Öncelikle yargilayici tavirda konusmanizi hic hos bulmadim.İkincisi elbette soylediginiz tum seyleri cocugumla en ust duzeyde paylasmaya calisan bir anneyim.Malum hayat sartlarindan dolayi da bu bir secenek degil mecburiyet benim icin.Biraz gercekci bakmak gerekiyor olaylara cocuguma her hafta geldigimde ya da mayis ayinda okulumu bitirip geldigimde ttekrar omlet hazirlayabilir binlerce aktivite yapabilirim ama ilerde anne babanin uzerine dusen maddi sorumluluklarimi yerine getiremezsemde kahrolurum.Sunu da soyleyim gercek bir anne mecburiyetleri olmadigi surece cocugunu birakip gitmek istemez.Degerli gorusunuz icin teşekkür ederim
Malesef son sinif oldugum icin yapamiyorum.Fakat bir uzmandan bunlari duymak kararimi netlestirmemde yardimci oldu.Cok tesekkte ederim ilginiz icin.Erken çocukluk uzmanıyım.
Güvenli bağlanmanın ve kişilik gelişiminin tamamlandığı 0-2 yaş arasındaki dönem, bireylerin yaşamındaki en kritik dönemdir.
Alacağınız diplomanın ve devamında elde edeceğiniz maddi kazancın, bebeğinizde oluşacak güvensizlik dıygusunu ömrü boyunca taşımasını bertaraf etmeye yetmeyeceğini düşünüyorum.
Uzun ve karışık yazdıysam daha net ifade edeyim.
Bu kesinlikle uygun bir çözüm yolu değil.
Okuldan mezun olmadan evlilik yürütmeye ve çocuk sahibi olmaya karar vermişsiniz.
Bu kararın olumsuz sonuçlarını, bebeğinize yaşatmanız doğru olmaz diye düşünüyorum.
Okulunuz mutlakabu düzende biteceks,
en azından çocuğunuzun,
36 ayını tamamlamasını bekleyin.
Üniversite değişlikliği yapamıyor musunuz?
Bir yil soyle 2 donem simdi gidipayista gelecegim.Eylulde tekrar gidip ocakta donecegim ve her haftasonu yaninda olacagim.Faturalari suan odeyebiliyoruz ama yarin odeyememe gibi bir durumumuzda var esimin isi malesef garanti degil.O yuzden boyle bir dusunce olustu kafamda yoksa aksi mumkun degil.
Bence aldığınız karar doğru bir karar değil. Bu yüzden yazdıklarımın kulağa yargılayıcı gelmesini normal karşılıyorum.Öncelikle yargilayici tavirda konusmanizi hic hos bulmadim.İkincisi elbette soylediginiz tum seyleri cocugumla en ust duzeyde paylasmaya calisan bir anneyim.Malum hayat sartlarindan dolayi da bu bir secenek degil mecburiyet benim icin.Biraz gercekci bakmak gerekiyor olaylara cocuguma her hafta geldigimde ya da mayis ayinda okulumu bitirip geldigimde ttekrar omlet hazirlayabilir binlerce aktivite yapabilirim ama ilerde anne babanin uzerine dusen maddi sorumluluklarimi yerine getiremezsemde kahrolurum.Sunu da soyleyim gercek bir anne mecburiyetleri olmadigi surece cocugunu birakip gitmek istemez.Degerli gorusunuz icin teşekkür ederim
Haklisiniz teşekkür ediyorumBence aldığınız karar doğru bir karar değil. Bu yüzden yazdıklarımın kulağa yargılayıcı gelmesini normal karşılıyorum.
Siz seneye çocuğa omlet hazırlamak için döndüğünüzde çocuğunuzun hayatındaki en önemli aylar bitmiş olacak. İlk 2 yıl bir inşaatın temeli. Temeli düzgün atılmış olmalı değil mi?
+1000000Çocuk gelişimci değilim, birçok konuda da hoşgörü sahibi olduğumu düşünüyorum. Ama bu küçük küçük çocukları “onların geleceği” kisvesi altında başka evlere gönderen ailelere hiçbir zaman hak veremiyorum. Çocuk gelecekte sahip olacağı yaşam şartlarından çok ailesiyle berabet geçirdiği zamanları önemseyen bir varlık değil mi? “Ailenle en mutlu günün hangisiydi” sorusuna hiçbir çocuk “annemin beni en iyi okullara kaydettirdiği gündü” demez, “annemle yatmadan önce saklambaç oynarken çok eğlendiğimiz gün” der. Sahip olacağı oyuncaktan daha güzeli anne-babasıyla geçirdiği vakit, paylaştığı alan, deneyimlediği duygulardır.
Anne baba olmak, aile olmak, bana göre aynı çatı altında yaşamak demek. Çocuğuna yatarken iyi geceler diyemeyecek, ninni söyleyemeyecek, sabah omletini hazırlayamayacaksan ne anlamı var?
Mecburiyetten çocuğundan ayrı olan anneler kızmasın lütfen. Hayat her zaman planladığımız gibi gitmiyor evet biliyorum. Ama çocuktan uzak kalmayı gerektirecek, yarım kalmış iş/okul meseleleri için çare “ayrı yaşamak” olmamalı. Bence siz de farklı çareler düşünün. Önceliğiniz aile birliği olsun, elbet bir yol bulunur.
