duvagillerden
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 19 Nisan 2025
- 37
- -4
- 1
- Konu Sahibi duvagillerden
-
Söylenen herşeye uyuyoruz, sonucunda diş sancıları başlıyor sar başa. Yatağına alışsın diyoruz asla yatağında yatmıyo, kıyamet koparıyor gündüz uykularını uyumuyor. Uyku eğitimi, okuduğum kitaplardan gördüğüm herşey ama herşey boşa çıkıyor yani ne yaparsak yapalım uyumuyorUyku eğitimi çözüm olur neden başarısız oldunuz
İstanbulda da mutlaka vardır bi araştırıyım deniycem çok teşekkür ediyorumBen yurt dışındayım. Bizde böyle çocuklara özel salıncak yataklar var. Bunlar çok işe yarıyor. Çocuk içinde sabit kaldığı için çocuk sallanmiyor. Dr larda tavsiye ediyor.
Saat 7 buçuk-8 de kalkıyor en geç. 10 buçukta sallamaya başlıyorum 11 i buluyor uyuması, ama uyanma saatleri hep değişiyor. Max 2 saat sonrasında zaten 2. Uykusuna kesimlikle yatmıyor. Bugün 2 saat salladık artık dermanımız kalmadı yine de uyumadı ne yaparsak yapalım olmuyor. Uykusuzluktan ölüyor ama direniyo asla uyumuyoGündüz kaç uyku yapiyor ve hangi saatlerde. Emiyor mu? Benimkide 15 aylık Gündüz 2 uyku yapıyor. Sabah 7 8 gibi uyanıyor. 10:30 gibi uyuyor 1 2 saat kadar. Sonra yine 14 15 gibi uyuyor. Gece de 10 gibi uykuya geçiyor.
Emmiyor bıraktı. Süte alerjisi bar, mama hiç almadı, emzik almıyor. Ne kadar uykusuzda kalsa Gece 10 dan önce asla uyumuyor. Hatta 10 da uyutana kadar da canımız çıkıyor. Saatlerce sallıyoruz inanın bittim artıkSaat 7 buçuk-8 de kalkıyor en geç. 10 buçukta sallamaya başlıyorum 11 i buluyor uyuması, ama uyanma saatleri hep değişiyor. Max 2 saat sonrasında zaten 2. Uykusuna kesimlikle yatmıyor. Bugün 2 saat salladık artık dermanımız kalmadı yine de uyumadı ne yaparsak yapalım olmuyor. Uykusuzluktan ölüyor ama direniyo asla uyumuyo
Benim oğlumda gece uykusu uyumuyor aynen öyle kelin ilacı olsaydı.. bizde başta gündüz uykusu sa yoktu ama şuan gündüz uyuyor diş dönemi çok direniyor çok zor uyutuyorum. Ama gecelere çözüm yok emen bir bebek ve sürekli uyanıyor gece emmesini kesmeye çalışıyorum olmuyor yine de uyanıyor. İçindeki o duyguyu çok iyi anlıyorum. Sanki konuşmaya başladıklarınxa bişeyler rayına oturacak. Bende çok tecrübeli olmamakla beraber uyumaya direnen bir bebepi zorla uyutanın doğru olduğunu düşünmüyorum uyımuyosa bırakın bana da çok ayağında salla dediler yok biberona alıştır dediler ne alaka emen bebeğin biberonla işi neyse. Biz emiyoruz yanımda yatıyor uyuyor. Uyumadığını bırakıyorm dolaşsın enerjisini atsın diye tekrar deniyorum öyle 15 20 dk en fazla denerim sonra bırakırım. Birde böyle deneyin. Birde şimdi biz çok stresli oluyoruz bebekler bunu hissediyor babası uyutsun birazda daha rahat uyur emin olun ben çok gerilince babasına bırakıyorum daha rahat uykuya geçiyor. Her ihtimale karşı doktora da gidin. Benim oğlum kolikti çok ağladı çok doktora gittim doktorlar bile normal bebek ağlar sen yeni annesin tarzında konuştu ben pimpirikliymişim gibi ama anneler hissediyor ben altında bişey olduğunu hissetmiştim oğlumda böbrek taşı çıktı ameliyata kadar gitti konumuz çok şükür kurtulduk sonrasında gündüz uykularımız düzene girdi. Her ihtimale karşı yaptırmadıysanız kan idrar ultrason bakıkmasını tavsiye ederim. Hiç uyumayan ve sürekli ağlayan yemeyen bir bebekse içiniz rahat eder sonuçlara göre.