Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

slm hiray sanal mi oruyorsun bende gercek sandim siparis verecektim :roflol:

kizlar hursultan da yine haber yok merak etim simdi o hep isten girerdi gerci aksamlari leptop var demisti ama hursultan diskalifiye olmadan gel bakalimkaydirigubbakcemile

selam kızlar. cuma zayıflama yarışmalarına katılmak isteyenler topicine de yazdım ama cevap veren olmadı.Ben kilo vermek istiyorum şuan 78 kiloyum ve eğer takımda boş yervarsa aranıza katılmak istiyorum :kedi: eğer takımda yer yoksa başka kapılara gideyim :)

kizlar hursultan da yine haber yok merak etim simdi o hep isten girerdi gerci aksamlari leptop var demisti ama hursultan diskalifiye olmadan gel bakalimkaydirigubbakcemile
bilmiyorum kii kafamçokkarıştı

tatlım yeni yarışmacılara da ihtiyacımız var ama ben tam bilemiyorum kaptan gelsin görüşelim vereliniortak

hmm bugün ne yediğimi yazmamışım kaydirigubbakcemile3
sabah yine her günki kahvaltımdan yaptım
öğlende yoğurt çorbası
akşam da makarna ve yoğurt çorbası
aralarda mandalina yedim
1 muz yedim laelaelaelaelae demin de 1 avuç fındık laelaelaelaelae

makarna eğer sade ise süppeer bi menü olmuş domination :) tebrik ederim :) belli biyet listen varmı yoksa kendine göre bi diyetmi yapıyosun?

makarna eğer sade ise süppeer bi menü olmuş domination :) tebrik ederim :) belli biyet listen varmı yoksa kendine göre bi diyetmi yapıyosun?

salçalı makarnaydı ama salçası azdı :kedi:
uyduğum bir diyet yok kafama göre takılıyorum ama uzun zamandır bu kadar sağlıklı beslenmemiştim her gün abur cubur yiyordum yaklaşık 1 aydır kaydirigubbakcemile2
ama bugün de buraya ayzdıktan sonra 2 avuç fındık daha yedim -tatlicadiarzu-

görüşelim canım vereliniortak

kaptanımız biraz rahatsız bu günlerde
ben de sanırım kaptan yardımcısıyım kaydirigubbakcemile3
sen burdan paylaşım yap hem takım ruhsuzlaşmış durumda takıma da biraz can gelir
eğer yerimiz varsa kaptan uğradığında gereken kararı verir yerimseniben

1 avuş fındığın zararı yok yiyebilirsin ama 2 avuç fazla olmuş bence.
makarnayı bende salçalı çok severim ama salçasız yiyerek emin ol daha mutlu olucaz kaydirigubbakcemile5 sade makarna yemelisin canım.. hem makarda yiyosun hemde salçalıııı akannehir

ok ben paylaşımda bulunurum hatta takımın bekçisi olurum :1ninca: kaptana da geçmiş olsun.. ınşallah önemli bi durum yoktur..

klava: domi marakna yi sade ye ustune yogurt dok ye tamama mi sen daha genc sin saglikli beslenmen lazim birde makarnayi oglen ye aksam yeme :1hug: hastaligin naisl oldu

huhu citirlar nerdesiniz ya bizim kaptan elma krizine mi girdi yoksa laelaelaelaelae ses yok ...... ben neler yedim:1ninca:= sabah bir bogca bir bardak cay ara bir elma oglen iki kasik patates yemegi sade yogurt ara iki catal pasta meyve suyu senağlama aksam bir dilim ekmek yemek suyu ile bir mandalina gece cay ve iki avuc findik simdi yine elma yicem heralde karnim kaziniyo =yeni gelen arkadaslar gece en son msj da gun icinde neler yediniz renkli yaziyla yazacaksiniz unutum bak 1 bucuk litre su ictim bu arada ........

