- 28 Ocak 2013
- 8.608
- 18.717
- 448
- 34
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #99.141
***14. TAKIM 354. ETAP***
anathema8( 83,9 / / / %)
makbule007 (63,6 / / / %)
BLUEmoon2009 ( 73,6 / / / %)Kilo ikiye bölünecek
donbul ( 73,7 / / / %)
14. TAKIM ORTALAMASI: %
Merhabalar aranıza katılmayı düşünüyorum :) kendimi kısaca tanıtayım adım ece üniversite 1. sınıftayım. daha önce bu yarışmadan mezun oldum ancak geri aldım kiloları. Konu uzun ve moralimde bozulduğundan fazla ayrıntıya girmiyorum :)
Kaptancim bu hafta sozen de yok mu
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Herkese günaydın :)
Bu gun kilo bildirim gunü ve bende listedeyim artık .
Uç hafta önceki kilom:98 ( kadinlar kulubu üye oldugum hafta )
İki hafta önceki kilom: 97
Gecen haftaki kilom: 94.8
Bu haftaki kilom 94.00
1 haftalık toplam spor: 10 saat civarı yürüyüş + 40 dakika leslie
Kitabım 'şeytanın fisildadiklari '. Emre Yılmaz'ın kitabı ..
Bu hafta - cikmiycam diye cok üzülmüştüm umarim herkes - çıkar ve istediği hedefe ulaşır.
ben yapi olarak bayagi bi gorkemliydim birden boy attim birazda kemikli iri bi yapim var 15 yasima geldiğimde 20 yasindan fazla genc kiz gibi bi yapiya sahiptim...ben biraz hayatını yaşasın azıcık gezsin istedim.yine gönlünün istediğiyle olsun ama biraz tanısın istedim.4 ay tanıdığın bir insanla hayat nasıl geçer.birde mülayim bir kız deyil bencildir.bu benciliğinin biraz törpülenip hayatı tanımalıydı.
sende 17 yaşında çok erken evlendirmişler.eşinin iyi olması şans.ancak be güzelim keşke okutsalarmış.hani uzağa göndermeselerde bulunduğun şehirde okutsalarmış.bende kızların başka memleketlerde okumalarını istemem.kız olsun erkek olsun önce kendi memeleketinde bakacak yoksa başka şehre.ancak daha vücudun oturmadan çocukluktan çıkmadan evlenmişsin.ailen çok büyük hata yapmış.kızların vücudunun oturup evlilik olayına hazır olması 22 yaşında tamamlanıyor.diğer türlü daha çocuk vücudu oluyor.benim kızımda acele etti.ilerde bunun sorunlarını vücut olarak yaşayacak.inşallah yaşamaz büyük Allahım önünü açık eder üzülmez.ancak kızımı tanıyorum yaşanmamışlık onu hep ezecek.babası araba alacak ev almasına yardım edecekti.hayata 2-0 önde başlıyacaktı.şimdi bizi çiğnedi geçti.Allahın sopası yok bu dünyanın yarısı cennetse yarısıda cehennem.hiç beddua etmedim.beddua şeytan işi bence.ancak adalet ve hak denen birşeyde var.
aaaa ben seni hatirladim daha once ayni takimda yarismistik ...hos geldin aramiza....Merhabalar aranıza katılmayı düşünüyorum :) kendimi kısaca tanıtayım adım ece üniversite 1. sınıftayım. daha önce bu yarışmadan mezun oldum ancak geri aldım kiloları. Konu uzun ve moralimde bozulduğundan fazla ayrıntıya girmiyorum :)
Maasallaj supersin super gidiyor....makbule007\63.6\62.3\1.3\%%2.044
anathema8( 83,9 / / / %)
donbul ( 73,7 / / / %)
Canımsin benim ,ne kadar aydiın düşünüyorsun.cocugunun icinde kalacak ukte icin şimdiden kederleniyorsun. Ama insanlar seçimleriyle yasarlar . Kim bilir belki o yasamak istediklerini yaşayarak daha mutlu olur.
