- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #98.981
güzel bir yemek .kendi reçelini kendin yap diyet reçel .diyet şekerle yaz geliyor al çileğini kendine göre kaynat enson kendi şekerini ekle at dolaba ben yapacaaaam.çileğin güzelleşmesini bekliyom bacım.Menum kalkinca yarim portakal
Kahvalti 12..
Peynir yeşil ve siyah zeytin.
Limonlu roka ve maydanoz
Birkac dilim kizartma
1 dilim ekmek 1 yk recel
Ara 17 yarim elma yarim portakal
Aksam 19
1 tabak tavuklu patates(sulu yemek)
2 yk pirinc ve bulgurlu karisik pilav
Salata yogurt...
ben ne zaman makarna yesem ertesi gün fazla kiloda uyanıyorum dolmalarda ya da pilavlarda olmuyor ama çok sevdiğimden herhalde benim vücut makarnaya ayrı bir tepki veriyor bende bugün hiç evde oturmadım hava güzel çıktık yürüdük eşimle 3 saat yürümüşümdür enn azyine güzel bir menü tatlım.bugün ben simit yedim.tonbalıklı kepekli makarna armut salatalık domates bir top dondurma topladınmı 1500 cal oldu.600 calikte spor yaptım bugün dinlenme günüm buyüzden yüklenmedim.
allah yardımcıları olsun canım özledik seni vallabu arada 1 hafta çok giremedim ancak 2 yeni arkadaş gelmiş.hoşgeldin demek isterim.gurubumuz kalabalıklaşmış.neyse şu bebelerimin sınavları bitsin ben yine ara ara katılırım fırsat buldukça.
bu arada 1 hafta çok giremedim ancak 2 yeni arkadaş gelmiş.hoşgeldin demek isterim.gurubumuz kalabalıklaşmış.neyse şu bebelerimin sınavları bitsin ben yine ara ara katılırım fırsat buldukça.
Teşekkür ederim canım yarın deniycemcanım cevap veremedim esim cocuğu dışarı cikarmisken acele evleri supuruyordum .kusura bakma
Gelelim çorbaya .....
İspanak çorbası :rendelenms soğan ve yıkanıp doğarmış 2-3 avuç dolusu İspanagi yağda kavuşuyorsun .( ben fazladan 1 havuçta rendelemistim )
Üzerlerine 2 kasik unu Serpip karıştırıyorsun üzerine 1.5 litre sut ilave edip karıştırıyorsun. Kucuk bir kâsede 1 yumurta sarısı ve yarım limon suyunu karıştırıp ocaktan almadan 3-4 dakika önce ekliyorsun.corba hazır .
Birde tuz tabi :) ben en son koyarım ... Afiyet olsun
çoook yoruldum.yürüyüşü koşubandında 6 derece eğimde ve 6 hızıyla yaptım 30 dk yürüdüm sonra 15 dk 8 ayarında koştum.sonrada hocanın dediğini yapıp önce 10 ayarında 2 dk koşup 6 ayarında 2 dk yürüdüm.kalp atışımı 130 çıkardım.hoca öyle demişti.buna biraz alışınca futbol sahasında deneyecğim.bu çok yağ yaktırıyormuş
yürüyüş hemde 3 saat yavaş tenpoda bile olsa 600 cal yakmışsın çok güzel.pirincin vücutan su atma özeliği var.özelikle yağsız az tuzlu yersen su atar.karbonhidrat su tutar.bu yüzden pirinç yedinmi artış olmuyor makarnada oluyor.unutma kepekli makarna karında daha uzun durur ve olduğundan daha çok şişer bu yüzden sen kilonda artış oldu zanediyorsun sadece tutulan su.pirinçtede atılan su.aslında aynı kalori olduğu halde su bağlama ve atmadan kaynaklanan basit bir kimya.kepekli makarna ye.kepekli makarnayı bol domates nane maydanozla pişir.hem kalorisi düşük hemde lezetli hiç yağ koyma ve sıcak tüket.yiyeceğin kadar pişir.ısıtması okadar lezetli olmuyor.domatesi rendele içine sebzelerini koy az bir suyla ve baharatla kaynat içine makarnayı koy ve pilav gibi demleyerek pişir.maydanozu bol koyarsan kepeğin depolayacağı suyu atmış olursun ertesi güne ödemin olmaz.ben ne zaman makarna yesem ertesi gün fazla kiloda uyanıyorum dolmalarda ya da pilavlarda olmuyor ama çok sevdiğimden herhalde benim vücut makarnaya ayrı bir tepki veriyor bende bugün hiç evde oturmadım hava güzel çıktık yürüdük eşimle 3 saat yürümüşümdür enn az
allah yardımcıları olsun canım özledik seni valla
spora herkes alışır benim bu konuda sizlerden hiç üstünlüğüm yok.sadece zaman yönünden sizden daha şanslıyım.şimdi sınav zamanı olduğundan spora vakit ayırıyorum çocuklar okuldayken temizliğimide yemeğimide yapıyorum.ancak buraya çok az girebildim.arkadaşlarımlada fazla görüşemiyorum.bir şeye vakit yetse birşeye yetmiyor.şuan çocuklar kahvaltı etti eşimi nöbete uğurladım.vakit yaratıp sizlerin halini hatrını sorayım dedimTeşekkür ederim canım yarın deniycem
Evet ama sen spora alisiksin ben yigilir kalırım:) geçen hafta 2 gün leslie 3 mil yaptım hala bacaklarim ağrıyor
Donbul cum hoşbulduk .cocuklarin sinavi umarim iyi gecer .
