- 7 Eylül 2009
- 2.712
- 3.442
- 333
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #112.861
canım " ne yerseniz o sunuz" diye bi laf var. ne yersek oyuz. b12 den fakir besleniyorsan ki soğuk sıkım yağlar kullanmazsan b12 alsanda sindirim onu hucrelere alamıyor atılıyor. yanı metabolizma çok enteresan bişi herşeyin dengede ve bi arada tuketilmesi çok önemli. o yuzden karatay beslenmek hem kolay hem yorucu olmuyor dengeli ve sağlıklı herşey karatayda var.
bu konuda 6 yıldır okuyorum. metabolizmanın nasıl çalıştığını çözdum ama insanoğlu nefsine yenik duşuyor işte.
Tamam kaptanim en kisa zamanda gidecegim.
Yiyecek bilmiyorum neyin icinde d vitamini var ama gunesten aliniyor buyuk cogunlugu.. Ve benim perdem surekli kapalidir. Gunes varken disari cikmak istemem sicagi ve gunesi hiiic sevmiyorum malesef. 3 5 degil de yetiskinlerde 12 damla su an annemin kullandigi. Aklima getirdiniz hemen gidip ictim ben de :)
besinlerle alınmıyor d vitamini. adı aslında vitamin diye geçsede aslında vücütta salgılanan bi hormon sadece guneşde salgılanıyor. dışardan alımı sadece iğne yada damla ile. ama damlalarda yetersiz onlar bebek ve çocuklar için. 12 damla ne ki kuzum 25 damla alsan gunluk anca ihtiyacını karşılar şayet damlası ise. yetişkinler damla değil iğnesini kullanmalı. doktorlar bu konuda neden cimriler bilmiyom.Tamam kaptanim en kisa zamanda gidecegim.
Yiyecek bilmiyorum neyin icinde d vitamini var ama gunesten aliniyor buyuk cogunlugu.. Ve benim perdem surekli kapalidir. Gunes varken disari cikmak istemem sicagi ve gunesi hiiic sevmiyorum malesef. 3 5 degil de yetiskinlerde 12 damla su an annemin kullandigi. Aklima getirdiniz hemen gidip ictim ben de :)
modern değilde koruyucu tıp okumak isterdim hakkaten seviyorumKaptanım sağlık uzmanı olacak insansın yaaaa
Bende de evde duruyordu şişe hemen akşam başliyim tekrar.
Saglik ocaklarinda da bakiliyor simdi.kaptan devlet hastanesinde sira beklemeye gerek yokdevlet hastanesine dizlerim ağrıyor bahanesiyle gidip tahlilini iste durumunu bildir bir yöntem önereyim kuzum
Kaptan bugunku yeliz videm[u cektim 10 dk step hareketleri 5 dk kol 5 dk karin calismasiyelizim bu gun hangi videoyu çekeceksin sporda bakalım
ipte atlayabilirsin, yerinde zıplayıp, sukuat yapabilirsin, arkasında halıda debelenebilirsin
Iste bende bunun gibi yapiyorum bi yerimde sayiyorum bi yanlara dogru adim atiyorum bide ayagimi popoya kadar kaldiriyorum sirali olarak herbiri 200 kere30 günlük basit bir kardio. Kendinizle yarışıyorsunuz. Ben bunun squatını yapmıştım ama bu da iyiymiş .Denemek isteyenler için burda dursun.
b12 sağlık ocagında bakılıyor evetSaglik ocaklarinda da bakiliyor simdi.kaptan devlet hastanesinde sira beklemeye gerek yok
harikasın bebeğim bereketli olsunKaptan bugunku yeliz videm[u cektim 10 dk step hareketleri 5 dk kol 5 dk karin calismasi
işte budur. leslidende 3-5 hareket çaldınmı kendi videonu oluşturmuş olursunIste bende bunun gibi yapiyorum bi yerimde sayiyorum bi yanlara dogru adim atiyorum bide ayagimi popoya kadar kaldiriyorum sirali olarak herbiri 200 kere
He yok kaptan emin degilim ondan ben kan testi yapilinca hepsine bakildigini dub12 sağlık ocagında bakılıyor evet
ama dvit sadece devlette ve hatta sadece illerdeki hastalerde binbir zahmetle baktırılıyor. eminmisin dvitin sağlık ocağında yapıldığına kuzum
harikasın bebeğim bereketli olsun
işte budur. leslidende 3-5 hareket çaldınmı kendi videonu oluşturmuş olursunortaya karışık yeliz videosu
Kaptanim,d hipervitaminozuna girmeyelim sonra )) doktorlarin cimrilik yapma sebebi d vitaminin tum vitaminler icinde en toksik olani olmasidir.besinlerle alınmıyor d vitamini. adı aslında vitamin diye geçsede aslında vücütta salgılanan bi hormon sadece guneşde salgılanıyor. dışardan alımı sadece iğne yada damla ile. ama damlalarda yetersiz onlar bebek ve çocuklar için. 12 damla ne ki kuzum 25 damla alsan gunluk anca ihtiyacını karşılar şayet damlası ise. yetişkinler damla değil iğnesini kullanmalı. doktorlar bu konuda neden cimriler bilmiyom.
evet mayam elimden geldiğince bilgi edinmeye çalışıyorum nacizane.Kaptanim,d hipervitaminozuna girmeyelim sonra )) doktorlarin cimrilik yapma sebebi d vitaminin tum vitaminler icinde en toksik olani olmasidir.
D vitamini yagda cozunen vitamin oldugu icin fazlasi vucutta depolanir.
