• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Oneydiigiiz
Sonuna kadar okudum...okumaz olaydım...800bine daireler,röfle,avocado,1kilo etle 1 ay geçinen,asgari ücretle kenara para atan,tatil,ankara angara güzel ankara...oy kafam bi milyon:KK53: :silah:
Seninde kafan böyle olmuştur :rolleyes:oh iyi olmuş hakk ettin...demliklere gelesin

Burada hiç kimse yaşam pahalılığını inkar etmiyor. O konuda hepimiz hem fikiriz zaten. O konuda sorun yok.
Eşimin maaşı 1.700 ben iş bulamıyorum ama geçiniyorum diyen üyeye karşılık ayyyy geçen Xx E gittim gönlümce de hiç Bi şeyi alamadım gıda için 1.540 tl ödedim demek nispet değil mi ? Çocuğumla 1 saatliğine dışarı çıkıyorum 300/500 lira gidiyo çocuk mecbur istiyo bişeyler alıyorum demek 2 çocuğumla 2 bin tl maaşla geçiniyorum çocuklardan kısmamaya çalışıyoruz diyen üyeye nispet değil mi ?
Valla ben iyi niyetli bulamadım.
Bu forumda bu konuya cevap veren bir sürü insan 750 liraya röfle yaptırıyordur sizde dahilsinizdir belki. Şimdi okuduğunuz yorumlara karşın bunu belirtme ihtiyacı duydunuz mu?

ben kötü niyetli bulmadım ama mesela standartlarım aynı olmasa belki bulurdum bilmiyorum. sizin durumunuzu bilmiyorum sizi tenzih ederim ama yokluk asabiyet yapar tabi ki. farklı yerlere çekilebilecek bir mesaj olmuş ama cevap verdiği kişi bile alınmamış. çünkü bu hayatın her yerinde var mesela avmde bile lcw poşeti ile gezen olur,zara poşeti ile gezen olur,elinde poşetle gezmeyip şoförüne taşıtan olur. :)) olur da olur işte. herkes aynı olmaz zaten. takılmamak lazım diye düşündüm bilmiyorum.

ben burada bir konumda sadece oturduğum evin değer kazandığını satmak istemediğimi söylemek için fiyatını belirtmiştim ki bu konuda yazılan fiyatların yarısıydı. topa tutmuşlardı beni. onlara da hak vermiştim mesela çünkü hayatında böyle imkanlar olmayan insanlar (yine sizi tenzih ederim çünkü tanımıyorum) aslında çok normal olan şeyler duyunca bile kendilerinde olmadığı için farklı bir psikolojiye giriyor. bir yerde anlayabiliyorum ama mesajı yazan kişiye de kötü niyetli diyemem.

konuya herkes kendince yorum yapacak ki forum olsun mantık bu zaten. sadece maddi durumu belli bir seviyenin altındakiler yazacak olsa zaten olmazdı. ben o üyenin bahsettiği kuaförü başarılı bulmam mesela ama buraya gelip fiyatını da yazmam. kendisi yazmış ama niyeti iyi bence. sizin demek istediğinizi çok iyi anladım hak da verebiliyorum biraz.

Evet ama konu sahibi 2.300 tl işe geçinebilinir mi ? Diye yöneltmiş. Konu dışına çıkmanın mantığı ne ? Sizce 2.300 tl işe geçinmek isteyen bir kadın 750 tlye röfle 150 tlye manikür pedikür yaptırır mı ? Evine gündelikçi alıp haftalık 300 tl öder mi ? Kaldı ki kadın çocuğum yok diyo, çocuklarının masraflarını harcamalarını yazıyolar
Yazmanın mantığı var mı. Bence yok.
Sadece konu sahibine göre yazılmıyor ki. Ben mesela konuyu okuyup kendi değerlendirmemi yapıyorum. Toplumsal geniş kapsamlı bir tür yazılı münazara ortamı. Konu dışına çıkma olarak değerlendirilemez.

Demekki ordan almayacak konu sahibi yaşamkentte yaşama=)
Bende Ankaradayım ayda yiyebilir etten alacağı vitamini bakliyat tan sebzedende alabilir Türkiye böyle yaşıyor h fendi çocukluğumuzda çok et yemedik maşallah turp gibiyiz. Ben kendi geçimi mi açayım o bende kalsın
Dur ben de hayvansal bitkisel protein diyim de kafaniz karissin neyini savunuyosunuz ayda 1 et yemenin?

