14 yıl aradan sonra tekrar sezeryan ve narkoz fobim

• Konu Sahibi Konu Sahibi WIONA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çoğunluk epiduraldan memnun ama ben de felç riskini arttırdığını duydum. Bu doğru değil o zaman..

Doğru değil bilgece. Artık çok sık uygulanan bir yöntem. Arada yan etkileri oluyor ama felç hiç duymadım. Olan varsa da başka komplikasyonlarda vardır illaki.

İki doğumumu da spinal anesteziyle yaptım. Yine doğursam yine spinal olurum. Narkoz daha kötü. Hemde narkozluyken ne işlemler yaptıklarını bilseniz hiç olmazsınız. Kardeşim anestezist ve narkoz sadece ilacı vermekle bitmiyor :)

Çoğunluk epiduraldan memnun ama ben de felç riskini arttırdığını duydum. Bu doğru değil o zaman..

benim doktorum bana şöyle demişti:
henüz dünya üzerinde epidural yüzünden felç kalan bir kadın yok
doktoruma çok güvenirim, yalan söylediğini zannetmem

Doğru değil bilgece. Artık çok sık uygulanan bir yöntem. Arada yan etkileri oluyor ama felç hiç duymadım. Olan varsa da başka komplikasyonlarda vardır illaki.

İki doğumumu da spinal anesteziyle yaptım. Yine doğursam yine spinal olurum. Narkoz daha kötü. Hemde narkozluyken ne işlemler yaptıklarını bilseniz hiç olmazsınız. Kardeşim anestezist ve narkoz sadece ilacı vermekle bitmiyor :)

benim doktorum bana şöyle demişti:
henüz dünya üzerinde epidural yüzünden felç kalan bir kadın yok
doktoruma çok güvenirim, yalan söylediğini zannetmem

Benim canım da çok tatlıdır. Rabbim nasip eder de gebe kalırsam ben de epidural yaparım o zaman. Madem böyle ne diye acı çekeyim ki? Ayrıca muzurtilki muzurtilki doktorunuz kimdi? İstanbulda mısınız? Düzgün doktor bulmak da önemli..

Ben epidural ve spinal birlikte oldum valla.benimde ilk dogumumdu ve bidaha hamile kalirsam ayni sekli istiyorum.zor diildi.18 ocak 2013 de dogum yapmistim.

Normal dogum deneyebilirsiniz aradan 14 yil gecmis bende narkoz almayı doğru bulmuyorum ilk dogumum normaldi ikincisi sezeryan epidural oldum memnun kaldim tabi sonra ki agrilar disinda

ben ağrılara razıyım yeterki narkoz vermesinler epiduralde de heyecan yaparım tansiyonum düşer beni bayıltılmak zorunda kalırlar diye korkuyorum.

Ben spinal oldum sorun olmadı rahatti... benim uyuşmalarim kısa sürede acildi...

Benim ikinci dogumum epidural sezerynla olmustu dogumum da sonrasida cik guzel gecti cok sukur ne ayilma ne bayilma var gayet guzel.

keşke normal şansım olsa insan bilmediği şeyden daha az korkuyor ilk hamileliğinde doktor çatın dar bebek dönmedi sezeryan yapacağım dedi o gece bi güzel uyudum kalktım duşumu aldım güle oynaya doğuma girdim hiç stres falan yapmadım ama uyanma kısmı işte çok kötü idi ..şimdiki doktorumda çatın dar bebek kilolu normal riskli olur bunu göze alamam diyor .

Benim canım da çok tatlıdır. Rabbim nasip eder de gebe kalırsam ben de epidural yaparım o zaman. Madem böyle ne diye acı çekeyim ki? Ayrıca muzurtilki muzurtilki doktorunuz kimdi? İstanbulda mısınız? Düzgün doktor bulmak da önemli..

Kesinlike epidural yap ya da spinal, hiç korkulacak birşey değil, aksine yaşattığı duygular harika.
Özelden yazdım sana doktoru Hoppa

Genelde spinal ve epidural olanlar gayet memnun görünüyor buda bana cesaret veriyor tşk kızlar içimi rahatlatınız

ben ağrılara razıyım yeterki narkoz vermesinler epiduralde de heyecan yaparım tansiyonum düşer beni bayıltılmak zorunda kalırlar diye korkuyorum.

Hiç korkma bayıltmıyorlar. İkinci doğumum plesanta previa yüzünden sıkıntılıydı biraz yinede spinal oldum. Bebek çıktıktan sonra hafif sedasyon verdiler. Görüyorsun duyuyorsun ama tepkisizsin öyle düşün.

