15 yaşında evlilik !

Zahra99

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2016
262
2.486
138
Bacılar vallahi çok sinirliyim. Şöyle başlıyım. Benim hiç kardeşim yok. Eski komşularımız var, x teyzenin elinde büyüdüm yani. Ve benden 5 yaş küçük 15 yaşında bir kızı var. Kardeşim olmadığı için onu hep kardeş yerine koydum, o da beni ablası bilir. Birbirimizi görünce ağlarız o derece bağlıyız.

Küçümseme amaçlı söylemiyorum ama ailesi biraz eski kafalı,yaşam tarzlarımız farklı. Kızı istemeye geldiler 5-6 ay önce. Nişanlandılar yüzük taktılar. Bildiğin evlenecek kız. Ne dediysem ne yaptıysam vazgeçiremedim. Kız bana hak veriyor ama 15 yaşında olduğu için herşeyi sevgi aşk sanıyor daha doğrusu yaşadığını aşk ve bulunmaz birşey sanıyor. Annesi bende istemezdim ama kız seviyor ayırmak istemiyorum diyo. Sen 15 yaşındaki bi insana evlilik konusunda nasıl söz hakkı verirsin ya. Bu lafların bin katını ona söyledim. Ama kadın gelip vazgeçiremiyoruz seviyor diyo.
Herşeyi geçtim kızın yaşı tutmadığı için şimdi birde imam nikahıyla vermeye kalktılar.Annesine bari vazgeçiremedin imam nikahıyla verip göndermezsin herhalde dedim oda yok demişti.Ama aynende öyle oldu. 1 ay sonra imam nikahıyla gidiyor evden. Birde bana bugün gelinlik provasından resimlerini yollamışlar. GELİNLİĞİN İÇİNDE BİR ÇOCUK! SİZ DÜŞÜNÜN O GÖRÜNTÜYÜ.

Ne yapacağımı bilmiyorum öz kardeşim olsa bu kadar sevemezdim herhalde resmen kalbime ağrılar giriyor.
Herşeyi geçtim oğlan tam bir hödük 22 yaşında, benimle ve hiç kimseyle görüştürmüyor daha evlenmeden. Mahallede sadece hanımların gittiği kurslara bile göndermiyor. Kız su gibi bu arada....
Annenlere bile ayda bir gideriz diye açık açık söylüyormuş. Ailesi kızı göz göre göre mutsuzluğa terkediyor. Sorsan gözbebekleri, tek kızlarıdır( 3 erkek kardeşi var)

Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum ya off.

İçim sızlıyo içim...

Bu tarz olaylar için şikayet merci yok mu hala ya,
Hep öyle olur zaten,
Su gibi kızları alırlar bir denyo ile küçücük evlendirirler,sonrası zaten facia.
Kızın yaşadığı sıkıntılardan aklı başına gelince,...
Off Allah korusun.

Evlenemez evlenmemeli 15 yaşında çocuk. Ergenliğe yeni girmiş çocuk daha...
Şikayet etseniz hapse atılır bunu yapanlar.

Son düzenleme:
Ne yazsam bilemedim. Kardeşim 22 yaşında, bu sene mezun olacak mesleği elinde. Şu an "Abla evleneceğim" dese, içim titrer. Hiç büyümüyor gözümde. Kaldı ki 15 yaş, deli çocuk ya... Aklıma ilk gelen, gizlice ihbar etseniz. Olmaz böyle ya göz göre göre, suç bu.

Evleneceği kişi de daha çocuk sayılır 15 - 22 yazık ederler kendilerine
Aklı başında bi aile büyüğü yokmu ya karşı çıkmiyorlarmi

Bacılar vallahi çok sinirliyim. Şöyle başlıyım. Benim hiç kardeşim yok. Eski komşularımız var, x teyzenin elinde büyüdüm yani. Ve benden 5 yaş küçük 15 yaşında bir kızı var. Kardeşim olmadığı için onu hep kardeş yerine koydum, o da beni ablası bilir. Birbirimizi görünce ağlarız o derece bağlıyız.

