1aylık,2aylık,3aylık yeni hamileler tatlı anne adaylar

herkese merhaba anne adayları... ne şeker şeyler yazmışsınız öyle bende 8 hafta 4 günlük hamileyim bebeğimin kalp atışlarını duymuştum 2 hafta önce çok hızlı geliştiğini ve büyüdüğünü görmekteyim. bende sık açıkıyorum ama çok yiyemiyorum artı göğüs uçlarımda kaşıntı ve soyulma var bu sorun için sizce nasıl bir yöntem kullanabilirim??? Herkesin bebişini Allah'ım kucaklarımıza almayı nasip eyle yarabbim......... sevgiler :)

bütün anne adaylarını tebrik ediyorum sağlıklı gebeik ve bbk diliyorum:)
kızlar bende hesaplayıcıya göre 4 +4 haftalık hamileyim bendede miğde bulantıları var ara ara kaıklarımma iğne batıyo gibi oluyor birde azıcık bel ağrısı var.adetimin bitiminden 2 hafta sonra mantar oldum ve kokulu iltihapım oldu haytımda ilk kez! birde biraz kşıntıyla beraber neyse ütülü bezle tedavi ettim geçti birdahada ilişkimiz olmdı dolayısyla mantar olduğumda hamileymişim döllnme olmuş yani böyle bişi yaşadınızmı?bu kötü bişeyin belirtisi olabilirmi?

slm arkadaşlar bende 8 haftalık hamileyim mide bulantısı hiç yaşamıyorum galiba şanslı hamilelerdeniz herşeyi yiyebiliyorum fakat tatllı bişey yiyemiyorum canım hiç istemiyo onu görünce hep tuzşu şeyler neden olabilir acaba

Merhaba arkadaşlar,

Bugün 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Bebişimin sadece 7mm lik kesesini görebildim bugün.

Hepimize sağlıklı,sorunsuz bir hamilelik dönemi geçirmemizi diliyorum.:CüvCüv:

selam arkadailar bende mart hamilelerindenim bende mayısın 4 ünde ikili testimi yaptıracagım mide bulantılarım hafifledi ama koku alma olaylarım cok fena atlatıcaz bunları inşallah benim 5 yaşında bir kızım var Allah nasip ederse ona kardeş gelecek hepinizin bebişi hayırlı olsun sevgiyle kalın

bende 5+1 günlük hamişim.bu hafta doktora gideceğim.inşallah kesem görünür.hepinize sağlıklı hamişlikler diliyorum.

ne garip şu zaman.bunları aylar önce yazmışım.ha düştü ha düşecek korkusuyla ağlaya ağlaya dua ede ede..şimdi onlar bitti ya erken doğarsa..allahım ne ağır bir sınav bu.yavrum sana emanet rabbim.
dilerim birgün bu sayfaya tekrar girer okur gülerim.ve yeni hamişlere alıntılarımla BEN DOĞUM YAPTIM DARISI BAŞINIZA yazabilirim...:Saruboceq::Saruboceq:

selam arkadaşlar 17.haftamızı bugün bitiriyoruz biz.hepimiz sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız inşallah

ooo maşallah nerdeyse yolu yarılamışssınız ben daha 10+4 günlük hamileyim allah ım herkesin sağ salim hayırlısıyla bebeklerine kavuşmak nasip etsin.

slm arkadaşlar malesef bebeğimi göremedim boş gebelik oluşmuş vee 23 günlük gerileme vardı kesede çarşamba günü aldılar çok üzülüyorum nasip kısmet böleymiş allah kimseye vermesin.

Geçen hafta doktora gittim Allaha şükür herşey yolundaymış. Bebeğin gelişiminde hiçbir anormallik yok. VE VE Kasımın ilk haftası olarak bekleyeceğiz dedi doktorum. Bebişim seni şimdiden çoooook özledim. Kızlar sizler ne zaman doğuracaksınız bunuda paylaşalım mı böylece herkes bilir...

KİMYASALLAR ÇOÇUKLARI ANA RAHMİNDE DE BULUYOR!

Günlük yaşamımızda kullandığımız ürünlerde bulunan zararlı kimyasallar, henüz doğmamış bebeklerin yaşamına göbek kordonundan girebiliyor. Bebekleri henüz gelişme aşamasında etkileyen kimyasalların arasında hayvanların fiziki ve mental gelişimini etkileyen maddeler de bulunuyor.

Göbek kordonuyla beslenen bebekler vinil kaplama, temizlik malzemeleri, elektronik ve parfümlerden gelen kimyasal maddelere maruz kalıyor. Bu kimyasalların yaşamın her anında, hatta anne rahmindeyken yaşamına henüz başlamadan en savunmasız zamanlarında insan bedenine ulaştığını görmek insanı şok ediyor.

