Malesef annem gelemez.Ama ben biraz erteleyecegim.Annenizinde sizinle gelme sansi yokmu yanınıza yada bir sene daha bekleme sansiniz yapanlara helal olsun diyorum ben cocugumu bir saat bile birakamiyorum o yüzden ise bile giremiyorum
Aksamlari babasiyla birlikte olcaklar zaten.tum soylediklerinize katiliyorum.Bu okul bitecek dimi? E bitmeli. Birsey olmuş okul bitmeden evlenip, çocuk yapılmış ama şimdi o kaybedilen zamanı telâfi etmek gerek. Baba da var yani anlayamıyorum gerçekten bu babaları neden ebeveyn olarak görmüyor, etkisiz eleman yapıyoruz? Akşam baba alıp, sabah işe giderken anneye bırakamaz mı? Boşanan aileler nasıl yapıyor? Ya çalısan anneler zaten çocuğu 3 aylıkken bırakıp işe gidiyor. Mecburiyet girdimi oluyor. Hem hafta sonları göreceksiniz zaten. Baba akşam çocuğu eve getirirse hiç sıkıntı olmaz ama gerçekten anlamıyorum neden babalar kendini adam yerine koyup hic bir işin altından kalkmaya çalışmıyor.
Cok üzüldüm sizin adiniza.Ertelemeye karar verdim zatenBeni de annem birakmisti , 30 sene boyunca nefret ettim ondan
Cocugunuza verebileceginiz en buyuk zarari verirsiniz
E süper o zaman sıkıntı ne ki? Bence gönlünüzü ferah tutun ve gidip okulunuzu okuyun. Ay çocuğu sokağa atmıyorsun sonuçta malesef herkeste aynı şartlarla yaşamıyor. Baba bakacak ananeyle beraber işte sorun ne? Sütten kesilmişse hiç sorun yok merak etmeyin. Ve benim fikrim çocuk büyüyümce hem sizin için hem çocuk için daha zor olur bırakması. Şimdi hazır karar da verilmişken gidip bitirin okulu. Çocugunuzu da terketmiyorsunuz ayrıca. Babayla ve ananeyle kalacak kendi evinde. Herkes çocuğu anneye ya da bakıcıya bırakıp işe gidiyor. Siz okula gidince mi sorun?Aksamlari babasiyla birlikte olcaklar zaten.tum soylediklerinize katiliyorum.
Oyle bir linc ediyorlar ki insani.Zaten zor olan bir karari cok daha fazla zorlastiriyorlar.Bilseydim hic aacmazdim bu konuyu.Ayrica evet dediginiz gibi terk etmiyorum yalnizca 3 ay boyunca haftada 3 gun gorebilecegim ama erteleme karari verdim zaten.E süper o zaman sıkıntı ne ki? Bence gönlünüzü ferah tutun ve gidip okulunuzu okuyun. Ay çocuğu sokağa atmıyorsun sonuçta malesef herkeste aynı şartlarla yaşamıyor. Baba bakacak ananeyle beraber işte sorun ne? Sütten kesilmişse hiç sorun yok merak etmeyin. Ve benim fikrim çocuk büyüyümce hem sizin için hem çocuk için daha zor olur bırakması. Şimdi hazır karar da verilmişken gidip bitirin okulu. Çocugunuzu da terketmiyorsunuz ayrıca. Babayla ve ananeyle kalacak kendi evinde. Herkes çocuğu anneye ya da bakıcıya bırakıp işe gidiyor. Siz okula gidince mi sorun?
Ben de aynı seyi yazmışım ertelemeyin lütfen. Bakmayın siz burada yazanlara kim bilir onlar nasıl çocuk yetiştiriyor. Gidin okulunuzu bitirin. Baba da ebeveyn dimi?Oyle bir linc ediyorlar ki insani.Zaten zor olan bir karari cok daha fazla zorlastiriyorlar.Bilseydim hic aacmazdim bu konuyu.Ayrica evet dediginiz gibi terk etmiyorum yalnizca 3 ay boyunca haftada 3 gun gorebilecegim ama erteleme karari verdim zaten.
İste anlatmaya calistigimda bu zaten.Kimse bir digerinin hayat sartlarini bilmeden hemen yargilamaya gecip kotu anne ilan ediyor.
Siz annesiniz de biz neyiz pardon? Bazen insanlarin hayat sartlari sizin ki kadar iyi olmayabiliyor.Ve o dediginiz siralama herkes icin gecerli olmayabiliyor.Ben ben ben zaten hep bu yuzden kaybediyoruz.Cevremde bir cok "mukemmel" ama mukemmellikten bir o kadar uzak anne profili var.Kimsenin anneligini yargilamak size dusmez burada.
