Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Kaptanım sağlık uzmanı olacak insansın yaaaa

Bende de evde duruyordu şişe hemen akşam başliyim tekrar.

besinlerle alınmıyor d vitamini. adı aslında vitamin diye geçsede aslında vücütta salgılanan bi hormon sadece guneşde salgılanıyor. dışardan alımı sadece iğne yada damla ile. ama damlalarda yetersiz onlar bebek ve çocuklar için. 12 damla ne ki kuzum 25 damla alsan gunluk anca ihtiyacını karşılar şayet damlası ise. yetişkinler damla değil iğnesini kullanmalı. doktorlar bu konuda neden cimriler bilmiyom.

Kaptanım sağlık uzmanı olacak insansın yaaaa

Bende de evde duruyordu şişe hemen akşam başliyim tekrar.
modern değilde koruyucu tıp okumak isterdim hakkaten seviyorum
sendede dvit damlasımı var kuzum. şayet damla ise ivmeni artıramazsın iğnesini olmalı yada içmelisin depoları doldurmak için

30 günlük basit bir kardio. Kendinizle yarışıyorsunuz. Ben bunun squatını yapmıştım ama bu da iyiymiş .Denemek isteyenler için burda dursun.

Iste bende bunun gibi yapiyorum bi yerimde sayiyorum bi yanlara dogru adim atiyorum bide ayagimi popoya kadar kaldiriyorum sirali olarak herbiri 200 kere

Saglik ocaklarinda da bakiliyor simdi.kaptan devlet hastanesinde sira beklemeye gerek yok
b12 sağlık ocagında bakılıyor evet
ama dvit sadece devlette ve hatta sadece illerdeki hastalerde binbir zahmetle baktırılıyor. eminmisin dvitin sağlık ocağında yapıldığına kuzum

Kaptan bugunku yeliz videm[u cektim 10 dk step hareketleri 5 dk kol 5 dk karin calismasi
harikasın bebeğim bereketli olsun

Iste bende bunun gibi yapiyorum bi yerimde sayiyorum bi yanlara dogru adim atiyorum bide ayagimi popoya kadar kaldiriyorum sirali olarak herbiri 200 kere
işte budur. leslidende 3-5 hareket çaldınmı kendi videonu oluşturmuş olursun ortaya karışık yeliz videosu

He yok kaptan emin degilim ondan ben kan testi yapilinca hepsine bakildigini dusunmustum

Kaptanim,d hipervitaminozuna girmeyelim sonra )) doktorlarin cimrilik yapma sebebi d vitaminin tum vitaminler icinde en toksik olani olmasidir.
D vitamini yagda cozunen vitamin oldugu icin fazlasi vucutta depolanir.
Yuksek doz olmaz.Ha,eger d vit eksikligine bagli osteoporotik kemik hastaligi varsa( genelde yaslilarda) o zaman gunluk 800 IU ve ustu verile biliyor.Ama,onun disinda az gunes Alan biriseniz 300 yeterli,50 yas ustu 400.
Genelde kisin oneriliyor.
Ve bir de vit D3 plasma seviyyesi 20-80 ng/ml duzeyindeyse ona bile gerek yok.
Ama Turkiye D vit eksikligi olan ulkelerden biri,bu konuda olaganustu hassasizzzzz
Bir de kaptanim bu konuda baya bilgilisiniz,d vit steroid hormonlara benzer molekular yapiya sahip,cyclo pentane perhydro phenantrene halkasi uzerinde olusmus bir vitamin.Hormon olmasa da,hormon-like diyebiliriz

evet mayam elimden geldiğince bilgi edinmeye çalışıyorum nacizane.
kışın sık grip olmanın sebebi bile yeni tıp verilerinde dvit eksikliği olarak gösteriliyor.

toksin olduğu konusunda karatay ve ahmet aydın hocanın makalelerinden edindiğim bilgi ile tokside yaşanmadığı. zaten kışın ayda 2 iğne olmasına ragmen depolarını 80 düzeyine çıkaran pek kimse görmedim. facede sağlıklı yaşıyoruz sayfasının sıkı takipçisiyim orada insanlar bi türlü yukseltememekten yakınıyorlar. ama işin tıp boyutunu bilmiyorum yorum yapamıcam kuzum. bireysel deneyimim le ancak bilgi verebilirim. dvitin sentezlenmesi için bile güneş banyosunun çok detayları var şimdi ona girmiyeyim ama misal öğlen güneş dikken 20dk guneşlenmek, güneş banyosundan önce koruyucu krem kullanmamak, guneşlenme arkasından sabun benzeri bişile yıkanmamak gerekiyormuş aksi halde bile sentezlemeyi sekteye uğratırmış. kaldıki güneş banyosuyla dvit istenen seviyeye çıkarmı bilemem. heleki kapalı bir bayanın dvit takviyesi mutlak alması gerektiğini düşünüyorum.
derin konular

