- 22 Kasım 2017
- 1.159
- 2.119
- 83
- 47
O üye benim galiba. Okuma yazmanız var ki üniversiteye gidiyorsunuz. Okulumun son senesini dondurdum ve açıktan başladım tekrar dedim. Yani yalnızca çocukla ilgilenmiyorum, ağaçtanda elma toplamayacağım. Sizin sorununuz “çocuktan bağımsız 1 sene geçirmek”. Çocuk yok yani hayatınızda. Kuru 1 tane ekmeğiniz varsa bunu yapamazsınız. Uber lüks yaşayacağım diye çocuğu bırakıyorsanız, evet doğurmayacaktınız.Ya gercekten dusunceleriniz harika.Ustte bir uyenin yazdigina bakar misiniz bir bucuk yasinda cocuga bakamayacaksam dogurmam diyor ve kendim icin meslek sahibi oluyor musum.kendileri uber luks yasam suruyorlar sanirim.Yalnizca cocuk ile ilgilenebiliyorlar.Bu cocuk okul cagina geldiginde agactan elma toplar oyle karsilariz ihtiyaclarini artik...
Sizin fikirlerinizi onemsemiyorum zira saygili bir sekilde karsit gorusunu bildirenlere donusum mevcut ust siralarda.Siz daha okul okumanin cocugun gelecegi ile olan baglantisini bile anlayamamis birisiniz o yuzden litfen benim konuma yorum yapmayin.E madem tartışmayacaksınız, sabit fikirdesiniz konuyu niye açtınız? Bırakın gidin çocuğu.
Çocuğunu yanında goturebileceginde bitir okulunu. Boyle iş olmazHerkese merhabalar.İstanbulda yasiyorum ve 18 aylik bir oglum var.Sorunum su ki baska bir sehirde olan universitemi bitirmeme 1 yilim kaldi ve bitirmek istiyorum.Bebegi anneme birakip gidecegim ve haftada bir kez ya da iki haftada bir kez hafta sonlari gormeye gelecegim.Bu durum bebegimi cok fazla etkiler mi? Onun gelecegi icin okulumu bitirmek ve meslegimi elime almak istiyorum ama kafam cok karisik.Fikirleriniz icin simdiden teşekkürler.
Bir yil derken 2 donemin toplamda bir yil oldugunu bibilirsiniz diye ayri ayri 3 ay bir donem 3 ay diger donem diye belirtmedim.Diger noktalara gelince net bir sekilde sorumu sordum ve ayrinti verme ihtyci hissetmedim.Guzel gorusunuz iicin tesekkur ederim zira erteleme kararini verdim zatenkonu basinda 1 yil olan sure konunun 8. sayfasinda nasil bir kac ay oluverdi?
konu basinda haftada bir veya iki haftada bir olan gelip gitme nasil haftada bir 3 gun oluverdi?
ki bu hesaplarda hic hastalik, sinav donemi, tez donemi vs yok, her sey sut liman haliyla bu sekilde.
konu basinda yine baba aksam bakacak denmedi, veya babanin calisma sartlarindan bahsedilmedi,
hatta ben ilk veya ikinci yorumumda babayi da haftasonu gorecek sekilde bir yorum yazdim, o zaman da yok babasi her gun gelip alacak evde bakacak demediniz konu sahibi.
neyse konunun su anki haliyle bile bence oluru yoktur, ki burada kadinlar calissin/okusun diye en cok yazan kisilerden biriyim, iki cocugum var ikisi de 2 yasinda krese basladi.
Ancak calisip aksamlari cocugu gormekle haftada bir gormek arasinda cok buyuk fark vardir.
Ve de ileriki ihtiyaclarini karsilayamicam diyorsunuz ve bundan endise duyuyorsunuz. Herkesin demeye calistigi sey, su anki ihtiyaclarini karsilamadiktan sonra ileriki ihtiyaclarini dusunmenin aslinda cok mantikli olmadigi. Bakin uzman arkadasimiz da yazdi, su anki ihtiyaclari cok daha elzem diye. YineMilana22 nin yorumu cok onemli burada, cunku kendisini hep kadinlar calismali/ okumali derken gordum ben bu forumda.
Bir yil derken 2 donemin toplamda bir yil oldugunu bibilirsiniz diye ayri ayri 3 ay bir donem 3 ay diger donem diye belirtmedim.Diger noktalara gelince net bir sekilde sorumu sordum ve ayrinti verme ihtyci hissetmedim.Guzel gorusunuz iicin tesekkur ederim zira erteleme kararini verdim zaten
Mezun olmadan çocuk sahibi olmamalıydınız.Öncelikle yargilayici tavirda konusmanizi hic hos bulmadim.İkincisi elbette soylediginiz tum seyleri cocugumla en ust duzeyde paylasmaya calisan bir anneyim.Malum hayat sartlarindan dolayi da bu bir secenek degil mecburiyet benim icin.Biraz gercekci bakmak gerekiyor olaylara cocuguma her hafta geldigimde ya da mayis ayinda okulumu bitirip geldigimde ttekrar omlet hazirlayabilir binlerce aktivite yapabilirim ama ilerde anne babanin uzerine dusen maddi sorumluluklarimi yerine getiremezsemde kahrolurum.Sunu da soyleyim gercek bir anne mecburiyetleri olmadigi surece cocugunu birakip gitmek istemez.Degerli gorusunuz icin teşekkür ederim
Evet guven duygusunun zedelenmesinden cok korkuyorum bende.[/QUOTE
Lütfen kendinize gelin yorumum sert olacak biraz ama kusura bakmayın burada 18 bir aylık bebekken bahsediyoruz yani çok çok çok küçük kesinlikle bırakmayın
Mecbur kalıyorsa bırak ama bence bebeğin annenin arasındaki bağ yakın oldukça daha iyi oluyor temas bebeğe iyi geliyorHerkese merhabalar.İstanbulda yasiyorum ve 18 aylik bir oglum var.Sorunum su ki baska bir sehirde olan universitemi bitirmeme 1 yilim kaldi ve bitirmek istiyorum.Bebegi anneme birakip gidecegim ve haftada bir kez ya da iki haftada bir kez hafta sonlari gormeye gelecegim.Bu durum bebegimi cok fazla etkiler mi? Onun gelecegi icin okulumu bitirmek ve meslegimi elime almak istiyorum ama kafam cok karisik.Fikirleriniz icin simdiden teşekkürler.
Ben bir başkasına,sizin tavsiyenizi dinlemesi ve en baştaki kararını değiştirmemesi için niye bu ısrar ettiğinizi ve sinirlendiğinizi anlayamadım.Erteleme karari vermenize üzüldüm ve desteklemiyorum. Baskıyla ya da başkalarının elestirileriyle hareket etmeyin tekrar diyorum hazır karar verilmisken keske buraya sormasaydınız. Gidip bitirin okulu bu sizin kendinize olan güveniniz ve saygıniz icinde önemli ve bu da çocuğa yansıtacagınız annelikle doğrudan alakalı. Iki yarı yıl kalmış anladığım kadarıyla ay valla sinirlendim ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?