- 18 Mayıs 2012
- 1.028
- 1.016
- 208
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #108.001
Menün çok güzel Masalkuşu.günaydın...
sabah:
2 dilim peynir
yarım parça tb ekmeği( hepsini yiyemedim ucundan 2 lokmalık aldım.
5 zeytin
2 çeri domates
2 dilim salatalık
öğle:
pırasa
yoğurt
akşam:
yoğurt
haşlanmış brokoli
midem hala kötü belki menüde ki şeyleri bile yemeyebilirim.
canım bende öyleyim inan kokularına bile tahammülüm yok. sadece aç kalmayım diye kokmayan şeyler yiyorum. pırasa yazdım ama nasıl yiyeceğim hiç bilmiyorum. kereviz yaptım gecenlerde bayıla bayıla yedim. sabah bi kalktım kokusu tadı aklıma geldikçe midem alt üst oluyor. dolaptan çıkaramıyorum bile korkumdan.Menün çok güzel Masalkuşu.
Mide bulantının sebebi, eğer ilaç kullanıyorsan o olabilir mi?
Senin de insülin direncin vardı eşim gibi. Eşime glifor diye bir hap verdiler, antidiyabetik.
Prospektüsünde yazıyor hem de doktoru da uayrmıştı, 10-15 gün şiddetli mide bulantısı yapıyor diye.
Gerçekten çok fena mide bulantısı yaşadı. Tekrar doktorunu aradığımızda, mide bulantısının geçmesi için ilave olarak antiemetik kullanın dedi. Eşlim hem 10 günü geçirdi hem de antiemetiğe de başladı, 2 gündür iş yapabildiği için çok mutlu.
Gün boyunca midesi çalkalanıyordu çünkü. Özellikle çiğ soğan, biber yediğinde daha da artmış, bi de yemeği fazla kaçırdığı zamanlarda.
bu arada sanrım ilaçtan kaynaklanıyorMenün çok güzel Masalkuşu.
Mide bulantının sebebi, eğer ilaç kullanıyorsan o olabilir mi?
Senin de insülin direncin vardı eşim gibi. Eşime glifor diye bir hap verdiler, antidiyabetik.
Prospektüsünde yazıyor hem de doktoru da uayrmıştı, 10-15 gün şiddetli mide bulantısı yapıyor diye.
Gerçekten çok fena mide bulantısı yaşadı. Tekrar doktorunu aradığımızda, mide bulantısının geçmesi için ilave olarak antiemetik kullanın dedi. Eşlim hem 10 günü geçirdi hem de antiemetiğe de başladı, 2 gündür iş yapabildiği için çok mutlu.
Gün boyunca midesi çalkalanıyordu çünkü. Özellikle çiğ soğan, biber yediğinde daha da artmış, bi de yemeği fazla kaçırdığı zamanlarda.
Senin şanssızlığın, sen bi de yemek hazırlıyorsun. Sebze yemekleri pişerken daha kötü kokuyor gerçekten. Eşime o 10 günlük süreçte genelde yağsız et yemekleri yaptım ben. Karnıbaharı pişirmek yerine kıtır kıtır salatalarına doğradım. Kerevizi de yine rendeleyip tuzla ovalayıp suyunu sıktıktan sonra, yoğurda karıştırıp sundum. Öyle de yedi. Ben de sebzeleri çiğ seviyorum zaten. Gerçi bunda da aşırıya kaçmamak lazımmış. Şu ilk dönemin çıkana kadar deneyebilirsin. Pırasaya ne yapılır bilemedim, o pişirmeden yenmez kicanım bende öyleyim inan kokularına bile tahammülüm yok. sadece aç kalmayım diye kokmayan şeyler yiyorum. pırasa yazdım ama nasıl yiyeceğim hiç bilmiyorum. kereviz yaptım gecenlerde bayıla bayıla yedim. sabah bi kalktım kokusu tadı aklıma geldikçe midem alt üst oluyor. dolaptan çıkaramıyorum bile korkumdan.
Akşam menümde 1 dilim ekmek vardı onu yazmayı unutmuşum. Dolayısıyla acıkmadım :)Çok az değil mi acikmadn mi
Kızlar günaydın :)
Kahvaltı
1 kızarmış kepek ekmek
1 kk peynir
Öğle
1 kase çorba
Salata bar
Akşam
Mercimek çorba
Bol salata
Yoğurt
günaydın...
sabah:
2 dilim peynir
yarım parça tb ekmeği( hepsini yiyemedim ucundan 2 lokmalık aldım.
5 zeytin
2 çeri domates
2 dilim salatalık
öğle:
pırasa
yoğurt
akşam:
yoğurt
haşlanmış brokoli
midem hala kötü belki menüde ki şeyleri bile yemeyebilirim.
