Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Vücutta, hem kadınlarda hem de erkeklerde aynı öncül maddelerden testesteron oluşur. Ve testesteron, her iki cinste de pek cok işlevden sorumludur. Kas kütlesinin korunması, vücutta biriken yağin azaltılması, libido ve genel ruh halinin iyiliği, yeterli testeron seviyeleriyle sağlanır. Doktor Ayşegül Çoruhlu, testosteronun önemini şöyle anlatıyor:
“ Genç erkeklerde testosteron seviyesinin östrojene (kadınlık hormonu) oranı yüksektir. Yani testosteron yüksek, östrojen düşüktür. Bu yüzden genç erkekler yüksek enerji ve agresiflik seviyelerine sahiptirler. Yaş ilerledikçe testosteron seviyesi düşer ve dolayısıyle östrojen seviyesi oran olarak artar. Erkek davranışı daha pasif ve hoşgörülü hale gelir ki bu bence iyi bir şeydir. Çünkü bu orta yaşlı dönemlerde erkekler hem ergenlik çağindaki çocukları hem de menapoza giren eşleriyle uğraşmak zorundadırlar. Komiktir ki, 54 yaşındaki bir erkekteki östrojen (kadınlık hormonu ) miktarı, 54 yaşındaki ( tabii ki menopozda olan ) bir kadınınkinden daha fazladır.!

35 yaşından sonra her yıl yüzde 2 ila yüzde 5 arası testosteron seviyesi düşmeye başlar. Enerji düşüklüğü, kas kitlesi azalması, göğüslerde yağlanma (jinekomasti), bel bölgesinde yağlanma (aşk tutacakları) oluşur. Cinsel güç ve libido azalması olur.
Bazı yaşam tarzı özellikleri bu düşmeye katkıda bulunur.
Fazla kilo: Yağ dokusunda bulunan bir enzim testosteronu östrojene dönüştürür. Yaş ilerledikçe her erkekte olan bu dönüşüm, fazla kilolularda 10 kat fazladır.
Alkol: Alkol karaciğerde temizlenir. Fazla östrojen de karaciğerde temizlenir. Alkol alımı olduğunda östrojen temizliği yeterince yapılamaz.

EGZERSİZİN SÜRESİNE DİKKAT
Egzersiz yaparak kas dokusunu koruyup testosteron seviyesini arttırabileceğimizi biliyoruz. Ancak bazı püf noktarına dikkat edilmesi gerekir.
Öncelikle günlük egzersiz, 20- dakika aerobik-kardiyo egzersizi, ardından 30 dakika ağırlık egzersizi şeklinde olmalıdır.10 dakikalık esneme egzersizi ile bitirilmelidir. Buradaki en önemli nokta egzersiz süresidir. Egzersiz bu sürenin üzerine çıktığında vücut kortizol (stres hormonu) üretir. Kortizol ortaya çıkınca da yapılan egzersiz kas kitlesini arttırmaya yardımcı olmaz. Çünkü kortizol, testosteron ve büyüme hormununu azaltır. Oysa bu iki hormon kas kitlesinin arttırılmasi için çok önemlidir. Egzersizin 30 ila 50 dakikaları arası büyüme hormonu maksimum seviyededir,. Bundan sonra vücut strese girer, mitekondrilerde enerji biter. (Mitekondiriler kas hücrelerindeki enerji üretim fabrikalarıdır.) Kortizol artar , gençleşeceğinize hızla yaşlanırsınız.
Vücut kaslarının yüzde 65′i üst vücutta bulunduğundan daha çok üst bölgeye yönelik ağırlık egzersizi yapılır. Ama bacak kaslarını da aynı oranda çalıştırmalısınız . Çünkü uzun bacak kaslarının çalışması testosteron ve büyüme hormununu arttırır. Siz bacak çalışırken artan bu hormonlar sayesinde üst kısmınız da aynı anda gelişmeye devam eder.

ÖSTROJEN TEMİZLİĞİNE YARDIM EDEN YİYECEKLER
Bazı yiyecekler karaciğerinizin östrojeni temizlemesine yardım eder.
Flavoniodle, sebzelerde, tam tahıllılarda, meyvelerde bulunur.
Polifenoller, yeşil çayda bulunur.
Karetenoidle, sarı-kırmızı sebzeler ve meyvelerde bulunur.
Linganla, keten tohumunda bulunur.
Brokoli, brüksel lahanası, karnıbahar, zerdeçal, tarçın,ceviz, badem, somon tüketilmesi önerilen yiyeceklerdir.
Yararlı yağlar, avakado, balık, keten tohumu yağı, zeytinyağı, hindistan cevizi yağıdır. Bu yağların çoğunda bulunan Omega 3 karaciğeri korumada çok etkilidir. Ayrıca egzersize bağlı eklem zedelenmelerine karşı da koruyucudur.
Karaciğere yardım için elbette alkol alımı da sınırlandırılmalıdır. (Radikal)

benim ogunler de tam tersiydi maalesef :-\
sabah fakir ogle culsuz aksam milyoner aksam sofraya oturunca doymak bilmem aksi gibi gun icinde hic aclik hissetmem ...
akrebim slimsigaraya demissin ya midenin de dinlenmeye ihtiyaci var diye benim mide bu hafta iyi dinleniyor bakalim etkisi ne olacak...

