• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve çocuğu yaşındaki sevgilisi

İyi akşamlar arkadaşlar ve benden büyük ablalarım,
Hepinizin yorumunu okudum olumlu olumsuz.
çok düşündüm, ağladım, kafamda senaryolar kurdum sinirli halimle sonra yine ağlarım. Günden güne toparlandım ve sakin kafayla düşünüp şu sonuca vardım.
ilk başta iki opsiyon sunmuştum şunu mu yapsam bunu mu diye. Ben annemin bana açılmasını bekleyeceğim. anlatsın bi de kendisinden duyayım. Sonra diyeceğim ki madem kendine bunu yakıştırıyorsun o zaman buyur senin hayatın. Sana ahlak dersi verecek değilim bunların sonucunun farkındasındır diyeceğim. annelik hakkın var üzerimde o yüzden yalnız görüşürüm seninle görüşürsek. Onunla alakalı ne bişey anlat bana ne de aynı masaya oturmam. Eğer ki diretirse kontağımı kesmek zorunda kalacağım. Ben yapamam. forumda daha rahat arkadaşlar var. Siz yapın sizin başınıza gelirse ama ben yapamam. Midem bulandı öğrendiğimde. Bu bile bile yapışa bişey. O zaman bunu da göz önünde bulundurmuştur. Ben saygı duyacaksam özel hayatına o da bu şartıma uymak zorunda.
orta yol bulmaya çalıştım. Bakalım hayırlısı.Hep ümidim vardı gerçek anne kız oluruz diye bir gün. Ama ilgi alanı başka bize hiç vakti bile yok. Ümidimi kestim boşuna ümitlenmişim. neyse hepinize teşekkür ederim yardımcı oldunuz bana.
dua edin lütfen. Selamlar sevgiler

İyi akşamlar arkadaşlar ve benden büyük ablalarım,
Hepinizin yorumunu okudum olumlu olumsuz.
çok düşündüm, ağladım, kafamda senaryolar kurdum sinirli halimle sonra yine ağlarım. Günden güne toparlandım ve sakin kafayla düşünüp şu sonuca vardım.
ilk başta iki opsiyon sunmuştum şunu mu yapsam bunu mu diye. Ben annemin bana açılmasını bekleyeceğim. anlatsın bi de kendisinden duyayım. Sonra diyeceğim ki madem kendine bunu yakıştırıyorsun o zaman buyur senin hayatın. Sana ahlak dersi verecek değilim bunların sonucunun farkındasındır diyeceğim. annelik hakkın var üzerimde o yüzden yalnız görüşürüm seninle görüşürsek. Onunla alakalı ne bişey anlat bana ne de aynı masaya oturmam. Eğer ki diretirse kontağımı kesmek zorunda kalacağım. Ben yapamam. forumda daha rahat arkadaşlar var. Siz yapın sizin başınıza gelirse ama ben yapamam. Midem bulandı öğrendiğimde. Bu bile bile yapışa bişey. O zaman bunu da göz önünde bulundurmuştur. Ben saygı duyacaksam özel hayatına o da bu şartıma uymak zorunda.
orta yol bulmaya çalıştım. Bakalım hayırlısı.Hep ümidim vardı gerçek anne kız oluruz diye bir gün. Ama ilgi alanı başka bize hiç vakti bile yok. Ümidimi kestim boşuna ümitlenmişim. neyse hepinize teşekkür ederim yardımcı oldunuz bana.
dua edin lütfen. Selamlar sevgiler
Allah hakkinizda hayirlisini versin. Kimse basina gelmeden bilemez ve hiç bir konuda da buyuk konusmamak gerek bence. Kimse kimsenin ne yasadiginida bilemez. anneniz buyuk ihtimal hata yapiyor bunun farkina varacak bir gün. Sizin göreviniz elbette uyarmak ama o sizin anneniz ne olursa olsun. Her insan birbirinden farkli anne kiz bile olsa. Hayattan beklentileri farkli. Insanin zaman icinde bile hayattan beklentisi yapmak istedikleri degisiyor. Hepimiz degisiyoruz. 1 yil once asla giymem dedigimiz seyleri bi bakmisiz giyiyoruz. Hayatin bize ne sunacağını bilmiyoruz. Hayat kisa baskalari icin ne kendinizi ne annenizi üzün. Oda elbet hata yapıyorsa farkedecek birgun...