hem brokoli hem pırasa yazmışsın. Çok sağlıklı ama şu an senin için zor olur onları pişirmek. Ne kokar onlar oyy.. Bu insülin direnci ilacını bende içtim bir sene kadar. Hatta kışın yeniden başlamıştım ama yeniden bıraktım başka sebeplerden.. Herneyse, bu insülin direnci ilaçları berbat mide bulantısı yapar, ishal yapar, baş dönmesi yapar, halsizlik yapar.. 15 gün der bütün doktorlar.. Benimkisi 1 ay falan sürmüştü ama son 15 gün o kadar şiddetli değildi.. Ve kesinlikle kilo veriyorsun.. Sabır birazcık :)bu arada sanrım ilaçtan kaynaklanıyor
inşallah öyle olur. kızıma çorba yapacağım ama kokudan mutfağa giremedim. işin komik tarafı ben hamileyken bu kadar sıkıntı yaşamadımSenin şanssızlığın, sen bi de yemek hazırlıyorsun. Sebze yemekleri pişerken daha kötü kokuyor gerçekten. Eşime o 10 günlük süreçte genelde yağsız et yemekleri yaptım ben. Karnıbaharı pişirmek yerine kıtır kıtır salatalarına doğradım. Kerevizi de yine rendeleyip tuzla ovalayıp suyunu sıktıktan sonra, yoğurda karıştırıp sundum. Öyle de yedi. Ben de sebzeleri çiğ seviyorum zaten. Gerçi bunda da aşırıya kaçmamak lazımmış. Şu ilk dönemin çıkana kadar deneyebilirsin. Pırasaya ne yapılır bilemedim, o pişirmeden yenmez ki
Güzel birşey söyleyeyim, bu antidiyabetik ilaçlar metabolizmayı çok hızlandırıyor. Diyetine de dikkat edersen çok güzel zayıflarsın. Zayıflayınca da, insülin direncin düşecek ve ilaca ihtiyacın kalmaz.
Hahaha :) Eşim de midesi bulanırken bana soruyordu, hamileyken miden böyle mi bulanıyordu diye. Benim hamilelikte çok zordu, hem kokulardan rahatsız oluyordum hem de burnum kendine özel bir hafıza geliştirmişti, koku olmasa bile aklıma bir koku geldi mi onu hatırlayıp rahatsız oluyordum. Özellikle de insan kokuları... Bir ortamda birinin ismi geçti mi, onun kokusu aklıma gelirdi ve midem bulanırdıinşallah öyle olur. kızıma çorba yapacağım ama kokudan mutfağa giremedim. işin komik tarafı ben hamileyken bu kadar sıkıntı yaşamadım
Akşam, fırında patatesi es geçersen çok iyi bir menü olur bence.Gelelim bugünkü menümee..
Tembelliğimden pazara gitmediğim için evde sebze adına hiççbişeyim yok.. :)
Sabah
1 yumurta
1/2 dilim peynir
1 dilim ekmek
Öğlen
Ezogelin çorbası
Yoğurt
1 dilim ekmek
Havuçlu lahana salatası
Ara
1 portakal
Akşam
Tavuk sote
Fırında patates
Belki bide ezogelin çorbası
Ara
Sütlü kahve
kaptanım menü değişti mecburen sanırım ikisinide yiyemeyeceğim kayınvalidem hazırlayacak bugün yemekleri akşam köfte ve salata yiyecekmişimhem brokoli hem pırasa yazmışsın. Çok sağlıklı ama şu an senin için zor olur onları pişirmek. Ne kokar onlar oyy.. Bu insülin direnci ilacını bende içtim bir sene kadar. Hatta kışın yeniden başlamıştım ama yeniden bıraktım başka sebeplerden.. Herneyse, bu insülin direnci ilaçları berbat mide bulantısı yapar, ishal yapar, baş dönmesi yapar, halsizlik yapar.. 15 gün der bütün doktorlar.. Benimkisi 1 ay falan sürmüştü ama son 15 gün o kadar şiddetli değildi.. Ve kesinlikle kilo veriyorsun.. Sabır birazcık :)
bende tavuk yiyemedim ilk 3 ayHahaha :) Eşim de midesi bulanırken bana soruyordu, hamileyken miden böyle mi bulanıyordu diye. Benim hamilelikte çok zordu, hem kokulardan rahatsız oluyordum hem de burnum kendine özel bir hafıza geliştirmişti, koku olmasa bile aklıma bir koku geldi mi onu hatırlayıp rahatsız oluyordum. Özellikle de insan kokuları... Bir ortamda birinin ismi geçti mi, onun kokusu aklıma gelirdi ve midem bulanırdıEşime bunları anlatınca, ah canıııııım deyip kendi haline şükretti valla.
kaptanım kışın sebze çok fazla olmuyor zaten. menünüz gayet ideal bence ya ezogelinden ya da patatesten vazgeçmelisinizGelelim bugünkü menümee..
Tembelliğimden pazara gitmediğim için evde sebze adına hiççbişeyim yok.. :)
Sabah
1 yumurta
1/2 dilim peynir
1 dilim ekmek
Öğlen
Ezogelin çorbası
Yoğurt
1 dilim ekmek
Havuçlu lahana salatası
Ara
1 portakal
Akşam
Tavuk sote
Fırında patates
Belki bide ezogelin çorbası
Ara
Sütlü kahve
Tatlım azıcık ara öğü yapsan, menülerin zaten çok az, meyve falan koysan sanki daha iyi olur gibi geldi :)
i :)
menün çok güzel ve sağlıklı olmuş. örnek alıyorum. ben sadece sabah içiyordum yeşil çay. bu hafta arttırdım. başka bitki çayı içiyor musunBugün netteyim
Sabah 07.30
1 dilim yeşilçay
1 dilim tam tahlili ekmek
1 haşlanmış yumurta
4 zeytin
Bol yeşillik
Küçük parça peynir
Ara. 10.30
Sade Türk Kahvesi
Öğle 12.00
1 kase tavuk çorbası
Yoğurtlu ıspanak bi porsiyon
Üstüne 1 Bardak yeşil çay
Ara 1 tane meyve
Aksam 18.00
Tavuk çorba 1 kase
1 porsiyon ıspanak
Ara 20.00
1 elma
1 Bardak yeşil çay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?