bugunku menum
kahvalti 12
1 dilim kizarmis beyaz ekmek
2dilim domates 2 dilim salatalik
1 kk peynir
sekersiz cay
cay kasiginin ucuyla cokokrem cok minikti yani

aksam 17.30
60 gr yagsiz light ton baligi
elma sirkeli salata....

evde tam bugdayim yoktu yagmur yagdidindan gidip alamadimda cokokrem cok azdi dayanamadim dun esim cikolata almisti yememistim bu sabah dayanamadin minicik cokokrem yedim...
sabah kahvaltidan sonra 20 dk isinma hareketleri yaptim pek fazla degil ama metabolizmayi harekete gecirmis oldum..

Son düzenleme:
Lahana diyeti ikinci gun sabır gunü.umarim devam edebilirim.cunki tansiyonum düştü biraz...
Canım sonuçları düşün bu corbayi kacamaksiz yaparsan 3 kilo en az gidecek :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canimcim sabah ictim ama zor dayandım.az önce güzel bir salata yedim. Umarım çorbayı içebilirim. Sabır sabır diyorum içimden....

daha once bizim takimdan umutincisi yapip 3 kilodan fazla vermisti ama hic kacamak yapmadim demisti...
İnsallah bende kaçamak yapmadan goturucem dayanabilirsen çorbaya :)

Canim sıcak tut kendini bence spor icin zorlama bir iki gun sonra yaparsın istediğin gibi... Saglik cok daha onemli...
Sagol canim sabah dayandım pul biberi .resmen gözümü kapatıp ictim...:)

Canim harikasin masallah... Ama ilaçlarına dikkat et... Saglik bir gidince gelmiyor geri...

Harika masallah regl olmana rağmen hareket ediyorsun.yinede zorlama cok kendini...

Hep birlikte görelim bakalım sonucu

Sabah olduğu için hiç problem değil canım afiyet olsun

hareket ediyorum ama resmen ite kaka ama yilmak yok soz verdim kendime cumartesi sabahi en en ennnn azindan 71 I gormeliyim bunun icin elimden geleni yapiyorum ve sozumu yememek icin ev isim biter bitmez 3 mil leslie yapicam...
esim uc gundur eve tatli alivam diye beni tehdit ediyor cumartesi alacak kacis yok kendisi 1 numarali kostekdir...eve tatli gelirse dayanamam bu yuzden cumartesiye biraz kilo gitsin ki 1 dilim tatliyi haketmis olsun bu hatun

Nerde hareket orda bereket o halde bende pazar gunüne lahana diyetini bitiriyorum .. O gun artık nasıl ödüllendiririm kendimi bilemiyorum. Aslında ara kaçamak yapmasam güzel verirdim diye düşünüyorum.bakalim artık aynen devam et canim...harika gidiyorsun ..
Akrepcim evet haklisin ama yol cok uzun olunca insan aralarda böyle bişeyler yapıp moral bulmaya çalışıyor.insallah verdiğimide geri almam...

Yaparsın sozencimmm sana inAnıyorum harika kilolar vereceksin :)
Benimde oglusumun 1. Yas gunu 19 Mayıs'a kadar 60 kg olmam lazım :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

al benden de o kadar püüff gitti gene incirler

kendimden nefret ediyorum gen dayanamadım ne aman misafr gelse o incirleri ortaya çıkarıp onlardan fazla ben yiyorum of of

sabah: 1 yumurta 1 kk az yağlı beyaz peynir 3 zeytin 1 brdak süt domates salatalık

ara: 1 kutu ayran

öğlen: çok az tavuk sote çok yağlıydı bende kenarlardan tırtıkladım sadece 1 kase ayran o da yağlıydı az salata onu da tırtıkladım sadece

ara: 5-6 kuru incir 15 falan badem 5 kuru erik:18::18::18:bu kadar meyve yenir mi yaa