Göbek kordonlarından alınan örnekleri inceleyerek yapılan araştırmada ortaya çıkan sonuçlar, endişe verici. Kimyasallar; konserve tenekelerinden elektrikli ev aletlerine, böcek zehrinden deodorantlara ve diş macunlarına kadar geniş yelpazede, günlük kullanımımızın bir parçası olan tüm ürünlerde bulunuyor ve bu yolla kanımıza işliyor.

Araştırmada incelenen örneklerde, parfümlerde kullanılan suni kokular, su geçirmeyen kaplamalar, teflon gibi yapışmayan yüzeylerde kullanılan bileşimlerde kullanılan maddelere de rastlandı. Ayrıca yanmayı önleyici maddelerin hayvanlarda davranış ve öğrenme bozukluklarına yol açtığı ortaya koyuldu. İncelenen göbek kordonlarının %50’sinde Avrupa Birliği yasalarına göre su temelli organizmalar için aşırı derecede zehirli olarak sınıflandırılmış triklosana (anti bakteriyel ajanlar) rastlandı.

Gelişmekte olan bir bebeğin kimyasal maddelere maruz kalmasının neler getireceği henüz bu konuda yeterli bilimsel araştırma yapılamadığından halen bilinmiyor.

Günlük yaşamımızda kullandığımız ürünlerde bulunan zararlı kimyasalların, henüz doğmamış bebeklerin yaşamına göbek kordonundan girdiğini ortaya koyuyor. Bebekleri henüz gelişme aşamasında etkileyen kimyasalların arasında hayvanların fiziki ve mental gelişimini etkileyen maddeler de bulunuyor.

HAMİLE BAYANLAR VE KÜÇÜK ÇOCUĞU OLANLAR EV İÇİ TEHLİKELERE DİKKAT!

Ev temizleme ürünleri:
Birçok temizlik ürünü yıllardır kullanımda ve temiz evler ile doğumsal kusurlar arasında bir bağlantı henüz kurulamadı. Temizlik maddelerini ara sıra tesadüfen solumanın gelişmekte olan bebeğe zararlı bir etkisi olduğunu henüz hiçbir çalışma gösteremedi. Eğer temizlik ürünlerine maruz kaldıysanız bunun için kaygılanmayın ama hamileliğin kalan süresi boyunca makul ölçüde temizlik yapın.

Aşağıdaki uyarılara dikkat edin!

• Ürünün kuvvetli bir kokusu ve dumanı varsa doğrudan solumayın. Havalandırması iyi olan bir yerde kullanın ya da hiç kullanmayın.
• Aerosoller yerine pompalı spreyler kullanın.
• Hiç bir zaman(hamile değilken bile) klorlu ürünleri amonyaklı olanlarla birleştirmeyin, bu karışım öldürücü dumanlar çıkarabilir.
• Etiketlerinde zehirli olduğuna ilişkin uyarı bulunan fırın temizleyici ve leke çıkarıcı ürünleri kullanmaktan kaçının.
• Temizlik yaparken lastik eldivenler kullanın, Bu yalnızca ellerinizi korumakla kalmaz, deriden zehirli kimyasal maddelerin emilimini de engeller.
• Temizlik yaparken her zaman bulunduğunuz ortamı havalandırmaya özen gösterin.

ANNELER! HİJYEN SAĞLAMAK İÇİN KULLANDIĞINIZ KİMYASAL MADDELER ÇOCUKLARINIZA ZARAR VERİYOR!

Temizlik Hastası Annelere Kötü Haber
İngiliz bilim adamları evde dezenfektan, deterjan ve böcek ilacı gibi maddeleri fazla kullanan annelerin çocuklarında akciğer hastalıkları saptadı.

European Respiratory Journal dergisinin mart sayısında yayımlanan bir habere göre; evlerde çok sık kullanılan dezenfeksiyon ve koku gidericiler çocukların ciğerlerine zarar veriyor. İngiltere`nin Bristol Üniversitesi`nden John Henderson ve ekibi, hamilelerin evde kimyasal ürünleri kullanma sıklığı ile bunların çocukların solunum yollarına etkilerini inceledi. Araştırma, 7 bin 162 çocuğun katılımıyla gerçekleştirildi. Hamileliğin son döneminde ve doğumun hemen ardından, bu kimyasal ürünleri evde çok sık kullanan annelerin çocuklarının ciğerlerinde hırıltı, 8 yaşından itibaren ise bu çocukların solunum yeteneklerinde azalma olduğu görüldü. Daha önce yapılan benzer araştırmalar da bu tür kimyasal ürünleri kullanan kişilerde astım riskinin fazla olduğunu göstermişti. Henderson, bu ürünlerle ilgili başka araştırmalar da yapacaklarını dile getirdi.

