Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

ben de çıkıyom şimdilik galiba 9. olmuşuz..
neyse bu haftada yırttık sayende hirayopuyorumnanaktan

kızlar yeni uyandım daha doğrusu yarım saat oldu iftara da kalkmamıştım annem de uyandırmamış oruç değil nasılsa uyusun demiş annecim opuyorumnanaktan ama saat 10-10.30 gibi demin işte 2 tane köfte 1 dilim ekmek yedim 1 tane de şekerpare yedim :kedi: bugün çok kötüydüm kızlar tansiyonum mu düştü acaba kafamçokkarıştı tabi şekerpareyi de biraz ordan cesaret alarak yedim laelaelaelaelae
iiyiz kızlar 5. olmuşuz kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile5 kilo veremeyenler utansın kötükedihüso
evet buldum işte gözümden kaçmamış ben olmazsam siz ne yaparsınız ya :roflol:
bende görmüştüm onu lülülülülülü
kızlar ben azcık baktım çıkıyom benim küçük oglan ateşli...
pasta yicem diye tutturdu napsam ki bu vakit ben ona..
öpüyom kızlar ben anca geceye girerim herhalopuyorumnanaktan
geçmiş olsaun ablacım opuyorumnanaktan sen de yeme ama lmaz:
zemuszemus
:roflol:
valla aşkım çok iyi edersin..
belki nesliş senin yanında bizi fazla azarlamaz..

:roflol: ilahi emoş abla sen adamı ölürürsün ya sırnaşık şey

dominoş şekerpareyi götürmüşsün gene

biz iftarda dışardaydık
restarantın bahçesinde iftar yaptık

ben ne yedim biliyormusunuz

yarım litre su
2 elmaaaaaa
o kadarrrrr

aklımdan neler neler geçti ama yemedim
eve gelince hafif bi kahvaltı yaptım
bu işi kıvırıcam galiba
oleeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyy

canım ben 9 yıllık evliyim..
biri ilkokul 2 sınıfa gidecek .
diğeri 3 yaşında iki oğlum var..
26 yaşındayım....
çalışıyordum malesef bıraktım .çocuklaırm için..
boyum :1.60
kilom malesef .68..
hedefim yıllardır 50 kg olmak..
aslında ben kendimi bildim bileli diyetteyim ve çok kez başardım kilo vermeyi..
ama diyet yaparken hiç listeye bağlı kalmadım.
evdeki yemekleri kendime göre ayarladım spor yaptım..
en son 2 sene önce 76 kg dan 60 kiloya 2 ay gibi belki daha kısa sürede düştüm..
sonra bıktım diyetten yetti garii dedim kendimi bildim bileli hep diyet hep
kilo al ver -al ver dedim artık tartı yok diyet yok.
böle 6 ay devam etti sonra baktım gene kilo alıyorum
tekrar başladım diyete 68 kg ramazan öncesi 64 düştüm.
ama iki takıma girdim çıktım.
mativasyon bulamadım paylaşım bulamadım.
sonra ramazan gelince çıktım baheneyle..
ama gariptirki şok diyet falan yapmadım ama.
son 15 günde 68 e fırladım.
halbuki yemekle aram yok.
tek sorunum uyku ..sabah gün ağrıyınca uyuyorum.
çocuklar olduğu için erken kalkıyorum.
heralde bundan ötürü kilo aldım..:gitme:
bu sefer kararım kesin ..50 li kilolara düşücem ve başarımı hikayemi yazıcam..turkbayragi

sendaha uyanmamışsın heralde güzelim

eksilerde
yani kilo almayan demek istedim
hala anlamadım galibe :bbo: ben uyanamamışım doğru kaydirigubbakcemile3

kız aferin maşallah sen bu gidişle en kısa zamanda mezun olursun
lmaya bende mi tekrar başlasam yoksa bu kiloların gideceği yok kafamçokkarıştı bi akıl verin kızlar elma diyeti yaptığım zaman sonucu biliyosunuz :sinifsinif: off off bi yakamı bırakmadı şu kilolar ha neyse bu hafta 500 gr vermişim ama ben ona bile sevinmedim hiç anlamadım ya :bbo:

