amerikada doktorlar gebeler için folik yerine bulgur öneriyorlarmış..
hatta vaaza şöyle devam edeyim balık yiyemeyenler omega 3 ü fazlasıyla dereotundan temin edebilirler bunları biliyor muydunuz
çin pilavı yap gidiyo valla her türlü..pirinç pilavına yakışıyor salatalarına da sıkıştır azcık oh misdere otunu da yemek pek bir zor bee, sadece kabak enginerla yiyebiliyorum o da kırk yılda bir
Ne klişe bir şey sordun ama anlamsız bir o kadar da bunun kararı sana bana düşmez sorgusu da beni de ilgilendirmez belki evet ama tepkmi koymak istedim çünkü bana göre epey anlamsız dır bu soru (=Ailen nasıl onay verdi çocuk yaşta evlenmene ?
Tatlım Tıp öğrencisiyim ben, hamile kalmaya yardımcı Olmaz sadece bebeğin sağlıklı olmasına yardımcı olur, folik asidin de fazlası zararlıdırfolik asit her derde deva bee tatlım, ciddi sorunları tabikii halletmez ama folik asit hamile kalmakta etkilidir
proplm yok demiştmEee o kadar doktora gitmişsin eşinin ve senin bütün kontrolleriniz yapılmış sonuç ne?
Doktor bir şey demedim mi?
Ne klişe bir şey sordun ama anlamsız bir o kadar da bunun kararı sana bana düşmez sorgusu da beni de ilgilendirmez belki evet ama tepkmi koymak istedim çünkü bana göre epey anlamsız dır bu soru (=
genelde sebepsiz inferlite der geçerler ve kasmayın kendinizi gezin dolaşın hava değişimi yapın olmazsa bir sene sonra gelin diye bir cevap verirler ama bilemedim şimdi..Eee o kadar doktora gitmişsin eşinin ve senin bütün kontrolleriniz yapılmış sonuç ne?
Doktor bir şey demedim mi?
Çok da atarlısın. Biraz sakin ol olur zamanla stres yapma.proplm yok demiştm
vakti gelince elbet olur güzelim daha vakit varmış demekki bir problem olmadığına göre en hayırlı zamanını bekliyor olmalı belki de anneciğinin daha olgun olmasını bekliyordur2senelik evliyim bebiş düşünüyorum olmuyor sorunda yok
aa ciddi 3 ay öncemi kullanılmalı ama onu nasıl kestirebilcez hani ddoktor mu yazıo bız mı alıorz ayrıca ben bulgur hastasıyım her gun yerim buna sevındım hoş çocuk düşünmüyuorum da konuşayım dedim (=doğru çocuk düşünen birieiylerin minimum 3 ay önceden folik asit kullanması gerekiyor ha ben hergün bulgur pilavı yiyorum dersen o da olur malum o da folik asit
Ben 9 ayın sonunda rahim filminden sonra hamile kaldım. Gerekli her şeyi yapmış mı diye merak ettim.genelde sebepsiz inferlite der geçerler ve kasmayın kendinizi gezin dolaşın hava değişimi yapın olmazsa bir sene sonra gelin diye bir cevap verirler ama bilemedim şimdi..
valla kimisi planlı hamilelik adına ön kontrole gider ve doktor tarafından alır folik asiti ya da ben gibi gider 42 lira verir alırsın bir folik asit korunmayı bırakırsın akabindeaa ciddi 3 ay öncemi kullanılmalı ama onu nasıl kestirebilcez hani ddoktor mu yazıo bız mı alıorz ayrıca ben bulgur hastasıyım her gun yerim buna sevındım hoş çocuk düşünmüyuorum da konuşayım dedim (=
yaştan ötürü doktor da pek ilgilenmemiştir bence eğer özele gitmedilerse.sadece sperm ve yumurtlamaya bakılmıştır bir şey yok denmiştir..Ben 9 ayın sonunda rahim filminden sonra hamile kaldım. Gerekli her şeyi yapmış mı diye merak ettim.
Mesela yumurta takibi yaptırabilir.
aslında bu kısmı sorgulamak size bize düşmez annelerimiz 18 nde evlendiklerinde çocuk babalarımız sapık değildi zira,devir değişti şartlar değişti ergenlik ilerledi falan derken şimdi bize küçük bir yaş olarak geliyor ama devlet bile 18 yaşı reşit ve yetişkin kabul ediyor..daha ılımlı olmalıyız diye düşünüyorum..
şimdi bizde bu kişinin yaşantısını ,eşini, durumu bu elbette bilemeyiz ama yinede canını sıkmayalım neticede evlat sahıbı olmak istediğini bir şekil bilgi edinmek amacıyla yazdığını biliyoruz hadi en azından can sıkmayalım hayırlısı olsun diyelim gerek yok yani ayrıntılara takılırsak biz zaten memleketçe sallantıdayız yani siyasete gerek duymuyorum duymayalım :)Canım çocuk yaşta evliliklerin sonu malum genelleme yanlış tabi ki ama çoğunluk sorun yaşıyor bu sebepten klişe gelen bir durumu belirttim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?