Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

ellerine sağlık canım harika paylaşımlar

nolamazzz yıkacam önumuzdeki hafta birinize. sona kalan dona kalır banane haftaya

Teşekkür ederim kaptanım :) hep sen mi uğraşıcaksın bizi bilgilendirmek için :) ben de paylaşmak istedim öğrendiklerimi sizinle :) zaten Karatay'ın kitabında bunlar uzun uzun anlatılıyor ama bunlar da özeti gibi olmuş :)

Valla ben gene elimden geleni yapıcam inşallah kaptanım :)) sona kalırsam da cezamı bi hafta ertelersiniz artık dönünce yaparım

işte denizin paylaştığı sayfada adı KARATAY DİYETİ olmayan ama onun önerilerini öneren başka bir doktorun yazısı var pek beğendim. sağol denizim.
alıntıdan
""
Peki nedir Leptin ve Ghrelin hormonları?

Çok basit olarak söylemek gerekirse, Ghrelin hormonu mide tarafından salgılanan bir açlık hormonudur. Sol omzunuzda bulunur ve size yarım saat ara ile yemek yemenizi söyler. Yemek boyunca aslında doymanıza rağmen, Ghrelin hormonu midede üretilen ve beyne saatte iki kez yemek yeme ihtiyacının olguğunu, kalori yakmayı bırakmasını ve enerjiyi yağ olarak depolaması gerektiği sinyalini yollayan 28 aminoasitli bir hormondur.

İşte sol omzunuzda bulunan ve her yemek yediğinizde size ‘’ o pastayı yemelisin, o börek harika görünüyor onu ye, hala doymadın daha çok yemelisin’’ sözlerini fısıldayan hormonun ismi Ghrelin’ dir.

Leptin ise Ghrelin hormonun tersine sağ omzunuzda bulunan ve yemeğe başladıktan belli bir süre sonra size artık doyduğunuzu, ve yemeyi sonlandırmanızı fısıldayan tokluk hissi veren hormondur. Bu ikili savaşta sürekli gelgitler yaşayıp içinizden sürekli ‘’ yemeliyim, hayır yememeliyim, artık doydum, hayır yemezsem aç kalırım’’ sözlerini geçiren ise sizsiniz.

Leptin ve Ghrelin hormonlarını kontrol altına almak mümkün müdür?

Tabikii mümkün.. Nasıl olduğunu beraber görelim; • Leptin hormonu uykusuz kalmış bir bedende çok düşüktür. Ghrelin hormonu ise tam tersine uykusuz kalmış yorgun bir bedende çok yüksektir. Uykumuzu alamadığımız günlerde sürekli yemek yeme ihtiyacında oluşumuzun ve çok fazla karbonhidrat içeren besinlere olan iştahımızın artmasının sebebi budur. Uyku saatlerimizi düzene sokarak, 7 saatlik kaliteli bir uyku ile Leptin ve Ghrelin hormonlarının dengelerini kendi lehinize çevirebiliriz.

• Sabahları bol proteinli, cevizli, yeşil sebzeli, besin değeri yüksek ve ekmek gibi karbonhidrat içermeyen besinlerden oluşan bir kahvaltı tabağı ile güne başlayarak bir adım atabilirsiniz.

Bol proteinli bir kahvaltı ile leptin hormonunun ömrünü uzatabilir ve bir sonraki öğüne kadar bu hormonun salgılanmasını ve ghrelin hormonunu pasif hale getirmeyi başarabiliriz. Böylece iki öğün arasında aktif olarak çalışan Leptin hormonu depolarımızdaki yağları kullanarak enerjimizi sağlayıp kilo vermemize yardımcı olur.""

yazının devamını lutfen okuyun: http://drmunozparis.com/leptin-hormonu-nedir/

Rica ederim kaptanım :) ben de arada böyle bulduğum güzel şeyleri paylaşırım artık sizle :))

***14.TAKIM 427. Etap ADAYLAR LİSTESİ ***

bengiisuu ( 78 / / / %)
yaş: 33Boy: 1.67,baş. Tarihi:18.ağs.2015 ,4 eyl.15 de listede baş. Kilosu: 78, hedef kilosu: 66, mezuniyet kilosu: 68,4

Nillhan( 100,7/// %)yaş: 29Boy: 1.68,baş. Tarihi:19.ağs.2015 ,4 eyl.15 de listede baş. Kilosu: 100,7 , hedef kilosu: 85,mezun kilosu: 88,1

Cocolate ( 64,00/ 0,200 kg//% 0,3) boy :165 , kilom:64,2, yaş: 34, hedef kilo: 57, baş.tarh. 19 ağs.15. 4eyl.15 listede,mezuniyet kilosu: 58,4

nice15 ( 68,2///% ) boy :165 , kilom:68,2 , yaş: 28, hedef kilosu: 60 , başLgıç tarihi: 20 AGS., 4.EYLlistede,mezuniyet kilosu:61,6

oynakbaşı banu ( 104,7/// %) Misafirimiz

Yeni kızlar adaylarlistesini alıntılayarak devam edicek. En son liste bildirimi alıntılanacak ve böylece dolarak devam edicek liste. herkes kendi adının kısmını dolduracak. alıntı yaptıktan sonra mesajın baş ve sondaki “QUOTE” yazısı ve [parantez]işaretlerini silip içeri doldurup o şekilde paylaşalım. Değilse mesaj alıntı şeklinde kalıyor. Yuzdeleri hesaplamayı unutmayın ben zaten kontrolden geçiricem

sabah kalkınca aç karna mümkünse su içmeden 15-20dk oyalanıp wc ye çıkabiliyorsak çıkıp sonra tartılalım. En geç saat 12 de kilo bildirimi yapmayı unutmayın. Bunu kati bir kural olarak yeniliyorum

