- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #99.181
Allahtan dinlenme gününmüş canım 3 saat yürüyüşbugün 3 saate yakın yürüdüm.ilk yürümeye başladığım zaman yağmura yakalandık.parkta yürüdüğümüz için bir kapalı saçağa sığınıp oturduk.baktım arkadaşla yağmurun dineceği yok eve gelip kahve içtik.ben öğleden sonra oğlanı judoya götürdüğümde sahada yürüdüm.ve 3 saat yürüyüşü tamamladım.bugün dinlenme günüm.ancak yarında okadar işim varki yarın koşabilirmiyim bilmiyorum.eşimi doktora götürüp kan testi yaptırıp ilaçlarını yazdırmalıyım.olmassa cumartesi koşarım.haftada enfazla 2,5 saat koşmak yetermiş.fazlası zararlı oluyormuş.şimdi yağ yakımını artırmak için depar atmaya başladım.yani sakince 2 dk yürüyüp sonra 2 dk 10 ayarında koşuyorum.böylece 30 dk doldurmaya çalışıyorum.hocanın dediğine görer kalbi birhızlandırıp bir yavaşlatıp yağ yakımını artıra biliyormuşum.ama çok zor.yani birden birden hızlanmak zor oluyormuş.bakalım 2 ciyi yaptım alışacağım
evet canım bende bugün bi egzersiz uzamnına sordum o da öyle dedi sporun fazlasından ağır olmadığı sürece bişi olmaz yavaş yavaş aşağı çekersin dedi bi de dışarda değilde yürüyüş bandında eğimli yürümeyi tavsiye etti canımvücut yağ yakmaya başladımı ter acayip oluyor.diyetin ve sporun başında doğru dürüst terleyemiyordum.şimdi çok acayip terlemeye başladım.ter olayı bende sorundu.ilk başlarda arkadaşım su içinde kalıyordu bende damla yoktu.şimdi çok şükür normal terleme başladı.sindirim sistemimde çok şükür düzene girmeye başladı.spor sayesinde.inşallah böylede devam eder.eşim abartığımı söylüyor.sporu çok abartıyorsun diyor.belkide haklı ancak bukadar sporla ancak zayıflıyorum.uzun senelerdir ilkez 9 kiloya yakın kaybetim.daha önce böyle verememiştim.şimdi biraz yaparım sonrada yavaşça aşağıya çekerim.
sporu nasıl yavaş yavaş artırdıysam yavaş yavaş aşağıyada çeker normale gelirim.önceden yürüyüş ve sadece plates yapardım.haftanın 3 günü plates yapar 5 günüde yürürdüm.plates topum hep şişik dururdu.yani salona gitmesemde evde yapardım.işte kendi halime debelenir dururdum.şimdi hocanın verdiği yolu izleyip duruyorum.bakalım ne olacak.6 hafta uyguladıktan sonra yeni hareket dizisi verecek.bunda halter kaldırmada varmış.bakalım bu yaşta nasıl halter kaldıracağım.gözünüzün önüne 43 yaşında 160 boyunda birinin halter kaldırmaya çalışmasını getirin epey gülersiniz.koşarken başıma şapka ve kapşon geçirip koşuyorum.yazın ne yapacağım bilmem.neyse sporun yaşı yok.hemde neden yapmayım.bence birkadın her yaşta herşeyi yapabilir.
Allahtan dinlenme gününmüş canım 3 saat yürüyüş
evet canım bende bugün bi egzersiz uzamnına sordum o da öyle dedi sporun fazlasından ağır olmadığı sürece bişi olmaz yavaş yavaş aşağı çekersin dedi bi de dışarda değilde yürüyüş bandında eğimli yürümeyi tavsiye etti canım
bu arada fırına ekmek attım kendi ekmeğimi yapıyorum yulaf kepeğinden protein oranı biraz yüksek içinde yumurta ve peynir var sebze yemeklerinin yanında güzel ve dengeli olmasını sağlar diye düşünüyoum sabahta pohaça niyetine yiyeeğimumarım şimdi pişince yemem harika kokular sardı mutfağımı dukan tariflerine baktım bugün bayıldım kekler makarnalar yulaf kepeinden neler yapılıyormuş meğer deniycem zamanla diyette yeni şeyler denemek lazım yoksa sıkıcı oluyor
harikasın canım ama aklıma getirince komik oldu gerçekten kendimi hayal ettim halter kaldırırken benim de boy 160 ne bileyim kadınlarda haltere alışık değiliz ama sen en iyisini yapıyorsun canım böyleleikle fıstık gibi ve dipdiri bir hatun olarak kalacaksın
bir parçacık yedim üstüne bezmi kapatıp koydum gayet güzel olmuş bayıldım valla azıcık yedim gerçektenyürüyüş beni dinlendiriyor.birde açık havada olunca zevkli oluyor.uzmanın dediğini bana hocamda söyledi yürüyüş bandının eğimini 6 ya getir ama 7 hızında yürü dedi.bende kaç gündür yapıyorum ancak 6 eğimde yürümek çok zor.bayağı terliyosun.bu şekilde yağ yakıp beyaz kasını artırıyorsun.şuan alıştım şimdi hızı 6 dan 7 ye çıkarmalıyım.yani kısa sürede çok tenpo yapmalıyımki beyaz kas artsın.halteri kaldırnda beyaz kas.