Bence çok fazla iyimsersiniz. Allah başa vermesin bu durumu, çocuğum da yok. Ama düşünüyorum bi, çocuğum var evlenecek ve evleneceği kişinin ailesi genç adamlarla ve hatta evli adamlarla beraber takılmış. Kim böyle bir şeyi ister. Aslında genç biriyle sevgili olmasında sorun yok ama cozutmadan. Konu sahibinin annesi cozutmuş bana göre.
Benim anneannem 31 yaşında 6 çocukla annem ise 42 yaşında 3 çocukla dul kaldı ve kendini çocuklarına adadı. 30 ve 40 lı yaşlarımızı geçtik ama annem hala kendini bize adar. Bunun da hiçbir zararını görmedik.

Bunlar bu ülke sınırları içerisinde normal değil malesef.
Kadın kendini, hayatını çocuğuna adamak zorunda değil bana göre. Köle değiller, herkes birey olarak kendinden sorumlu. Ama bizim insanımız kendine bağımlı çocuklar yetiştirmeyi sevdiğinden, ancak çocuğunun kma muhtaç olduğunu gördüğünde kendi varlığını kendine ispat edebildiğinden ömrünü çocuklarına adamak çok matah birşey gibi gelir ve bununla gurur duyar.
Siz zararını görmezsiniz tabi...
Büyük konuşmayayım ama ailemden biri genç yaşta eşini kaybetse ben de istediği hayatı (zarar görmeden) yaşamasını isterdim. Hatalar bireyseldir, eşimi de ailesinden dolayı yaftalamazdım.

Ben olsam görüşmem, babam 78 yaşında şimdi gitse 40 yaşında bi kadınla görüşse onu da istemem olmaz yani olmamalı. Çoluğun çocuğun varsa benim hayatım size ne diye bir şey olmaz. 50 den sonra aşk yaşamasan ölmezsin. Başka meşgaleler bulur insan.illa erkek mi olması lazım hayatında

Kadın kendini, hayatını çocuğuna adamak zorunda değil bana göre. Köle değiller, herkes birey olarak kendinden sorumlu. Ama bizim insanımız kendine bağımlı çocuklar yetiştirmeyi sevdiğinden, ancak çocuğunun kma muhtaç olduğunu gördüğünde kendi varlığını kendine ispat edebildiğinden ömrünü çocuklarına adamak çok matah birşey gibi gelir ve bununla gurur duyar.
Siz zararını görmezsiniz tabi...
Büyük konuşmayayım ama ailemden biri genç yaşta eşini kaybetse ben de istediği hayatı (zarar görmeden) yaşamasını isterdim. Hatalar bireyseldir, eşimi de ailesinden dolayı yaftalamazdım.
Ama bu konu biraz farklı. Bu konuda 2 kızı varken eve sevgilisini getirip birsüre hepberaber yaşayan, ondan ayrılıp evli bir adamla beraber olan, ondan da ayrılıp çocuklarından bile küçük olan biriyle sevgili olan bir anne var. Şahsen benim annem de babamdan sonra 2.baharını yaşamak isteseydi saygı duyardım. Ama bu bizim bildiğimiz tatlı mı tatlı 2.baharın dışında bir konu :)

İki yorumumu da alıntılamışsınız madem toplu cevap vereyim. Siz konu sahibine ya da annesine de dediniz bilmiyorum, konu içerisindeki yorumlarınızı görmedim. Ama ben bu alıntıladığınız yorumu neye istinaden yaptım gayet iyi biliyorum.

Ben annenin tercihlerine saygı duyulmalı, hiçbir yetişkin bir diğerinin hayatını terbiye etmeye yeltenmemeli, zarar göreceği bi durum var ise yalnız bırakılmamalı / destek olunmalı dedim. Dışarıdaki boş kalabalığın anlamsız yaftalarına değer verip, toplum baskısını bir güç haline getirip onları dinleyeceğine annesini dinlemesini, onu anlamasını tavsiye ettim.

Bir yorum sahibesi de benim bu yorumumu ahlaksızlığa kılıf bulmak olarak değerlendirdi. Benim yukarıdaki yorumum buna istinadendir. Konu sahibinin annesini anlamaya ve anne-kızın ilişkisini korumaya çalışan bana ve diger yorum sahibelerine "ahlaksızlığınıza kılıf arıyorsunuz" diyen birine gayet kibar davrandım. Ki aynı yorum sahibesi bir sonraki yorumunda "hayatını yaşamak isteyen bi kadının anne olmasın" deme cüretini bile gösterdi. En son "benim annem yapamaz nokta" diye bağırıyordu, ki konunun kendi annesiyle ne ilgisi var, hangi kişisel travması tetiklendi anlayamadım, bu denli absürt bi yorumu da ciddiye alamadım.

