Tamam siz oglunuz kucukken calismayip sadece ehliyet sinavina girerek mukemmel anne oldunuz.Biz kotu annelerizÜye yargılamamış gayet düzgün üslup kullanmış.
Kusura bakmayın ben bu konuda asla sizin açınızdan bakamam. Çünkü anneyim.
Okul bitmeden evlenip çocuk sahibi olmak isteyen sizdiniz. Bunun bedelini 0-2 yaş gibi bağlanma evresinde kritik bir zamanda olan çocuğunuz ödeyemez. Onun tek ihtiyacı sizsiniz para değil..
Gelecekse 1 sene gecikmeli hazırlayıverin. Ki normalde insanlar her şeyi sırasıyla yapar birbirine katmaz..
Sürpriz gebelik de olabilir. Ama yine bunun bedeli sizin boynunuzadır. Daha derdini bile anlatamayan sabinin değil..
Ben oğlum bebekken sadece ehliyet sınavına girdim. Başka bir geliştirici faaliyete odaklanmadım ki çalışıp kalan zamanımı oğluma ayırayım diye..
Gerçek anne konusunda Engin görüşleriniz için sağolun da gerçek bir anne de sanki sizin yaptığınız yolu tercih etmez, kreşe verir kreş çıkışı koşa koşa alır çocuğu, çocuk uyuduğu zaman da ders çalışır. Öyle anamın başına atayım anam hem hasta kardeşime baksın hem benim en hareketli dönemde olan bebeme baksın ben de gidip bir okulu bitireyim demez sanki ha, bana öyle geldi siz daha iyisini bilirsiniz tabiÖncelikle yargilayici tavirda konusmanizi hic hos bulmadim.İkincisi elbette soylediginiz tum seyleri cocugumla en ust duzeyde paylasmaya calisan bir anneyim.Malum hayat sartlarindan dolayi da bu bir secenek degil mecburiyet benim icin.Biraz gercekci bakmak gerekiyor olaylara cocuguma her hafta geldigimde ya da mayis ayinda okulumu bitirip geldigimde ttekrar omlet hazirlayabilir binlerce aktivite yapabilirim ama ilerde anne babanin uzerine dusen maddi sorumluluklarimi yerine getiremezsemde kahrolurum.Sunu da soyleyim gercek bir anne mecburiyetleri olmadigi surece cocugunu birakip gitmek istemez.Degerli gorusunuz icin teşekkür ederim
Bende bırakılması taraftarı değilim aslında ama şartlar bunu gerektiriyorsa öyle olur. Bende anneanne-babaanneyle büyüdüm anneme kızardım yanımda yok diye. Sonradan anladım, benim için geleceğim için yokmuş annem. Çocuklukta 1 sene ayrı kalmayı büyüdüğünde anlayabiliyorsun.
Annem benimle vakit geçiremedi diye üzüldüğüm olmuştur ama genç bir kız olduğumda babam zerre kadar ilgilenmezken annemin kimseye muhtaç olmadan arkamda durabilmesi en güzel anımdır. Gurur duyarım.
Krese vermek icin para gerekli degil mi? Herkes sizin kadar zengin hayatlara sahip degilGerçek anne konusunda Engin görüşleriniz için sağolun da gerçek bir anne de sanki sizin yaptığınız yolu tercih etmez, kreşe verir kreş çıkışı koşa koşa alır çocuğu, çocuk uyuduğu zaman da ders çalışır. Öyle anamın başına atayım anam hem hasta kardeşime baksın hem benim en hareketli dönemde olan bebeme baksın ben de gidip bir okulu bitireyim demez sanki ha, bana öyle geldi siz daha iyisini bilirsiniz tabi
Bu yazdiginizi okuyunca kendi sorusunun cevabini kendi biliyor zaten dedim...Öncelikle yargilayici tavirda konusmanizi hic hos bulmadim.İkincisi elbette soylediginiz tum seyleri cocugumla en ust duzeyde paylasmaya calisan bir anneyim.Malum hayat sartlarindan dolayi da bu bir secenek degil mecburiyet benim icin.Biraz gercekci bakmak gerekiyor olaylara cocuguma her hafta geldigimde ya da mayis ayinda okulumu bitirip geldigimde ttekrar omlet hazirlayabilir binlerce aktivite yapabilirim ama ilerde anne babanin uzerine dusen maddi sorumluluklarimi yerine getiremezsemde kahrolurum.Sunu da soyleyim gercek bir anne mecburiyetleri olmadigi surece cocugunu birakip gitmek istemez.Degerli gorusunuz icin teşekkür ederim
İnsanlar burda bir konu acip saygili bir sekilde fikir istediginde direk yargilamaya gecerek kendi mukemmel hayatlarinizdan bahsediyorsunuz.İnsanlarin sartlarini bilmeden elestrmeyi ozguven olarak gorup bunun bir hadsizlik oldugunu goz ardi ediyorsunuz.Krese vermek icin para gerekli degil mi? Herkes sizin kadar zengin hayatlara sahip degil
Siz annesiniz de biz neyiz pardon? Bazen insanlarin hayat sartlari sizin ki kadar iyi olmayabiliyor.Ve o dediginiz siralama herkes icin gecerli olmayabiliyor.Ben ben ben zaten hep bu yuzden kaybediyoruz.Cevremde bir cok "mukemmel" ama mukemmellikten bir o kadar uzak anne profili var.Kimsenin anneligini yargilamak size dusmez burada.