inşallah hepimiz de kısa zamanda kurtulucaz şu kilolardan ama biraz motive etmemiz lazım birbirimizi :ecrin_bebek:
bu arada zemus bu ifade sana mı uyarlanmış zemuszemus zemuszemus seni görünce sanki çok ünlü birini görmüş gibi oldum kaydirigubbakcemile3

hoşgeldin canım
şimdiki kilo 68 mi

bende 68 im kendime rakip arıyordumm

bakalım kim daha çok kilo vereceeekkkk

varmısınnnnnnnnnnnn

Umutla yolculuk etmek, gidilecek yere varmaktan çok daha zevklidir.

Ya ümitsizsiniz, ya da ümit sizsiniz.Ya çaresizsiniz, ya da çare sizsiniz.

Hayat bir bisiklete binmek gibidir.Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz.

Yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz.

İnsana olanlar değil, o insanın içinde olanlar önemlidir.

Hiç kimse sizin izniniz olmadan, size kendinizi değersiz hissettiremez.

Rüzgarın nasıl estiği fark etmez. Farkı yelkenlerinizi nasıl açtığınızdır.

Zirvelerde kartallarda bulunuz, yılanlarda.Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir.

Büyük felaketler büyük insanların yetiştiği okuldur.

Siz kafanızı büyük hayallerle doldurmaya bakın.Kafanız sonradan cebinizi parayla dolduracaktır.

Eğer ağaca çıkmak istiyorsanız, yıldızlara çıkmaya niyet edin başarırsınız.

Hırs bir teknenin, yelkenini şişiren rüzgara benzer.Fazlası tekneyi batırır, azı da tekneyi olduğu yerde saydırır.

Gücüne eşit hayaller için dua etme, hayallerine eşit güç için dua et.

Damlayan su taşı deler.Taşı delen suyun gücü değil, damlanın süreklilğidir.

Uçurtmalar, rüzgar kuvvetiyle değil, bu kuvvete karşı uçtukları için yükselir.

Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmaz ise, insan da acı çekmeden olgunlaşmaz.

Büyük insanların idealleri, sıradan insanların hevesleri vardır.

bunları kilo verme ve diyetle bağdaştırın bakalım zemuszemus

elma diyetinin ne zararını gördün aanlat bakalım

vallahi beni çok cezbetti bu diyet

elma diyetinin ne zararını gördün aanlat bakalım

vallahi beni çok cezbetti bu diyet

canım ben 1 gün tüm kurallarına uyarak elma diyetini yaptım sabah kalktım ve başladığımda 78.5ti 77.5 olmuştum yani 1 kg vermişim
ertesi gün galiba evde durmamıştım elmaya devam edemedim ama normal diyette yediğim gibi az yedim ve ertesi gün tartıldım 79 olmuşum :sinifsinif: ondan sonra da kilo vermem yavaşladı biraz yeni farkettim bunu :umursamaz:
bilmiyorum herkesin bünyesi aynı değil ama bende böyle bişey oldu elmayla 10 günde tüm fazlalıklarımdan kurtulmayı bile planlamıştım hatta kaydirigubbakcemile3

HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR!

Eğer yenildiğini sanıyorsan yenilmişsindir.
Girişmeye cesaretin yoksa girişemezsin.
Başarmak ister ama başaramayacağını sanırsan,
hiç şüphen olmasın, başaramazsın!
Harpte muhabereleri kazananlar,
her zaman daha güçlüler veya
daha hızlı koşanlar değildir.
Er veya geç, başarmış bir kimse,
başaracağına inanmış bir insandır.

