Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Menüm
Sahur
1 dilim chia tohumlu ekmek,2 tatlı kaşığı biberli sürme peynir,1 dilim peynirli börek,1 çay,1/2 şeftali
İftar
1 kase yoğurt çorbası,150 gr haşlanmış kuzu eti, 4 kaşık bulgur pilavı, bol salata,1 bardak ev yapımı meyve suyu,3 minik hurma
Su:2,5 lt

Ben geldim önemli bir sorunum var daha doğrusu varmış çözdüm
Şöyle ki benim küçük 8,5 aylık diğeri 30 aylık ikisi de emiyor 30 aylık olan yemeklerini güzel yer memeden vazgeçemediğinden emiyor küçükte kaşık mamaları çorbalar kahvaltı püreler meyve suyu su vs. O da emzirme dışında zaten doyuyor. Yani bu demek oluyor ki benim emzirme durumum oruç tutmama engel değil. Yalnız 5 yıldır oruç tutmuyorum Ramazan dan sonrada borçları tutmak çok zor motive olamıyorum. Bugün yaşadığım suçluluk duygusuyla başedemedim açıkçası. İftardan sonra eşimi aradım oruç tutmak istiyorum cesaret edemiyorum dedim. Üzülüyorum dedim. Yalnız kaldığım için herşeyin anlamsız geliyor olabileceğini düşündü. Yarın gelecek ev merkezli çalışırım arabayla gider gelirim dedi. (Seçim sonuna kadar çok yoğun çalışıyor)

Şimdi diğer mesele 4 yıldır hamileyim lohusayım gibi sebeplerle şişmanım ve bu durum beni üzdüğü için 3 aydır kendimce çok çaba gösteriyorum (menülerim çoğunuza çok geliyor ama ben çoğu zaman doymuyorum açım) şimdi oruç tutmaya başlıyorum ve biliyorumki eski düzen yemeye döneceğim bu süreçte. Kilo vermem imkansız migrenim tutacak çocuklara da çok verimli olamayacağım. Bir de eşim bi soru sordu cevaptan emin olamadım
-Diyetin sekteye uğrayacak diye korkuyor olabilir misin?
Hayır dedim ama doğru cevabı vermekten utandım açıkçası
Durumum budur arkadaşlarım benim yaşadığım yerde bu kadar özel şeyleri paylaşabileceğim bir sırdaşım yok. O yüzden uzun uzun size yazdım kusura bakmayın

Bir de sevgili kaptinn kaptinn ve SchonerDuft SchonerDuft ramazan süresince kilo alacağım kesin takıma başlarken Ramazan ayını planlamamıştım. Takımı olumsuz etkilemek istemiyorum izinli üye kuralları nasıl ben ne yapmalıyım bu gün wc sorunu yüzünden tartılmadım ama biliyorumki ağırlığım 6 ile başlıyor. Ramazan sonuna kadar 6 kilo alırım

Bir de sevgili kaptinn kaptinn ve SchonerDuft SchonerDuft ramazan süresince kilo alacağım kesin takıma başlarken Ramazan ayını planlamamıştım. Takımı olumsuz etkilemek istemiyorum izinli üye kuralları nasıl ben ne yapmalıyım bu gün wc sorunu yüzünden tartılmadım ama biliyorumki ağırlığım 6 ile başlıyor. Ramazan sonuna kadar 6 kilo alırım
Kuzum benim ilk hafta hepimiz istemeden alacaz önemli olan toparlayabilmek istersen bir dene olmazsa listeden çıkaralım seni liste de olmak belki frenletir seni ne dersim

Kv CANDIR diyo inanamıyorum kocanın abisi falan var mıydı bilseydik vaktinde değerlendirirdik :63:

Terbiyesizin daniskası bu olsa gerek.

Görmezler canım. Benimki herşeyi görüyor bir daha evime ayak basmayın çocuklarıma kötü örnek olmayın diyor sonra bi bakmışsın gariban anam çilekeş anama bağlıyor. Zaten çok yakınlarda değil anladığım kadarıyla heee de geç idare etmeye çalış canım 9 gün kalmış.
Birde eşin o gerçeklerle karşılaştığında çooook üzülür bi de onun üzüntüsüyle uğraşırsın anneleri söz konusu olunca çocuk gibi oluyorlar

politik olmayı öğretti bana kv artık eşime kesinlikle dert yanmıyorum kendim hallediyorum alttan alttan ince ince :KK70::KK70: sende ki kv ve görümcede düşman başına :KK62:
bizimkisi mecburiyet bozuldu aynı anda 3 5 şey patlayınca öncelik bulaşık oldu. sonra uydu ldık tv kaldı öylece bütçe ayıramadık biz sadece tlc de izlerdik birde 2 dizimiz vardı onun dışında yine açmıyorduk. ya sahile iniyoruz yada avmye .
aa doğru hatırladım benimde en sevdiğim kanal diyebilirim tlc özellikle ağır yaşamlar :KK70:
Bizimkide öyle sen yanlış anlamissin derken annesinin bana karşı laflarına hakaretine şahit olunca... ben bağlarımi kopardim esimde haklısın demekten başka bisey diyemeedi...

