18 aylik bebegi birakip okula gitmek

Yerinizde olsam birkaç sene daha beklerim okulu bitirmek için. Çocuğunuzun geleceği için elbette okulunuzu bitirmeniz güzel olacak ama bu arada da anneyle en yapışık olması gereken zamanlarda çocuğunuza haksızlık etmeyin. Hani çalışırsınız, akşamdan akşama görürsünüz, geleceğinizi bilir, bunlara alışılır, sorun değil bence ama 1,5 yaşındaki bebek annesini hafta sonundan hasta sonuna görmemeli. Ya çocuk yapmadan okulu bitirmeliydiniz ya da şimdi biraz daha anlayacağı ve kendini ifade edeceği yaşları beklemelisiniz.

Ablacim insanlar bosuna is guc, okul egitim neyse artik halledin oyle evlenin demiyorlar. Her seyin bir zamani, bir sirasi var. Maddi manevi hazirsaniz cocuk yapin demiyorlar bosuna. Okulla evlilik yine olabilir ama okulla cocuk birbirine karismamali yoksa sonuc bu sekilde oluyor. Tamam okula gitmekte haklisiniz, ben kendim de gayet egitimli bir insanim PhD terkim asla egitime karsi degilim ama bu uyelerin yazdigi yorumlar %100 dogru. Bu kadar kucuk bir cocugu baska bir eve birakirsaniz psikolojik sorunlu edersiniz olmaz yani. En iyisi, babasi evinizde baksin. Zaten haftada kac gun okula gidiyorsunuz ki?

Bende bırakılması taraftarı değilim aslında ama şartlar bunu gerektiriyorsa öyle olur. Bende anneanne-babaanneyle büyüdüm anneme kızardım yanımda yok diye. Sonradan anladım, benim için geleceğim için yokmuş annem. Çocuklukta 1 sene ayrı kalmayı büyüdüğünde anlayabiliyorsun.

Annem benimle vakit geçiremedi diye üzüldüğüm olmuştur ama genç bir kız olduğumda babam zerre kadar ilgilenmezken annemin kimseye muhtaç olmadan arkamda durabilmesi en güzel anımdır. Gurur duyarım.

Bir yil hem anne hem babadan ayri kalacak yani
Bence olmaz. Uygun degil. Calisan pek cok anne baba var ama sabah aksam goruyorlar cocuklarini. Eger okulu acilen bitireceksiniz annenizi ve hasta kardesinizi de yaniniza alarak okulunuzun oldugu yerde bir ev tutacaksiniz baska care yok. Ya da okulu donduracaksiniz 1-2 sene.

Malesef son sinif oldugum icin yapamiyorum.Fakat bir uzmandan bunlari duymak kararimi netlestirmemde yardimci oldu.Cok tesekkte ederim ilginiz icin.

yok o dusunceye prim vermeyin siz,
baska cozumler dusunun,
esinizin isi garanti degilse gerekise elde avucta ne varsa harcayip o sehre tasinmak bile oluru olan bir cozumdur bana gore,
bu yastaki cocukla haftasonu goruserek asla olmaz.
zaten siz de pisman olursunuz.

benim ikinci oglum dogdugunda, bir ay babadan ayri yasadik biz, esim o kadar uzuldu ki, hep acaba ben oglumla bag kuramayacak miyim, buyuk cocugumla kurdugum iliskiyi kuramayacak miyim diye uzuldu, su an oyle bir sorun yok, ama emin olun bir ayin yiktigini toplamak 6 ayimizi almistir, bir yil anne-babanin yoklugu (haftasonu gormeyi bu yas icin saymiyorum) cok buyuk bir yikim olabilir, bilemeyiz.

Bence aldığınız karar doğru bir karar değil. Bu yüzden yazdıklarımın kulağa yargılayıcı gelmesini normal karşılıyorum.

Siz seneye çocuğa omlet hazırlamak için döndüğünüzde çocuğunuzun hayatındaki en önemli aylar bitmiş olacak. İlk 2 yıl bir inşaatın temeli. Temeli düzgün atılmış olmalı değil mi?

cok cok zor gelir bebegine.daha yasi cok kucuk ve anneye en bagli oldugu donemler.kimse kusura bakmasin ama sirf meslek icinde haftada bi kez cocugumu gormeyi goze alamam.

