Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

günaydın...
sabah:
2 dilim peynir
yarım parça tb ekmeği( hepsini yiyemedim ucundan 2 lokmalık aldım.
5 zeytin
2 çeri domates
2 dilim salatalık
öğle:
pırasa
yoğurt
akşam:
yoğurt
haşlanmış brokoli
midem hala kötü belki menüde ki şeyleri bile yemeyebilirim.

Menün çok güzel Masalkuşu.
Mide bulantının sebebi, eğer ilaç kullanıyorsan o olabilir mi?
Senin de insülin direncin vardı eşim gibi. Eşime glifor diye bir hap verdiler, antidiyabetik.
Prospektüsünde yazıyor hem de doktoru da uayrmıştı, 10-15 gün şiddetli mide bulantısı yapıyor diye.
Gerçekten çok fena mide bulantısı yaşadı. Tekrar doktorunu aradığımızda, mide bulantısının geçmesi için ilave olarak antiemetik kullanın dedi. Eşlim hem 10 günü geçirdi hem de antiemetiğe de başladı, 2 gündür iş yapabildiği için çok mutlu.
Gün boyunca midesi çalkalanıyordu çünkü. Özellikle çiğ soğan, biber yediğinde daha da artmış, bi de yemeği fazla kaçırdığı zamanlarda.

canım bende öyleyim inan kokularına bile tahammülüm yok. sadece aç kalmayım diye kokmayan şeyler yiyorum. pırasa yazdım ama nasıl yiyeceğim hiç bilmiyorum. kereviz yaptım gecenlerde bayıla bayıla yedim. sabah bi kalktım kokusu tadı aklıma geldikçe midem alt üst oluyor. dolaptan çıkaramıyorum bile korkumdan.

bu arada sanrım ilaçtan kaynaklanıyor

Senin şanssızlığın, sen bi de yemek hazırlıyorsun. Sebze yemekleri pişerken daha kötü kokuyor gerçekten. Eşime o 10 günlük süreçte genelde yağsız et yemekleri yaptım ben. Karnıbaharı pişirmek yerine kıtır kıtır salatalarına doğradım. Kerevizi de yine rendeleyip tuzla ovalayıp suyunu sıktıktan sonra, yoğurda karıştırıp sundum. Öyle de yedi. Ben de sebzeleri çiğ seviyorum zaten. Gerçi bunda da aşırıya kaçmamak lazımmış. Şu ilk dönemin çıkana kadar deneyebilirsin. Pırasaya ne yapılır bilemedim, o pişirmeden yenmez ki
Güzel birşey söyleyeyim, bu antidiyabetik ilaçlar metabolizmayı çok hızlandırıyor. Diyetine de dikkat edersen çok güzel zayıflarsın. Zayıflayınca da, insülin direncin düşecek ve ilaca ihtiyacın kalmaz.

Kızlar ben dünkü detoksumun akşam öğününü değiştirdim maalesef. Yarım detoks yaptım yani. Eve geldiğimde çok yorulmuştum, bi de işler de çoktu dün.
Akşam yeşil salata, light ton balığı ve limonlu soda yerine yoğurtlu ıspanak yedim yanına da bol salata. Bir de yarım dilim ekmek. Böylece günü kapattım. Detoksum yarım kaldı maalesef. Artık öğlenleri spora başladığımdan mıdır nedir, eve gittiğimde epey yorulmuş oluyorum. Evde oğlum 4 gözle beni bekler. Oynamalar, zıplamalar, tepişmeler derken daha da yorulmamak adına detoksumun akşam menüsünü modifiye ettim.

Bugünkü menüm:
Geç uyandım. Sabah ritüelim kaldı.
Kahvaltı: yarım dilim ekmek, 2 kibrit kutusu hellim peyniri ve sütlü kahve.
Öğlen: Kardeşimle buluşucam. Muhtemelen döner yeriz.
Ara öğün (Saat 15:00): 1 kayısı-7 badem
Ara öğün (Saat 17:00): 1 meyve
Akşam: 8-9 kaşık etli kuru fasülye, bol salata ve yarım dilim ekmek. Belki yanına 1 bardak ayran da olabilir.

