- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #116.321
Pilavı merak ettim nasıl acaba :) bir de sabah yoğurt yerine peynir nasıl olur
yarma bizde baş tacı. yayla çorbasınıda onla yaparız hatta adıda TOYGA çorbasıdır. pirinç hemen hemen yok bizim memleket yemeklerindeDenıze gıttım kaptanım yazamadımm, yarmayı malatlayı bı tanıdıgımız yapardı ordan bılıyorum sanırım , cok lezzetlı bıseydıııRengarenkNesli
Ayrıca ne yapmalıyım deneme sürecinde listeye dahil oluyor muyum :) bugünkü kilom 85.1 boyum 1.57
Günün menüsü ( cevap veriyim derken yazmayı unuttum )
Sabah
4 zeytin
Kk süzme peynir
1 bardak tarçınlı süt
1 salatalık
1 kaşık marmelat
Öğlen
Dışarda olduğum için fastfooddansa yemedim
Akşam
1 tabak et sote (biber ve soğanlı)
1 bardak ayran
1 kaşık marmelat
Ara
Dedem çok ısrar etti 3-4 dilim kavun yedim
Bu arada Karatay'ın kitabını da okumaya başladım neden ara öğün yapmamak gerektiğini de anlamış oldum bundan sonra daha dikkat edicem ara öğün konusunda kitaptaki faydalı bilgileri de not alarak gidiyorum iyice kafama kazınsın diye :))
Valla senin menune hayran kaldım ben de böyle olsam valla :) hiç ekmek falan tüketmiyosun ben daha yeni yeni azaltabildim ama sabah kahvaltılarında ekmekten vazgeçemiyorum biraz daha alışınca ben de sütle gevrek yemeye çalışıcam kahvaltılarımda
Ben de menümü yazayım :)
Sabah
saat 11de bir büyük bardak su içtim
saat 11 buçukta 2 dilim tam buğday ekmeği ve beyaz peynir yedim yanında domates salatalık ve 1 bardak şekersiz yeşil çay
Ara Öğün
saat 2de spordan önce sade Türk kahvesi içtim saat 2 buçuktan 3e kadar sporumu yaptım yarım saat Mel B
spordan sonra o kadar içim kıyıldı ki resmen tansiyonum falan düştü yani kahvaltıdan 1-2 saat sonra yapmak lazım sanırım ben çok geç yaptım öyle olunca çok acıktım
saat 3 buçukta 3 küçük incir ve 6-7 tane kırmızı üzüm yanında ayran içtim
Öğlen
saat 4te 1 şnitzel 5 kaşık patlıcan yemeği yanında 1 kase yoğurt ve salata
Ara Öğün
saat 6 buçukta 1 bardak süt ve 7 tane taze fındık yedim
Akşam
saat 8de 1 kase tarhan çorbası ve salata yedim
Allahtan bugün akşamı iyi kapattım
Şimdi de 1 bardak limon sıkılmış şekersiz yeşil çayımı içiyorum
2 litre su içtim
Spor olarak da yarım saat Mel B yaptım ama acayip yoruldum ya hamlıktan her yerim ağrıyo şu an ama yatmadan önce bel hareketleri ve Ender Saraç'ın 10 hareketini yapıcam :)
Bugünlük benden bu kadar :)
nasıl olsa kitap elinde. 1 gun sabah karatay kahvaltısını dene DENEMESİ BEDAVA bak bakalım acıkacakmısın.Ya kahvaltıda da ekmek yemeden sanki doymayacak gibi hissediyorum bir de geç falan yapıyorum ya o an çok aç hissedince ister istemez yiyorum
ooo kuzum sen görev iste hemen görev veriyorum dur ben sanaAnlad
Anladım :) başka bir görev varsa onu alabilirim
Peki 2 hafta sadede yorum yapıyorum tabi güzel :) ismim Sümeyye kaptanım :) 22 yaşındayım boyum 1.57 kilom 85.1 şuan 5 günde 5 kilo diyeti deniyorum biraz zor geçiyor ama kilom çok inşallah bir aya kadar öğretmen olarak çalışmaya başlayacağım biraz zayıflamak istiyorum
seni allahın izniyle fit öğretmen olarak ugurlarız bitanem. sen azimli ol gerisi bizdenBen de yazayım bugün yediklerimi söyleyince çok garip geliyor ama :) sabah 1 tavuk budu ve yarim ton balığı yedim. Öğle 2 kaşık kıyma, yarim ton balığı ve 1 but yedim aksama çok midem bulandı cay içerek gecistirdim açlık yok ama bulantı var hafif
ah banum akşam talihsizlik olmuş neden aç kaldın tuh gidince evde doyursaydın karnınıSElamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
Şükür gelebildim ve takoz bilgisayarım açıldı
Gece fena geçmedi bol bol sohbet ettikKüçük görümcede gelmişti ailesiyle
Bu arada hemen yediklerimide paylaşayım ki bence verimli bir gün oldu benim açımdan
SAbah; (08:40 )
1 tabak yoğurtlu salata ( Marul, yoğurt ve azda sarımsak rendeledim)
1/2 SAlatalık
1/2 domates
5 siyah zeytin
ara; ( 11:00 )
Şekersiz nescafe
ara2; ( 14:00 )
Şekersiz Türk kahvesi
Öğlen; ( 16o gibi görümcede aç kalabileceğimi öngördüğümden )
Marul salatası ( kalan marulda bitsin dedim)
Akşam;
3 kaşık hakinopi ( havuçlu, kimyonlu, nohutlu pilav ) ve acıkcası zorla yedim ayıp olmasın diyesevmem pek öyle karışık şeyleri
3 kaşık kavurma et
ara;
4 şekersiz çay ( ufak bardak )
4 çiğ badem
3 çiğ fındık
Şu an resmen açımmmhemen şekersiz kahvemide kızıma yaptırdım kendimi buraya attım
sağolasın banumm
menuuCuma gunku menum
Sabah
Ramen (valla aserdim resmen cok canim cekti)
Ogle
2 dilim pizza (anneannem tutturdu pizza alalim pizza soyleyelim eve diye ben masumum) (yedigim 2 dilim dominos pizzanin 1 Dilimi buyuklugunde. Yani dilimler kucuktu.)