Yuksek doz olmaz.Ha,eger d vit eksikligine bagli osteoporotik kemik hastaligi varsa( genelde yaslilarda) o zaman gunluk 800 IU ve ustu verile biliyor.Ama,onun disinda az gunes Alan biriseniz 300 yeterli,50 yas ustu 400.
Genelde kisin oneriliyor.
Ve bir de vit D3 plasma seviyyesi 20-80 ng/ml duzeyindeyse ona bile gerek yok.
Ama Turkiye D vit eksikligi olan ulkelerden biri,bu konuda olaganustu hassasizzzzz
Bir de kaptanim bu konuda baya bilgilisiniz,d vit steroid hormonlara benzer molekular yapiya sahip,cyclo pentane perhydro phenantrene halkasi uzerinde olusmus bir vitamin.Hormon olmasa da,hormon-like diyebiliriz
Bi de anlasam cok pis faydalanicam da beni asiyor terimleraramızda bi doktor olması ne hoş ya şanslıyız
Ooo menu iyi tooarlanmis borekten sonra. Ama borege cezasiz gecemicem 100 mekik :))MENÜÜÜÜ
SABAH
1 patatesli börek
ÖĞLEN
1 tabak Semizotu
ARA
1 fincan kadar kuru kuru yulaf
AKŞAM
Kuru fasulye
Yoğurt
Spor: 50 dk pilates
Su: 1.5 Litre
Hemde cok ararsin fundacimKızlar meraba oglumla uyuduk uyandik biraz belki yürüyüşe çıkarız bizim için monoton bir gün sizi okuyorum arada sadece tv da da pek iç açıcı şeyler yok calismaya başlayınca ev hayatını da ozlerim ne kadar şikayet etsemde
O yuzden bireysel bilgi v3 deneyim cok onemli. Kimsenin lafiyla hareket etme zaten bebegimBi de anlasam cok pis faydalanicam da beni asiyor terimler
Masallah iste buBugunku menum
Sabah
1 kase granola
1 bardak sut
Ara
1 salatalik
2 cilek
1 kayisi
1 bardak ayran
Ogle
1 buyuk kase dwreotlu naneli cacik
Ara
10 badem
Yarin seftali
Aksam
1 kase mercimek corbasi
2 servis kasigi zeytinyagli fasulye
2 kasik makarma
Ayran
Spor
10 dk step harwketleri
5 dk kol
5 dk karin calismasi
Su
2 litre
Aslinda cok degilde yazinca cok forunmusOf bakinca ne kadar da cok sey yemisim yahu
Bide bu granola denen sey ne kadar sert ve tatli bidaha alacagimi dusunmuyorum
evet mayam elimden geldiğince bilgi edinmeye çalışıyorum nacizane.
kışın sık grip olmanın sebebi bile yeni tıp verilerinde dvit eksikliği olarak gösteriliyor.
toksin olduğu konusunda karatay ve ahmet aydın hocanın makalelerinden edindiğim bilgi ile tokside yaşanmadığı. zaten kışın ayda 2 iğne olmasına ragmen depolarını 80 düzeyine çıkaran pek kimse görmedim. facede sağlıklı yaşıyoruz sayfasının sıkı takipçisiyim orada insanlar bi türlü yukseltememekten yakınıyorlar. ama işin tıp boyutunu bilmiyorum yorum yapamıcam kuzum. bireysel deneyimim le ancak bilgi verebilirim. dvitin sentezlenmesi için bile güneş banyosunun çok detayları var şimdi ona girmiyeyim ama misal öğlen güneş dikken 20dk guneşlenmek, güneş banyosundan önce koruyucu krem kullanmamak, guneşlenme arkasından sabun benzeri bişile yıkanmamak gerekiyormuş aksi halde bile sentezlemeyi sekteye uğratırmış. kaldıki güneş banyosuyla dvit istenen seviyeye çıkarmı bilemem. heleki kapalı bir bayanın dvit takviyesi mutlak alması gerektiğini düşünüyorum.
derin konular
Evet kaptanim,cok dogru,dediginiz gibi,surekli karsilastigimiz sey eksikligi,fazlaligindan pek yakinan yok.Ama,bilincsizce,cok yuksek migdardaa alinmasi toksik doza cikmasina neden olur mutlaka ki,istah kaybi,bulanti,susuzluk,sersemlikten baslamis arterler,bobreklerde ca birikimine kadar gider.evet mayam elimden geldiğince bilgi edinmeye çalışıyorum nacizane.
kışın sık grip olmanın sebebi bile yeni tıp verilerinde dvit eksikliği olarak gösteriliyor.
toksin olduğu konusunda karatay ve ahmet aydın hocanın makalelerinden edindiğim bilgi ile tokside yaşanmadığı. zaten kışın ayda 2 iğne olmasına ragmen depolarını 80 düzeyine çıkaran pek kimse görmedim. facede sağlıklı yaşıyoruz sayfasının sıkı takipçisiyim orada insanlar bi türlü yukseltememekten yakınıyorlar. ama işin tıp boyutunu bilmiyorum yorum yapamıcam kuzum. bireysel deneyimim le ancak bilgi verebilirim. dvitin sentezlenmesi için bile güneş banyosunun çok detayları var şimdi ona girmiyeyim ama misal öğlen güneş dikken 20dk guneşlenmek, güneş banyosundan önce koruyucu krem kullanmamak, guneşlenme arkasından sabun benzeri bişile yıkanmamak gerekiyormuş aksi halde bile sentezlemeyi sekteye uğratırmış. kaldıki güneş banyosuyla dvit istenen seviyeye çıkarmı bilemem. heleki kapalı bir bayanın dvit takviyesi mutlak alması gerektiğini düşünüyorum.
derin konular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?