15 günlük evliyim eşimi terk ettim çok pişmanım...

Ah ah akilsiz basin derdi :)

Neyse zararin neresinden dönersen kardir ,gercekten özellikle türkiyede yasayanlar nasil
bir evlilik hayal ediyor yurt disindakilerle anlamis degilim ,Her sey tam olsa sunu kabul edin ki
kültür farki var bizler iki kültür arasinda yetisen insanlariz türkiyeden evlenecekler evlenenler
bir defa bunu göz önünde bulunduracaklar ,ikincisi ise kadin feministligi bir tarafa birakacak
tanisma faslinda niyeti varsa nisanlilik döneminde ASIKSA babamin evinden gelinlikle kocamin
evinden kefenle cikarim deyip adim atacak ,her zorluga gögüs gerecek en ufak bir seyde al valizini
carp kapiyi olmadi jandarmalarla gel yok öle dava ,Kizim esin gene iyi davranmis senin babandan
olgun oldugu kesin olan rezilligi düsünmek dahi istemiyorum daha 15 günlük gelin yaptigina bak
ben olsam ne bosamiycam seni catir catir bosarim ,kapiya jandarma ile gelen 15 günlük evi terk eden
kadinin ayaginami gidecem ,jandarma ile baslayan is hakimle biter aklini basina al gene iyi esin varmis
yani babanda gurur yapmasin arastirip vereydi kizini arastirdiysa sayet kapiyi carpip jandarma esliginde
esyasini almaya giden kizin kapisina orkestra ile gelinmez ,ben sahsen erkek olsam abidik gubidik
sebeblerle evi terk eden sonrada jandarmayi polisi ayaga kaldirip beni rezil eden kadini bir daha karim
diye ne evime nede yatagima almam gidip özür dilenecegine problemler konusulacagina ,magduru
gururluyu oynamanin alemi yoktur ,babani karsina al konus kendi hatani kabul et ,adam senede belkide 2 senede bir vatan özlemi gideriyordur bu nedenden sabaha kadar gelmemistir bunlari otur konus
sana bir sans verilmis kiymetini bil ben erkek olsam bu sansi senin gibi birine vermezdim
türkiyede bunlari yapan buralarda ne yapmaz diye düsünürdüm acik ve net ...

Arayi fazla acma git adam gibi özürünü dile derim ben

kayınvalidemlerle yaşamayacağım onlar gelecek ayın 10unda fransaya dönecekler.ben eşimle yanlız kalacağım o dönem de.annesi olmasa şimdiye kadar gelip beni almıştı ama annesi dolduruyor belli ki.

o zaman gelecek ayın 10 una kadar bekleyecen canım eşin gelip alcak seni birde eşin çalışmıyor mu senin köydemi yaşıcanız hep?

olaylar soğuduğunda eşim biletini almış olacak.benden umudunu kesmiş olucak.bu evlilikte sadece onun soyadını taşımamdan ibaret kalıcak.

senin tek derdin hemen dönmek eşine
o yüzden kendini kandırıyorsun

kendini dinlemeyi bırak
yeni gelin girdiği eve jandarma getirtmezdin çok doğru düşünsen

burada sana yardımcı olmaya çalışan kişilerin geneli, sakin olmanı, ağır olmanı salık veriyor
bir dinle istersen?

ayın 24ünde düğün var diyorsun
eşine söylersin,
düğün zamanı gel beni babamın evinden al dersin bu kadar
ama sen istiyosun ki hemen yarın gelsin alsın
derdin bu
doğru yapmıyorsun

senin iyiliğin için yazıyoruz bunları
kötülüğüne değil

babamı ikna etmek zor katır inadı vardır.ve hiç karşısına geçip böyle konularda konuşmuşluğum yok.doğru cümleleri günlerdir düşünüyorum ama etkili olur mu bilemiyorum.