Diger yorumuma gelince sapla saman gayet net. Örnek 15 yaşında bi kız örnegi cünkü konu sahibi annesine 15 yaşında bi kız gibi davranmak istiyor. Halbuki bunu 15 yaşında birine bile yapamazsınız, yapmamalısınız. Hele küçük kızını 30una getirmiş bi kadına hiç yapamazsınız. Yukarıdaki cümlelerim aynen geçerli. Annenin tercihlerine saygı duyulmalı, hiçbir yetişkin bir diğerinin hayatını terbiye etmeye yeltenmemeli. Bekar kadın şöyledir, evli kadın böyledir, anne kutsaldır diye kadınları nefes alamayacak noktaya getiren tüm kalıplar da tarihin tozlu raflarına kalkmalı. Her yaş grubunda saygı ve güvene dayalı bi anne evlat ilişkisi kurulmalı ki annenin gerçekten zarar görebilecegi durumlarda (mesela genç sevgili meselesinde degil de evli sevgili meselesinde) evladın bir söz hakkı olsun, konu sahibinin annesi bilsin ki kızı onu anlıyor, elalemin dedigini degil onun mutlulugunu destekliyor. Kızım bu işi desteklemiyorsa gerçekten beni üzecek bi sey var bu işte diyebilsin.

Cidden acıdım düşünce yapınız içler acısı lafları çarpıtma ustası demiyorum boşuna bence siz konuyu bir daha baştan okuyun annemisiniz bilmiyorum ama evli adamlarla birlikte olup üstelik bu adamları kızlarınızın olduğu eve getirirmisiniz önce bir bunu iyice düşünün kendinden 23 yaş küçük biriyle birlikte olması bence tüy dikmiş ama size göre normalse bu durum benim yaşadığım tramva değilde sizin bunu normalleştirme çabanızın altında ne olduğu ayrı bir muamma :D

Yaşına uygun bir adam olsaydı elbette tepki vermezdiniz. Çocuk 27 yaşında ve amaç belli. Yarın evlenmek isteyecek ve bu kişi anneniz olmayacak. İşte o zaman anneniz iyice dağılacak.

Bu konularda telkin verilmeli aslında ama insan çocuğundan böyle bir konuşma yapmasını duymak istemez. Anneniz de yaşayarak öğrenecek sanırım.

kendi yaşamına saygı duyulmayı herkes ister. çocuğu olduğu için kendini dünyadan soyutlayacak değil. iki kızı da yuvadan öyle ya da böyle ayrılmış ve yalnız kalmış kadın. elbette istemeseniz de hayatında adam olacak veya kadın... herkesin kendi yaşam tercihi. belki çok mutlu belki de bu bir geçiş dönemi olabilir. cinsel anlamda kusura bakmayın da kimse kimseyi kullanamaz ha kullanma düşünceniz varsa da anne bence çıtır oğlanı daha çok kullanıyor sanki... siz bence anne-kız ilişkinize odaklanın size karşı tutumu sevgisi nasıl ona bakın. iyi günde kötü günde destek olun o kadar

Cidden acıdım düşünce yapınız içler acısı lafları çarpıtma ustası demiyorum boşuna bence siz konuyu bir daha baştan okuyun annemisiniz bilmiyorum ama evli adamlarla birlikte olup üstelik bu adamları kızlarınızın olduğu eve getirirmisiniz önce bir bunu iyice düşünün kendinden 23 yaş küçük biriyle birlikte olması bence tüy dikmiş ama size göre normalse bu durum benim yaşadığım tramva değilde sizin bunu normalleştirme çabanızın altında ne olduğu ayrı bir muamma :KK70:
Aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmayacağım zira belli ki anlayamayacaksınız. Sadece sizi bana ya da bi baskasına acıyabilecek kadar üstün olduğunuza inandıran ruhsal probleminiz nedir bilemiyorum ama madem yaşadığınız bi travma var bana hakaret etmeye yelteneceginize gidin tedavi olun, bu yersiz saldırganlıktan ve ben dogruyum herkes yanlış psikozundan arınmış olursunuz böylece.

Aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmayacağım zira belli ki anlayamayacaksınız. Sadece sizi bana ya da bi baskasına acıyabilecek kadar üstün olduğunuza inandıran ruhsal probleminiz nedir bilemiyorum ama madem yaşadığınız bi travma var bana hakaret etmeye yelteneceginize gidin tedavi olun, bu yersiz saldırganlıktan ve ben dogruyum herkes yanlış psikozundan arınmış olursunuz böylece.