:1closedeyes: :1closedeyes: :1closedeyes:
başarıcaz kızlar turkbayragi

kızlar gözüm alışmış çizelgenin 78de durmasına geçen hafta da moralimi bozmasın diye 81 yazmadım ama şimdi 80.5 yani sola kayınca bi tuhaf oldum akannehir

HAYAT NEDıR
-hayat uzun bir yol ve kaderin ne getireceğini bilemediğimizdir tam olarak
-bazen kaybedilir sevenler sevilenler...yürekte buruk bir acı bırakarak giderler
-bazen kurulan dostluklar paylaşılan sevgilerdir
-bazen yalnızlıktır hayat
-bazen kalabalıklarla mutlu olmak
-bazen çatışmak kendinle,sevginle herşeyinle
-zamanla öğrenmek cesur olmayı,hayatla yüzleşmeyi,güçlü olmayı güçlü kalmayı
---hayatın akıp giden her yönünde kendin olmak belkide en önemli olan.....
---VE BAŞARACAĞINA HEP ıNANMAK---

Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. 70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşlarındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadır. Kartalın yaşı 40′a dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzunlaşır ve göğsüne doğru kıvrılır. Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır. Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır. Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır. Dolayısıyla kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir. Ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir. Bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir. Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde yuvasında kalır. Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya
vurmaya başlar. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer.
Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler. Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar. 5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş Uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir. Kendi yaşamımızda sık sık bir yeniden doğuş süreci yaşamak zorunda kalırız. Zafer Uçuşunu sürdürmek için, bize acı veren eski alışkanlıklarımızdan, geleneklerimizden ve anılarımızdan kurtulmak zorundayız. Ancak geçmişin gereksiz safhasından kurtulduğumuzda, deneyimlerimizin yeniden doğuşumuzun getireceği olağanüstü sonuçlardan tam olarak yararlanabiliriz. “Geride kalanları unutmak ve önümüzde bizi bekleyenlere ulaşmak için hedefinize doğru ilerleyin”

Bir Kurbağa sürüsü ormanda yürürken,içlerinden ikisi bir çukura düştü. Diğer bütün kurbağalar çukurun etrafında toplandılar. Çukur bir hayli derindi ve arkadaşlarının zıplayıp dışarı çıkması mümkün görünmüyordu.

Yukarıdaki kurbağalar, boşuna uğraşmamalarını söylediler arkadaşlarına :

“Çukur çok derin,dışarı çıkmanız imkansız.”

Ancak, çukura düşen kurbağalar onların söylediklerine aldırmayıp çukurdan çıkmak için mücadeleye devam ettiler. Yukarıdakiler ise hala boşuna çırpınıp durmamalarını, ölümün onlar için kurtuluş olduğunu söylüyorlardı.

Sonunda kurbağalardan birisi söylenenlerden etkilendi ve mücadeleyi bıraktı. Diğeri ise çabalamaya devam etti. Yukarıdakiler de, çırpınıp durarak daha çok acı çektiğini söylemeyi sürdürdüler.

Ne var ki, çukurdaki Kurbağa son bir hamle daha yaptı, bu kez daha yükseğe sıçramayı başardı ve çukurdan çıktı.

Çünkü, bu Kurbağa sağırdı. O yüzden, arkadaşlarının ümit kırıcı sözlerine kulak asmamıştı.

“Ümidini kaybetmiş bir insanın, başka kaybedecek bir şeyi yoktur”

DİYETTE MEYVE TÜKETİMİ​
Meyvelerin sağlık için yararını hemen herkes biliyor. Peki onları günlük beslenme programımıza nasıl katmalıyız? Kontrolsüz tüketilen meyveler kilo yapmaz mı?

Meyvelerin sağlık için yararını hemen herkes biliyor; ancak yeterli miktarlarda tüketildiğini söylemek zor. Yaz ayları ise meyve çeşitliliği yönüyle büyük bir fırsat. Peki meyve tüketimini artırmak için neler yapılabilirsiniz? Kontrolsüz tüketilen meyveler kilo yapar mı?

Meyveler, sağlık için ne kadar önemli olduğunun bilinmesine rağmen; pek çok kişi tarafından yeterli miktarlarda tüketilemiyor. Yaz ayları ise meyve çeşitliliği nedeniyle büyük bir fırsat. Peki meyve tüketimini artırmak için ne yapılabilir?

Sağlık deposu meyveler...