gelırse senındır gelmezsede bılkı ondan ne adam ne koca olur sakınce bekle sen esın bırazda blöf yapıyor acele etme gerekırse msjlarına cvp verme bakalım telefonun kapat

o jandarma olayı işi mahvetmiş işte..k.validene çok büyük bir koz vermişsin,şimdi yıllarca bunu kullanacak..aslında pek de haksız sayılmaz,rezil olmuştur çünkü.keşke sessizce çekip gitseydin..peki neden ille de eşin seni gelsin alsın istiyorsun? sen gitsen olmaz mı,birşeyden mi korkuyorsun? daha 3 gün olmuş,kendine ve eşine zaman tanı bence.

burada yeni evlilere,biz eski evliler:) bu nasihatı çok verdik aslında: boşanmak ve terk etmek kelimelerini bu kadar çok kullanmayın..bu kadar fevri davranıp baba evine dönmeyin...eğer birgün gerçekten ihtiyaç duyarsanız karşınızdaki kişi için inandırıcılığını kaybeder,siz değersiz olursunuz...bazı kelimeleri,davranışları yalama yapmamak lazım :)...pişman olduğuna göre İnşallah herşey yoluna girer..

Son düzenleme:

Eşinin ailesi Fransa'da yaşıyor.Eşin de orada yaşıyormuş.
Sana orada ayrı ev açmadıkları için,burada yaşamaya karar vermişsiniz.
Buradaki ev de yine aile evleri.

Bu arada,eşin Türkiye'de işsiz.
Ve sen eve dönmezsen,hemen Fransa'ya dönecek.

Benim gördüğüm kadarıyla,eşin bir süre sonra zaten iş durumunu bahane edip Fransa'ya dönmek isteyecek.
Fransa'da ev açılmayacağı baştan söylenmiş.Yani kös kös aynı eve gideceksiniz.
Zaten vize işlemlerin de yapılmış.
Düğünü filan burada yapıp,bir şekilde seni oraya almayı düşünmüşlerdir.

gercek anlamda söylüyorum derdim bir an önce gitmek değil.biletini almadan önce barışmak.bilsem ki barışcaz beklerim.zaten o mesaj yazmadan mesaj atmıyorum ona.

fransada da işsiz olduğunu düğünden bir kaç gün önce amcası söyledi babama.vize işlemlerini yarı da bıraktık vizeyi almadık.amcası bulunduğu ilde zel hizmetler müdürü işsiz kalması imkansız.

kocan seni bugün gelip alsa bu senin için iyi olmaz ki seni orda bi güzel ezerler.

senin kocanın yalnız olması lazım ara deki fransaya gidene kadar biraz kafa dinleyelim bende hatalıyım haklısın kötü yaptım seni seviyorum ama eve dönemem de.giderken seni alsın ya da kayınvaliden mi gidecek siz yalnız mı kalacaksınız herneyse işte,

sen bu işi düzeltmek istiyorsan sabırla beklemeli ve kocanı da tenhada yakalamalısın işin açıkçası o anası olduktan sonra sana huzur yok bi gitsinler..

ama ne yap et kocanı fransaya gönderme...

bu süre içinde dışarı çıkın gezin sevgili gibi takılın akşam olunca da evlerinize dağılın senın annen ne dedi benimki bunu dedi muhabbetlerine girmeden ilişkinizi bi normalleştirmeye çalışın...

gercek anlamda söylüyorum derdim bir an önce gitmek değil.biletini almadan önce barışmak.bilsem ki barışcaz beklerim.zaten o mesaj yazmadan mesaj atmıyorum ona.

diğer sayfaları pek okuyamadım ama mesajlaşmak yerine tel.de konuşsanız daha mantıklı değil mi?mesaj çok uzak,soğuk bir iletişim şekli..ama birbiriniizn sesini duyarsanız belki sorunlar daha kolay aşılır.konuşmanıza annesi mi engel oluyor yoksa?