Aksam
Sabah ve oglen berbat gecince aksam cacikla kapattim gunu.
Su: 1.5 litre
Spor 200 ip atlama
ya banum ne olacaktı 1 gunden çok heveslenmiştin. ya anne baba olmak ne menem bişi.Selamün Aleyküm kızlarr
Herkese günaydın
İnşallah az kaçamaklı ve bol hareketli bir haftasonu olur hepimiz için
Sabah erkenden uyandım ve ev ahalisi uyanana kadar şekersiz keyif kahvemi içtim
Şimdi uyandılarda bizde birazdan kahvaltımızı yapıp sonrada önce kızları Anneme bırakıp ( bir yarım saat orada oyalanırız bırakıp kaçmış olmayalım)
Artık ondan sonra ne yaparız bilmiyoruzKarı koca nasıl bir şeysek ya gece çocuklardan biri rahatsız olursa diye şehir dışına çıkmaktan vazgeçtik Onun yerine bugün çocukcuk şöyle rahat rahat gezip, güzel bir yerlerde oturup sohbet ederiz, bowling oynamaya gideriz belki sonrada Akşam yemeğimizi baş başa güzel bir yerde yer Sinemaya gideriz diye düşündük
Artık yarın sabah ancak tekrar uğramaya fırsatım olur çünkü ikimizde telefonlarla ilgilenmeme kararı aldık bugün için
Valla eşim pilavın midye dolma içine benzediğini söyledi ( tabi midyesiz)
Ben biraz cinsim sanırım ama sabah sabah soğuk yoğurt çok güzel oluyor hatta yazın biz genelde koca bir kaba cacık yaparız ve acıktıkça evdekiler gider cacık yerlereğer ertesi güne kalırsa da kesinlikle sabah ben cacık tercih ederim genelde
gidenlere sevindim. ozaman 1 gun kalmış sana verdiğim karatay kitabını oku bitanem. hayatına 3 şey katsan kardır. bu kitap diyet kitabı değil. bedeni tanıma anlama kitabı. hadı azmin daim olsunGünaydın herkese :) bugün 5 günde 5 kilo diyetimin 4. Günü veeeee 2.1 kilo verdim :) :) hala inanamıyorum çok zor kilo veren bir insanım aksam çok zorlanıp bozmayı düşündüm ama iyiki bozmamışım
bende sabah kaçtım denize. nerde girdin kuzum istanbuldasın dimi halaDenıze gıttım kaptanım yazamadımm, yarmayı malatlayı bı tanıdıgımız yapardı ordan bılıyorum sanırım , cok lezzetlı bıseydıııRengarenkNesli
Ayy ne güzel ne güzel ... :)kızlarrrr şimdi annem aradı kız kardeşim gelmiş ankaradan supriz yapmışşşşş ay havalardayım. minik yeğenim eylulumu ozlemiştim bol bol severim. erkenden kaçarım bu gun işi mişi ekip
Aynen oyle kaptanim cok esya istemiyorum nefes alacak alanim olsun ferah olsun. Ama kitaplik mecbur olacak iste oturma odasinda olursa gelen giden kurcalar eder benim sinirim bozulurgidenlere sevindim. ozaman 1 gun kalmış sana verdiğim karatay kitabını oku bitanem. hayatına 3 şey katsan kardır. bu kitap diyet kitabı değil. bedeni tanıma anlama kitabı. hadı azmin daim olsun
http://cyprux.com/defterali.com/karatay.pdf Karatay kıtap
http://woto.com/karatay-diyetinin-ilkeleri
bunlarda evde yapılabilen guzel spor videoları
SPOR VİDEOLARI
KARDİYO:
KARIN:
BACAK:
çok sevindim cansum. ha bugun hayarın oyaladılar en sıcak dönem ağustosta geldiler 1 yaşındaki melekle. bakalım artık. annem alanya merkezde oturuyor dun gece sabaha kadar klima çalıştı okadar nem ve sıcak varkiAyy ne güzel ne güzel ... :)
benim kitaplarım için yatak odasına özel gömme dolap yaptırıp ortasına kitaplık koydurdum düşün. bende kıyamam hiç kitaplarıma. bir arkadaşımın kolidoru genişti, oda kolidorda kafaları değmeyecek yukseklikte ust tarafı değerlendirmiş kitaplık olarak. oda hoşuma gitti. aslında tv uniteni hazır alma. özel yaptır. kapaklı dolapları olsun içlerine koy kimselerde görmez hemAynen oyle kaptanim cok esya istemiyorum nefes alacak alanim olsun ferah olsun. Ama kitaplik mecbur olacak iste oturma odasinda olursa gelen giden kurcalar eder benim sinirim bozulurkitaplarim konusunda hassasim
Onun icin en kucuk odaya kitapliklari koymaya karar verdim. Bi tane de kucuk koltuk.
