- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #112.721
ah kuzum bende karataya başlayalı daha hafif ataklar yaşıyorum ama gunluk yaşam kalıtem dustuğu için 1 ay kadar ilaca başvuruyorum malesef. aslında alerji bir bağışıklık sistemi problemi. bağışıklık guçlu oldukça bunlar yaşanmaz ama insanoğlu bile bile işte hatalar yapıyoruz doktorum mayam ne der bu konuya bi değinsin bakalımAy herşeye alerjim var zaten ne biçim bünyem varsa. Ama sıkıntı nisan ayında oluyor sonra geçiyor. Ben artık ilaç falan kullanmıyorum alerj için çok sıkıldım yan etkilerinden. Kendiliğinden geçiyor zaten. Ama polen ve domates hep tehlikeli bende. Yemezsem sorun kalmıyor.
bakmıyoruz kuzum öğrencisiniz idare ediyoz sizi :)Herkese merhaba. Güzel bir hafta olur umarım hepimiz için. Bu aralar yoğunluktan pek paylaşım yapamıyorum kusura bakmayın. Umarım bu hafta daha çok burada olabilirim :)
23/05/2015
Kahvaltı
Yarım sandviç ekmeği
Beyaz peynir
Domates
Kahvaltımı geç yaptığım için öğlen yemeği yemedim.
Ara
2 top dondurma (Limon-Çilek)
Akşam
Tavuk döner (porsiyon olarak yedim ekmeksiz-pilavsız)
Salata
Su:1,5 litre
Spor: 50 dakika sahilde yürüyüş
24/05/2015
Kahvaltı
Beyaz peynir
Domates
Salatalık
Yarım kaşar peyniri
Yarım sigara böreği
3 dilim ekmek
Akşama doğru
Yarım tost
Akşam
Köfte ekmek
Su: 1,5 litre
Spor: 30 dakika yürüyüş, 3*6 tabletop crunch+twist, 3*6 hip drops, 3*6 crunch
24/05/2015
Kahvaltı
Beyaz peynir
Domates
Salatalık
Yarım kaşar peyniri
Yarım sigara böreği
3 dilim ekmek
Akşama doğru
Yarım tost
Akşam
Köfte ekmek
Su: 1,5 litre
Spor: 30 dakika yürüyüş, 3*6 tabletop crunch+twist, 3*6 hip drops, 3*6 crunch
biraz fazladan karbonhidrata belenmişsin ama spordan geri kalmamışsın maşallah sanaDün her zamanki gibi yine stattaydım o çevrede çok fazla seçenek olmadığından köfte ekmek yemek zorunda kaldımÇok güzel bir menü değil dünkü menüm ben de farkındayım
ahahah. benim eşimde çok yardımcıdır bana. bu hafta havuz açıldığı için bende c.tesi konserden önce koştur koştur bi temizlik yaptım sildim supurdum 2 banyo temizledim. haa bide daha önce duyduğum bişi denedimSlm canlar nasılsınız geçmişe daldım piknikler havuzlar temiz hava biz eve tıkılıp kaldık maalesef epeydir camları silmiyodum eşimi ikna ettim de dün cam sildi sağolsun nasıl gaza geldiyse artık duvarları bile sildiperdeleri yıka tak sil süpür canımız çıktı hatta eşim dediki 1 sene temizlik yapmayız artık adamı ne kadar yorduysam
ah kuzum bende karataya başlayalı daha hafif ataklar yaşıyorum ama gunluk yaşam kalıtem dustuğu için 1 ay kadar ilaca başvuruyorum malesef. aslında alerji bir bağışıklık sistemi problemi. bağışıklık guçlu oldukça bunlar yaşanmaz ama insanoğlu bile bile işte hatalar yapıyoruz doktorum mayam ne der bu konuya bi değinsin bakalım
bakmıyoruz kuzum öğrencisiniz idare ediyoz sizi :)
biraz fazladan karbonhidrata belenmişsin ama spordan geri kalmamışsın maşallah sana
ahahah. benim eşimde çok yardımcıdır bana. bu hafta havuz açıldığı için bende c.tesi konserden önce koştur koştur bi temizlik yaptım sildim supurdum 2 banyo temizledim. haa bide daha önce duyduğum bişi denedim
halıları supurmeden 1 saat önce nane+karbonat+mısır nişastası karıştırıp halıya serpip yediriyorsun 1 saat sonra guçlu bir supurgeyle supuruyorsun. benim halılar nano halı olduğ için sık silip yıkatamıyorum bunu yaptım super sonuç aldım tavsiye ederim
Kaptanim,karatayla ilgili linkler varsa elinizde bana da gonderirmisiniz,rica etsemEvet,kaptanim,allerji immun sistem hipersensitivitesi,yani bagisikligin,immun yanitin yetersizligi degil de,tam tersi,cok guclu olmasi.Yani,gereginden fazla cevap.Degindiginiz polen,besin,latex ve s.allerjiler 1 tip hipersensitivite reaksiyonlarina girer,yani,IgE aracili.
