürmesin.

koşu ve sporda zorlamada kabızlık problemimin artacağını düşünürken tam tersi oldu.benim tenbel sindirim sistemi hareketlenmeye başladı.yalnızca kepek ve tambuğday ekmeği acayip gaz yaptığını farketim.söylemişlerdide bukadar olacağını tahmin etmemeiştim.neyse bukadar şeyede katlanılır.

artık saat 6 dan önce yemek faslını kapamaya alıştım.dayanamıyordum ancak artık açlık hisinin kaybolduğunu gördüm.artık açlık hissi odayanılamayan yeme hissi gitti sayılır.sadece hala nefsimin biraz terbiyeye daha ihtiyacı var.eee senelerin verdiği alışkanlık ve damak tadından vazgeçilmiyor.eşim negüzel yiyor yiyor ancak kilo almıyor.çok zayıf deyil çok şişmanda orta.ama adam tiroid ilacı kulandığı için metebolizması hızlı.birde emekli oldu önce memurdu masbaşında oturuyordu öyle hareket çok yoktu.şimdi taksi durağı aldı taksicilik yapıyor.tüm gün dolanınca eşime hareket yaradı eşimin eski arkadaşları görünce çok gençleşmişsin diyorlar.ee kapalı mekandan ve hareketsizlikden şimdi açık ve hareketli bir mekana geçti.askerlikten sonra taksiciliği yapamaz demiştim ancak beni utandırdı.adam 43 yaşında taksici oldu ve mutlu.eşim tam kibar bir taksici oldu.napsın temeli orada olmadığı için eski gedikli taksiciler gibi olamıyor.olsun buda yeter.genç yaşta evde otursa çökerdi.şimdi bu yaşta o bukadar canlandıysa bende canlanıp spor yaparım felsefesiyle yola çıktım ve çok şükür faydalarını görmeye başlıyorum.şimdi biz karıkoca bu yaşta kendimizi değiştirip farklı ve zor olanı yapabiliyorsak genç olanlar dağları deler.herşeyi başarabilirsiniz.nefsinize hakim olur hareket yapar ve zayıflıya bilirsiniz.

güzel bir gün kızım damadımla uğrayacakmış.ne yapacaklar bende kızım hava güzel gez kocanla dedim.ikiside çalışıyor kızımın ve damadın bir pazarı var.hadi kızım memeur sabah 8 akşam 5 ancak damat serbest meslek ve işi zor.gençler gezin diyorum geleceğiz diyorlar.neyse gesimler.ya kahvaltı yada basit bir pazar yemeği yaparım.ama çocuklarada yazık çalıştıkları için ve kızımın yemekten anlamadığı için hafta içi doğru dürüst yemiyorlar.bana gelincede bekliyorlar.neyse kız arada yemek tarifi istiyor telefonda veri,yorum ama evde tenceresinde ne oluyor bilmiyorum

havlar güzel gidince insan kendini yolara vurmak istiyor.açık havada saatlerce yürümek istiyor.ancak akşamada başta hafif bir baş ağrısı yapıyor.buda bahar çarpması oluyor malum.

Evet canim mantikli aslinda demek pirinc su atgiriyor bunu bilmiyordum bak bende bu hafta tuzu da hayatimdan cikarip 8 de en gec yeme isini bitirmek istiyorum
Bende de cok gaz oluyor ondan miymis o ayy bende diyordum ben ne yiyorum allahim da her gun her gün böyle oluyor kabizliginin duzelmesine cok srvindim canim
havlar güzel gidince insan kendini yolara vurmak istiyor.açık havada saatlerce yürümek istiyor.ancak akşamada başta hafif bir baş ağrısı yapıyor.buda bahar çarpması oluyor malum.
aynen oyle dun ben butun gun yurudum bugun de oyle yapnayi dusunuyorum ama aksam ciddi bir bas agrisi oldu bahar carpiyor gercekten