Soyle dusunun isiniz geregi yurtdisina cikmak zorunda olsaniz veya sehir disina isi birakirmiydiniz yoksa onun gelecegi icin devam edermiydiniz bana kalirsa edilmeli benimde oglum var 16 aylik boyle bir durumda kalsam ben 1 sene goze alirdim buyudukce masraflar artiyor okulu sosyal aktiviteleri hersey para insan cocugunun en iyi sekilde yasamasini ister para havadan gelmiyor bizlere dogustan zengin olmak lazim hem herseye sahip olup hemde evde bebeginle olabilmek icin:)Evet oyle düşünüp kendimi rahatlatiyorum ama cocugun psikolojisini olumsuz etkiler mi diye dusunmekten de alamiyorum lendimi.Bir pedagogdan randevu aldim zaten danisacagim fakat sizin dusunceleriniz de benim icin cok degerli
Akşam dönebileceksem giderim, ki başıma geldi sabah 10 uçağı ile gidip akşam 7 uçağı ile döndüm. Çok nadir 1 gece ayrı kalabilirim belki ama 1 hafta 10 gün mümkün değil. Ki bu sürekli olacaksa iş mi çocuğum mu tercih yapacaksam çocuğumu tercih ederim.Soyle dusunun isiniz geregi yurtdisina cikmak zorunda olsaniz veya sehir disina isi birakirmiydiniz yoksa onun gelecegi icin devam edermiydiniz bana kalirsa edilmeli benimde oglum var 16 aylik boyle bir durumda kalsam ben 1 sene goze alirdim buyudukce masraflar artiyor okulu sosyal aktiviteleri hersey para insan cocugunun en iyi sekilde yasamasini ister para havadan gelmiyor bizlere dogustan zengin olmak lazim hem herseye sahip olup hemde evde bebeginle olabilmek icin:)
Tercihini oda cocugundan yana kullaniyor aslinda fark yok onun gelecegi icin fedakarlik yapmak zorunda kaliyor zevki bir durum degil ve cok fazla insan yurtdisi ve yurtici seyahatlara cikmak zorunda kaldiklari isler yapiyor veya asiri mesaisi olupda cocuguyla zaman geciremeyen insanlarda var hepsi cocuklar icinAkşam dönebileceksem giderim, ki başıma geldi sabah 10 uçağı ile gidip akşam 7 uçağı ile döndüm. Çok nadir 1 gece ayrı kalabilirim belki ama 1 hafta 10 gün mümkün değil. Ki bu sürekli olacaksa iş mi çocuğum mu tercih yapacaksam çocuğumu tercih ederim.
Öncelikle yargilayici tavirda konusmanizi hic hos bulmadim.İkincisi elbette soylediginiz tum seyleri cocugumla en ust duzeyde paylasmaya calisan bir anneyim.Malum hayat sartlarindan dolayi da bu bir secenek degil mecburiyet benim icin.Biraz gercekci bakmak gerekiyor olaylara cocuguma her hafta geldigimde ya da mayis ayinda okulumu bitirip geldigimde ttekrar omlet hazirlayabilir binlerce aktivite yapabilirim ama ilerde anne babanin uzerine dusen maddi sorumluluklarimi yerine getiremezsemde kahrolurum.Sunu da soyleyim gercek bir anne mecburiyetleri olmadigi surece cocugunu birakip gitmek istemez.Degerli gorusunuz icin teşekkür ederim
İste anlatmaya calistigimda bu zaten.Kimse bir digerinin hayat sartlarini bilmeden hemen yargilamaya gecip kotu anne ilan ediyor.Soyle dusunun isiniz geregi yurtdisina cikmak zorunda olsaniz veya sehir disina isi birakirmiydiniz yoksa onun gelecegi icin devam edermiydiniz bana kalirsa edilmeli benimde oglum var 16 aylik boyle bir durumda kalsam ben 1 sene goze alirdim buyudukce masraflar artiyor okulu sosyal aktiviteleri hersey para insan cocugunun en iyi sekilde yasamasini ister para havadan gelmiyor bizlere dogustan zengin olmak lazim hem herseye sahip olup hemde evde bebeginle olabilmek icin:)
Siz annesiniz de biz neyiz pardon? Bazen insanlarin hayat sartlari sizin ki kadar iyi olmayabiliyor.Ve o dediginiz siralama herkes icin gecerli olmayabiliyor.Ben ben ben zaten hep bu yuzden kaybediyoruz.Cevremde bir cok "mukemmel" ama mukemmellikten bir o kadar uzak anne profili var.Kimsenin anneligini yargilamak size dusmez burada.Üye yargılamamış gayet düzgün üslup kullanmış.
Kusura bakmayın ben bu konuda asla sizin açınızdan bakamam. Çünkü anneyim.
Okul bitmeden evlenip çocuk sahibi olmak isteyen sizdiniz. Bunun bedelini 0-2 yaş gibi bağlanma evresinde kritik bir zamanda olan çocuğunuz ödeyemez. Onun tek ihtiyacı sizsiniz para değil..
Gelecekse 1 sene gecikmeli hazırlayıverin. Ki normalde insanlar her şeyi sırasıyla yapar birbirine katmaz..
Sürpriz gebelik de olabilir. Ama yine bunun bedeli sizin boynunuzadır. Daha derdini bile anlatamayan sabinin değil..
Ben oğlum bebekken sadece ehliyet sınavına girdim. Başka bir geliştirici faaliyete odaklanmadım ki çalışıp kalan zamanımı oğluma ayırayım diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?