Hamileyken ya da doğumdan hemen sonra evde dezenfektan, koku giderici gibi kimyasal ürünlerin çok sık Kullanımının çocukların ciğerlerine zarar verebileceği ortaya çıktı.

İngiltere`nin Bristol üniversitesi`nden John Henderson ve ekibi hamilelerin evde bu tür kimyasal ürünleri kullanma sıklığı ile bunların çocukların solunum yollarına etkilerini inceledi.

Araştırmaya 7 bin 162 çocuk katıldı. Annelerse çamaşır suyu, dezenfektan, böcek ilacı, halı temizleyicisi gibi 15 ürüne ilişkin soruları cevapladı.

Hamileliğin son döneminde ve doğumun hemen ardından bu kimyasal ürünleri evde çok sık kullanan annelerin çocuklarının ciğerlerinde hırıltı, 8 yaşından itibaren ise bu çocukların solunum yeteneklerinde azalma olduğu
görüldü.

Henderson, bu ürünlerden en fazla hangisinin zararlı olduğunun bilinmediğini ancak çoğunun benzer maddeler içerdiğini belirterek, sonuçların doğrulanması ve ayrıntılar için başka araştırmalar gerektiğini söyledi. Daha önce yapılan benzer araştırmalar da bu tür kimyasal ürünleri kullanan kişilerde astım riskinin fazla olduğunu göstermişti. Araştırma"European Respiratory Journal" dergisinin mart sayısında yer alıyor.

merhabalar. biz daha çok yeniyiz 5+6 :CüvCüv: şimdilik herşey yolunda. inşallah sonuna kadar böyle devam eder. herkese sağlıklı hamilelikler ve kolay doğumlar ...

Merhaba arkadaşlar hepinizin bebişleri hayırlı olsun öncelikle inş güzel bir 9 ay geçirmeniz dileğiyle.İnşallah Sağ salim sıhhatli bir şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınız..Bende 28 yaşında 7 yıldır evli bir bayanım.ilk bebeğim..Bende ilk öğrendiğim zaman sevinç gözyaşlarımı tutamamıştım..Kan testi sonucumda doktora gittiğimde ve ultrasonda muayene olduktan sonra bana aktardığı bilgi 6 hafta 8 günlük hamile olduğumu belirti..15 gün sonra tekrar kontrolüm vardı.Gittim 7 hafta 1 gün dedi..Benim kafama takılan zaten 6 hafta 8 gün 7 hafta 1 gün olmuyormu bunuda doktora o an içinde dile getiremedim..Hafta krizi yaşıyorum..Lütfen yardımcı olurmusunuz..

:CüvCüv:slm arkadaşlar bende artık yeni hamileler kervanına katıldım. bugün hamile oldğumu öğrendim. fakat bebeğimin kaç haftalık olduğunu söylemedi doktor. sadece ultrasondan baktı .kan topu gözüküyor daha erken belli değil dedi. kan tahlili istedim gerek yok dedi.1 ay sonra gel dedi. benim doktorum da mı anormallik var, yoksa hepsi aynı şeyi mi söylüyor?

Merhaba arkadaşlar ben tüp bebek yoluyla hamila kaldım. Fakat şimdi nasıl davranmam gerktiğini ne yeyip ne içmem gerkektiğini nasıl hareket etmem gerektiğini bilmiyorum yardımcı olurmusn?(Hamile olduğumu iki gün önce öğrendim değerim 700 çıktı.)

selam arkadaşlar.RABBİM hepimize ve dileyen herkese sağ salim sağlıklı eli yüzü düzgün hayırlı evlatlar versin.ve hamilelikte doğumda yardımcımız olsun.18 haftanın içindeyim hala bir yudum su içsem kusuyorum günden güne eriyorum her hafta hastanede yatıyorum serum alıyorum.bebek kıpırdamaya başladı ben hala düzelemedim.o kadar üzülüyorum ki anlatamam depresyondayım sürekli ağlıyorum.o kadar ilaç ve besinsizlik bebeğim ne olcak.ben de artık normal yaşantıma dönmek istiyorum.ne olur bana dua edin....

Merhabalar.Bende bugün test yaptım pozitif çıktı.İlk kez hamilelik yaşıyorum bu arada.Eşimin bir kaç acil işi bitince hemen doktora gidicez.Fakat 3-4 gündür karnım çok şişti.Ne yemek yiyebiliyorum ne su içebiliyorum.Sanki regl olduğum günlerde karnım şişer gibi şişti.Sizce bu normal mi?Hasta olamadığım için mi şiş acaba karnım ve midem.

Merhaba arkadaşlar bende 8+1 gebeyim.Ama karnım sürekli aç.Ne yesemde doymuyorum sizdede var mı böyle bir şey.Halsizim.Sabahları özellikle midem boş olunca ayakta duramıyorum((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…