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çamaşırım yıkanıyor.elektirik süpürgesini açacağım ama saatin 10 olmasını bekliyorum.insanlar ancak uyanır.hergün yapmasan olmuyor çocuklar büyüdü ve hareketlendi.eskiden küçüktüler oyuncak dağıtırlardı.şimdi büyüdüler odalarında kıyafetinden tutunda kulanılmış ıslak mendil kalemtıraş artığı silgi döküğü, çikolata gofret kapları meyve suyu boş paketleri.peçeteler.kulanılmış kağıtlar.içilip boş bırakılmış bardaklar.dağıtılmış kitaplık ve ayak altından hiç ayrılmayan çantalar var.her Allhın günü bunları topluyorum.birde gardolop içlerini anlatsam uzun roman olur.bu çocuklarla ne yapacağım bilmeme.hiç düzen tutmayı bilmiyorlar.nekadar öğretsem kızsamda aynı.bende heryer derli toplu temiz olsun yaptığım temizlik en azından aklşama kalsın diyorum ama ne gezer.neyse Allah can sağlığı versin yaparım.onlara hastalık keder vermesin eni sonu kendi başlarının çaresine bakmayı öğrenecekler.bak büyük kızım bulaşık makinesi yerleştirmeyi öğretemedim yapmak istemezdi hayatında ütü bilmez yatağını bile toplamazdı gitti 19 yaşında evlendi.şimdi iyi kötü yapmak zorunda.gerçi daha birkaç aylık evli.ilerde çocuk olnca ya temizliği tam öğrenecek yada batağın içinde yaşıyacakç.ben büyürken öğretmeye çalışırken evde kavga çıkarıyordu.şimdi hayat kendinin.bak ben artık büyütüm kendi başlarının çaresine bakıyorlar bende kendime vakit ayırıp sporumu ve diyetimi yapabiliyorum.ancak küçükken herşey daha zordu.şimdi bu zorlukları onlar yaşayacak.bu zor anlarda kızlar şu işin ucundan tutun dedimmi kıyamet kopuyordu.herkes kendi zorluğunu yaşamaya başlarken ben rahata ermeye başladım.bu yüzden yaptığım iş beni üzmüyor.onlar bana yapmassa kızlarıda onlara yapmaz.ben annemin çamaşırına kadar yıkardım.okular tatil oldumu annem çay bile demlemezdi.6 kişinin çamaşırını elde yıkardım.hemde yarı otamatik çamaşır makinesi varken.annem bana çok gaddar davrandığı için ben kızlarıma onu yapmıyorum.kendi hijyeninize iyi bakın temiz olun diyorum temiz olan nasılsa temiz çevre isteyeceğinden mecbur kalır ve yapar.ancak ben bu konuda kaynanadan beter bir anneyle büyüdüm.ve 2 kız olmamıza rağmen en ağırları yaptım.neymiş ilerde evlenirsem elin oğlu nedermiş.nederse desin oyaşta ezilmeyi hiç hak etmemiştim.neyse geldi geçti ozamanlar iş bilmeyen kendi hijyenini zor yapanlar şimdi temizlik hastası hatunlar oldu.geçmişlerini bilince temizlik taslamaları temizlik hastası gibi davranmaları komik geliyor.neyse bu konuya nerden geldim bilmem.ancak bahar ayının özeliklerinden biride buymuş.insanları depresif yapıp huzursuzlaştıra bilirmiş.neyse Allah korusun depresiflik zor olay.

yemek için saat 8 çok geç.8 de metebolizma durma aşamasına giriyor yani dinlenme aşaması.hani gece meyve yiyin falan diyorlar aslında sakıkıncalı gece yenen meyve yavaşlamış bşr sindirim sisteminde mayalanmaya başlar ve meyve alkolüne dönüşür.bu yüzden 6 dan sonra aslında hiçbirşey yenmemeli.ancak hani süt belki.onunda laktik asidi var.ancak saat 6 da yemeği kapatıp ertesi gün sabaha kadar yemek yemeden durmak zor.ancak yavaş yavaş sağlana biliyor.ben iyi kötü yapıyorum eşim saat 8 de yiyor ancak eve geliyor.ancak ben kapatmış olduğum için ona sadece masada oturarak eşlik ediyorum.ne yapacaksın işi değişince yemek saatide değişti.önceden saat engeç 6,5 da yemek biterdi.