Epipen diye bir sey var,epinefrin,iste bu tur hiperhassaligi olanlara,olur-olmaz allerjen karsilasmalarinda anafilaksi ya da benzeri durumla karsilasanlara yanlarinda tasimalari ve gerektiginde enjeksiyon seklinde kullanilmalari oneriliyor.Ama,sizinkiler anladigim kadariyla,1-2 allerjenle sinirli ve onlarla karsilasmadiginiz surece sorun yok.Hem de anladigim kadariyla,cok acil yardim gerektirecek kadar allerjik reaksiyonlar yasamiyorsunuz,h1 blokator dedigimiz antihistaminler yeterli olur,en kotu durumda.Allerjenleri hayatinizdan cikarmaniz bile yeterliAma,sinir bozucu bir sey,hepten gecmis olsun
duamız seninle kuzum. bi an önce sağlığına kavuşman dileğiyleIyi dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar bol bol dualarınızı alırım ama :)
Sabah 8de Kalktım canım hiçbirşey istemedi
Küçük Meyveli yoğurt yedim
Bu saate geldim bir şey yemedim
Annem tutturdu ev makarnası yaptı tutturdu yiyeceksin diye şimdi ondan yiyeceğim yoğurt ile
karpuz ve kavun çok yuksek meyve şekeri yani fruktoz içerdiği için ani insulin iniş çıkışı yaptığından ben sadece sabahları tuketilmesi gerektiğini onuda sınırlı olması gerektiğini öğrendimki birçok meyve sadece öğleden önce tuketilmeli. diyet değilde sağlıklı beslenerek kilo vermek en guzeli kuzum yeni arayışlara girme sağlıklı kal derim benKarpuz-peynir diyeti hakkında ne düşünüyorsunuz acaba? Ya da daha önce yapan oldu muu?
Bazen benim ki de coşuyor öyle dün evi supurge ben çamaşırla bebekle uğraşırken bizim bebek o kadar hareketlendi ki eşim onun arkadindan koşmamak için iş yapmayı tercih ediyorSlm canlar nasılsınız geçmişe daldım piknikler havuzlar temiz hava biz eve tıkılıp kaldık maalesef epeydir camları silmiyodum eşimi ikna ettim de dün cam sildi sağolsun nasıl gaza geldiyse artık duvarları bile sildiperdeleri yıka tak sil süpür canımız çıktı hatta eşim dediki 1 sene temizlik yapmayız artık adamı ne kadar yorduysam
Kaptanim bu arada maydanoz kuru nasıl yapılıyor ise yarıyor mu
ÖDEM ATMAK İÇİNya bende ödem atmak için bişeylermi yapsam 2 günlük. Aşırı şiş hissediyorum kaptanım bize bi yol göster. Karnım çatlıcaak
ÖDEM ATMAK İÇİN
maydonoz, ıspanak, semizotu
bunları tektek yada karıştırıp tutam tutam kullanabilirsiniz , aşa yukarı toplam avuç içine yumaklanacak kadar
sonra 1 limonu sıkacaksınız bu suyu 1 bardak su tamamlanana kadar su ekleyip tum malzemeyle blendıra koyacaksınız
çekip içeceksiniz. tercihen aç karna sabah kahvaltıdan 30 dk önce içeceksiniz. isterseniz akşam yemekten önce içebilirsiniz. gunde 1 yada 2 sefer yapabilirsiniz. genel olarak tum yeşil yaprak sebzelerin suyu ödem atıcıdır gün içinde 2 bardak tuketilebilir. misal sabah maydonoz yaptınız akşam diğer iki sebze suyunu yapıp içebilirsiniz yada karışık kullanabilirsiniz. 1 hafta hergun yapın farkı görün kızlar
enginarı tum olarak haşlayıp suyunu içmekte ödem attırır. suyunu içip kalanını yiyebilirsiniz
Herkese günaydııınn, mutlu pazartesiler
1 Haziran'da 77 kilo olacağım diye hedef koymuştum bundan tam 2 ay önce :) Ve 1 Haziran'a 1 hafta kala bugün 77.9 kiloyum. Hedefime adım adım gidiyorum :) Bakalım bu hafta şu 900 gramı verebilirsem hedefime 4 4 lük uymuş olacağım, bu haftanın motivesi de hedefe ulaşmak! onun için kesinlikle kaçamak yok ve yürüyüşü arttırmak şart :)
Herkese mutlu ve sağlıklı ve bol kilo vermeli bir hafta diliyorum...
Denemek lazim kaptanim sagolah kuzum bende karataya başlayalı daha hafif ataklar yaşıyorum ama gunluk yaşam kalıtem dustuğu için 1 ay kadar ilaca başvuruyorum malesef. aslında alerji bir bağışıklık sistemi problemi. bağışıklık guçlu oldukça bunlar yaşanmaz ama insanoğlu bile bile işte hatalar yapıyoruz doktorum mayam ne der bu konuya bi değinsin bakalım
bakmıyoruz kuzum öğrencisiniz idare ediyoz sizi :)
biraz fazladan karbonhidrata belenmişsin ama spordan geri kalmamışsın maşallah sana
ahahah. benim eşimde çok yardımcıdır bana. bu hafta havuz açıldığı için bende c.tesi konserden önce koştur koştur bi temizlik yaptım sildim supurdum 2 banyo temizledim. haa bide daha önce duyduğum bişi denedim
halıları supurmeden 1 saat önce nane+karbonat+mısır nişastası karıştırıp halıya serpip yediriyorsun 1 saat sonra guçlu bir supurgeyle supuruyorsun. benim halılar nano halı olduğ için sık silip yıkatamıyorum bunu yaptım super sonuç aldım tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?