Belki ılerde senin doğru olduğunu düşündüğün ve mukemmel olan bir yolu izleyip mutsuz olacaktı .omur boyu seni suçlayacaktı. Allah evlatlarımızın yüzünü her daim güldürsün. Yanlış yola da gitseler bizi çiğneselerde yinede mutlu olsunlar...
Yüreğini ferah tut .. Eminim cok mutlu olacaktır ..
hosgeldin Eeeeeeecccceeee.
aile konusunda ayni şeyleri yasamisiz...benikilerde ata erkil bi aile erkek cocuk on planda kiz cocugi zaten okumaz el kapisina gider oglan okusun oglan yesin oglan gezsin oglan gününü iyi yasasin sen kizsin okul neyine gezme neyine ...neyse...hayatta icime ennn oturan şey okutulmamis olmam maddi acidan her imkanim hazirdi kuran kursu hocam sagolsun almanyadan karşılıksız burs ayarladi yeterki okutun bu kizi diye cok cabaladi okumam icin allah razi olsun..yine olmadi açıköğretim den liseye başladım gizlice evlendim bit hafta sonra sinavim vardi lise diplomami aldim elime universiteye yine müsade yok...el sanatlari brans egitimim var hocalik yapayım yine musade yok ...yani anlicaginiz özgürlüğümu elimden almak icin herturlu engek konuldu önüme. ..olmadi esimi ikna ettim kpss ye gireyim diye o ay hamile oldugumu anladim yine olmadi ama kararliyim bu yil yine kpss var esimi ikna edip giricem.oyle yada boyle bigun olacak...günaydın tatlım düşüncen için teşekür ederim.bende Allaha dua ederken çocuklarımın yanlışını doğru yap onları her iki dünyadada güzel yerlere getir.iyi insanlarla karşılaştır.içinde Allah sevgisi eksilmesin diye dua ederim.senelerdir hep duam budur.belkide Allah yanlışını doğru eder ve sadece beni üzdüğü için pişmanlık yaşar.onuda anne olunca anlar.çünkü ben çocuklarımı hiç ihmal etmedim.onları doğularda batılarda hertür yerde kendi başıma büyütüm.çocuklarımı kimselere emanet etmedim.bir komşuya bile bırakmadım.gözümün önünden ayırmadım.ders çalıştırdım sporlarına taşıdım.öyle günlerde gezmelerde dolaşmadım.biryere gitmeye mecbursam herşeylerini ayarladım.çok şükür şimdi kendi başlarının çaresine bakıyorlar.ancak bana demesinler annem bizi ihmal etti.onun için elimden geleni yaptım.sevgimi ve ilgimi eksik etmedim.bir arkadaş gibi sohbet etim.çok yargılamadım.başlarda çocukken biraz kızıyordum ama yaşları büyüdükçe yargılamadım.dersten düşük not alsa 2 cisinde yükseltirsin.birşeylerini kaybetse daha dikatli ol gibi nasihatlarda bulundum.önce temizlik için kızıyordum onunda boş olduğunu gördüm.esas olan sevgi gerisi boş.ancak bukadar şeyin içinde bana bağırarak senin evinde hiç huzur bulamadım deyip evi terketi.yine yargılamadım.birkaç gün arkadaşında kalır gelir dedim.ama cumartesi evi terketip pazartesi oğlanla ev eşyası almaya gitmişler.kızımı bukadar cahil ve vicdansız yetiştirdiğim için kendime kızdım.ancak ben yapılması gerekeni bir anne olarak yaptım.o anlamadı bizi hiç aile olarak istemedi.ne zaman arkadaşsız kalsa yada parası bitse derdi olsa anne oldum.çok üzücü.ancak sulalenin bütün genlerini toplayıp bir çanağın içine koy ve içindeb en kötülerini seç.çocuk böyle birşeymiş.hani ben ailemden görmediğim sevgi ilgi ve şevkati gösterdim.asla ikinci pilana atmadım.benim annem bana üvey anne gibiydi.ben sıcsk bir anne oldum.babasıda öyle.ben anneme soruyorum şimdi neden bana okadar kötü ve ilgisizdin diye bana cahildim diyor.olay cehalet deyil vicdansızlıktı.1 yalş küüçüğüne 4 yaş küçüğüne gelince cehalet olmuyor ancak bende cahillik oluyor.halen annem bana karşı öyledir.babam ayrı bir bencildi.içinde bana karşı enufak bir sevgi yoktu.ben onlara nekadar sokulduysam okadar itelendim.Allah hepsinin ördüm.bu yüzdensanın kalbini kırarken diketli olmalı.yine uzun uzun yazdım.ancak bir büyük olarak yaşadıklarımın hepsi birer tecribe.evlatlarınıza önce vicdan sanra Allah sevgisi ve aile sevgisi aşılayın ondan sonra gelecekleri için iş düşünün.kızım Allah inancı var gibi davranıyor.ancak yaptığı hıyanetin ne büyüklükte olduğunun farkında deyil.eşime nerdeyse inme inecekti.neyse uztıkça uzatıp kalp karartıyorum.acılar zamanla geçer.daha acım taze sayılır.yinede sahip çıkıyorum.başı boş bırakmıyorum.