hatunlar marketen çok güzel roka maydanoz ve nane aldım.dün yemek faslım bitği için yiyememiştim.bu sabah 2 minik yumurta haşladım.tabağın altına roka üstüne nane maydanoz ve dere otu koydum çıtır salatalığı soymadan şerit halinde doğradım üstüne birde domates.azıcık yağ limon ve tuz.salata gibi olmasada söğüş oldu.birde armut tabağı çay ve 60 gr kepek ekmeğiyle kendime ziyafet çektim.sebzeleri çok seviyorum.birde bu karışımın yanına inanın haşlanmış yumurta peynirden daha çok yakışıyor.rafadan yumurtayı kepek ekmeğini batırp yerken söğüş harika oluyor.bu yemekten çok mutlu oldum ve kendimi ziyafette hisetiğim için sizinle kahvaltımı paylaşayım dedim.

şimdi süpürgemi yapıp çamaşırımı asıp alış veriş için markete gitmeliyim.dün bir lokma tam buğday ekmeğin 1.5 lira dediler.ya 250 gr ekmek 1.5 lira olurmu.ben paketteki diyet ekmeğini 500 gr 1.9 sana alıyorum.insanlar birşeyi yemeye başlayınca fiyatı artırıyorlar.kepek ekmeği 90 kuruş.bende kepek aldım.dün isyan etim.aslında bukadar agresif deyilimdir.ancak bu soygun yapma yöntemi.neden pahalı dedim ee tok tutuğundan olmasın dedi.ya kardeşim tambuğday unu normal undan ucuz olmalı çünkü ek masraf yapacak hiçbir işlem uygulanmadan otuyla çöpüyle öğütülüyor.hepsini televizyon yaptı.bir ara lahanayı öne çıkardılar.bir avuç büyüklüğündeki lahanayı altın fiyatına satmaya başladılar brokoliden tutunda karnıbahara kadar yaptılar.herşeyi öne çıkardılarmı garibanın yediği bir lokma ekmek ve sebze altın fiyatına çıktı.hala öyle.bu düşüncesiz insanlara çok kızıyorum.şimdide fasulyeyi öyle yaptılar.14 liraya kurufasulye satılıyor.pirinçte öyleydide biraz geri çekildi.çok şükür fasulye 14 lira olsada alım gücüm var ya olmayan neyapacak.bu karaborsacıların hiç acıması yok.fasulye ithal edilecek denince depoda saklanan fasulye piyasaya çıkmaya başladı.ancak yinede fşiyatı pahalı.denize döküyorlar ancak gariban uyguna alsın diye piyasaya vermiyorlar.birgün tv de izlemiştim.ıspanak para yapmayınca haldekiler ıspanakları çaktırmadan denize dökerken yakalanmışlardı.cehalet ve aç gözlülük.bu dediğim 15 yıl önceydi.şimdi bu karaborsacılar daha gelişmiştir kimbilir gariban yemesin ben pahalıya satayım diye neler yapıyorlardır.neyse Allah hepsine vicdan versin başkada birşey demiyorum.bir demet roka 1.5 liradan satıldı 1 demet içinde 4 yaprak reyhanı 4 liradan aldım.ondan sonra bende boykot edip almadım.şimdi yeni yeni 1 liraya roka bulmaya başladım.Allah olmayana yardım ve yar olsun

herkese gunaydinnn...
baskulum bu sabah canimi cok sikti ... cok uzuldum.. acilen harekete gecmem lazim... birazdan yuruyuse gidicem ...

73.2 ile gune uyanmis bulunmaktayim...sali gunu haric tum hafta oruc tutucam insallah..az kaldi bi 10 gun kala birakicam zaten hafta sonu kayinvalidem memlekete gidecek artik surekli tutarim orucumu....

kalabalık bir yemek olayını atlatım.bulaşıkları yerleştirdim.oğlanı baskete yolayıp kızı derse oturtum.şimdi dinlenme zamanı.hiç şöyle bir sırtımı dayayıp dinlenemez oldum.dökme tavada tavuk budu pişirdim yanında domates biber soğan közledim.birazda domatesli bulgur pilavı yaptım.neyse herkesin karnını doyurdum ya yeter.bende azıcık bulgur pilavı yedim.şimdi paydos zamanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…