O asgari ücretle geçinenler ne yapıyor biliyor musunuz? Kömür, erzak yardımı alıyor belediyelerden. Her türlü yardıma başvuruyorlar. Eşimle gelirimiz 10 binin üstünde, evimiz arabamız var, ufak bir ihtiyaç kredisi dışında kredimiz de yok. Asgari ücretle geçinen tanıdıklarım var çevremde, inanın bizden daha iyiler. Bizi insanlar zengin gördüğü için bizden almaya bakıyorlar ama onları öyle görmediklerinden vermeye bakıyorlar onlara. Fark bu! ( Bu arada, tüm asgari ücretlileri aynı kefeye koymuyorum. Elbette yardım almadan geçinmeye çalışanlar da var, onların durumu gerçekten çok zor.)

aynen her asgari ücretli alamıyor o yardımı. tanıdıklarım var. eşinin sigortası var deyip vermemişler yardım falan.
ya da çalıştığı fabrika bankayla anlaşmış zorla kredi kart vermişler, kredi kartın var diye çıkmamış. çok yazık

Sağlıklı bir yetişkin günde ortalama 70-100g kırmızı et tüketmeli. Etten alınan protein ile bakliyattan alınan eşdeğer değildir. Bu ülkemizin durumunu kurtarmak için söylenen bir masaldır.

Yurtdışında asgari ücretli bir insan yazın muhakkak tatile çıkar (ki ülkemiz düşük gelirli turistler için cennet) Ben bu yıl üç gün bile rezervasyon yaptıramadım hala araştırıyorum. Tatil ihtiyaçtır. Tatil iş yaptığın birşey değildir. Tatil anlayışımız da yine yılların alışkanlığı Deniz kenarında mangal yakmak ya da x kişisine misafirliğe gitmek. Ben de böyle büyüdüm. Anneciğim biz eğlenelim diye kendine eziyet etmiş hep şimdi anlıyorum.

Net bir şekilde kısılacak önemli bir gider giyim masrafı diye düşünüyorum.

Burada konuşulan şeyler herkesin yaptıkları değil ama yapması gereken şeyler. İnsanların ifade etmeye çalıştıkları da aslında çok normal olan yaşam biçiminin ülkemizde lüks olarak algılanması.

Eve gelen paranın 10bin olması abartılacak birşey değil. Kimseyi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın çok ailenin evine bu tarz paralar giriyor.
Ben de ücretsiz izine başlamadan önce ailemize giren para bu civardaydı. Şu an eşimin geliri artı aylık 2bin tl birikim paramızdan yiyoruz.
Ben ve eşimle aynı statüde olan bir arkadaşım (gelirleri 10bin tl) ise evde fayansları yerim de birikim paramdan harcamazdım dedi bana.
Bu arkadaşlar ev almak niyetindeler. İftara gidelim çocukları alıp dediler. Ben ve eşim niyetli değiliz ama tamam dedik. İkisi niyetliydi ve iki çoçukları vardı. Birer çorba içtiler... çocuklara ortadaki ikramlıklardan verdiler. Ben sipariş verirken utandım. Benimki daha küçük ona eti alıştırmak için kuzu şiş söylemiştim. Çocuklar çubuk kreker ve masadaki yoğurtlu mezeyle kaldılar. Şimdi bu akıl karı mı?
Çocukların oyuncakları yok gezme dedikleri tek şey parka gitmek bu mudur hayat? Ev aldıklarında başları göğe erecek ama ben o çocukların insandan çekinen oyuncaklara özenen çubuk krakerli hallerini asla unutmayacağım.
Her gittiğimiz yerde masayı biz kurtarıyoruz. Bu ne demek diyeceksiniz. Bir kafeye restoranta vs oturuyoruz menü geliyor eee biz birşey almayacağız diyorlar. Çocuklara mama sandalyesi vs istiyorlar yayılıyorlar ama birşey yeme içme yok. Olsa olsa çay... En büyük lüksleri ise pressle gelen filtre kahveyi bölüşmek. Eeee adamların masasını işgal ediyorsun hafta sonu yazık değil mi esnafa da.
Yemin ederim çok doluyum.
Az parayla geçinmek marifet değil mucizedir.
Bu mucizeyi başaran arkadaşları tebrik ediyorum. Allah onların önünü açık etsin rahata kavuştursun. Bunu marifetmiş gibi anlatıp ev de ev birikim de birikim diyen insanları da allah ıslah etsin.

