- 16 Şubat 2009
- 34.857
- 123.230
- 1.123
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #123.381
hadi inşallah canımArkadaslar bugunku menumude tatmamladim
Butun gun 2 buyuk kase mercimek corbasi ictim ve gunu yapatiyorum yarina tartilmak icinde buyuk heyecan yapiyorum insallah vermisimdir
Burda yumurtayla peynir birlikte yenebilir mi ? Akşamları da aynı şeyleri mi yiyoruz ? Bi de böyle nişasta ve karbonhidrat günümde yediklerimizle kilo almaz mıyız çok ilginç geliyor bana veya sırf meyve ?
1.5 senede canım verdim ama sonra yavaş yavaş aldım bir sağlıklı beslenmedim ve dikkat etmedim 2.daha önce neden kilo aldıgımı araştırmadım ama şuan biliyorum zor oldu ama anladım
sabahları yenilen meyve bizde şeker olarak kalmıyor canım dogru yapıyorsunuz akşam yenilen meyve ve cerezler bize şeker olarak dönüyor....Canım Meyve her gün sabahları kahvaltı niyetine yeniyor
Diyetin orjinalinde öğlen ve akşam aynısı yenecek diyor ama biz öğlen ve akşam farklı şeyler tüketiyoruz ve o şekilde de gayet güzel gidiyor kilocuklar
İşte tek kural aynı besin gurubundan bile olsa karıştırılmıyor yani peynir yiyorsan yumurta yiyemiyorsun aynı öğünde ama atıyorum farklı peynirlerle kendine peynir tabağı yapabilirsin öğle yemeğinde ( geç kahvaltı gibi )
Ben mesela sabah 06da uyandığımdan genelde en geç 07de meyvemi yiyorum sonra işlere girişip arada keyif kahvemide içtikten sonra saat 11 - 12 gibi en geç öğle yemeğimi yiyorum ( bazen canım kahvaltı tarzı istersede ona göre hazırlıyorum ama dediğim gibi yumurta yiyorsam peynir yok yada peynir yiyorsam sucuk yemiyorum gibi)
Karışık gibi görünsede çok zevkli uygulaması ve nişastayla karbonhidrat gününde hiç artı görmedimtabi abartmamak gerekiyor atıyorum nişasta gününde bakliyatta oluyor ama ben genelde akşamları özellikle kırmızı mercimek çorbası tercih ediyorum ( yarın mesela nişasta günüm ve öğlenlik patatesli Taze fasülye yapacağım akşamda Mercimek çorbası düşünüyorum tabi yanına yeşillikle salata serbest, aralarda acıkma hissi olursada domates salatalık serbest ama ben genelde tüketmiyorum midem artık alıştığından )
Karbonhidrat gününde de en hafif seçenekleri tercih ediyorumöğlende dışardaysam simit ( tabi yanında ayran yok ) evdeysem bazen domatesli makarna yada yufkadan ıspanaklı gözleme yağsız tavada yarım yufkadan akşam öğünü tatlı serbest diyor ama bu güne kadar hiç ağır bir tatlı yemedim ( meyveli yoğurt, pudding, 1 fıncan sahlep yada sıcak çikolata ) onunda saatini mümkün olduğu kadar erken deng getiriyordum ki ne olur ne olmaz diye
Mesela ayın 26.sında ( gerçi daha çok var ) KVde KPnin senesi ve akraba günü aynı gün olucak ve tabiki ikramlar olacak ve şansıma o gün karbonhidrat günüme deng geliyoröğlen 14:30 gibi genelde kuran bitmiş oluyor ve yemek faslı oluyor bende o gün için kendime çok az börek yeme hakkı tanıyacağım tatlı ikramıda Triliçe olacak ( ben yapacağım ) ama ben onu hemen peşinden değilde atıyorum 18:00 gibi yerim oda çok ufak bir parça
Menü uygun olmayacaksa ben yanımda götürüyorum sonuçta yabancı değil gittiğimiz insanlar hepsi akraba ve ben zayıfladıkça helal kız sana diye daha çok çoşkuyu veriyorlarhatta bazen bize gününü söyle ona göre menü yapalım diyorlar ama ben kimseye zahmet vermek istemem
teşekkür ederim canım gercekten beni duygulandırdın şuan 16 kg verdim 96 kg 80 kg düştüm şubat ayında doktoruma çıkıcam inşallah 67 kg olurum ve direnç kırılmış olur yoksa insülim pombası kullanıcam ben onu istemiyorum sonrada yüzme kursuna yazılıcam nasip olursa birde şeker düşer gözlüklerimden kurtulucam çok hedefim var bakalım sormak istegin varsa çekinme sor rabbim sana da şifa versin hep birlikte zayıflayalım.....Darısı benimde başıma inşallahhhhhhhhh
Helal olsun sana canım valla önünde saygıyla eğiliyorum
Tarhana seviyorsa Herşeye koy canım.un Kavur peynirler,baklavalı püresi olur ona.ama sana tavsiyem normal yemekleri ezip vermem ben ikinci kızımda öyle Yaptım inkârında damak TADI var birde güzel emen çocuk yemek yemek istemiyor geneldeKizlarr merhaba...Biz ek gidaya basladikta kizimla o yuzden mutfaktan cikamaz oldum yok onu sevmedi bunu sever belkii pişir ALLAH pişir..Hic iyi olmadi agzim bos durmuoooo..