tanıtayım kendimi :)
ben 28 yaşındayım ve evliyim.. evlendikten sonra çok kilo aldım 63 kilodan 85lere çıktım kilo verdim 7 ayda 6 kilo verdim.bu aralar diyet modundan uzaklaştım ve tekrar dönebilmek için motivasyona ihtiyacım var.bu arada çocuğum yok :) çalışmıyorum 1 senedir evdeyim daha öncesinde çalıştım hep. bol paylaşımım olur sürekli k.kdayım :) yeniyim ama burasının müdavimi oldum :)

eylülce senin menündeki bana göre hatalar şunlar yerimseniben
sabah poğaca yeme onun yerine kepek ekmeği ye. çalışıyosan evden kepek ekmeği içine peynir koy yanına al inan baya fark olur.. çünkü poğaca baya yağlı oluyo ve kepek miğdeyi şişirmiyo..
patates yememeye çalış patatesli yemek yerken patateslerini ayır köftesi eti varsa onu ye patates glisemik endeksi yüksek besindir kilo vermeni zorlaştırır.
pasta yemişsiiinn lmaz: 2 çatal affedilebilir ama frenlemek lazım kendimizi.. bakın glisemik indeksi neymiş;
Glisemik indeks nedir ve diyabetik diyetimi kontrol etmek için nasıl kullanabilir?
Glisemik indeks bir gıdanın kan şekeri seviyesindeki etkisinin bir ölçüsüdür. Gıdaların kan şekeri seviyesindeki etkilerini derecelendirir. Bu indeks, yemekten 2-3 saat sonra kan şekerinin ne kadar yükseldiğini ölçer. Glisemik indeks karbonhidratça zengin gıdalar hakkındadır. Yağ ve proteince zengin gıdalar kan şekerinde çok fazla bir artışa neden olmazlar. Bununla beraber, bütün karbonhidratlar aynı şekilde etki göstermezler. Bazıları bağırsakta hızlı bir şekilde parçalanıp, kan şekerinin hızla yükselmesine neden olurlar. Bu karbonhidratlar yüksek glisemik indekse sahiptirler. Lütfen unutmayın, bununla beraber, glisemik indeks değeri, sadece belirli bir karbonhidratın ne kadar hızlı şekere dönüştüğünü gösterir. Servis edilen belirli bir gıdanın ne kadar karbonhidrat içerdiğini göstermez.

Akçaağaç şurubu, bal ve şekerleme gibi şeker miktarı fazla olan gıdalar ve de havuç, patates gibi nişastalı gıdalar yüksek glisemik indekse sahiptirler. Onlar bu yolla değerlendirilirler, çünkü bu gıdaları yediğinizde kan şekerinizde hızlı bir yükselme yaşarsınız. Bütün buğdaydan elde edilmiş çavdar ekmeği gibi lifçe zengin gıdaların glisemik indeksi düşüktür, çünkü bu gıdalar yenildikten sonra kan şekeri seviyesinde hızlı bir artışa neden olmazlar.

Sağlıklı yemekler hazırlamak için glisemik indeks kullanımı yaparsanız, kan şekeri seviyesinin kontrol altında tutulmasını sağlarsınız. Önemli nokta, yüksek glisemik indekse sahip gıdaları az tüketmek, düşük glisemik indekse sahip gıdaları çok tüketmektir. Ayrıca, egzersiz yapma ve doymuş ve trans yağları az tüketmek, daha fazla lif tüketmek, daha az karbonhidrat tüketmek tavsiye edilmektedir. Çünkü karbonhidrat kan şekerinin tehlikeli seviyelere çıkmasına neden olabilir.

Kan şekeri yükselmesinin belirtileri nelerdir?

Her zamankinden daha fazla susama ve su içme,
Her zamankinden daha fazla acıkma ve yemek yeme,
Çok sık idrar yapma,
Gece sık olarak idrar yapmak için uykudan uyanma,
Cildinizde kuruma,
Halsizlik, yorgunluk,
Bulanık görme,
Yaraların geç iyileşmesi

Bütün belirtiler kötü ama diyet olarak bizi ilgilendiren kızım koyu yazılan kısım..
demekki napmıcakmışız glisemik indeksi yüksek besineri tüketmicekmişiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…