ya neden geçinmeye çalışmazlar ki seninle bağlarının kopması bi nevi oğullarına yansır hiç mi acımazlar çocuklarına acaba
Daha beteriini 2 hafta önce yaptı oğluma ogretip bana küfür ettirecekmis utanmaz ben bunu duydum kulaklarımla bi kavga derken bağlarımi kopardim benden uzak olsun...
böylelerine torunda göstermeyeceksin dünya kaç bucak görsünler
Allah yardımcın olsun canım o ne ya kendı nıye yapmıyo cok bılıyosa
kendi yaşlıymış yapamazmış aman neyse ki uzağız senede bi 10 gün gideriz o kadar

politik olmayı öğretti bana kv artık eşime kesinlikle dert yanmıyorum kendim hallediyorum alttan alttan ince ince :KK70::KK70: sende ki kv ve görümcede düşman başına :KK62:

aa doğru hatırladım benimde en sevdiğim kanal diyebilirim tlc özellikle ağır yaşamlar :KK70:

ya neden geçinmeye çalışmazlar ki seninle bağlarının kopması bi nevi oğullarına yansır hiç mi acımazlar çocuklarına acaba

kendi yaşlıymış yapamazmış aman neyse ki uzağız senede bi 10 gün gideriz o kadar
Bende cok severim agir yasamlari..zaten babası yasakladı göndermiyor onlara aramız 100 metre ya sesini duyunca bile sinir krizi geçirecek gibi oluyorum ...

Ben geldim önemli bir sorunum var daha doğrusu varmış çözdüm
Şöyle ki benim küçük 8,5 aylık diğeri 30 aylık ikisi de emiyor 30 aylık olan yemeklerini güzel yer memeden vazgeçemediğinden emiyor küçükte kaşık mamaları çorbalar kahvaltı püreler meyve suyu su vs. O da emzirme dışında zaten doyuyor. Yani bu demek oluyor ki benim emzirme durumum oruç tutmama engel değil. Yalnız 5 yıldır oruç tutmuyorum Ramazan dan sonrada borçları tutmak çok zor motive olamıyorum. Bugün yaşadığım suçluluk duygusuyla başedemedim açıkçası. İftardan sonra eşimi aradım oruç tutmak istiyorum cesaret edemiyorum dedim. Üzülüyorum dedim. Yalnız kaldığım için herşeyin anlamsız geliyor olabileceğini düşündü. Yarın gelecek ev merkezli çalışırım arabayla gider gelirim dedi. (Seçim sonuna kadar çok yoğun çalışıyor)
kalbini severim senin :KK200:
dert ettiğin şey öyle güzel ki..
sorununu çözmene sevindim...
süt sağma mak varsa ona sahurda sağabilirsin öyle verebilirsin..(eğer sütün az olur doymaz endişesi taşırsan diye söylüyorum)

kızlar dün diyetisyenimle görüştüm..
kontrolüm vardı..
77,7 e düşmüşüm..500gr yağdan vermişim..çok mutluyum ki zor bir hafta geçirmiştik düzensiz beslenmiştim ve spor yapamamıştım doğru düzgün..(120dk felan)
diyetisyenim bir haftada en az 500gr yağdan vermem gerektiğini söylemişti.

oruç a göre menümüz.(paylaş diyen kardeşlerime ithaf en)

sahur :
2haşlanmış yumurta
1dilim light yada yarım yağlı peynir
4zeytin
2dilim tam tahıllı ekmek
bol domates salatalık söğüş
1çaybardağı yarım yağlı süt
2porsiyon meyve (ben karpuzu tercih ediyorum)

iftar:
2dilim ekmek
1kepçe çorba
2köfte kadar et
sebze yemeği yada kurubaklagil (10) kaşık yağsız..
salata bolca.

ara öğün:
1porsiyon meyve

16.05.2018 menüm

sahur
1dilim peynir
2yumurta
domates salatalık k.biber
birazcık ekmek

iftar
1kepçe ezo gelin
3kaşık pirinç pilavı
5 kaşık (yağlı olduğu için) kıymalı yeşil fasulye
salata_kırmızı biber salatası közlenmiş_
yeğenim puding yapmış bir çatal tattım..

akşam çay

bu kadar

ilk günü abartırım diye korktum ancak korktuğum gibi olmadı..
çok şükür Yaradan a..

Nasılsın canım oğlun nasıl
Bu kontrolünde sana iyi bir poz vermiştir artık kocaman oldu maşallah
yok canım devlete gittim onların ultrasonu güzel değil bieşy anlasılmıyo artık haftaaya özele gidince görürüm:110:

Sonuçlar nasıl sıkıntı yok inşallah
coook iyi şükür ki hiç sorun yok :halay:

Nasılmış bebiş, herşey yolunda mı?
herşey yolunda kuzum gayet iyiymiş testleri fln cok iyi cıktı şükür :nazar:

Nasılmış bebiş artik hertarafi daha net secilir tekmelerde baslamistir :KK66:
Şukurler olsun benim orucum rahat gecti. Arada aclik susuzluk geldi zorlamadı fazla. Annemin migreni tuttu bizde acillerdeydik ogleden sonra bende sevk aldım.