Çok eminim herkes kelin ilacı olsa kendine sürer diye düşünüyor ama artık çıldırmak üzereyim hatta çıldırdım desem daha doğru. 15 aydır ne gece ne gündüz gün yüzü gördüğüm yok artık çok yoruldum. İlk çocuğum ve etrafımdaki insanların boş tavsiyeleri yüzünden çocuğumu sallayarak uyutmaya alıştırdım. Ama şuan sallayarak da uyumuyor saatlerce çarşafta sallıyoruz kollarım bitti artık, gece zaten 10 kez uyanıyor. Gündüz uykularına aşırı direniyor. Tüm uyku eğitimlerine de girdim hepsinde aynı şey. Ama kesinlikle sallamadan uykuya geçmiyor kıyamet koparıyor. Ağlaması kesilmiyo, yerinde durmuyo, yatmıyo artık napacağımı bilmiyorum. Önerisi olacak biri varsa artık lütfen yardımcı olsun bağırmak istemiyorum ama beni felaket zorluyor napacağımı şaşırdım artık bıktım yaşadığım hayattan(
Uyku eğitimi uykuya meyilli olan bebeklerde işe yarar bu konuda kendinizi kötü hissetmeyin ben bebeğime almadım iyi ki de almadım çünkü olmadıkça daha çok strese giriyoruz zaten yeterince stresmiz var ben çok okudum çok izledim uyku eğitimlerini onlarda söylüyor uykuya meyili olmayan bebek ne olursa olsun o eğitimle uyumuyorSöylenen herşeye uyuyoruz, sonucunda diş sancıları başlıyor sar başa. Yatağına alışsın diyoruz asla yatağında yatmıyo, kıyamet koparıyor gündüz uykularını uyumuyor. Uyku eğitimi, okuduğum kitaplardan gördüğüm herşey ama herşey boşa çıkıyor yani ne yaparsak yapalım uyumuyor
Çok geçmiş olsun size de Allah acılarını göstermesin inşallahBenim oğlumda gece uykusu uyumuyor aynen öyle kelin ilacı olsaydı.. bizde başta gündüz uykusu sa yoktu ama şuan gündüz uyuyor diş dönemi çok direniyor çok zor uyutuyorum. Ama gecelere çözüm yok emen bir bebek ve sürekli uyanıyor gece emmesini kesmeye çalışıyorum olmuyor yine de uyanıyor. İçindeki o duyguyu çok iyi anlıyorum. Sanki konuşmaya başladıklarınxa bişeyler rayına oturacak. Bende çok tecrübeli olmamakla beraber uyumaya direnen bir bebepi zorla uyutanın doğru olduğunu düşünmüyorum uyımuyosa bırakın bana da çok ayağında salla dediler yok biberona alıştır dediler ne alaka emen bebeğin biberonla işi neyse. Biz emiyoruz yanımda yatıyor uyuyor. Uyumadığını bırakıyorm dolaşsın enerjisini atsın diye tekrar deniyorum öyle 15 20 dk en fazla denerim sonra bırakırım. Birde böyle deneyin. Birde şimdi biz çok stresli oluyoruz bebekler bunu hissediyor babası uyutsun birazda daha rahat uyur emin olun ben çok gerilince babasına bırakıyorum daha rahat uykuya geçiyor. Her ihtimale karşı doktora da gidin. Benim oğlum kolikti çok ağladı çok doktora gittim doktorlar bile normal bebek ağlar sen yeni annesin tarzında konuştu ben pimpirikliymişim gibi ama anneler hissediyor ben altında bişey olduğunu hissetmiştim oğlumda böbrek taşı çıktı ameliyata kadar gitti konumuz çok şükür kurtulduk sonrasında gündüz uykularımız düzene girdi. Her ihtimale karşı yaptırmadıysanız kan idrar ultrason bakıkmasını tavsiye ederim. Hiç uyumayan ve sürekli ağlayan yemeyen bir bebekse içiniz rahat eder sonuçlara göre.