Haklisiniz teşekkür ediyorum

+1000000

Evet oyle düşünüp kendimi rahatlatiyorum ama cocugun psikolojisini olumsuz etkiler mi diye dusunmekten de alamiyorum lendimi.Bir pedagogdan randevu aldim zaten danisacagim fakat sizin dusunceleriniz de benim icin cok degerli
Soyle dusunun isiniz geregi yurtdisina cikmak zorunda olsaniz veya sehir disina isi birakirmiydiniz yoksa onun gelecegi icin devam edermiydiniz bana kalirsa edilmeli benimde oglum var 16 aylik boyle bir durumda kalsam ben 1 sene goze alirdim buyudukce masraflar artiyor okulu sosyal aktiviteleri hersey para insan cocugunun en iyi sekilde yasamasini ister para havadan gelmiyor bizlere dogustan zengin olmak lazim hem herseye sahip olup hemde evde bebeginle olabilmek icin:)

Ben oğlum 15 ay oluncaya kadar kendim baktım, ücretsiz izin aldım. Sonrasında teyzesi annanesi baktı sırayla bizde kaldılar. 2 yaşından sonra bekar olan halası babanneyle birlikte onların evinde bakmaya başladılar. Aynı şehirdeyiz. Bu kadar detay veriyorum çünkü ne yaşadığımızı anlamanız için. Akşam almaya gittiğimizde halasının kucağından bana gelmedi. Ne kadar acı verici olduğunu anlatamam. Çocuğunla yabancı olmak istemiyorsan sakın gitme. 2 yaşa kadar güvenli bağlanma dönemi. Büyüdüğünde istediğin kadar maddi imkan ver bunları telefi edemezsin.

Akşam dönebileceksem giderim, ki başıma geldi sabah 10 uçağı ile gidip akşam 7 uçağı ile döndüm. Çok nadir 1 gece ayrı kalabilirim belki ama 1 hafta 10 gün mümkün değil. Ki bu sürekli olacaksa iş mi çocuğum mu tercih yapacaksam çocuğumu tercih ederim.

Ben yerinizde olsam çok acelem yoksa en azından 3 yaşını beklerdim.

Hariçten gazel okumuyorum. 2 buçuk yaşında oğlum var. Akşamı iple çekiyor. Babaannesini çok seviyor ama o sadece babaanne. Davranışları, hareketleri otomatikman değişiyor..

Amacım size vicdan yaptırmak değil. Çocuk psikolojisini direk baz alıyorum.
Hele çalışıyoruz diye haftada bir çocuğunu görenleri hiç anlayamıyorum..

Bugün bir psikoloğun yazısını okudum. Çocuğun söylememesi, göstermemesi kötü hissetmediğini göstermez diye..

Tercihini oda cocugundan yana kullaniyor aslinda fark yok onun gelecegi icin fedakarlik yapmak zorunda kaliyor zevki bir durum degil ve cok fazla insan yurtdisi ve yurtici seyahatlara cikmak zorunda kaldiklari isler yapiyor veya asiri mesaisi olupda cocuguyla zaman geciremeyen insanlarda var hepsi cocuklar icin

Üye yargılamamış gayet düzgün üslup kullanmış.
Kusura bakmayın ben bu konuda asla sizin açınızdan bakamam. Çünkü anneyim.

Okul bitmeden evlenip çocuk sahibi olmak isteyen sizdiniz. Bunun bedelini 0-2 yaş gibi bağlanma evresinde kritik bir zamanda olan çocuğunuz ödeyemez. Onun tek ihtiyacı sizsiniz para değil..

Gelecekse 1 sene gecikmeli hazırlayıverin. Ki normalde insanlar her şeyi sırasıyla yapar birbirine katmaz..

Sürpriz gebelik de olabilir. Ama yine bunun bedeli sizin boynunuzadır. Daha derdini bile anlatamayan sabinin değil..

Ben oğlum bebekken sadece ehliyet sınavına girdim. Başka bir geliştirici faaliyete odaklanmadım ki çalışıp kalan zamanımı oğluma ayırayım diye..

Kadıncağız hem hasta kardeşe bakacak hem sizin bebeğinize bakacak, anneye de yazık. Herşeyin bir zamanı var diye boş yere söylemiyor büyüklerimiz ya. Tabiki de psikolojisi olumsuz etkilenir, biraz büyüsün kreşe bırakırsınız okul çıkışı da alırsınız. Hayır hem anneye yazık hem bebeğe.

İste anlatmaya calistigimda bu zaten.Kimse bir digerinin hayat sartlarini bilmeden hemen yargilamaya gecip kotu anne ilan ediyor.
Siz annesiniz de biz neyiz pardon? Bazen insanlarin hayat sartlari sizin ki kadar iyi olmayabiliyor.Ve o dediginiz siralama herkes icin gecerli olmayabiliyor.Ben ben ben zaten hep bu yuzden kaybediyoruz.Cevremde bir cok "mukemmel" ama mukemmellikten bir o kadar uzak anne profili var.Kimsenin anneligini yargilamak size dusmez burada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…