Küçümseme amaçlı söylemiyorum ama ailesi biraz eski kafalı,yaşam tarzlarımız farklı. Kızı istemeye geldiler 5-6 ay önce. Nişanlandılar yüzük taktılar. Bildiğin evlenecek kız. Ne dediysem ne yaptıysam vazgeçiremedim. Kız bana hak veriyor ama 15 yaşında olduğu için herşeyi sevgi aşk sanıyor daha doğrusu yaşadığını aşk ve bulunmaz birşey sanıyor. Annesi bende istemezdim ama kız seviyor ayırmak istemiyorum diyo. Sen 15 yaşındaki bi insana evlilik konusunda nasıl söz hakkı verirsin ya. Bu lafların bin katını ona söyledim. Ama kadın gelip vazgeçiremiyoruz seviyor diyo.
Herşeyi geçtim kızın yaşı tutmadığı için şimdi birde imam nikahıyla vermeye kalktılar.Annesine bari vazgeçiremedin imam nikahıyla verip göndermezsin herhalde dedim oda yok demişti.Ama aynende öyle oldu. 1 ay sonra imam nikahıyla gidiyor evden. Birde bana bugün gelinlik provasından resimlerini yollamışlar. GELİNLİĞİN İÇİNDE BİR ÇOCUK! SİZ DÜŞÜNÜN O GÖRÜNTÜYÜ.

Ne yapacağımı bilmiyorum öz kardeşim olsa bu kadar sevemezdim herhalde resmen kalbime ağrılar giriyor.
Herşeyi geçtim oğlan tam bir hödük 22 yaşında, benimle ve hiç kimseyle görüştürmüyor daha evlenmeden. Mahallede sadece hanımların gittiği kurslara bile göndermiyor. Kız su gibi bu arada....
Annenlere bile ayda bir gideriz diye açık açık söylüyormuş. Ailesi kızı göz göre göre mutsuzluğa terkediyor. Sorsan gözbebekleri, tek kızlarıdır( 3 erkek kardeşi var)

Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum ya off.

İçim sızlıyo içim...

Ne ? Yasak değil mi bu . İmam nikahı ile evlendirmek ne . O kızın okula gitmesi gerek evlenmesi değil .

Şikayet etmek aklıma geldi çok kez . Ama kızın daha önceden intihar girişimi oldu başka bir konuda. Ve annesi vermezsek kaçacak diyor ne kadar doğru bilmem ama. Ona zarar vermiş olurum. Şikayet etmeyincede zarar vermiş olucam. Çok acayip bi durumdayım. Annesi razı, kız razı, babası razı, sülale razı. Ben ne yapabilirim :( Kafayı yiycem

benim büyüdüğüm köydede ben evlenirken bir köylü müz gelmişti.kızı vardi 14 yaşlarında.oda evleniyor dedi.
nasil yani dedim o daha küçük değil mi?
kadın bozuldu birden ee vermezseniz kacarum dedi napalim.kendi istiyor..
zaman zaman görürdüm kızı gidince.
iki tane çocuğu olmuş arka arkaya.kocası ıstanbul da çalışıyor bayramdan bayrama geliyor.
kızda kv gorumce kayinlar yaşayıp gidiyor.
sorsan aceba şimdiki aklı olsa ne derdi?
malesef çok üzücü.
bir kızım olsa 25'den önce evlenmesini asla istemezdim..