Gerçekten bu konuda çok haklısınız. Benim çocuğumu sallayarak zorla uyuyan direnen bir çocuk her eğitime katıldığımda bunu dile getirmeme rağmen tek dedikleri şeysallamayı bırakman gerekiyor odayı ayırman gerekiyor vs vs. Ama ben zaten sallayarak bile zorla uyutuyorum bu çocuğu kesinlikle sallamadan uyutmam mümkün değil. Gece uyumuyor diyorum gündüz uykusunu tamamlamadığı için uyumadığını söylüyorlar gündüz en az 2-2,5 saat uykusunu tamamlaması gerektiğini gece de o şekilde uyanmayacağını söylüyorlar ama imkan yok ki tamamlıyım. Bu yazınızdan sonra birazcık sanki içime su Serpildi çünkü çocuğumun gerçekten sıkıntılı olduğunu düşünüyordum artık. Çevremdeki anneleri görüyorum bebeğin elini biberon verip kendi haline bırakıyorlar ve çocuk kendi kendine uyuyor mamasını yiyor gece sabaha kadar kalkmıyor, ben sabah uyandığından gece uyuyana kadar birlikte zaman geçirmeye çalışıyorum acaba çok fazla ilgilenmekmi bu şekilde yaptı diye düşünüyorum artık ama yapacak bişeyim yok çok yoruldum bittim desem yeridir.Uyku eğitimi uykuya meyilli olan bebeklerde işe yarar bu konuda kendinizi kötü hissetmeyin ben bebeğime almadım iyi ki de almadım çünkü olmadıkça daha çok strese giriyoruz zaten yeterince stresmiz var ben çok okudum çok izledim uyku eğitimlerini onlarda söylüyor uykuya meyili olmayan bebek ne olursa olsun o eğitimle uyumuyor
Yazarken ne hissettiğini öyle iyi anlıyorum ki çok iyi anlıyorummseni gerçekten hala daha dışarıda uslu duran bit bebek yada uyuyam bebek görsem imrenerek bakarım benim bebeğim uyumadığı gibi çokta huysuzdur otobuse vs binemem bir keresinde bindiğimde yanımda yine bizim aylarda bir bebek vardı hiç ağlamadan yolculuk yaptı benim oğlum 1 sn durmadan ağladı otobuse çok gerildim sinirlendim inince bir köşeye gidip ağladım neden hrkresin bebeği dururken benimki hep zorluk çıkarıyor diye. Çocuk büyütmek çyle zor ki. Her bebeğin sorunu olavak diye bişey yok bazı bebekler gerçekren zor oluyor bizimkilerde öyle işte uykuyu sevmiyorlar bugün böyleler ama ileride de okula gitmemek için uyuyacaklar o zaman da uyuuyorlar diye kızacağızGerçekten bu konuda çok haklısınız. Benim çocuğumu sallayarak zorla uyuyan direnen bir çocuk her eğitime katıldığımda bunu dile getirmeme rağmen tek dedikleri şeysallamayı bırakman gerekiyor odayı ayırman gerekiyor vs vs. Ama ben zaten sallayarak bile zorla uyutuyorum bu çocuğu kesinlikle sallamadan uyutmam mümkün değil. Gece uyumuyor diyorum gündüz uykusunu tamamlamadığı için uyumadığını söylüyorlar gündüz en az 2-2,5 saat uykusunu tamamlaması gerektiğini gece de o şekilde uyanmayacağını söylüyorlar ama imkan yok ki tamamlıyım. Bu yazınızdan sonra birazcık sanki içime su Serpildi çünkü çocuğumun gerçekten sıkıntılı olduğunu düşünüyordum artık. Çevremdeki anneleri görüyorum bebeğin elini biberon verip kendi haline bırakıyorlar ve çocuk kendi kendine uyuyor mamasını yiyor gece sabaha kadar kalkmıyor, ben sabah uyandığından gece uyuyana kadar birlikte zaman geçirmeye çalışıyorum acaba çok fazla ilgilenmekmi bu şekilde yaptı diye düşünüyorum artık ama yapacak bişeyim yok çok yoruldum bittim desem yeridir.