Çok az değil mi acikmadn mi
Akşam menümde 1 dilim ekmek vardı onu yazmayı unutmuşum. Dolayısıyla acıkmadım :)

Kızlar günaydın :)
Kahvaltı
1 kızarmış kepek ekmek
1 kk peynir

Öğle
1 kase çorba
Salata bar

Akşam
Mercimek çorba
Bol salata
Yoğurt

Tatlım azıcık ara öğü yapsan, menülerin zaten çok az, meyve falan koysan sanki daha iyi olur gibi geldi :)

bu arada sanrım ilaçtan kaynaklanıyor
hem brokoli hem pırasa yazmışsın. Çok sağlıklı ama şu an senin için zor olur onları pişirmek. Ne kokar onlar oyy.. Bu insülin direnci ilacını bende içtim bir sene kadar. Hatta kışın yeniden başlamıştım ama yeniden bıraktım başka sebeplerden.. Herneyse, bu insülin direnci ilaçları berbat mide bulantısı yapar, ishal yapar, baş dönmesi yapar, halsizlik yapar.. 15 gün der bütün doktorlar.. Benimkisi 1 ay falan sürmüştü ama son 15 gün o kadar şiddetli değildi.. Ve kesinlikle kilo veriyorsun.. Sabır birazcık :)

inşallah öyle olur. kızıma çorba yapacağım ama kokudan mutfağa giremedim. işin komik tarafı ben hamileyken bu kadar sıkıntı yaşamadım

inşallah öyle olur. kızıma çorba yapacağım ama kokudan mutfağa giremedim. işin komik tarafı ben hamileyken bu kadar sıkıntı yaşamadım
Hahaha :) Eşim de midesi bulanırken bana soruyordu, hamileyken miden böyle mi bulanıyordu diye. Benim hamilelikte çok zordu, hem kokulardan rahatsız oluyordum hem de burnum kendine özel bir hafıza geliştirmişti, koku olmasa bile aklıma bir koku geldi mi onu hatırlayıp rahatsız oluyordum. Özellikle de insan kokuları... Bir ortamda birinin ismi geçti mi, onun kokusu aklıma gelirdi ve midem bulanırdı Eşime bunları anlatınca, ah canıııııım deyip kendi haline şükretti valla.

Gelelim bugünkü menümee..

Tembelliğimden pazara gitmediğim için evde sebze adına hiççbişeyim yok.. :)

Sabah
1 yumurta
1/2 dilim peynir
1 dilim ekmek

Öğlen
Ezogelin çorbası
Yoğurt
1 dilim ekmek
Havuçlu lahana salatası

Ara
1 portakal

Akşam
Tavuk sote
Fırında patates
Belki bide ezogelin çorbası

Ara
Sütlü kahve

Akşam, fırında patatesi es geçersen çok iyi bir menü olur bence.

kaptanım menü değişti mecburen sanırım ikisinide yiyemeyeceğim kayınvalidem hazırlayacak bugün yemekleri akşam köfte ve salata yiyecekmişim öğlende sanırım yeşil salata peynir benzeri şeyler. kızıma yaptığım çorbyı nasıl içireceğimi bile düşünüyorum şu an da :)

bende tavuk yiyemedim ilk 3 ay hatta inanmazsın neredeyse hamileyken diyet yaptım gibi birşey herks canım şunu istiyor derdi ben meyve dışında hiçbirşey istemedim. o da şeker ihtimaline karşı yasaktı doğumdan sonra 1 koca kavunu tek başıma yedim

kaptanım kışın sebze çok fazla olmuyor zaten. menünüz gayet ideal bence ya ezogelinden ya da patatesten vazgeçmelisiniz

Tatlım azıcık ara öğü yapsan, menülerin zaten çok az, meyve falan koysan sanki daha iyi olur gibi geldi :)

i :)

Kaptanım dayanmaya çalışıyorum ama şimdi 4 tane tuzlu çubuk kraker yedim. Fabrika çıktısı bişey yemiyorum ama derste dayanamadım öğle yemeğimden önce malesef bunu tükettim biraz bastırsın diye. Ara öğünlere leblebi eklemeyi düşünüyorum kaptanım ne dersin ?

Bugün netteyim
Sabah 07.30
1 dilim yeşilçay
1 dilim tam tahlili ekmek
1 haşlanmış yumurta
4 zeytin
Bol yeşillik
Küçük parça peynir

Ara. 10.30
Sade Türk Kahvesi

Öğle 12.00
1 kase tavuk çorbası
Yoğurtlu ıspanak bi porsiyon
Üstüne 1 Bardak yeşil çay

Ara 1 tane meyve

Aksam 18.00
Tavuk çorba 1 kase
1 porsiyon ıspanak

Ara 20.00
1 elma
1 Bardak yeşil çay

mrb kızlar, iyi kilo vermeler dilerim :)
sabah 07.30: 1haşlanmış yumurta
1 kupa yeşil çay
2 dilim peynir
öğle 12. 00: 2 elma 1 havuç
ara 15.00: 2avuç leblebi
akşam18.00: mercimek çorbası 2 kase, ıspanak yemeği yiycem
2 kahve sade
2.5 lt su yeşil çay.
10'aerobik
25'yürüyüş

menün çok güzel ve sağlıklı olmuş. örnek alıyorum. ben sadece sabah içiyordum yeşil çay. bu hafta arttırdım. başka bitki çayı içiyor musun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…