akşam: 2 yumurta 1 kk az yağlı beyaz peynir domates salatalık

ara: 1 bardak süt düşünüyorum ya da yoğurt veya kefir

a

Yaparsın sozencimmm sana inAnıyorum harika kilolar vereceksin :)
Benimde oglusumun 1. Yas gunu 19 Mayıs'a kadar 60 kg olmam lazım :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
İnsallah canim bence kesin olursun,bugun akrebin verdigi listeye baktim kisa surede 11 kilo vermissin helal sanaDayandım aksamda ictim çorbayı :) sagol destegin icin az daha kaciracaktim bugun:) açlıktan şikayetim yok ama corba zor geldi.cunki soğan yemem lahana sevmem hepsi birarada olunca cok zor oldu benim icin .bol baharat limon ve yanında kornişon turşusu kurtardı.
canim uzme kendini butun gun ekmek hiç yemedinmi? Light ekmeğin kalorisi cok dusuk.ara biraz kaçmış. Ama gündüz olduğu icin hareket ederek onu yakabilirsin belki ...

Bugun kendi haplarim grip ilaclari derken tek seferde 7 tane hap yuttum. Zehirlensem intihar sanacaklar halbuki degil. Midem cok fena. Sisti bide. Kabizliktan dolayi karnim da sis. Hamile gibiyim yalniz midem o kadar kotu ki yemek yiyemedim bi kase yogurt yedim. Iyi oldu. Bugunu 700 kalori ile kapatmis oldum.
Spor da yapamicam. Kalkinca aci aci su geliyo agzima.
Bu arada akrepcim miden dinlensin demissin, ogleden sonra 4 ara cok gibi gorunuyor ama degil. Oglenimle aksamim arasi minimum 7.5 saat oluyor. Saatlerim soyle.

7.30 kahvalti
10.00 ara
12.30 oglen
14.30 ara
16.00 ara
17.30 ara
19.00 ara
20.30 aksam

Is degistirdim ya mesaim 7de bitiyo ve sekiz gibi anca cikabiliyorum.

yürüyüş yapıp geldim hep öğle yemeğinden oldu dışarda olunca bişi yiyemedim pek aç geldim e misafir de olunca yemek yapamadım tekrar bende misafire ikram ettiğim diğer şeyler zatn oldukça sağlıksız(kurabiye poğaça dondurma ) onlardan yemiyim diye kendimi tutarken bir de baktım incirlerle bademler gidivermiş neyse olan oldu yapacağımız bişi yok spordan başka 1 saat pilates beni bekler hanımlar
ayyy canm çok geçmiş olsun aman ha dikkat et grip için ilaç içmeden atlatamaz mısın acaba e sadece yoğurt yediysen ilaçları da aç içmişsin kuzum bee

Gecen ptesiden beri gecmiyor gecen ptesi iste yeni ise basladim. Ayni gun oglene kadar hem grip oldum hem regl! Reglim dun bitti ama grip devam.
Ilaclari oglen yemeginden sonra ictim. Midem tum gun boyleydi.

Kuzum dikkat et kendine de migdenede ... Okadar ilac içiyorsun birde mide boş ise eyvah eyvahhh...

plates ve diri bir vücut bence süper ...

canim kornison tursudan uzak dursaydin keske...lahana diyetinin ozelligi zaten vucutyan oncellikle odem atip kilo verdirmek...tursu tuzlu haliyle vucut su tutuyor ama tursunun tuz miktarini azalttim dersen sorun yok kizmazsin umarim iyiligin icin yaziyorum ...

ah canim dikkat et kendine bisey olmaz insallah gecmis olsun...istende cok gec cikiyormussun benim esim 7 de en gec evde olur ve ben ne cok calistiriyolar seni diye hayifsinirim ...ogun aralarin banada sik geldi yazinca ama sen kendi bunyeni daha iyi tanirsin bence...
iste ben bu makbuleyi iyi bilirim...ha gayret arkadasim hep beraber citirciklar olarak mezun olucaz unutma...

pilates de bitti benim sporum bu yaaa harika hissediyorum kuş gibi yeşil çay iyi gider
iste bu supersin canim hadi su son 3 kilo diyetini birlikte yapicaz senle

Ayyy nacam ben tuzunu filan almadım yıkadım sadece :26::26: baska türlü içmedim çorbayı... İyice yıkasam suda bekletsem olmazmiki? Bu arada senin icin sonunda değiştirdim resmimi

eveeet gelelim gunun ozetine...
diyet listesine harfiyen uyuldu...
2x 45 dk leslie 3 mil toplamda 6 mil leslie yapildi bugunku toplam spor 110 dk oldu...
regli olmama ve ilaclara ragmen tartida eksi goruldu...dayanamadin tartildim
benden bugunluk bu kadar arkadaslar eger boyle giderse erken konusmus olmam insallah kizlar ama bu haftaki birincilik konfetileri benim hepsi beniiiiiiimmmmm.....
son madde sakaydi ciddiye almayin kizlar ;-p

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…