Gerçekten şu an beni anlayan tek insan olabilirsiniz o kadar anlatıyorum herkese sanki böyle abartıyormuşum gibi tepki veriyorlar ama gerçekten yazmanız beni çok mutlu etti. Sallamayı bırakmayı çok istiyorum çok denedim yanıma alıyorum kesinlikle uyumuyor tepiniyor gece uyandiginda kucağımda öperek uyutmaya çalışıyorum temas halinde yine yanıma bırakıyorum yine uyumuyor. Artık sallayarak uykuyada direniyor ama bilmiyorum ne yapacağım nasıl bırakacağım hiç istemiyorum sallamayı gerçekten. Ama uykusu bile gelse uyumayan bir çocuk sabaha kadar oturduğumuz zamanlar oldu. Kitap dışında başka öneriniz ne olabilir kitabı deneyeceğim. Başka öneriniz varsa beklerim. Çok teşekkürler sevgilerYazarken ne hissettiğini öyle iyi anlıyorum ki çok iyi anlıyorummseni gerçekten hala daha dışarıda uslu duran bit bebek yada uyuyam bebek görsem imrenerek bakarım benim bebeğim uyumadığı gibi çokta huysuzdur otobuse vs binemem bir keresinde bindiğimde yanımda yine bizim aylarda bir bebek vardı hiç ağlamadan yolculuk yaptı benim oğlum 1 sn durmadan ağladı otobuse çok gerildim sinirlendim inince bir köşeye gidip ağladım neden hrkresin bebeği dururken benimki hep zorluk çıkarıyor diye. Çocuk büyütmek çyle zor ki. Her bebeğin sorunu olavak diye bişey yok bazı bebekler gerçekren zor oluyor bizimkilerde öyle işte uykuyu sevmiyorlar bugün böyleler ama ileride de okula gitmemek için uyuyacaklar o zaman da uyuuyorlar diye kızacağıznaçizane arkadaş tavsiyesi sallamayı bırakın derim oldum olası bebek sallanması bana saçma gelmiştir bebeğimi sallamak istediklerinde reddediyorum yanıma alıp sarılıp uyumak daha mutlu ediyor beni biraz rahat bırakın enerjisini iyice atsın 2 3 gün sabredin bakalım ne olavak mesela şuan uyuyor mu uyanıksa uyku vakti bebekler için bir yanınıza alın sarılın deneyin kitap falan okuyun artık deneyerek hoşuna giden şeyi bulun en fazla 15 dk deneyin uyumuyosa bırakın dolşassın oynasın yarım saat sonra yine deneyin 2 saat salladım demişsiniz vallahi can dayanmaz annesiniz ama sizde insansınız bu yorgunlukla nasıl iyi bir annelik yapalım uykusuzluktan hep sinirli sinirli dolaşıyorum dün biraz uyudu oğlum o sayede bende uyudum 2 saat bile fark ediyor sabah daha iyi uyandım. İnşallah uykusu artık düzene girer köpek dişleri de geliyor olanilir bizm şuan çıkıyor mesela en zor çıkarttığımız dişler bunlar oldu