Bugunku menum

Sabah
1 kase granola
1 bardak sut

Ara
1 salatalik
2 cilek
1 kayisi
1 bardak ayran

Ogle
1 buyuk kase dwreotlu naneli cacik

Ara
10 badem
Yarin seftali

Aksam
1 kase mercimek corbasi
2 servis kasigi zeytinyagli fasulye
2 kasik makarma
Ayran

Spor
10 dk step harwketleri
5 dk kol
5 dk karin calismasi

Su
2 litre

MENÜÜÜÜ

SABAH

1 patatesli börek

ÖĞLEN
1 tabak Semizotu

ARA
1 fincan kadar kuru kuru yulaf

AKŞAM
Kuru fasulye
Yoğurt

Spor: 50 dk pilates
Su: 1.5 Litre
Ooo menu iyi tooarlanmis borekten sonra. Ama borege cezasiz gecemicem 100 mekik :))

Hemde cok ararsin fundacim

Bi de anlasam cok pis faydalanicam da beni asiyor terimler
O yuzden bireysel bilgi v3 deneyim cok onemli. Kimsenin lafiyla hareket etme zaten bebegim
Masallah iste bu

Of bakinca ne kadar da cok sey yemisim yahu
Bide bu granola denen sey ne kadar sert ve tatli bidaha alacagimi dusunmuyorum
Aslinda cok degilde yazinca cok forunmus
Granola ne bi anlat hele

Eve geldim ama.cocuklari eve sokamadim ya yaz geldi tum site çocukları bahcede olunca eve sokamiyom. Bu saat oldu oglanin odevleri duruyor. Kizim buyuk allahtan o basladi coktanda. Alim ufak kiyamiyimki nasi mutlu asada. Bende yedim yemegi size bakim dedim

Evet kaptanim,cok dogru,dediginiz gibi,surekli karsilastigimiz sey eksikligi,fazlaligindan pek yakinan yok.Ama,bilincsizce,cok yuksek migdardaa alinmasi toksik doza cikmasina neden olur mutlaka ki,istah kaybi,bulanti,susuzluk,sersemlikten baslamis arterler,bobreklerde ca birikimine kadar gider.
UV isinlar da dediginiz gibi cok onemli D vit metabolizmasinda.Vucudumuz D vit 2 kaynaktan alir.
Biri derimizde kolesterol sentezinde bir ara metabolit olan 7- dehidrokolesterolun derimizin dermis ve epidermis tabakalarinda gunes isigi etkisi ile kolekalsiferola(vit D3) cevrilmesi.
Ikincisi diyetsel aldigimiz bitki ergokalsiferolu (vit D2) ve hayvansal kolekalsiferol(vit D3) safra tuzlerinin etkisi ile diger yagda cozunen vitaminlerle birlikte ince barsaklardan emilmesi.
Simdi bu iki kaynak hic biri daha vucudumuzda gorevlerini yapacak D vit vermedi bize.Bu aldigimiz D2 ve D3 once karacigere gidecek orda 25(OH) D3 olacak,daha sonra bobrege gidecek orda 1,25(OH)2 D3 olacak.Iste bizim vucudumuzda gorev yapacak olan bu sonuncusu,yani 1,25(OH)2 D3-tur.
Peki,gorevi nedir?Ca ve P emilimini artirmak,bobreklerde kaybi azaltmak.
Kaptanim,bu konuda da cok haklisiniz ki,kapali bayanlarin,yazin,kisin fark etmez diyetle D vit almalari gerekiyor,ister gidalarla olsun,ister takviye seklinde.

Menu

Sabah
1 domates
1 salatalik
1.5 kk peynir
2 tatli kasigi cilek receli

Ara
1 bardak cafe breno

Oglen
1 kase yogurt
1 tabak kabak yemegi

Ara
1 bardak yesil cay
2 y.k dut pekmezi

Aksam
1 kase yogurt
1 haslanmis patates
1 tabak peynirli domatesli salatalik limon ve marullu salata

Su 2 litre
Regl oldum,bahane buldum spor icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…