- 28 Ocak 2013
- 8.608
- 18.717
- 448
- 34
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #99.061
kışın vucudun ısınması uzun sürdüğü için yağ yakmayada daha geç başlıyorduk.ancak yaz geldikçe vücut daha çabuk ısınacak ve eskisinden daha hızlı ya yakmaya başlıyacağız.baharın ve yazın tehlikeli yanıda yemek olarak bize sunduğu nimetler artı günlerin uzun olması.şimdi yaz gelmeden baharda bu tenpoya vücudu alıştırmaya bakalım.yani günler uzadıkça acıkma riskimizde artacak.tedbir alıp akşamın belli bir bölümünden sonra yemeğe yönelmeyi bırakmalı.mesela ben 6 da bırakıyorum.önce 6 da hava karanlık oluyordu şimdi güneş var.okuduğum bir yazıda güneş batıktan sonra yemek yameyin diyordu.ayrıca çok güneşli saatlerdede uyumayın.bunlar mtebolizmayı yavaşlatıyormuş.şimdi yaz ayarı çekersek yazın daha hızlı zayıflama olayından yararlanırız.
annen bayağı bayağı şüpheciymiş.işin var.ama analık öyle birşey be tatalım.çocuğun kursağına gireni takip edersin.aslında benim aneneden farkım yoktu.büyük kızım lise sondayken yazın ünüversteye başlamadan 2 ay çalıştı.o aradada kilo aldım diye diyet yapmaya başlamıştı.ben yemeğini yapıp işyerine götürmüştüm.hemde hergün.yemek yemez tansiyonu düşüp bayılır diye korkmuştum.şimdi küçük kızım ergenlikten kilo aldı azıcık yazın şu liseye girme sınavı bitsin spora salonuna yazdırıp diyet yaptırırım gelişme çağında olduğu içinde yiyip yemediğini kontrol ederim.gördünmü aslında bütün anneler birer paranoyak.
Kesinlikle haklısın canım..Ben geçen yaza hazırlık yapamadım, bahar ayındaki uyuşukluğum yaz boyu devam etti ama bu yıl daha dikkatliyim hamdolsun, yürüyüşüme de start verdim ohh deymeyin keyfimekışın vucudun ısınması uzun sürdüğü için yağ yakmayada daha geç başlıyorduk.ancak yaz geldikçe vücut daha çabuk ısınacak ve eskisinden daha hızlı ya yakmaya başlıyacağız.baharın ve yazın tehlikeli yanıda yemek olarak bize sunduğu nimetler artı günlerin uzun olması.şimdi yaz gelmeden baharda bu tenpoya vücudu alıştırmaya bakalım.yani günler uzadıkça acıkma riskimizde artacak.tedbir alıp akşamın belli bir bölümünden sonra yemeğe yönelmeyi bırakmalı.mesela ben 6 da bırakıyorum.önce 6 da hava karanlık oluyordu şimdi güneş var.okuduğum bir yazıda güneş batıktan sonra yemek yameyin diyordu.ayrıca çok güneşli saatlerdede uyumayın.bunlar mtebolizmayı yavaşlatıyormuş.şimdi yaz ayarı çekersek yazın daha hızlı zayıflama olayından yararlanırız.
Canim korumada su anda yasakli olan seyleri de veriyorlar bi arkadasim browni yiyordu mesela 2 ekmek 2 yag azaltmak gerekiyormus bi listesi vardi harika bisi :) belki oyle bisi vericektir canim :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Annen çok tatlıymış ama yaa
Ben de tartılmamaya karar verdim ama sabah kendimi zor tuttum, nasıl alışkanlık yaptıysam ayaklarım beni tartıya götürüyor, tabiki tartılmadım perşembeyi beklicem:18::18:
Sabah yürüyüş sonrası bende ütü yaptım ve ben de benim kızı fırçaladımama sonra da vicdan yapıyorum acaba daha küçükmü diye pöff
Yiyecek seçen insan zor olur yaa, bende de var bi tane ve cidden zorlanıyorum..
Hmmm not alınıyor
Bende aksamlari azaltmaya calisiyorum yemekten sonra yürüyüşe cikmaya özen gosteriyorum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ayy ne güldüm şimdi bendemi öyle olucamki gerçi benim kız tombiş değil öncesi öyleydi ama çocuk ben konuştukça benden öğrendiklerini uygulayaraktan incecik oldu, Doğru duydunuz yaşı küçük ama çok akıllı maşallah..Bu arada ben çevremin kilosunu da kontrol altına aldığım için o da örnek alıyor..