Yani aklıma bunlar geldi ama asla 2 saat uğraşacak sabrım uok sizi takdir ettim gerçekten ama çokta yorulmuşsunuzdur. Şimdi uzaktan onunyap bunu yap demek kolay bana da bişeuler diyorlar bazen deniyorum olmuyor dahs çol sinirlendiğim oluyor. Uyku rutini de önemli mesela ben hala gece maması veririm tok olduğundan emin olmak için genelde muz ezip bebe bisküvisi koyuyorum içine uyumdan 1 saat yarım saat kadar önce yiyor sonra dişlerini fırçalıyorjm altınındeğiştiriyorum artık biliyor uyuyacağını her akşam ayni şeyleri yapmak gerekiyor hadi babayı öp yatıyoruz diyorum ee ee yapıcaz diyorum artık söylediklerimi anlıyor çünkü söylediklerimi eyleme döküyorum ve çok çabuk öğreniyorlar bu aylarda inanılmaz algıları açık. İçinzi biraz rahatlattıysam ne mutlu dediğim gibi o hisleri biliyorum insanlara çaresizce bişeuler diyoruz bize yardım etmeseler de olur anlasalar yeter hep yanlış yapıyoruz hissi veriyorlar ama ilk çocukta her anne acemi oluyor yaşadığım bu zorluklar dan sonra tekrar çocuk düşünmüyorum ama olurda fikrim değişirse en baştan çocyk büyütsem o kadar çok şeyi bambaşka düşünürdüm ki. Uyku konusunda çok fazla hata yaptığımı düşünüyorum en başta ama oldu artık geldik bu aylara neredeyse 1 buçuk yaşındalar hep diyorum kendi kendime 2 yaşına gelsin diye dişleri çıkacak daha iyi konuşacaklar meme mama bez vs bitecek artık bebeklikleri bitecek bunu düşünmek beni üzsede gerçekren anneliği yaşadığım bir döneme gireceğimi düşünüyorum dahs keyif alacağız inşallah çok az kaldıGerçekten şu an beni anlayan tek insan olabilirsiniz o kadar anlatıyorum herkese sanki böyle abartıyormuşum gibi tepki veriyorlar ama gerçekten yazmanız beni çok mutlu etti. Sallamayı bırakmayı çok istiyorum çok denedim yanıma alıyorum kesinlikle uyumuyor tepiniyor gece uyandiginda kucağımda öperek uyutmaya çalışıyorum temas halinde yine yanıma bırakıyorum yine uyumuyor. Artık sallayarak uykuyada direniyor ama bilmiyorum ne yapacağım nasıl bırakacağım hiç istemiyorum sallamayı gerçekten. Ama uykusu bile gelse uyumayan bir çocuk sabaha kadar oturduğumuz zamanlar oldu. Kitap dışında başka öneriniz ne olabilir kitabı deneyeceğim. Başka öneriniz varsa beklerim. Çok teşekkürler sevgiler
İnşallah bu şekilde olur çok sabırsızlanıyorum. Bu akşam demeniz gibi ben de bir deneme yapacağım artık sallama bırakma konusunda ve gerçekten 2 saat sonunda ağlama krizlerine girdim gerçekten intihar etmeyi bile düşünüyorum artık çok yoruluyorum felaket. Anlayanımda olmadığı için bu durum daha da berbat bi hal alıyor. Ama şu konuşma çok iyi geldi tanımadan çok sevdim sizi teşekkür ediyorum tekrardan her fikriniz öneriniz içinYani aklıma bunlar geldi ama asla 2 saat uğraşacak sabrım uok sizi takdir ettim gerçekten ama çokta yorulmuşsunuzdur. Şimdi uzaktan onunyap bunu yap demek kolay bana da bişeuler diyorlar bazen deniyorum olmuyor dahs çol sinirlendiğim oluyor. Uyku rutini de önemli mesela ben hala gece maması veririm tok olduğundan emin olmak için genelde muz ezip bebe bisküvisi koyuyorum içine uyumdan 1 saat yarım saat kadar önce yiyor sonra dişlerini fırçalıyorjm altınındeğiştiriyorum artık biliyor uyuyacağını her akşam ayni şeyleri