Zavallı durumdaki insanlara acırım ben elimde değil bu lafta moda oldu tramvan var doktora git vıdı vıdı :KK70: hala acıyorum demek ki baya üstünüm sizden :KK66:

Ha bu arada gözardı seçeneğine basıyorum size de tavsiye ederim bunu öyle bir seçenek var da :D

Aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmayacağım zira belli ki anlayamayacaksınız.
Yukarıda bir üyeye yazdım size de kopyalayıp yapıştırayım. Gerçekten bütün bunlar normal mi sizce? Hani bu sıradan bir sevgililik durumu gibi değil sanki. Üyeler bu durumları gözardı edip yorum yapıyor gibi geliyor bana.
Ama bu konu biraz farklı. Bu konuda 2 kızı varken eve sevgilisini getirip birsüre hepberaber yaşayan, ondan ayrılıp evli bir adamla beraber olan, ondan da ayrılıp çocuklarından bile küçük olan biriyle sevgili olan bir anne var. Şahsen benim annem de babamdan sonra 2.baharını yaşamak isteseydi saygı duyardım. Ama bu bizim bildiğimiz tatlı mı tatlı 2.baharın dışında bir konu :)

Yukarıda bir üyeye yazdım size de kopyalayıp yapıştırayım. Gerçekten bütün bunlar normal mi sizce? Hani bu sıradan bir sevgililik durumu gibi değil sanki. Üyeler bu durumları gözardı edip yorum yapıyor gibi geliyor bana.

Ara sayfalarda farklı bi bilgi var mı diye kontrol ettim ama bulamadım. Gözden kaçırdıysam lütfen bana iletin.

Benim anladığım ortada 50 yaşında bi kadın var. Boşanmış. İki çocuk sahibi ama çocuklar çocuk yaşta değil, biri 30 biri 33 yaşında iki erişkin kadın. Ve an itibariyle bu kadının bi ilişkisi var, kadının partneri olan adam da 27 yaşında, yani o da erişkin. Konu sahibi de elalem ne der endişesiyle bu ilişkiyi onaylamıyor hatta aynı toplum baskısı yüzünden annesine bu ilişkiyi sona erdirmesi için baskı yapmak zorunda hissediyor kendisini.

Şimdi konu sahibi bu noktada annem zamanında evli biri ile beraberdi ve bu beni çok yaraladı demiyor, hatta aksine yaşları yakındı o nedenle empati yapabiliyordum diyor. Aradaki mesajlarda bulabilirsiniz. Bence de bu kısım çok daha büyük bi problem, konu sahibi bunu konuşalım dese yorumum farklı olurdu ama konu sahibi aşmış bu durumu. O nedenle konu sahibinin tartışmaya açmadığı ve geçmişte kalmış bi konuyu biz niye tartışmaya açalım, ısıtıp tekrar önüne koyalım diyorum ben de.

Sonra konu sahibi annem dönem dönem sevgilileriyle birlikte yaşardı demiş ama buraya açtığı asıl derdi bu da degil. Yani atıyorum "Ben 10 yaşındaydım, annem yeni sevgilisini eve getirdi, o da bize kötü davrandı, ben bunun acısını çekiyorum şu an, nasıl atlatabilirim?" vs. şeklinde açılmış bi konu da degil bu. Ya da "annemin psikolojisinin iyi oldugunuz düsünmüyorum, gel git iliskiler cok yıpratıyo bence onu, onun ruh sağlıgındaki bozulma bizi de utandırıyor, nasıl destek oluruz, nasıl döner bu kararından?" demiyor konu sahibi. Öyle olsa ona göre yorum yapılır.

Yukarıya tekrar dönersek konu sahibinin derdi belli, "Yaşadığımız çevre kadının büyük erkeğin küçük olduğu evlilik dışı bi ilişki modeli karşısında ahlak bekçisi kesiliyor, annemin davranışları için kardeşimle beni bile yaftalayacak seviyede cinsiyetçiler, ben de onlar tarafından kabul edilmek istiyorum, bu nedenle annemin kendi isteklerinden feragat etmesi lazım" diyor.

Sizin perspektifinizden konu sahibi haklı olabilir ama bence degil, sadece çaresiz ve toplum baskısıyla nasıl baş edecegini bilemiyor. Bence yapılması gerekeni milyon defa yazdım yukarıya "Annenin tercihlerine saygı duyulmalı, hiçbir yetişkin bir diğerinin hayatını terbiye etmeye yeltenmemeli. Bekar kadın şöyledir, evli kadın böyledir, anne kutsaldır diye kadınları nefes alamayacak noktaya getiren tüm kalıplar da tarihin tozlu raflarına kalkmalı. Her yaş grubunda saygı ve güvene dayalı bi anne evlat ilişkisi kurulmalı." diye.

