19 yaşındayım, evlenmek istiyorum birileri benimle konuşabilir mi?

yavrum deli misin divane misin ne acelen var yaa ne gerek var erkenden o sorumluluğun altına girmeye özgürce gençliğini yaşa =)

Son düzenleme:
canım kesinlikle daha çok küçüksün evlilik öyle dışarıdan bakıldığı kadar kolay değil sorumlulukları fazla

okulunu bitir ayakları üstünde bi durmayı öğren sonra evliliği düşünürsün

arada aklına gelince hamilelik topiğine değilde bir derdim var da küçük yaşta evlenip sorunları olan konuları oku aklın başına gelir o zaman

Aylık aldığınız harçlıklarla geçinmeyi düşünüyorsunuz her halde ikinizin aylık toplam harçlığı 4-5 bin bu kadar toz pembe olduğuna göre size hayat evlenin o zaman.

Ayyy bugün dünya ahiret evlilikten vazgeçtim önce annem babam sonra teyzem eniştem tartıştı pikniğe gitmiştik aman aman vazgeçtim

Ayyy bugün dünya ahiret evlilikten vazgeçtim önce annem babam sonra teyzem eniştem tartıştı pikniğe gitmiştik aman aman vazgeçtim

Evlilikte olur cnm öyle tartışmalar :) ama sen bu yaşta evlenmekten vazgeçmekle çok iyi yapmışsın cnm. Ben 26 yaşında erken evlendim diye düşünüyorum sen 19 yaşında evlenmek istiyosun :) Sana tavsiyem bu gençliğinin bekarlığının tadını çıkar. Erken yaşta o sorumluluğun altına girmek çok zor. Üniversiteni bitir, mesleğini eline al o zaman herşey çok daha güzel olur.
Allah yolunu açık etsin cnm

duygusal olarak haklı olabilirsin ama ev geçindirmek zor heleki hem okuyup hem evlenmek.eşin olacak kişi okulunu bırakıp çalışmaya başlayacak sende belki.çalışmadan okuyarak nasıl evleneceksiniz.bence okulunuz bitsin meslepğinizi edinin ondan sonra.hayatınız daha da zorlaşmasın derim.

biz uninin son senesinde evlenmistik ve butun ders notlarim ilk 3 seneden daha yuksekti. ben cok iyi idare ettim bilmiorum ama hic denildigi gibi zor degil. sabah okul aksamustu yemek is . aksam esimle beraber ders calisioduk. o bana anlatiodu ben ona. cok da eglenceli oluo. hatta gulmekten baska odaya kactigim bile oluodu. cok guzel gunlerdi. iyi evlenmisim keske 2. senesinde evlenseymisim diorum simdi ama esim hem okudu hem calisti 1 yil. esin calisacaksa bu riski goze alabiliosan evlen derim yasin kucuk degil bence. bosbosuna zamaninizi harcamayin sevgililik rutinleriyle. git cik gez ayni yemekleri ye. ayni kafede bulus falan filan. ailen de destek cikacaksa evlen canim. okuldan sonra cocuk da yaparsin oh

ha bi de ozgurlugunu yasayabilirsin evlenince de. biz oyle yaptik. gece 3lere 5lere kadar eve gelmedigimiz cilginliklar yaptigimiz olmustur. evlilik demek gencligi yasamamak degildir. gencligi yasamak sevdigin ve saygi duydugun esinle yasamaktir, yaslandigin zaman gulecegin ve yaslilik vaktinde yapamayacagin seyleri yapmaktir.

Evlilik öyle çocuk oyuncağı değil, daha öğrenciniz ve ailelerinize maddi olarak bağımlıyken evlilik düşünmek için ancak toz pembe hayallerde yaşıyor olmak gerekir. Bir silkin kendine gel bence ablacım, iki çıplak ancak bir hamama yaraşır.

Son düzenleme:

Ben tam vazgecmisken sen beni tekrar gaza getirdin ya ben senin gibi dusunuyordum evlensek ben niye yemek yapayim eskisi gobi cikar disarda yeriz filan diye dusunuyordum rahat rahat geceleri gezeriz sabaha kadar egleniriz filan diye dusunuyordum.. Senle biraz konusalim biz benim sevgilim de hem calisir em okurum evlenmeyi kabul edersen diyor cunku biz yone sevgili gbi takilmaya devam edecegiz ama aramizda nikah olacak gunah olmayacak anne baba korkusu olmayacak iste

Bu yaşta bu kadar büyük bir sorumluluğun altına neden sokmaya çalışıyorsun ki kendini anlamadım.

21 yaşındayım,üniversite üçüncü sınıfta okuyorum,hayatımda biri var ama şu an tek derdimiz iş sahibi olmak.

Çünkü Allahın izniyle iş olunca gerisi olup gidecek.

Ben kendi harcamalarım için babamdan para istemek ayıbıma,zoruma gidiyor artık.Kendim çalışıp kazanmak istiyorum.

Evlilik sevgililik gibi olmaz,evli olmasam da böyle olacağı aşikar.

İki gün sonra heyecan bitti,mutsuzum diye başlıklar açma diye söylüyoruz bunları.

Karar,hayat senin.Kimse evde kalmıyor merak etme.

bugu_su ve berceste arkadaşlarım.

30 yaşındayım,üniv.yıllarımda herşeyi doya doya yaşadım çok şükür,gezdim tozdum mezun oldum çalıştım yedim içtim...

27 yaşında da evlendim.Çok şükür eşim de üniv.ortamı görmüş biri ve o da benim gibi yine fırsat buldukça bol bol gezer tozarız

Mümkünse bu yaşlarınızı değerlendirin,yaşayın doya doya,yaşınızın gerektirdiği ne varsa yapın..

Size tavsiyem budur,herşeyi dolu dolu yaşayıp öyle evlenin...

yaşının küçük olduğu ne kadar da belli

şu an sorumluluğun yok o yüzden dışarda yemek yiyorsun pardon da evlenince iki öğrenci ne yer ne içecek

kavga etmekten bırak sabaha kadar gezmeyi dışarı bile çıkmak istemeyeceksin

keşke evlilik senin gibi toz pembe olsaydı

sen çalışacak mısın hayırsa yazık değil mi sevgilinine hem okuyup hem çalışacak bu yaşta sorululuk ağır gelecek ve o iple çektiğiniz evlilğiniz tehlikeye girecek

masalları bırakın artık hayata dönün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…