yapmak gerekiyor hadi babayı öp yatıyoruz diyorum ee ee yapıcaz diyorum artık söylediklerimi anlıyor çünkü söylediklerimi eyleme döküyorum ve çok çabuk öğreniyorlar bu aylarda inanılmaz algıları açık. İçinzi biraz rahatlattıysam ne mutlu dediğim gibi o hisleri biliyorum insanlara çaresizce bişeuler diyoruz bize yardım etmeseler de olur anlasalar yeter hep yanlış yapıyoruz hissi veriyorlar ama ilk çocukta her anne acemi oluyor yaşadığım bu zorluklar dan sonra tekrar çocuk düşünmüyorum ama olurda fikrim değişirse en baştan çocyk büyütsem o kadar çok şeyi bambaşka düşünürdüm ki. Uyku konusunda çok fazla hata yaptığımı düşünüyorum en başta ama oldu artık geldik bu aylara neredeyse 1 buçuk yaşındalar hep diyorum kendi kendime 2 yaşına gelsin diye dişleri çıkacak daha iyi konuşacaklar meme mama bez vs bitecek artık bebeklikleri bitecek bunu düşünmek beni üzsede gerçekren anneliği yaşadığım bir döneme gireceğimi düşünüyorum dahs keyif alacağız inşallah çok az kaldı
Bir anda olmaz kademeli alışır canım profosyonel mi aldınız kendiniz mi uyguluyorusnuzSöylenen herşeye uyuyoruz, sonucunda diş sancıları başlıyor sar başa. Yatağına alışsın diyoruz asla yatağında yatmıyo, kıyamet koparıyor gündüz uykularını uyumuyor. Uyku eğitimi, okuduğum kitaplardan gördüğüm herşey ama herşey boşa çıkıyor yani ne yaparsak yapalım uyumuyor
Profesyonel iki eğitime katıldım ama hep sonucunda aynı şeyi söylüyorlar. Sallamayı hemen kesmezsem başka türlü kesemezmişin vs vs. Ama ben bu çocuğu sallayarak bile uyutamıyorum o kadar zorluyo. Bugün odasına koydum sallamanak için tam 1,5 saat bağıra bağıra ağladı. Kesinlikle istemiyo uyumayı. Sizde eğitim aldınız galiba sizin bi Öneriniz var mıı?Bir anda olmaz kademeli alışır canım profosyonel mi aldınız kendiniz mi uyguluyorusnuz
Ben profosyonel almadım kendim uyguladım canım. Normalde emzikle kucağımda uyutuyordum sonra yavaş yavaş beşiğine alıştırdım. Hemen kesmeyin bence kademeli azaltın. Öncelikle gece uykusuyla başlayın uyku aralalığına dikkat ettiğiniz tam uykusunun geldiği zamanda. salla dur tekniğiyle. Biraz sallayın biraz durun. 2. Gün daha az sallayarak uygulayın. tam uykuya dalıcakken bırakın ağlarsa öpün sarılın. Anlatın ona uyuyoruz ama sallamak yok burası yatağın uyuyabilirsin diye. Ağlarsa alın kucağınıza tekrar koyun sallayın durun. 10 gün içinde bana güvenin alışıcakProfesyonel iki eğitime katıldım ama hep sonucunda aynı şeyi söylüyorlar. Sallamayı hemen kesmezsem başka türlü kesemezmişin vs vs. Ama ben bu çocuğu sallayarak bile uyutamıyorum o kadar zorluyo. Bugün odasına koydum sallamanak için tam 1,5 saat bağıra bağıra ağladı. Kesinlikle istemiyo uyumayı. Sizde eğitim aldınız galiba sizin bi Öneriniz var mıı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?