Kesinlikle haklısın canım..Ben geçen yaza hazırlık yapamadım, bahar ayındaki uyuşukluğum yaz boyu devam etti ama bu yıl daha dikkatliyim hamdolsun, yürüyüşüme de start verdim ohh deymeyin keyfime
Anne farki kiymetini bi canim..aaah ah koca evine gidince oyle olmuyor...heleki çocuklar olunca sen onların pesinden koşturan oluyorsun. ..aslinda dusundumde annenin sana yaptiklarini bende ogluma hazirliyorum usenmeden sebze ve meyveleri patates dilimi gibi dugrayip onune koyarim tv izlerken ama is kendim icin hazirlamaya gelince usengeclik diz boyu nedense....Kızlar günaydın.
Beni zayıflatacak diye annem zayıflayacak galiba. Kilo vereyim diye tabiri caizse bir taraflarından ter akıyor. Sabah 6,30'da kalkmış öğlen için yemek yapmış bana. Kahvaltımı da hazırlamış. Ara öğünümde havuç var, onu da çubuk çubuk dilimlemiş limonlu suda bekletmiş. salatalığımı ayrı poşetlemiş, kuru meyvelerimi ayrı poşetlemiş, sütümü bile dolaptan çıkartıp onların yanına koymuş ki unutmayayım.
7de geldi tepeme elinde limonlu ılık suyla, iç bunu uyanırsın diyo.Onu bile düşünüyor ya çok utanmaya başladım.
Ah annelerin hakkı ödenmez . İnsanin doya doya naz yaptıgı tek insandır .... Bende bazen oğluma dağıttığı oyuncaklarını toplatmak icin uğraşıyorum.ben toplasam emin ol cok daha kolay.. Biraz büyüyünce bizde böyle olucaz demek ...6 gömlek ve bir pantolon ütülüyerek ve dağınık ve pasaklı çocuklarımı azarlayarak güne başladım.biraz duygu sömürüsü yaptım.kızım hergün banyo yapıp okula gidiyor.bende kızdım-tabi arkadaşların seni kirli görmesin ama evde anan sana hizmetçilik etsin-gibi laflarla acitasyon yaptım.ancak benim vicdansız ve pasaklı evlatlarıma nekadar söker bilmem.bukadar acitasyonla kız yatağını toplamış oğlanda çantasından çıkardığı kitapları kitaplığa koymuş.ancak söyleneceğim diye harcadığım enerji o dağınıklığı toplamak için harcıyacağımın tam 3 katı.karlımı oldum zararlımı bilmeme.
Bu günlerin kıymetini bil yinede . Aradan yıllar geçip kendi evine çıkınca arıyor insan o günleri . Biz 6 kardesiz Annemde evden cikmadan once herkesin kahvaltısını hazırlar tek tek kontrol edip zorla yedirtirdiKızlar günaydın.
Beni zayıflatacak diye annem zayıflayacak galiba. Kilo vereyim diye tabiri caizse bir taraflarından ter akıyor. Sabah 6,30'da kalkmış öğlen için yemek yapmış bana. Kahvaltımı da hazırlamış. Ara öğünümde havuç var, onu da çubuk çubuk dilimlemiş limonlu suda bekletmiş. salatalığımı ayrı poşetlemiş, kuru meyvelerimi ayrı poşetlemiş, sütümü bile dolaptan çıkartıp onların yanına koymuş ki unutmayayım.
7de geldi tepeme elinde limonlu ılık suyla, iç bunu uyanırsın diyo.Onu bile düşünüyor ya çok utanmaya başladım.
Bende az inatçı degilimdir ama insanin keyfi kaçıyor maalesef .Ahh canım şu an ben de aynı durumdayım, inat ediyor kilolar ama biz daha inat olucaz hiç bozmadan devam edicez ve güzel güzel kilo vericez inş.
..
Hayırdır canım?? Gerek varmı operasyona??Bence 3 ton falan olduğumu düşünüyor.
Bir aksilik olmazsa bir dahaki ay bu zamanlar göğüslerimi büyütücem, onun için iyice zayıflayayım istiyor.