ben yapi olarak bayagi bi gorkemliydim birden boy attim birazda kemikli iri bi yapim var 15 yasima geldiğimde 20 yasindan fazla genc kiz gibi bi yapiya sahiptim...
Donbul abla anlatmak istedigimi o kadar iyi yazmissin ki üzerine söyleyecek sozum yok...kendi cabalarimla gizlice anadolu gen lise sinavlarina girdim kazandim ama yollamadilar iste olmadi yapacak biseyim yok...
aaaa ben seni hatirladim daha once ayni takimda yarismistik ...hos geldin aramiza....
Maasallaj supersin super gidiyor....
aile konusunda ayni şeyleri yasamisiz...benikilerde ata erkil bi aile erkek cocuk on planda kiz cocugi zaten okumaz el kapisina gider oglan okusun oglan yesin oglan gezsin oglan gününü iyi yasasin sen kizsin okul neyine gezme neyine ...neyse...hayatta icime ennn oturan şey okutulmamis olmam maddi acidan her imkanim hazirdi kuran kursu hocam sagolsun almanyadan karşılıksız burs ayarladi yeterki okutun bu kizi diye cok cabaladi okumam icin allah razi olsun..yine olmadi açıköğretim den liseye başladım gizlice evlendim bit hafta sonra sinavim vardi lise diplomami aldim elime universiteye yine müsade yok...el sanatlari brans egitimim var hocalik yapayım yine musade yok ...yani anlicaginiz özgürlüğümu elimden almak icin herturlu engek konuldu önüme. ..olmadi esimi ikna ettim kpss ye gireyim diye o ay hamile oldugumu anladim yine olmadi ama kararliyim bu yil yine kpss var esimi ikna edip giricem.oyle yada boyle bigun olacak...
anathema8( 83,9 / / / %)
donbul ( 73,7 / / / %)
Bosver bundan sonra hayatibi yasa sende annelik boyle biseu iste omrumuzu ev cocuk ve es uclusune adiyoruz resmen. ..azmine saglık tatlım.eminim başarırsın.artık eşin destek olsun önemli olan o.sende gözlerinle görürsün sana yapılan haksızlığın nasıl cezasını çektiklerini.bu dünyanın yarısı cennetse yarısıda cehennem.ancak ne yapacaksın ailenin sana karşı sevgisi azsa bunu artıramıyorsun.babam öleceğine yakın anladı ama iş işten geçti.anneme derim beni neden az seviyorsun diye kılasik lafını söyler beş parmağından hangisini kesen canın acımaz ben sizi nasıl ayırayım der.ama boş laflar.görünen köy kılavuz istemez.bende gittim kendi yuvamı kendim istediğim gibi kurdum.bana bedua etti.beduası tuttu.ancak bedua şeytan işi öbür tarafta nasıl hesabını verecek.kendi hırsı yüzünden bedua etti.neyse şimdi benim kızımda kaçıp evlendi mutlu olsun.ben mecburen böyle bir yol seçtim.yoksa istemezmiydim şöyle ailemle birlikte düğünüm derneğim olsun.ancak ilgisizlik sevgisizlik bencilik hepsi vardı.Allahtan okula gönderdiler.fizik bölümünü kazandım babam beğenmedi onun egosunu tatmin etmedi aşağıladı dalga geçti kayda bile götürmedi doğrıu dürüst harçlık bile göndermedi üstüme bir kaban bile almadan çizmesiz kar memeleketine gittim.okulu son sınıfta bıraktım ama kabahat okonuda bende.eşimle evlendik doğuya giitik sınavlara girecektim ancak terör yüzünden dönemedim kaldım.neyse senelerce yine özel dersle işi götürdüm.şimdi çocuklar büyüyünce onları çalıştırdığım için çalışmayı bıraktım.sağolsun eşim hiçbirşeyimi eksik etmez.bana istersen tamamla dedi.ancak artık uğraşmak istemiyorum önümde 2 çocuk var sınava girecekler.ben okulunamamlamaya gidersem onlarla kim ilgilenip çalıştıracak eşim emekli oldu yani bir iş kurdu şimdi daha rahatız.sigortam ödeniyor.ne bileyim artık başka şeyler yapmak istiyorum.senelerdir ders kitaplarının içindeyim.