Meyveler yüksek miktarda posa (lif) içermesi sebebiyle bağırsakların düzenli çalışmasında ve kolesterol seviyesinin kontrolünde büyük rol oynar. Meyveler yüksek oranda antioksidan öğeler içerdiğinden kansere karşı koruyucu özellik taşır. Portakal, greyfurt, çilek, mandalina, limon, kuşburnu, böğürtlen, elma, armut, ayva, erik, üzüm, incir, yenidünya, hurma, nar, dut, kiraz, vişne, kavun, karpuz gibi meyvelerin kanser yapıcı ve ilerletici maddelerin oluşumunu engellediği bilinmektedir.

Meyveler aynı zamanda iyi birer vitamin, mineral ve enerji kaynağıdır. Büyüme ve gelişmeye yardım eder, hücre yenilenmesini ve doku onarımını sağlar, deri ve göz sağlığı için temel öğeler içerir, diş ve diş eti sağlığını korur, dengesiz beslenmeye bağlı şişmanlık ve kronik hastalıkların (kalp damar hastalıkları, hipertansiyon gibi) oluşma riskini azaltır.

Meyveler, içeriğindeki yüksek posa sayesinde kişilerde doygunluk hissi meydana getirir. Yani kişi uzun süre açlık hissetmeyeceğinden aralarda yaptığı atıştırmalar azalır ve bir sonraki ana öğünde fazladan besin tüketimi engellenmiş olur. Bu bağlamda; obezitenin diyet tedavisinde de yüksek posa içeren meyve ve sebzelerin rolü büyüktür. Fakat unutulmaması gereken bir nokta; meyvenin yeterli miktarlarda tüketilmesi gerektiğidir. Meyveler, ihtiyaçtan fazla tüketildiğinde fazladan enerji alımına sebep olacağından kilo kontrolüne ters etki yapabilir.

Fazla mevye kilo aldırıyor

Sağlıklı bir yetişkin bireyin gün içerisinde ortalama 3–6 porsiyon meyve tüketmesi gerekir. Bu miktarlar, kişinin yaşına, fiziksel durumuna, boyuna, kilosuna, diyetinin enerji içeriğine, vb. faktörlere bağlı olarak değişebilmektedir. Kilo verme amaçlı düşük kalorili diyet uygulayan kişilerin bile günde en az 3 porsiyon meyve tüketmeye özen göstermeleri gerekir.

Meyveleri günlük beslenme programımıza nasıl katabiliriz? İşte meyve tüketimini artırmak için uygulanabilecek bazı ipuçları:

İşyerinize giderken meyvenizi yanınızda götürün. Çantanıza atacağınız 1–2 meyve 1 dakikanızı bile almayacaktır.

Çantanızda kuru meyve taşıyın. Kuru meyveler kolay taşınabilir ve tüketilebilir besinlerdir. Uygun miktarlarda tüketerek hem meyve ihtiyacınızı karşılamış olacaksınız hem de tatlı isteğinizi ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaksınız. (Miktara dikkat!).

Akşam yemeğinden 1,5–2 saat sonrasında küçük bir meyve öğünü yapın. Gün içerisinde yeteri kadar meyve tüketemediyseniz gece ara öğününüzde meyve tüketmek bu açığı kapatmak için iyi bir fırsattır.

Sabah kalkınca (kahvaltı öncesinde) küçük bir meyve tüketmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz. Bu meyve kuru meyve de olabilir (Kuru kayısı önerilebilir). Böylece sindirim sisteminizin çalışmasını da olumlu yönde etkilemiş olacaksınız.

Sabah kahvaltısında kahvaltılık gevrekler tüketmeyi seviyorsanız süt ve gevrek karışımına bir miktar taze/kuru meyve de katabilirsiniz. Çocugunuzun ara öğünlerinde çikolata, gofret, cips gibi sağlık açısından uygun olmayan besinler yerine taze veya kuru meyveler tüketmesini sağlayın.

Tatlı yerine meyve salatasını deneyin. Şeker ilave etmeden meyvelerden çok lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. Bol şerbetli ve bol enerjili tatlılardansa, meyve tatlıları çok daha hafif ve lezzetli olacağından keyifle tüketeceksiniz. Elma, muz, armut, mandalina gibi meyvelerin hem taşınması kolaydır, hem de hazırlık gerektirmezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…