Son düzenleme:

babam eşim gelmeden göndermiyor gitmek istersewn de kapı bidaha gelemezsin diyor.ben seni yolda bulmadım ne emeklerle okuttum büyüttüm şimdi seni kimsenin ezmesine izin veremem diyor.sen gidersen köle olursun ama onlar gelirlerse biz hep arkanda durabiliriz bunlarda onu görürler diyor.

evet annesi beni gelip almasına karşı çıkıyormuş.gecen yıl babasını kaybettiler sen büyük oğlumsun ben sana emanetim gider alırsan hakkım helal değil diyormuş.

babamı ikna etmek zor katır inadı vardır.ve hiç karşısına geçip böyle konularda konuşmuşluğum yok.doğru cümleleri günlerdir düşünüyorum ama etkili olur mu bilemiyorum.

Bir baba ilk önce kizinin hatasini kabul edecek etmiyorsaki sonucu kabul edelim ki türk kültüründe
kiz tarafina agir kesilir ,bak canimsin bende yurt disinda dogup büyüdüm burda büyüyenlerin
karekterleri az cok birbirine benzer ben bundan 20 yil önce nisan günü esime su cümleyi söyledim
beni sakin kapidan cikacak duruma getirme gittigim zaman ASKIMDAN ölsem gelmem
kallesligi hazmedemem ben ben olmaktan cikarim ,aldatilmayi yutmam bedeli agir olur
beni bir gün sevmssen acik acik söyle kaderimmis derim sineye cekerim fakat aksi olursa
kacarsan kurtulursun

Simdi madem dügün var önce git esinle ailesi ile konus özürünü dile seninde ondan isteklerini dile getir
bu yaptiginin nedenini anlatmaya alis hatta esine seni ben gözümden dahi kiskanirken bir saat
görmeyince özlerken gidip gelmemelerin beni bu sekilde bir hataya sürükledi gibi sözler söyle
sende annesini degil ASIK oldugu kadini görsün aksi taktirde inan biraz zor gelir esin
bizim buralarda jandarma ile polis ile isimiz olmaz adamin yasadigi shoku düsünemiyorum bile ..

Babanizda sizin mutlu olmanizi istiyorsa biraz geri dursun yoksa zararini kendi ceker

uzak şehirler deyiz.arabayla 12 13 saatlik yol var aramızda.

babacığının ellerinden öpüyorum,helal olsun ona! keşke bütün babalar kızlarının arkasında böyle durabilse..çok haklı,her kelimesi hemde..lütfen acele etme...şimdi pişmanlık,korku ve sevgi arasında gidip geliyorsun ama sakinleş..sular bi durulsun.

evet annesi beni gelip almasına karşı çıkıyormuş.gecen yıl babasını kaybettiler sen büyük oğlumsun ben sana emanetim gider alırsan hakkım helal değil diyormuş.

annesi çok haksız değil aslında..çünkü jandarma ile eve giderek çok büyük bir hata yapmışsın..bu kadın bunu hep hatırlatacak sana..o zaman annesi ile gelsin,oturun konuşun.baban de rahatllar,güveni gelir belki.

annesi gelemez kayınvalidemin annesi ve kardeşi şizofren hastası onları kimseye bırakamıyoro yüzden onun gelmesi zor.ki eşimi de göndermiyor.

Baban çok mantıklı ve saygıdeğer bir insanmış.

Sen detayları yazdıkça,nasıl izin verdi bu evliliğe diye düşünüyorum.

Hatta bacim sana tavsiyem esinden önce anasindan özür dile
biraz siyasetci ol kaynanani kendi tarafina cek ,saril boynuna sultanim kusura
bakma özür dilerim cehaletime ver oglunu cok sevmeme ver neye verirsen ver fakat ilk sen affet
gibi sözler söyle biz kücükler hata yapar siz affedersiniz de ne bileyim iste al gönlünü kadinin
kendi tarafina cek sonrasi kolay

Esini sakin fransaya gönderme yazmis bir arkadasda o isler o kadar kolay degil ,sayet calisiyorsa
izninin bittigi gün is basinda olmasin maasina zam isine son ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…