adetin ödemi var üstünde canım benim de dün son günüydü 400 gr daha fazlaydımbende yaptım kilo bildirimi araya kaynamayım.çünkü kilo bildiriminden önce birasz sohbet oldu.bu yüzden araya kaynamasım 200 gr vermişim.daha raglim tam bitmadan hemde.
Bosver bundan sonra hayatibi yasa sende annelik boyle biseu iste omrumuzu ev cocuk ve es uclusune adiyoruz resmen. ..
amin canım amin mutluluğunuz ve huzurunuz daim olsun valla donbul abla çok özeniyorum sana idolümsün benim daha yaşım küçük yeni evliyim sizin gibi ablalarımızdan öğrenecek çok şeyimiz varaynen öyle tatlım.çok şükür benim çalışmama ihtiyacımız yok eşim sigortamı ödemeye başladı.şu kanun çıkıp çocukları borçlanma gelirse onuda ödeyecek.beni 52-53 yaşında emekli yapacak.bana boş ver ben çalışıyorum sen hayatını yaşa.onca sene sıkıntı çektin şimdi keyfini sür diyor.bende ona kıyamıyorum.adam sabah 7 de gidip 8 de geliyor tümgün soğukta çalışıyor.o emekli olup birgün soluklanmadan çalışmaya başladı.askerlikten sonra kolay iş deyil.ancak hiçbir işde askerlik kadar sitresli olamaz.şimdi daha mutlu.daha çok çalışıyor ancak çok ilginçtir daha çok mutlu.bende eş olarak onun hobilerini destekliyorum.ona plan yapıyorum.motorla gezmeyi sever ben spora gidip canımın istediği gibi gezerken onun yapmaması haksızlık olur.bende onu motorla geziye göndermeye ikne etmeye çalışıyorum.evlilikde böyle kadın anlayışlı oldumu erkek daha anlayışlı oluyor.biraz sevginin satygının açamayacağı kapı yoktur.acayip feminist biri olarak eşimede öyle bağlı ve sözünden çıkmam.ancak herşey karşılıklı oda benim sözümden çıkmaz.kuş misali birbirimizin ağzına bakar dururuz.inşallah hepiniz benim yakaladığım huzuru bulursunuz.kızımın yaptığı bile yıkamadı.bak kilo vermem için enbüyük destekçim o.şuan kaç kilodayım bilmiyor.bana sormuyor.kilom çok artığında çok laf vurur beni kızdırırdı.Allahtan enbüyük dileğim evimdeki huzur ve sağlık eksik olmasın gerisi boş.şu dünyada ölümden gayrı herşeyin bi,r çözümü var.derdi veren Allah dermanınınıda yanına verir.zayıflayıp kilo vermeye başladıkça bende mutlu oldum hafifledim.onca kilo sadece sırta kocaman bir yükmüş.kilonun yanında nefsimde terbiye oluyor.bu aslında kilo kaybindan daha büyük bir ödül
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?