Aa 1 Yasinda mi. En tatli zamanlari ya cocuklarin :)çok sevindim cansum. ha bugun hayarın oyaladılar en sıcak dönem ağustosta geldiler 1 yaşındaki melekle. bakalım artık. annem alanya merkezde oturuyor dun gece sabaha kadar klima çalıştı okadar nem ve sıcak varki
Tv unitesine sigmaz ama kaptanim benim kitaplarbenim kitaplarım için yatak odasına özel gömme dolap yaptırıp ortasına kitaplık koydurdum düşün. bende kıyamam hiç kitaplarıma. bir arkadaşımın kolidoru genişti, oda kolidorda kafaları değmeyecek yukseklikte ust tarafı değerlendirmiş kitaplık olarak. oda hoşuma gitti. aslında tv uniteni hazır alma. özel yaptır. kapaklı dolapları olsun içlerine koy kimselerde görmez hem
en guzeli kirada otururken abuk subuk şeyler değil, basit az ve öz döşemek zaten. ev döşenince fotolarını bekliyozAa 1 Yasinda mi. En tatli zamanlari ya cocuklarin :)
Tv unitesine sigmaz ama kaptanim benim kitaplar
Takimtim da var hepsi bir arada olacak illa. Yoksa rahat edemem
Koridoru oyle kullanmak cok iyi fikirmis gercekten ama bizim ev kira. Yapamam onu malesef.
bu arada
yeni tüm arkadaşlara kendimdenbahsedeyim tekrar. sümeyye beni henuz tanımıyorsu sanırımsum_93_hk
ben 2014 ocak ayında 90kg ile insülin direnci teşhisi ve ilaçlarıyla kilo verme kararı aldım. mart 2014 de bir grupla 84 kiloya indim sonrasında ,6. takımda 5-6 arkadaş 6. takıma geçtik beraberce ve swett-banum sayesinde temmuz ayında karatay sağlıklı beslenmesiyle tum önyargılarımı kırarak tanıştım. ben 6 yıldır koruyucu tıp ve sağlıklı beslenme konusunda araştırm ave kitaplar okumuştum ve karatay tum bunların bileşeni olduğunu görünce benim vazgeçilmezim oluverdi. temmuz-kasım 2014 aralığında insülin direncim olduğu için geç de olsa 84 kilodan 77 kilolara indim aç kalmadan ve sağlıklı bir yolla. kısacası diyet değil beslenme duzeni oturttum ve hala uygulamaya devam ediyorum ancak hedef kiloma yaklaştığım için şimardım biraz ve kasımdan beri 75-77 arasında takıldım . ama insülin direncim kalmadı ilaçtan kurtuldum daha dincim ve sağlıklıyım en azından. benim hedef kilom da 68 olmak belki sonrasında 65 . yaşım 38 2 çocuk annesiyim 13 yaşında kızım 6 yaşında oğlum var. alanya da yaşıyorum. kendimi özetledim sanırım bundan sonra beraberiz kilolar korksun bizden
dun takım içi ilk üç yapmayı atladık hemen yaptım
***14.TAKIM 425. Etap TAKIM İÇİ İLK ÜÇ ***
Fairy Tale 123 ( 79/78 /1/%1.27)
Denizmrv ( 87/ 86 / 1 / 1.15 % )
nhtylz. ( 89/ 88/ 1/ /% 1.12)
yuzdelere göre hesaplanmıştır. tebrikler kızlar
ve tum takım uyeleri haftaya ilk üçe giricez hedefimiz bu. vallahi ilk üçe giremezsek yakarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?