Menum:Sabah 2 yumurta 3 dilim ekmek 2 dilim kasar peyniri
oglen:1 salatalik rendesi ve yogurtlu karabugday
ara 3 lokum
bukadarr
Valla taktir ediyorum insallah bende sizin gibi azimli olabilirim1.5 senede canım verdim ama sonra yavaş yavaş aldım bir sağlıklı beslenmedim ve dikkat etmedim 2.daha önce neden kilo aldıgımı araştırmadım ama şuan biliyorum zor oldu ama anladım
ben olsam bu huyumu bırakmak için şunu düşünürüm bunu yersem sonra ne olur yada kendinize bir aktivide ayarlayın ben öyle yaptım ama irade meselesi gecen eşime su böreği yaptım tam bir tepsi asla ama asla tadına bakmadım....Valla taktir ediyorum insallah bende sizin gibi azimli olabilirim
Ben size guveniyorum 50 kg veren 30 kiloyuda verir Allahin izniyle
Ben kendi sorunumu biliyorum irade sorunum var özellikle can sıkıntısında kendimi yemege veriyorum illa sevdigim bisey olmasi gerekmiyor o an hic sevmedigim biseyide yiyebiliyorum
Yoksa rahat rahat acıkabilen bi yapıda degilim 3 gun yemesem aclik konusunda sıkıntı hissetmem ama birseyler yemegince kendimi boslukta hissediyorum
Once bu huyumu atmam lazım
Tadına baktigimda zaten ipin ucu kopuyo tadına bakmamak benim icin daha buyuk avantaj tafina bakinca zaten hersey bitti gibi ne bulursam yiyorumben olsam bu huyumu bırakmak için şunu düşünürüm bunu yersem sonra ne olur yada kendinize bir aktivide ayarlayın ben öyle yaptım ama irade meselesi gecen eşime su böreği yaptım tam bir tepsi asla ama asla tadına bakmadım....
yürüyüşe çıkın yada evde ebru şallı ile pilates yapınTadına baktigimda zaten ipin ucu kopuyo tadına bakmamak benim icin daha buyuk avantaj tafina bakinca zaten hersey bitti gibi ne bulursam yiyorum
Evde oldugum icin aktif olamiyorum bir hafta oncesine kadar stajdaydim orda isim falan okdugu icin hic gozum yemek yada baska birsey aranmiyordu
Ozellikle bi sure kendimi fazla kisitlamaya calisiyirum ki belki bunyem alisir diye
Cok gecmis olsun canimteşekkür ederim canım gercekten beni duygulandırdın şuan 16 kg verdim 96 kg 80 kg düştüm şubat ayında doktoruma çıkıcam inşallah 67 kg olurum ve direnç kırılmış olur yoksa insülim pombası kullanıcam ben onu istemiyorum sonrada yüzme kursuna yazılıcam nasip olursa birde şeker düşer gözlüklerimden kurtulucam çok hedefim var bakalım sormak istegin varsa çekinme sor rabbim sana da şifa versin hep birlikte zayıflayalım.....
Afiyet olsun cok saglikli bende cok seviyorumIyi akşamlar kızlar tam eve geldim çorba yapiyordum akşam için kayinvalidem aradi kelle paça yapmiş bizi de çağırdı fazla kaçırmam korkmayin çorba salata yerim sadece
bak canımm evrene olumlu mesaj yolla o direnç düşecekk sen ilaç filan kullanmayacaksın kendini evrenin şifalı ellerine zamana bırak ve gerekeni yapmaya odaklan. sen çaresini biliyorsunn karatay okuduğuna göre ben yendimm sende yenersin sakın bundan başka bişi düşünme ilaca asla başlama devam kg vermeye bak ben 15kg verdim verdimde takıldım75-78 arası hiç pes etmedimm. aldım78 oldum verdim 75 oldum hep sabittim bu bile başarı benim için ama şimdi kararlılık ve azmım beni yine buldu 67 olacam bak buraya yazıyorummteşekkür ederim canım gercekten beni duygulandırdın şuan 16 kg verdim 96 kg 80 kg düştüm şubat ayında doktoruma çıkıcam inşallah 67 kg olurum ve direnç kırılmış olur yoksa insülim pombası kullanıcam ben onu istemiyorum sonrada yüzme kursuna yazılıcam nasip olursa birde şeker düşer gözlüklerimden kurtulucam çok hedefim var bakalım sormak istegin varsa çekinme sor rabbim sana da şifa versin hep birlikte zayıflayalım.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?