Son olarak ikinci bahar deyince akla gelen ilk genelleme aşkı ikinci kez bulan, hem duygusal hem fiziksel olarak birbirlerine eşit yaşlı/orta yaşlı iki insanın buluşması ve ömürlerinin sonuna kadar birlikte mutlu yaşamaları. Ki bence de çok tatlı bi durum, isteyen herkes yaşar umarım.

Ama herkesin ikinci bahar beklentisi de aynı degil. Belki konu sahibinin annesi hayatında ikinci bi evlilik, ikinci bi aşk istemiyor. İlk evlilikten sonra agzı yanmış kadının belki, iki evladım da var bu saatten sonra tövbe demiş. Belki tek beklentisi düzenli cinsel hayat mesela. Kimin haddine hayır sen bunu isteyemezsin, istersen bırak seni kızına kadar hepinize kötü kadın damgası vururuz demek?!

Bazı yorum sahibeleri de "Bi kadın bunu nasıl ister vurun abalıya, bi de çocuk sahibi miymiş namussuz rezil" moduna geçiyolar ki benim en üzüldügüm seylerden biri kadının kadına onu isteyemezsin, bunu yapamazsın diye ahlak bekçiliği taslaması. Aynı zehir yarın öbür gün hepimize bulaşmayacak zannediyorlar. Yaftanın, baskının, kısıtlamanın, sen normal değilsin demenin sonu yok ki.

Kınama kavramına tümden karşı bi insanım, empatiye, hoşgörüye, anlamasak da kabullenmeye, hiç kabullenemiyorsak başımızı çevirip bakmamaya, sonucuna katlanan herkes ne istiyorsa onu yaşasın beni ilgilendirmez demek gerektiğine, normal olanın şartlar bize çok absürt görünse bile bireye saygı olduğuna inanıyorum.

Zaten ara sayfaları okuyun bulursunuz, konu sahibinin annesinde ne ar kalmış ne namus. Bence asıl normal olmayan şey bu.

Son düzenleme:
Anne ile konusup bu iliskiden vazgecirmek ters teper ki anne daha onceden evli adamlarla da beraber olmus. Beraber oldugu erkekleri siz o evde yasamaniza ragmen eve getiriyormus. Bu durumda anne ile konusmak, vazgecirmek mumkun degil gibi gorunuyor. Yapilacak birsey yok. Anneniz ile gorusup gorusmemek size kalmis. Muhtemelen anneniz sevgi ilgi acligi cekiyor. Ve de cinsellik yasamak istiyor. Benim 15 yasindaki ergen ogluma yeri geliyor lafim gecmiyor, 50 yasindaki kadina hic laf gecmez. Kendisinin yasayip tecrube edinmesi gerek.

Şunu yapan babam olsa direkt silerdim görüşmezdim herhalde

Anne farklı ama. Ne olursa olsun anne işte. 2 çocuk tek başına büyütmüş bir insan üstelik. Bu zamanda insanlar 2 kişi çalışıp tek çocuğa anca yeterken sizinkini yaşadığı sıkıntıları düşünemiyorum. Bence görüşmeyi kesmeyin

Şunu yapan babam olsa direkt silerdim görüşmezdim herhalde

Anne farklı ama. Ne olursa olsun anne işte. 2 çocuk tek başına büyütmüş bir insan üstelik. Bu zamanda insanlar 2 kişi çalışıp tek çocuğa anca yeterken sizinkini yaşadığı sıkıntıları düşünemiyorum. Bence görüşmeyi kesmeyin
Evet zor annemden biliyorum 3 çocukla boşandı babamdan tek kuruş almadan ve ilkokul mezunu annem hayatında hiç çalışmamış 3 kardeş üniversite mezunu mesleklerini ellerine almış olarak büyütüldük annemle babam boşandığında ben 16 kızkardeşim 15 yaşındaydık o yaşta iki kız annem asla başka bir adama güvenip evimize sokmazdı çünkü erkeklerin çoğunluğu pislik başımıza neler gelirdi düşünmek bile istemiyorum evet yaşamaya hakları tabi ki var ama insan bu dünyaya çocuk getiriyorsa onu korumalı herşeyi ölçüp biçmeli şuan ki durumda hepimiz annemden ayrıyız artık bizde isteriz evlensin en azından bir hayat arkadaşı olsun ama kendi yaşlarında yani 62 yaşındaki annem 40 yaşında biriyle evlenmeye kalksa şok geçiririm ben de onu korumak isterim konu sahibi de bence olayın o boyutunu da düşünüyor arada 23 yaş olan bir erkeğin iyi niyetli olacağına asla inanmıyorum hele de bizim ülkemizde

Back
X