1.5 yaşında çocuğun bakımını da sağlayamayacaksam doğurmam zaten. Sizde hayatınızı buna göre planlayacaktınız. Minicik çocuğa “ay ama senin için yaşayamam ben” diyorsanız benim için bencil anne kalıbına girersiniz.Konudan o kadar uzaksiniz ki.Soyledigim sey ile annenin hayatini yasamasinin ne alakasi var ayrica evet anne de hayatini yasasin neden bu kadar rahatsiz oluyorsunuz ki.Siz sadece dogurup cocugunuz icin yasayin birakin diger insanlarda istedigi gibi yasasinlar
Fikirleri bu yonde olan bir kisiyle tartismam.Siz oyle yapin iyi aksamlar1.5 yaşında çocuğun bakımını da sağlayamayacaksam doğurmam zaten. Sizde hayatınızı buna göre planlayacaktınız. Minicik çocuğa “ay ama senin için yaşayamam ben” diyorsanız benim için bencil anne kalıbına girersiniz.
Konunun tam ortasındayım ayrıca. Kendiniz için okuyup kendiniz için meslek ediniyorsunuz. Çocuğun geleceğiyle bi alakası yok bunun.
Kesinlikle çok yanlış bir karar olur. Bunu doktora tezimi yazmak, 2 yaşındaki çocuğumu hafta içi gün boyu bakıcıya; hafta sonları da il dışından yanıma gelip kalan anneme bırakan bir anne olarak söylüyorum. Babası da o dönem başka bir ilde çalıştığı için iki ayda bir gelebiliyordu yanımıza. Akşamları birlikte vakit geçiriyor olmamıza rağmen, beni özlediği için uykuya direnme, yemek yememe, inatlaşma gibi pek çok sorunla mücadele etmek durumunda kaldım. Keşke 3 yaşını bekleseydim diye çok pişman oldum.. ki sizin çocuğunuzun size daha çok ihtiyacı olan bir dönem. Evet ileride maddi olarak çocuğunuza daha iyi bir gelecek sunabilirsiniz ancak bebeklik döneminde kaçıracağınız hiç bir duyguyu veya şuan çocuğunuza vereceğiniz sevgi, ilgi ve güven duygusunu hayatınızın hiç bir döneminde telafi edemeyebilirsiniz... Çok iyi düşünmeniz ve öyle karar vermeniz gerekli, çocuk konusu hata kaldırmıyor bazen...Herkese merhabalar.İstanbulda yasiyorum ve 18 aylik bir oglum var.Sorunum su ki baska bir sehirde olan universitemi bitirmeme 1 yilim kaldi ve bitirmek istiyorum.Bebegi anneme birakip gidecegim ve haftada bir kez ya da iki haftada bir kez hafta sonlari gormeye gelecegim.Bu durum bebegimi cok fazla etkiler mi? Onun gelecegi icin okulumu bitirmek ve meslegimi elime almak istiyorum ama kafam cok karisik.Fikirleriniz icin simdiden teşekkürler.
Ya gercekten dusunceleriniz harika.Ustte bir uyenin yazdigina bakar misiniz bir bucuk yasinda cocuga bakamayacaksam dogurmam diyor ve kendim icin meslek sahibi oluyor musum.kendileri uber luks yasam suruyorlar sanirim.Yalnizca cocuk ile ilgilenebiliyorlar.Bu cocuk okul cagina geldiginde agactan elma toplar oyle karsilariz ihtiyaclarini artik...Ya çocuğu şimdi bırakıp 5 yaşında geri almayacak. Birkaç ay az görüşecek. Bütün babalar sizin babalarınız ya da kocalarınız gibi de değil ayrıca. Bakacak eşşek gibi çocuğuna tabiki. Aksama kadar ananede, akşam evde babasıyla. Hafta da anneyle 2 gün görüşülecek ve sadece birkaç ay.
Konu sahibi lütfen yorumlara aldanmayın sizin hayatınız farklı olabilir. Çocuk laf dinlemez diye de birşey yok belirli bir dönem hiç birisi laf dinlemiyor, o da bahanesi olmuş olabilir. Çocuk anneyi 4 gün görmeyince unutmaz. Asker eşleri var baba gidiyor senelerce bazen uzak kalıyor ama eve gelince çocuk hala çocuğu:) o zaman kimse çalışmasın herkes evinde çocuğu 18 e gelene kadar baksın ay yok böyle birsey. Lütfen karar verilmiş zaten, eş kabul etmiş hazır. Alsın sorumluluğu gidip bitirin okulu. Bu sözümü dinleyin yıllar sonra hayır duanızı alırım bende:)
E madem tartışmayacaksınız, sabit fikirdesiniz konuyu niye açtınız? Bırakın gidin çocuğu.Fikirleri bu yonde olan bir kisiyle tartismam.Siz oyle yapin iyi aksamlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?