Evet canim mantikli aslinda demek pirinc su atgiriyor bunu bilmiyordum bak bende bu hafta tuzu da hayatimdan cikarip 8 de en gec yeme isini bitirmek istiyorumgünaydın hatunlar.umarım bu pazar sabahı eksilerle uyanmışınızdır.eksilerin yanında birde mutlu uyandıysanız ne mutlu.sabah sabah vakit yaratıp bir merhaba diyeyim.ayrıca bugün sınava gireceklere başarılar dilerim.
yürüyüş hemde 3 saat yavaş tenpoda bile olsa 600 cal yakmışsın çok güzel.pirincin vücutan su atma özeliği var.özelikle yağsız az tuzlu yersen su atar.karbonhidrat su tutar.bu yüzden pirinç yedinmi artış olmuyor makarnada oluyor.unutma kepekli makarna karında daha uzun durur ve olduğundan daha çok şişer bu yüzden sen kilonda artış oldu zanediyorsun sadece tutulan su.pirinçtede atılan su.aslında aynı kalori olduğu halde su bağlama ve atmadan kaynaklanan basit bir kimya.kepekli makarna ye.kepekli makarnayı bol domates nane maydanozla pişir.hem kalorisi düşük hemde lezetli hiç yağ koyma ve sıcak tüket.yiyeceğin kadar pişir.ısıtması okadar lezetli olmuyor.domatesi rendele içine sebzelerini koy az bir suyla ve baharatla kaynat içine makarnayı koy ve pilav gibi demleyerek pişir.maydanozu bol koyarsan kepeğin depolayacağı suyu atmış olursun ertesi güne ödemin olmaz.
spora herkes alışır benim bu konuda sizlerden hiç üstünlüğüm yok.sadece zaman yönünden sizden daha şanslıyım.şimdi sınav zamanı olduğundan spora vakit ayırıyorum çocuklar okuldayken temizliğimide yemeğimide yapıyorum.ancak buraya çok az girebildim.arkadaşlarımlada fazla görüşemiyorum.bir şeye vakit yetse birşeye yetmiyor.şuan çocuklar kahvaltı etti eşimi nöbete uğurladım.vakit yaratıp sizlerin halini hatrını sorayım dedim
teşekür ederim tatlım.Allah emeklerini boşa götürmesin.
Bende de cok gaz oluyor ondan miymis o ayy bende diyordum ben ne yiyorum allahim da her gun her gün böyle oluyor kabizliginin duzelmesine cok srvindim canimkoşu ve sporda zorlamada kabızlık problemimin artacağını düşünürken tam tersi oldu.benim tenbel sindirim sistemi hareketlenmeye başladı.yalnızca kepek ve tambuğday ekmeği acayip gaz yaptığını farketim.söylemişlerdide bukadar olacağını tahmin etmemeiştim.neyse bukadar şeyede katlanılır.
aynen oyle dun ben butun gun yurudum bugun de oyle yapnayi dusunuyorum ama aksam ciddi bir bas agrisi oldu bahar carpiyor gercektenhavlar güzel gidince insan kendini yolara vurmak istiyor.açık havada saatlerce yürümek istiyor.ancak akşamada başta hafif bir baş ağrısı yapıyor.buda bahar çarpması oluyor malum.
Evet canim mantikli aslinda demek pirinc su atgiriyor bunu bilmiyordum bak bende bu hafta tuzu da hayatimdan cikarip 8 de en gec yeme isini bitirmek istiyorum
Bende de cok gaz oluyor ondan miymis o ayy bende diyordum ben ne yiyorum allahim da her gun her gün böyle oluyor kabizliginin duzelmesine cok srvindim canim
aynen oyle dun ben butun gun yurudum bugun de oyle yapnayi dusunuyorum ama aksam ciddi bir bas agrisi oldu bahar carpiyor gercekten
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?