Eğer kızın ailesi şikayetçi olsaydı dava açılırdı dava konusunu duyan basın da boş durmaz haber yapardı.Ondan sonra bu aile nereye giderse gitsin tecavüze uğrayan kız olarak bilinecekti o kız. Şimdi olayı kapattılar şikayetçi olmadılar die kızıyoruz ama olsalardı da kızın hayatı iki kat mahfolacaktı.Gelecekte evlenemeyeceği bi kere kesinleşecekti, ona yaklaşan erkeklerin amacını ise tahmin edemeyecek yoktur içimizde.
Arkadaşlar biz bekarete önem veren bir toplum olmaya devam ettikçe nice tecavüzlerin üzeri de bu şekilde kimse duymadan kapatılmaya devam edecek...
Eğer kızın ailesi şikayetçi olsaydı dava açılırdı dava konusunu duyan basın da boş durmaz haber yapardı.Ondan sonra bu aile nereye giderse gitsin tecavüze uğrayan kız olarak bilinecekti o kız. Şimdi olayı kapattılar şikayetçi olmadılar die kızıyoruz ama olsalardı da kızın hayatı iki kat mahfolacaktı.Gelecekte evlenemeyeceği bi kere kesinleşecekti, ona yaklaşan erkeklerin amacını ise tahmin edemeyecek yoktur içimizde.
Arkadaşlar biz bekarete önem veren bir toplum olmaya devam ettikçe nice tecavüzlerin üzeri de bu şekilde kimse duymadan kapatılmaya devam edecek...
ışte hep başkalarının ne düşündüğünü düşündüğümüz için,
başkalarının düşüncelerine önem verdiğimiz için,
hala bu konuda böyle düşünülebiliyor..
kim ne düşünürse düşünsün,herşeyden önce önemli olan şey,
o kızın psikolojisidir.ne demek şikayetçi olmamak,
lütfen biraz geniş pencereden bakalım.
suçlular cezalarını çeksin,çekmesi lazım,
başkaları ne düşünür diye düşünmekten,
kendimizi düşünemez olduk...
Evet suçluların cezasını çekmesi lazım aynı suçu daha sonra da işlememesi adına.Ama bir de işin farklı bir yüzü var; dava basına sızmadan yürütebilse çok güzel olur ama basına sızdığı an o kızın psikolojik sorunları ikiye üçe katlanacak.Çünkü artık tanınabilir bir isim olacak gittiği yerlerde de parmakla gösterilen tecavüze uğrayan kız olmak daha çok zarar verecek ona ve suçlunun cezasını çekmiş olması da bunu telafi edemeyecek... Mesela bu forumda ensestle ilgili bir topic açılmıştı, bayanın ilk kocasından olan bir kızı vardı ve ikinci kez evlendiğide kocasının o kızı taciz ettiğini farketmişti.Hemen ayrılmış kocasından.Dava açmak için de avukatla görüşmüş ama avukat da benim yukarıda yazdıklarıma benzer şeyler söylemiş bayana.Bu tür olaylar çabuk basına sızıyor, dava açıldığında da sızarsa kızınızın psikolojisi daha da mahfolacaktır bu yaşta bu yükü kaldırmak kolay olmayacaktır die konuşmuş ve bayan davadan bu yüzden vazgeçmiş.Bilmem o konuyu hatırladınız mı? Anlatmak istediklerimi anlatan, iyi bir örnekti bu konuyla ilgili.Ben suçlular cezasız kalsın ortalıkta dolaşıp nasılsa ceza almadım die başka kızlara da tecavüz etsin demiyorum. Öncelikle çözüme davayı gizli yürütme, basından uzak tutma gibi yasalar çıkarak başlayabilirler.Sonrasında otomatikmen pencerelerimizin zaten genişleyeceğini düşünüyorum, yoksa bu bizim daralttığımız bir pencere değildir...
hayır ama artık bu olaylar eskisi kadar abartılmıyor ki 12sn bi haber olarak geçiyo ne yüz ne isim belirtiliyo artık o kadar tecavğz haberi var ki. hem toplum eskisi gibi bilinçsiz değil ki herkesin başına gelebilirliğinin farkındalar artık.Eee şimdi daha mı iyi gizli bir şey olarak saklayacak herkesden, ailesinden, arkadaşlarından ee yarın bi gün evlenmek isteyince ne olucak sizce bunu söylemeye cesaret edebilcek mi? edemiycek ya da söylecek inanmıycak peki öyle de niye emniyet başvurmadın demiycek mi eee olaylar sarpa sardı şimdi ne olucak
[COLOR="DarkOrchid"]calıstıgım hastaneye 2,5 yasındakı tecavuze ugramıs bır kız cocugu getırmıslerdı babasının kucagındaydı cunku cocuk yuruyemıyormus yasadıklarından dolayı..olayla ılgılı ıkı tane genc yakalanmıs hastane polısınden falan sormustum noldu o sere.... Lere dıye oda bana ıkısıde 18 yasından kucuk dıye serbest kaldıklarını soylemıstı..omrumde karsılastıgım en dehset verıcı olaylardan bırıydı cok klıse bı laftır ama ben bu durumlarda bu lafa ınanıyorum bunları meydanda sallandırıcaksın ıbretı aleme bak bı daha yapıyolarmı???bıde dusunsenıze adamlar yakalanıyo 17 16 yasındalar dıye ceza almıyolar sımdı sız dusunun aynı sey basınıza geldı adaletınızı kendınız saglamaya calısmazmıydınız???hırsınızı kımden hangı sıstemden alabılırdınız??[/COLOR]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?