Maddi ve manevi olarak gayet hazirdik ama insanlarin basina bazen kendi elinde olmadan uzucu olaylar gelebiliyor.Okul bitmeden evlenmedim evlendikten sonra okula basladimAra sayfaları okumadım belki cevap vermişsinizdir ama madem maddi olarak hazır değildiniz neden çocuk yaptınız? Onuda geçtim aceleniz neydi okul bitmeden evlenecek kadar? Yanlış kararlarınızın bedelini önce çocuğunuza sonrada zaten hasta kardeşinize bakan annenize ödetmeyin.
Kotu anne degilsiniz cocugunu cok fazla onemseyen bir annesiniz ve onun gelecegini dusunerek bir karar vermeye calisiyorsunuzİste anlatmaya calistigimda bu zaten.Kimse bir digerinin hayat sartlarini bilmeden hemen yargilamaya gecip kotu anne ilan ediyor.
Siz annesiniz de biz neyiz pardon? Bazen insanlarin hayat sartlari sizin ki kadar iyi olmayabiliyor.Ve o dediginiz siralama herkes icin gecerli olmayabiliyor.Ben ben ben zaten hep bu yuzden kaybediyoruz.Cevremde bir cok "mukemmel" ama mukemmellikten bir o kadar uzak anne profili var.Kimsenin anneligini yargilamak size dusmez burada.
Peki annenize yazık değil mi?Maddi ve manevi olarak gayet hazirdik ama insanlarin basina bazen kendi elinde olmadan uzucu olaylar gelebiliyor.Okul bitmeden evlenmedim evlendikten sonra okula basladim
O kadar sıg bir insan degilim ne yazik ki istediginizi veremeyecegimSu konularin sonuna gulucuk koyarak cool olma cabanizda sizin nasil bir kisilik yapisinda oldugunuzu gosteriyor.Yukarda saygili bir sekilde karsit gorusunu bildiren insanlara saygili cevaplar verdigimi dde gorebilirsiniz.Ben kendi anneliğimi mi övmüşüm? Kendi sorumluluk anlayışımdan örnek vermişim sadece..
Bebeği birinci derece sorumlu hissetmek mükemmellik mi? Kriter bu kadar düşmüş mü gerçekten :)
Beklediğiniz cevaplar gelmedi diye hemen de agresifleşmişsiniz. Ki gayet de düzgün anlattık. Anlayabileceğiniz şekilde..
İster dikkate alın ister almayın..
Tavırlara bak :))
Bu konuda haklsiniz fakat inanin tamamen kendi istekleri dogrultusunda oraya brakma dusuncesi olusmustu.Zaten uzman bi hanimefendinin yardimiyla erteleme kararimi verdim.Peki annenize yazık değil mi?
İnsanlarin mecburiyetlerini anlamiyorlar ya da anlamak istemiyorlar.Siz gönlünuz razi bir sekilde mi gideceksiniz ya da kotu bbir anne mi olacaksiniz gittiginiz icin? Tabiki hayir.Fakat mukemmel internet anneleri yalnizca bir digerinin anneligi ile meşguldürBenim de atamam var. Doğunun küçük bir ilçesine atanırsam eğer 3 yaşına 3 ay kalmış kızımı babannesine ve babasına bırakıp gideceğim. 2-3 haftada 1 görcem galiba. Bu süre de 1-1,5 yıl sürecek.
İnsanlarin mecburiyetlerini anlamiyorlar ya da anlamak istemiyorlar.Siz gönlünuz razi bir sekilde mi gideceksiniz ya da kotu bbir anne mi olacaksiniz gittiginiz icin? Tabiki hayir.Fakat mukemmel internet anneleri yalnizca bir digerinin anneligi ile meşguldür
O kadar sıg bir insan degilim ne yazik ki istediginizi veremeyecegimSu konularin sonuna gulucuk koyarak cool olma cabanizda sizin nasil bir kisilik yapisinda oldugunuzu gosteriyor.Yukarda saygili bir sekilde karsit gorusunu bildiren insanlara saygili cevaplar verdigimi dde gorebilirsiniz.
Konudan o kadar uzaksiniz ki.Soyledigim sey ile annenin hayatini yasamasinin ne alakasi var ayrica evet anne de hayatini yasasin neden bu kadar rahatsiz oluyorsunuz ki.Siz sadece dogurup cocugunuz icin yasayin birakin diger insanlarda istedigi gibi yasasinlarOnun geleceğiyle sizin okulunuzun ne alakası var bi anlatır mısınız? Benimde son senem kaldı, çocuğuma bakacağım diye açıktan başka üniversiteye başladım. Nasıl etkilenecek şimdi çocuk bundan? Kendi istekleriniz, talepleriniz için “çocuğum için vıdı vıdı vıdı” yapmayın lütfen ya.
Okumuş bilgili insansınız. Sizce çocuğun etkilenmeme ihtimali var mı? Ben 10 yaşında bi çocukta olsam annem beni ayda 2 kere görmeyi göze alıyorsa, onu suçlarım. Hiç kimsede çocuğa “ama anneninde hayatı var” diyemez. Varsa doğurmasın anne, mis gibi yaşasın hayatını.
Aynen pedagog a randevu aldm zaten ve kararim erteleme yonunde degisti.Kesinlikle katılıyorum size. Kimse kimsenin şartlarını bilmiyorum. Burada ahkam kesen hiç bir üye cebinize harçlık da koymayacağına göre bir meslek sahibi olmanız en iyisi. Ama bebek küçük, mümkünse biraz erteleyebilirsiniz. Ya da emin olamadım bilemedim. Çocuk gelişim uzmanları ile falan mı bir görüşseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?