Yalnız tatlım benim memleketimde bahar yaşamayız, bi bakmışız çok sıcak. Şu an bile yazlık giyenler var ve bende de yarım kollu gömlek giydim bugün üzerine ince hırka giydim temkinli davrandım..Nisan 15 sonrası yaz gelmiş sayılır buralaraAllah baharı niye vermiş yaza alışalım diye birden sıcağa dalmayalım diye.yavaş yavaş alışırz.sadece dikat çekmek istedim.çünkü herkese baktım herkeste aynı rehavet kırgınlık ve hastalık var.dikatlice yavaş yavaş yeme saatlerini değiştirmeliki uzun güneşli günkerde vücut az yemeye dayansın
Tabiki canım bu hafta listedesin inş. Perşembe sabahı buraya işlk geldiğin zamanki kilonu ve perşembe sabahı olan kilonu yaz canikom..Ah annelerin hakkı ödenmez . İnsanin doya doya naz yaptıgı tek insandır .... Bende bazen oğluma dağıttığı oyuncaklarını toplatmak icin uğraşıyorum.ben toplasam emin ol cok daha kolay.. Biraz büyüyünce bizde böyle olucaz demek ...
Bu günlerin kıymetini bil yinede . Aradan yıllar geçip kendi evine çıkınca arıyor insan o günleri . Biz 6 kardesiz Annemde evden cikmadan once herkesin kahvaltısını hazırlar tek tek kontrol edip zorla yedirtirdi
Bende az inatçı degilimdir ama insanin keyfi kaçıyor maalesef .
Akrepcim ben daha yeni gelenlerin listesine yazmadan önce başka gurupların yazılanlarını filan okumuştum. Sen birilerini sıkı motive ediyordun.Hayran kaldım,, Keske dedim bu gurupta olsam.Simdi bu kadar istekliyken ve cabalarken kilo verememek ayrı bir Uzuntu.:26::26:
Ben bu hafta listeye giricekmiyim bu arada ?
Gunaydin kizlar...
Gunaydin diyorum cunku kalkali 1 saat oldu. ..dun gece leslie yaparken kizim uyandı aglayarak ateslenmisti dis cikariyor cok zorlanıyor haliyle...sabaha kadar nobete dikti beni dusmedi atesi gece hic uyumadim sabahta uyumadim taki saat onda esim geldi migrenin var tetikler uykusuzluk 1 saat uyu dedi uyuyttu beni sağolsun. ..
Uykusuzluk bişey degilde mahvoldu kizim atesler icinde...bu arada 4 mil de olsa yapabildim leslie...bugun gunumuz var bakalim gazam mubarek ola)
Amin Sağol akrepcim fitil verdim rahatladi elhamdulillah. ..gece soguk kompres falan yaptıysam da fayda etmedi. . Oglumda böyleydi dis cikarmak buyuk sorun bizde..acaba annelerimizde bizi boyle zahmetlemi buyuttuAhh canım benim kıyamam çok geçmiş olsuun prensesine Rabbim tez elden şifasını göndersin inş.
Anne farki kiymetini bi canim..aaah ah koca evine gidince oyle olmuyor...heleki çocuklar olunca sen onların pesinden koşturan oluyorsun. ..aslinda dusundumde annenin sana yaptiklarini bende ogluma hazirliyorum usenmeden sebze ve meyveleri patates dilimi gibi dugrayip onune koyarim tv izlerken ama is kendim icin hazirlamaya gelince usengeclik diz boyu nedense....
Bu günlerin kıymetini bil yinede . Aradan yıllar geçip kendi evine çıkınca arıyor insan o günleri . Biz 6 kardesiz Annemde evden cikmadan once herkesin kahvaltısını hazırlar tek tek kontrol edip zorla yedirtirdi
Hayırdır canım?? Gerek varmı operasyona??
kıymetini bilmem mi canım, her şeyim o benim.
ben tek çocuğum, küçükken babaannem koştururdu peşimde23 yaşına geldim şimdi annem koşuyor.
