15'inde gelin 16'sında anne oldu, 18'inde boşandı 19'unda...

doğu doğu diyorsunuzda kadın cinayetlerinin en az yaşandğı ve kadına en değer verilen ilin hakkari olduğunu biliyormuydunuz??
En değer verilen şehir hakkari diyorsunuz da 15 yaşında kız 65 yaşında adamla evli hamile yanında refakatçi kalan kişi de kuması.ordaki kadınlar öyle sindirilmiş ki herşeye boyun egiyorlar gıkını çıkarmayan kadına ne şiddeti uygulasinlar.hakkaride yaşadınız mı peki ben 3 sene yaşadım

Kahretsin ki, bende Adana'da yaşıyorum. Nasıl bir vahşettir bu? İnsan olanın vicdanı elvermez böyle bir caniliğe. Adamın kalbi donmaya yüz tutmuş olacak ki, evladının gözü önünde yapıyor böyle bir şeyi. Şerefsiz. Böylelerine acıyorum, Allah sabır versin kadının ailesine.

Yerlisiyiz biz Adana'nın, gerçekten de şu son zamanlarda, çekilmez bir şehir oldu Adana. Bazen Keşke diyorum, hiç büyümeseydi.Köy gibi kalsaydı, doğudan kimse gelmeyecekti. Doğulalara lafım yok, fakat yerlisi gibi olamadılar hiç bir zaman, kendi şehirlerinin yerlileri, neden göçmen olarak gelip batırıyorlar güzelim şehri hala farkında değilim ama, Adana çöküşte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haberde son paragraf diyor ki "yapılan başvurulara göre" bu demek oluyor ki şiddet gören kadınların polise, savcılığa başvurmalarına göre yapılmış bu istatistik, İstanbul, İzmir gibi illerdeki kadınlar daha çok şiddet görüyor, diğer illerdeki kadınlar daha az şiddet görüyor manası çıkmıyor bundan, cesaret eden şikayet etmiş, cesaret edemeyen, baskı altında olanlar susmuş, istatistiğe girmeyen vakalar daha çoktur, size bir örnek vereyim burda bir kadın Eşinden şiddet gördü, kıyamet koptu resmen, insanın o feryatlara içi elvermiyor, konu komşu polise haber verdik hemen, kadın baştan şikayetçiyim dedi, sonra polise kim haber verdi, size ne diye bağırıp çağırdı.

Bak orada yaziyor "yapilan basvurulara göre". O cümle herseyi anlatiyor aslinda. Sence Diyarabakir, Hakkari,.. gibi yerlerde saniyormusun kadinlar aile içi siddeti polise anlatacagina? Birak anlatmasi, o sehirlerdi polisler o kadini dinler mi bile? O kadin anlatip ne yapacak, nereye gidecek?

Yani Istanbulda, Izmirde oranlar daha yüksek ise, bu demek ki oradaki kadinlar daha çok haklarini korudugu için, polise basvuru yapiyorlar.

Adana mus urfa bayburt bence hepsi oyle.

Ama adananin bilhassa son zamanlarda adini cok duyuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…