Ekmeğe gelince bende tambuğdaydan ekmek makinesinde yapıyorum.çok hoş oluyor.sıcacık birde dört köşe ve 1 karıştan fazla kabarıyor.sıcacık kopar kopar ye.bu yüzden markete gidip bayat ekmeği seçiyorum.yoksa insan dayanamaz.bak fırından çıkınca bak sen dayanabilecekmisin
bir parçacık yedim üstüne bezmi kapatıp koydum gayet güzel olmuş bayıldım valla azıcık yedim gerçekten
56 olana kadar rahat yok bana hele bugün kabak yedim ya öldüm açlıktan kabak dediğin su zaten içinde az bişi kıyma vardı yağ yok tuz yokafferin kız sana
:13::13::13:56 olana kadar rahat yok bana hele bugün kabak yedim ya öldüm açlıktan kabak dediğin su zaten içinde az bişi kıyma vardı yağ yok tuz yok
inşallah canım inşallah olacak olacak başka yolu yok :13::13::13:biz bu işi başaracağız.bende karnıyarık yedim ama yağda kızarandan deyil.açlıktan benimde içim kazınmıştı
inşallah canım inşallah olacak olacak başka yolu yok :13::13::13:
canım sen dukan yaptığın için önceden bilirsin ariflere bakıyorum da mesela DUKAN MANTI TARİFİ VAR KREPLERİ ÜSTÜSTE KOYUP ARASINA KIYMALI HARÇ ÜSTÜNE YOĞURT VE SULANDIRILMIŞ SALÇA SENCE BU TARİF SAĞIKLI BESLENME İÇİN UYGUN MUDUR YOKSA PROTEİNİ ÇOK MU YÜKSEK SONUÇTA İÇİNDE YUMURTA SÜT KIYMA YOĞURT HEPSİ PROTEİN :26::26:AMA KREP TEK BAŞINA GÜZEL KAHVALTIDA YEMEYEbahar geliyor aslında 3-4 günlük detoks diyeti yapma zamanı geliyor.şu birkaç hafta daha geçsin.bakalım detoks diyeti yada önerilerini paylaşıp yapalım ve hep beraber arınalım
canım sen dukan yaptığın için önceden bilirsin ariflere bakıyorum da mesela DUKAN MANTI TARİFİ VAR KREPLERİ ÜSTÜSTE KOYUP ARASINA KIYMALI HARÇ ÜSTÜNE YOĞURT VE SULANDIRILMIŞ SALÇA SENCE BU TARİF SAĞIKLI BESLENME İÇİN UYGUN MUDUR YOKSA PROTEİNİ ÇOK MU YÜKSEK SONUÇTA İÇİNDE YUMURTA SÜT KIYMA YOĞURT HEPSİ PROTEİN :26::26:AMA KREP TEK BAŞINA GÜZEL KAHVALTIDA YEMEYE
yok canım ben dukan yapmam zaten bende dukan değil ama karatay yaptım zamanında ama benim amacım herşeyden yiyebileceğim bir sistem oluşturmak o da ancak şimdi yaptığımız diyetisyen diyetleriyle mümkün hani çok gözüm döndüğü zaman mesala ben mantıyı çok severim kendi diyetimde 3 köfte yerine bundan 1 porsiyon yerim diyette bozulmaz diye düşündüm yağ yok nasılsaevet yapmıştım.incecik kırep döküp kıymamyala sarıp doğruyor tabağa döşüyüp üstüne yoğurt döküp salçalı suyla sos yapıyorsun.normalde zararlı deyil ancak dukanı sürdürmek kolay deyil.yulaf kepeğiyle yapıyorsun.yulaf kepeği faydalı.değişik yapabilirsin.ben brovni bile yapmıştım
Canim 5.takimda sen kaptandin gaydirigubbak ta yardimcindi...benim eski nickim alew2187 idi bilmem hatirladinmi ..doğrusu cok guzel gunlerdi ..maway vardi sonra sirine35 vardi ayy eski gunler geldi aklima yaslandimmi ne :))3 litre su muuay darısı başıma inşallah :) beğendim menünü canım tebrikler..
Hoşbuldum canım :) bir şey söylemek istiyorum sanıım takımda paylaşım ile ilgili bir sorun yok. Ben biraz daha beklemek istiyorum ihtiyacı olan bir takımı kalkındırmak istiyorum da. Sorun olmaz değil mi :)
hoşbuldum canım. da hangi takımda yarışmıştık ben hatırlayamadım da. Daha önce 2 takımda yer aldım. :) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?