Aslında çok gerekli değil ama, istiyorum ya hu. Destekli 75 kullanıyorum, bayağı küçük zaten beni zayıf gösteren de hep o. Destekli 85e çıksın.
vallahi dur demeyi başarıyorsan ne mutlu sana canım bu günlerde canım tuzlu kurabiye çekiyor tatlılar bitti tuzlulara geldik tuzu kestim ya ondan olsa gerek ama direniyorum kçamak diye bişi söz konusu olmaz istediğim kiloya ulaşana kadar yok ondan sonra en çok istediklerimden başlayarak sıralayacağım haftada 1 kaçamak hakkım olacak 1 öğün sadecegünaydın hatunlar dün denize girme havası vardı bugün yağmur yağıyor.hava kapalı.insanın yatağa girip uyuyası geliyor.ama çalışan arkadaşlarıma haksızlık olmasın.şimdi kahvaltımı yaptım
22 gr beyaz ekmek
25 gr köy peyniri
1 domates
1 muz
öğleye karnıyarık yiyeceğim.patlıcanı hafif yağladığım tavada kızartım.yağını çok az kulandım.kıymada yeterince yağ var.domates ve soğanını bol koydumki azıcık daha diyetik olsun.neyse öğlene götüreceğim güzelim karnıyarığı.akşama Allah kerim.
işte orada dur dicen.benim günlük 120 gr ekmeğim var.işte o bir seferde gitti.güzel ve sıcak bir sandiviç oldu.içine köy peyniri ve domates koydum.makarna yada pilavım vardı oda gümledi.yani bütün karbonhidrat hakkımı sıcacık eıkmeğe teslim ettim.sıcak ekmek binde bir oluyor.aslında hergün olur ancak ben osaate denk gelmemeye çalışıyorum.yada pakette alıyorum.aslında bimin 196 calik diyet ekmeği var genelde bulursam ondan alıyorum.birkaç kere gitim yok.şimdi tambuğdayın 100 gr 250 cal falan o ekmeğin 196.nerdeyse 120 gr rkmrkte 60 cal tasaruf ediyorum.onuda meyvede falan kulanıyorum.işte onu indir bunu çıkar diyeti yapıp gidiyoruz tatlım.
inşallah canım inşallah bende yavaş yavaş akşam yemeği saatini 5.30 çektim ara öğün de 7.30 da yapıp yeme işini bitiriyorum sonra akşam yürüyüşü şurda iki ay sonra sıcaktan dışarı çıkılmaz gündüz bu havaların kıymetini bilmek lazım bende o yüzden yükleniyorum sporakışın vucudun ısınması uzun sürdüğü için yağ yakmayada daha geç başlıyorduk.ancak yaz geldikçe vücut daha çabuk ısınacak ve eskisinden daha hızlı ya yakmaya başlıyacağız.baharın ve yazın tehlikeli yanıda yemek olarak bize sunduğu nimetler artı günlerin uzun olması.şimdi yaz gelmeden baharda bu tenpoya vücudu alıştırmaya bakalım.yani günler uzadıkça acıkma riskimizde artacak.tedbir alıp akşamın belli bir bölümünden sonra yemeğe yönelmeyi bırakmalı.mesela ben 6 da bırakıyorum.önce 6 da hava karanlık oluyordu şimdi güneş var.okuduğum bir yazıda güneş batıktan sonra yemek yameyin diyordu.ayrıca çok güneşli saatlerdede uyumayın.bunlar mtebolizmayı yavaşlatıyormuş.şimdi yaz ayarı çekersek yazın daha hızlı zayıflama olayından yararlanırız.
hiç sorma canım bende her sabah baskülüm diye ağlıyorum ama eşim vermiyor hala da bulamadım nasıl sakladıysaBen de tartılmamaya karar verdim ama sabah kendimi zor tuttum, nasıl alışkanlık yaptıysam ayaklarım beni tartıya götürüyor, tabiki tartılmadım perşembeyi beklicem:18::18:
Sabah yürüyüş sonrası bende ütü yaptım ve ben de benim kızı fırçaladımama sonra da vicdan yapıyorum acaba daha küçükmü diye pöff
Yiyecek seçen insan zor olur yaa, bende de var bi tane ve cidden zorlanıyorum..
Hmmm not alınıyor
menü mükemmel canım hadi kalkıver bu menüyü sporla taçlandır ya da yattığın yerden şöyle bi 30 dk lık pilates yapıver canımMenümü yazmamışım bugün ben.
Uyanır uyanmaz bir bardak limonlu ılık su (annem yatağa kadar getirdi uyku sersemi içtim içmiyordum normalde.)