Evleneceği kişi de daha çocuk sayılır 15 - 22 yazık ederler kendilerine
Aklı başında bi aile büyüğü yokmu ya karşı çıkmiyorlarmi
Karşı çıkanlar var ama sadece laf söylüyorlar. Ben gibi kimsenin üstelediğini sanmıyorum. Annesininde sözde gönlü razı değil ama kızı vermezsem sevdiğime vermedin deyip hep beni suçlayacak diyor. Kadın bunun korkusunda

Şikayet etmek aklıma geldi çok kez . Ama kızın daha önceden intihar girişimi oldu başka bir konuda. Ve annesi vermezsek kaçacak diyor ne kadar doğru bilmem ama. Ona zarar vermiş olurum. Şikayet etmeyincede zarar vermiş olucam. Çok acayip bi durumdayım. Annesi razı, kız razı, babası razı, sülale razı. Ben ne yapabilirim :KK43: Kafayı yiycem

Ya en azından kızla konuşup, aranızda yüzük takın ablacığım ama 18ini bekle, birisi ihbar etse sevdiğin çocuğu hapse atarlar, annen baban ceza alır filan deseniz. O 3 sene içinde bile fikirleri değişecektir. Böyle bir yolla korkutsanız?

Şikayet Et! Eğer sen ailesinden çekinip yapmazsan ver adreslerini özelden ben yaparım seve seve! Yazık yavruya benim kızım 16 olacak aklım almıyor böyle zihniyetleri. Zaten onları konuşarak ikna edemezsin. Öyle anlayışlı kişiler olsalar zaten baştan yapmazlardiy

benim büyüdüğüm köydede ben evlenirken bir köylü müz gelmişti.kızı vardi 14 yaşlarında.oda evleniyor dedi.
nasil yani dedim o daha küçük değil mi?
kadın bozuldu birden ee vermezseniz kacarum dedi napalim.kendi istiyor..
zaman zaman görürdüm kızı gidince.
iki tane çocuğu olmuş arka arkaya.kocası ıstanbul da çalışıyor bayramdan bayrama geliyor.
kızda kv gorumce kayinlar yaşayıp gidiyor.
sorsan aceba şimdiki aklı olsa ne derdi?
malesef çok üzücü.
bir kızım olsa 25'den önce evlenmesini asla istemezdim..
Zaten ilk iş çocukları olur sonra kız kafasını duvarlara vurur. Keşke öyle olmasa ama görünen köy kılavuz istemiyor. Çok üzülüyorum onun için o halleri gözümün önüne geldikçe mahvoluyorum resmen :(

Karşı çıkanlar var ama sadece laf söylüyorlar. Ben gibi kimsenin üstelediğini sanmıyorum. Annesininde sözde gönlü razı değil ama kızı vermezsem sevdiğime vermedin deyip hep beni suçlayacak diyor. Kadın bunun korkusunda
Kadınlar kulübünden 3 5 konu okusa keşke elti gorumce kaynana konularından belki aklı başına gelir

Ya en azından kızla konuşup, aranızda yüzük takın ablacığım ama 18ini bekle, birisi ihbar etse sevdiğin çocuğu hapse atarlar, annen baban ceza alır filan deseniz. O 3 sene içinde bile fikirleri değişecektir. Böyle bir yolla korkutsanız?
Demediğim söylemediğim kalmadı. Başlarda oğlan pek karışmazken kaç kere bize getirdim bizde kaldı ikna etmek için neler dedim neler ... hep bana hak verdi haklısın doğrusun, şu huyları olmasa çok iyi insan şöyle böyle. Bi çocuğu karşıma alıp konuşuyorum, beni ne kadar anlayacakki :(

Şikayet etmek aklıma geldi çok kez . Ama kızın daha önceden intihar girişimi oldu başka bir konuda. Ve annesi vermezsek kaçacak diyor ne kadar doğru bilmem ama. Ona zarar vermiş olurum. Şikayet etmeyincede zarar vermiş olucam. Çok acayip bi durumdayım. Annesi razı, kız razı, babası razı, sülale razı. Ben ne yapabilirim :KK43: Kafayı yiycem
o zaman burdan kimse yardimci olamaz size şikayet etmeyeceksiniz ve vazgeciremiyorsunuz da buraya konu acmanizin sebebi nedir öyleyse

Back
X