Kilo Verme Yüzdesi HesaplamaGeçen haftaki kilodan bu haftaki kilo çıkarılır ( yeniler başlangıç kilosundan bugunki kilosunu çıkaracak)
100 ile çarpılır ve geçen haftaki kiloya bölünür
Misal olarak geçen hafta 70 kg bu hafta 68,7kg dersek
70-68,7=1,3 kg
1,3 x 100 =130
130/ 70 =%1,857
*virgülden sonraki 3. Rakam 5 ve 5 in katları olduğu durumlarda yuvarlama yaparak 1 sayı ekliyoruz bu durumda yüzdemiz %1.86 oluyor
Takım Yüzdesi Hesaplama
Takımdaki tüm üyelerin yüzdeleri toplanır ve takımdaki üye sayısına bölünür ( yani yüzdelerin aritmetik ortalaması alınmış olur) sonuç takım yüzdesidir yuvarlamalar burada da geçerlidir[/QUOTE]

bengiisuu ( 78 / / / %)
yaş: 33Boy: 1.67,baş. Tarihi:18.ağs.2015 ,4 eyl.15 de listede baş. Kilosu: 78, hedef kilosu: 66, mezuniyet kilosu: 68,4

Nillhan( 100,7/// %)yaş: 29Boy: 1.68,baş. Tarihi:19.ağs.2015 ,4 eyl.15 de listede baş. Kilosu: 100,7 , hedef kilosu: 85,mezun kilosu: 88,1

Cocolate ( 64,2 / 64 / 0.2 / % 0,3) boy :165 , kilom:64,00, yaş: 34, hedef kilo: 57, baş.tarh. 19 ağs.15. 4eyl.15 listede,mezuniyet kilosu: 58,4

nice15 ( 68,2///% ) boy :165 , kilom:68,2 , yaş: 28, hedef kilosu: 60 , başLgıç tarihi: 20 AGS., 4.EYLlistede,mezuniyet kilosu:61,6

oynakbaşı banu ( 104,7/// %) Misafirimiz

Yeni kızlar adaylarlistesini alıntılayarak devam edicek. En son liste bildirimi alıntılanacak ve böylece dolarak devam edicek liste. herkes kendi adının kısmını dolduracak. alıntı yaptıktan sonra mesajın baş ve sondaki “QUOTE” yazısı ve [parantez]işaretlerini silip içeri doldurup o şekilde paylaşalım. Değilse mesaj alıntı şeklinde kalıyor. Yuzdeleri hesaplamayı unutmayın ben zaten kontrolden geçiricem

sabah kalkınca aç karna mümkünse su içmeden 15-20dk oyalanıp wc ye çıkabiliyorsak çıkıp sonra tartılalım. En geç saat 12 de kilo bildirimi yapmayı unutmayın. Bunu kati bir kural olarak yeniliyorum

Kilo Verme Yüzdesi HesaplamaGeçen haftaki kilodan bu haftaki kilo çıkarılır ( yeniler başlangıç kilosundan bugunki kilosunu çıkaracak)
70-68,7=1,3 kg
1,3 x 100 =130
130/ 70 =%1,857
*virgülden sonraki 3. Rakam 5 ve 5 in katları olduğu durumlarda yuvarlama yaparak 1 sayı ekliyoruz bu durumda yüzdemiz %1.86 oluyor
Takım Yüzdesi Hesaplama
Takımdaki tüm üyelerin yüzdeleri toplanır ve takımdaki üye sayısına bölünür ( yani yüzdelerin aritmetik ortalaması alınmış olur) sonuç takım yüzdesidir yuvarlamalar burada da geçerlidir

hg cnm oh ne guzel anlasmissin arkadaslarinla
iyi yaptin insallah sonuclarini alirsin bu emeklerinin cidden uyunca iyi Kilo verdiriyo isvec ama sonrasida siki tutmak gerek tarti yuzune gulsun insallah:)

Sağ olasın canım inşallah hep böyle eksiler görmeye devam ederim

bengiisuu ( 78 / / / %)

Cocolate ( 64,2 / 64 / 0.2 / % 0,3) boy :165 , kilom:64,00, yaş: 34, hedef kilo: 57, baş.tarh. 19 ağs.15. 4eyl.15 listede,mezuniyet kilosu: 58,4

oynakbaşı banu ( 104,7/103.7/1 kg/0.96 %) Misafirimiz

70-68,7=1,3 kg
1,3 x 100 =130
130/ 70 =%1,857
Takım Yüzdesi Hesaplama
Takımdaki tüm üyelerin yüzdeleri toplanır ve takımdaki üye sayısına bölünür ( yani yüzdelerin aritmetik ortalaması alınmış olur) sonuç takım yüzdesidir yuvarlamalar burada da geçerlidir

enteresan bilgiler doğrusu ellerinize sağlık. öğrenmiş olduk

valla profili karıştır kuzum nasıl tarif edeyim bilmiyomki bende karıştırırken ekliyom zorlanıyom her seferinde :)

maşallah ne aktif ne güzel paylaşımlarınız var. telefondan girmek zor oluyor takip edemiyorum
hoş geldin canım takıl arada gel sohbete. paylaşımlarımız güzel dir evet.

evet cnm kayboldu gitti umarım herşey gönlunce olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…