07,30 - kahvaltı-
Domates
Salatalık
Beyaz peynir
1 dilim light ekmek
Tek şekerli çay
10.00 - ara -
Yarım havuç
12.00 - öğlen -
Haşlanmış karnıbahar
Yoğurt
1 dilim light ekmek
14.00 - ara -
1 salatalık
16.00 - ara -
1 kutu süt
18.00 - ara -
1 incir
1 kayısı
19.30 - akşam -
ızgara köfte
karnıbahar salatası
22.00 - ara -
tarçınlı yeşil elma
Bugün 1,5 lt su içeceğim.
Gün içerisinde 2 bardak sade nescafe ve 1 bardak yeşil çay içeceğim.
Egzersizim yok, canım istemiyor. Regl olacağım bir yandan hava kötü bir yandan, hiç modumda değilim.
ah gelsin de o günler canım biz her türlü ayarlarızbiliyorum canım.bir şey eklersen onun içeriğindeki diğer yiyeceği çıkaracaksın.dönüşüm yapacaksın.ama elde hazır liste olmesı avantaj olur.ölçüp biçmeden direkt değişiklik yapabilirsin.yoksa herşey için oturup hesaplama yaparsın.hele bir ogünlere gelelimde hazır liste işime gelir
evet yaa bende nezle olmuum halsizlik var ama nezleyim diye yatınca daha kötü oluyo sanki ben yine de sporumu yapıp iyice ter attım ve şimdi daha iyi hissediyorum yarım saatlik cardio yapıldı akşam da yürüyüşe gideceğim yapabilirsem bi 45 dk pilates de düşünüyorum sabahtan beri okuldaki koşuşturma cabasıAllah baharı niye vermiş yaza alışalım diye birden sıcağa dalmayalım diye.yavaş yavaş alışırz.sadece dikat çekmek istedim.çünkü herkese baktım herkeste aynı rehavet kırgınlık ve hastalık var.dikatlice yavaş yavaş yeme saatlerini değiştirmeliki uzun güneşli günkerde vücut az yemeye dayansın
ah o yaz meyveleri kıp kırmızı kirazlar bir dilimle sınırlı kalan karpuzlar kavunlarçocuklar herşeyi küçük yaşta öğrenir.ama içinde yoksa ne yaparsan yap ayrı bir karakter geliştiriyor.hazırlık için 2 ayımız var.bu arada yeni hava sıcaklığına yavaş yavaş alışır vücudu yaza hazırlarız.aslında yazın kilo verme kıştan daha hızlıdır.ancak günlerin uzun olması ve sebzelerin meyvelerin çeşitliliği dezavantaj
geçmiş olsun canım kızına spor için de bravo hem bebek hem spor da zor vallaGunaydin kizlar...
Gunaydin diyorum cunku kalkali 1 saat oldu. ..dun gece leslie yaparken kizim uyandı aglayarak ateslenmisti dis cikariyor cok zorlanıyor haliyle...sabaha kadar nobete dikti beni dusmedi atesi gece hic uyumadim sabahta uyumadim taki saat onda esim geldi migrenin var tetikler uykusuzluk 1 saat uyu dedi uyuyttu beni sağolsun. ..
Uykusuzluk bişey degilde mahvoldu kizim atesler icinde...bu arada 4 mil de olsa yapabildim leslie...bugun gunumuz var bakalim gazam mubarek ola)
bende tek çocuğum canım benim de annem öyleydi ama şimdi yaban ellerde kaldım ahh ahhh özledim bıktım şu urfadankıymetini bilmem mi canım, her şeyim o benim.
ben tek çocuğum, küçükken babaannem koştururdu peşimde23 yaşına geldim şimdi annem koşuyor.
Aslında çok gerekli değil ama, istiyorum ya hu. Destekli 75 kullanıyorum, bayağı küçük zaten beni zayıf gösteren de hep o. Destekli 85e çıksın.
inşallah canım inşallah ben 62 li bişilere düştüm ama yarın protei yapıp 61 leri mi görsemki diye şımarıyorum gözüm doymuyor yaaaMuhabbet güzelmiş bugün kızlar. Bende işten yeni çıktım katılamadım sizlerebu arada hepınız cok tatlısınız candansınız bayıldım bu topiğe birde bu hafta iyi kilo verip 1. Olursak daha da mutlu olacağım :) :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
inşallah canım inşallah ben 62 li bişilere düştüm ama yarın protei yapıp 61 leri mi görsemki diye şımarıyorum gözüm doymuyor yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?