İstanbuldaysan bende doktorumu tavsiye edebilirim. Doktor çokkk önemli.

Korkmayın, ben 25 yaşındayım 3 kez genel anestezi aldım. Zor uyanmış olmanız doktorun beceriksizliğinden kaynaklanıyor, bir kere o şekilde oldu diye aynısı olmaz korkmayın. Ben ilk narkozda titreyerek uyanmıştım, donuyordum ama kötü bişi yoktu bunun dışında, ikincisinde aynı sabah uykusundan uyanır gibi uyandım, çok sorunsuz geçti, üçüncüsünde kötü uyandım, birkaç defa kendime geldim bayıldım, nefes alamadım. Dediğim gibi doktora bağlı biraz da, her zaman aynı şekilde uyanılmıyor.

Genelde spinal ve epidural olanlar gayet memnun görünüyor buda bana cesaret veriyor tşk kızlar içimi rahatlatınız
Bebisini saglikli bur sekilde kucagina alirsin insallah iyi dogumlar:)ayrica normal dogumuda hic tavsiye etmem oglumu normal dogurdum 20 saat suni sanciyla sanci cektim cok ama cok zordu..sezeryan cok daha guzel geldi bana;)

Evet bayanlar 14 yıl aradan sonra tekrar hamile kaldım şuanda 35 haftalık hamileyim .ilk doğumun sezeryan olduğu için buda öle olacak ama benim narkoz fobim var .ilk doğumunda da narkozdan ayılırken çok zorlandım bende iyice travma oluşturdu bu durum .Acaba diyorum epidural veya spinal olsam gerçi ondan korkuyorum ama :KK43: epidural ve spinal doğum yapan arkadaşlar çok korkulacak bi şey varmı bu ameliyatta :KK43:
Benimde narkoz fobim var. Daha once ufak bi ameliyay icin narkoz almistim uyanitken cok kotu oldum oldurun beni diyodum bagira cagira.. onun icin normal dogum olmayinca epidural sezeryan oldum. Cok rahatti sonrasinda bas agrisi oldu bi kac gun ama sadece ayaga kalktigimda oluyodu doktorum bol bol kahve ic dedi.. bencr deger. Yani bebek ne kadar az sure ve dozda anestezi alirsa o kadar iyi. Hem anne icinde daha konforlu.. saglikli fogumlar

Aa sen de mi İstanbuldasın? Tavsiye et valla. Kimdi doktorun?

Serhat sakız adı. İlgilenirsen adresinş falan veririm
Yalnız bu anestezi doktoruna bağlı bir şey, sizin doktorunuz yapmıyor anesteziyi, anestezist yapıyor.

Tabi ki biliyorum. Şöyle bir şey yaşamıştım. Artık sezaryen olacağım belliydi ve gününe karar veriyorduk. Ben kendi doğumgünümde olsun istedim ama doktorum o günün pazara geldiğini ve nöbetçi anestezi uzmanı olacağını kendisininde onu tanımayacağı için onay veremeyeceğini söyledi. Doktorlar genelde güvendikleri anestezi uzmanlarıyla çalışıyorlar. Hatta başka bir hastaneden getirtenler bile varmış.

Serhat sakız adı. İlgilenirsen adresinş falan veririm

Ya bütün memnun olunan doktorlar da erkek. Bayan yok mu? :KK43: Benim doktorum da sözde profesör ama hiç umrunda değil. Ben sorsam konuşuyor, sormasam susuyor. Galiba yine eski doktoruma gideceğim florence nightinghale'de..

Korkmayın, ben 25 yaşındayım 3 kez genel anestezi aldım. Zor uyanmış olmanız doktorun beceriksizliğinden kaynaklanıyor, bir kere o şekilde oldu diye aynısı olmaz korkmayın. Ben ilk narkozda titreyerek uyanmıştım, donuyordum ama kötü bişi yoktu bunun dışında, ikincisinde aynı sabah uykusundan uyanır gibi uyandım, çok sorunsuz geçti, üçüncüsünde kötü uyandım, birkaç defa kendime geldim bayıldım, nefes alamadım. Dediğim gibi doktora bağlı biraz da, her zaman aynı şekilde uyanılmıyor.

işte bende bundan korkuyorum yine beni kötü doktor bulur diye :( umarım bu sefer korktuğum gibi olmaz

Back
X