Evett işe o benimmm vee cuma hedefime saadece +300 kaldı.. 63.600 gorunuyorum 900 gr koymustum hedefimi

Pazarteside sporum vardi ben yazmadim ramazanda yapamam diye yapamadımda bugun.. Listeye gitmisken 60 dk pazartesi sporumu eklersen SchonerDuft SchonerDuft

Menüm
Sahur: 2 dilim ekmek
1 haslanmis yumurta
1kk kaşar peynir
1kk beyaz peynir
10 zeytin

İftar:
1 hurma
1 kase yogurtla basladim corba icmek istemedim
1 porsiyondan az taze fasulye
4 y k pirinc pilavi
1 tavuk but
Bir kase salata
2 dilim baklava (tutamadım kendimi)

Ara. Yarim muz
5 6 canerik

Su.1.5 lt
Spor. Yan gelip yatmak:halay:
tekmeleri 2 hafta önce fln baslamıştı kuzum durmuyo hiç erkek ya güç gösterisi yapıyo galiba :D

ayy migren cok fenaa ben oruca 5 dk kala migrenden kustugumu bilirm lanet sey geçmiyo ilacsız

günaydın kızlar
sabah kahvaltım 1 domates 1 salatalık 1 kb peynir 5 adet zeytin maydonoz
ara türk kahvesi 2 adet hurma
öğlen tavuklu salata mercimek çorbası
ara beyaz leblebi
akşam şehriye çorbası 5 adet sarma 2 dilim karpuz 2 dilim ekmek yedim off akşamları doymuyorum resmen ya

Günaydın bugün bende Allah kabul etsin niyetliyim Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Allah kabul etsin canım aminn

Ağır yasamlar bir de body vardı pastacı ağzımızın suyu akardı eşimle :D
kızlar dün diyetisyenimle görüştüm..
kontrolüm vardı..
77,7 e düşmüşüm..500gr yağdan vermişim..çok mutluyum ki zor bir hafta geçirmiştik düzensiz beslenmiştim ve spor yapamamıştım doğru düzgün..(120dk felan)
diyetisyenim bir haftada en az 500gr yağdan vermem gerektiğini söylemişti.

oruç a göre menümüz.(paylaş diyen kardeşlerime ithaf en)

sahur :
2haşlanmış yumurta
1dilim light yada yarım yağlı peynir
4zeytin
2dilim tam tahıllı ekmek
bol domates salatalık söğüş
1çaybardağı yarım yağlı süt
2porsiyon meyve (ben karpuzu tercih ediyorum)

iftar:
2dilim ekmek
1kepçe çorba
2köfte kadar et
sebze yemeği yada kurubaklagil (10) kaşık yağsız..
salata bolca.

ara öğün:
1porsiyon meyve
Afiyet olsun canım .Menünü gördüm. Ayrıca bu menü içind e teşekkür ederim dün şaşırdım acemilik oldu. Bugün uyarım bu menüye tatlı ya da hoşafı serbest mi değişimi nasıl yapıcaz onda

Yeri geliyo kendi annemizle bile anlaşmazlıklar zıtlıklar olabiliyor. Bence bulunmaz bi nimete denk gelmişsin öp başına koy:KK66:

Allah yardımcın olsun da o sınavı sen kazan inşallah. Bazı insanları anlamak gerçekten çok zor oliyy:)
Oyle valla canım cok sukur :dua: benım kocam ıstenmeyen dmat bende ıstenmeyen gelındım 7 sene evlenebılmek ıcın bekledık sonunda herkes bırbırını cok sevdı:KK70:

Şimdi diğer mesele 4 yıldır hamileyim lohusayım gibi sebeplerle şişmanım ve bu durum beni üzdüğü için 3 aydır kendimce çok çaba gösteriyorum (menülerim çoğunuza çok geliyor ama ben çoğu zaman doymuyorum açım) şimdi oruç tutmaya başlıyorum ve biliyorumki eski düzen yemeye döneceğim bu süreçte. Kilo vermem imkansız migrenim tutacak çocuklara da çok verimli olamayacağım. Bir de eşim bi soru sordu cevaptan emin olamadım
-Diyetin sekteye uğrayacak diye korkuyor olabilir misin?
Hayır dedim ama doğru cevabı vermekten utandım açıkçası
Durumum budur arkadaşlarım benim yaşadığım yerde bu kadar özel şeyleri paylaşabileceğim bir sırdaşım yok. O yüzden uzun uzun size yazdım kusura bakmayın
canııımmmm:KK200:
oruca basladın mı ? başladıysan allah kabul etsin rabbim veriyo sabrını dayana gücünü
kilo konusuda SchonerDuft SchonerDuft dediği gibi ilk hafta bi deneyelim olmazsa izine ayrılırsın ama ben ayrılmamandan yanayım liste seni durdurur izinli olursan eskisi gibi yiyebilirsin tekrar :KK50:

Back
X