O çocuklar ileride böyle kısıla kısıla alınan o evleri sırf küçüklüğünde yiyemediği o kuzu şişi yiyebilmek için gözünü kırpmadan satacak. Olan da kendince çok büyük fedakarlık yaptığını sanarak ömrünün en güzel yıllarını harcayan ana babaya olacak. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisini unutmamak lazım.

istanbulda 2400 maaş 3 çocukla kredi ödeyen arkadaşım var kredisi de 1500 tlydi sanırım

başka hiçbir gelirleri yok mu? 900 lira ile istanbulda 5 kişilik aile çok ütopik. youtube challengeları gibi.

Bu söylediklerinizde cok haklısınız ama hem kira hem kredi ödeyip bu parayla gecinmek gercekten cok zor . Ayda bin tl kredi olsa ,500 kira olsa 200 elektrik su.Ne mutfak kalıyor ne yol parası ne ilac filan .
Allah yardım etsin ne diyeyim .
Tabi kredi ödese zor
Dur ben de hayvansal bitkisel protein diyim de kafaniz karissin neyini savunuyosunuz ayda 1 et yemenin?
Tamam sen et ye ama Türkiye in çoğu kesimi yiyemiyor eskidendi böyleydi kimseye bişey olmuyor. Keşke herkes yiyebilse ama olmuyor şahsen ben eti sevmiyorum ve yemiyorum.bişey olduğu yok eksik değilim

O çocuklar ileride böyle kısıla kısıla alınan o evleri sırf küçüklüğünde yiyemediği o kuzu şişi yiyebilmek için gözünü kırpmadan satacak. Olan da kendince çok büyük fedakarlık yaptığını sanarak ömrünün en güzel yıllarını harcayan ana babaya olacak. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisini unutmamak lazım.
Seni alintiladim kuzum ama aslinda baska birsey soyleyecegim
Cok sukur cocuklugumda hic sikinti cekmedim , maddi olarak ust orta gelir seviyesine sahip bir ailem var , ev falan da var ama bizden hic kismadilar , ve ben 40 yasindayim ne evleri ne arabalari umurumda bana cok guzel anilar verdiler en onemlisi bu bence
Tonlarca tatil , konser , beraber gidilen yemekler vs vs , hem hayatima vizyon kazandirdilar hemde su anda kendi paramla gidemedigim yerlere goturduler beni
Yani ev falan onemli degil , cocuklarimiza yasattiklarimiz onemli

Biz evimizi sattik is kurduk ve battik , esim bazen cok uzuluyor cocuklarima birakacagim bir evim vardi o da gitti diy3
Benimse umurumda degil , cocuklarima tas birakacagima guzel anilar birakmayi tercih ediyorum , onlara vizyon kazandirmak istiyorum , mutlu anilar biriktirsinler ayni benim gibi

Evet ama konu sahibi 2.300 tl işe geçinebilinir mi ? Diye yöneltmiş. Konu dışına çıkmanın mantığı ne ? Sizce 2.300 tl işe geçinmek isteyen bir kadın 750 tlye röfle 150 tlye manikür pedikür yaptırır mı ? Evine gündelikçi alıp haftalık 300 tl öder mi ? Kaldı ki kadın çocuğum yok diyo, çocuklarının masraflarını harcamalarını yazıyolar
Yazmanın mantığı var mı. Bence yok.
Canım konu sahibinin aslında alıştığı standartları bilmiyoruz,konu sahibi ev kredisini odeyince mi bu rakam kalıyor bilmiyoruz,konu sahibi ve eşi alkol/sıgara kullanır mı bilmiyoruz.Konu sahibi seneye cocuk dusunur mu bilmiyoruz.Kredi kac yil surecek bilmiyoruz.Cunku aslında konu sahibi filan da yok,biz kendi kendimize takılıyoruz.

Eve gelen paranın 10bin olması abartılacak birşey değil. Kimseyi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın çok ailenin evine bu tarz paralar giriyor.
Ben de ücretsiz izine başlamadan önce ailemize giren para bu civardaydı. Şu an eşimin geliri artı aylık 2bin tl birikim paramızdan yiyoruz.
Ben ve eşimle aynı statüde olan bir arkadaşım (gelirleri 10bin tl) ise evde fayansları yerim de birikim paramdan harcamazdım dedi bana.
Bu arkadaşlar ev almak niyetindeler. İftara gidelim çocukları alıp dediler. Ben ve eşim niyetli değiliz ama tamam dedik. İkisi niyetliydi ve iki çoçukları vardı. Birer çorba içtiler... çocuklara ortadaki ikramlıklardan verdiler. Ben sipariş verirken utandım. Benimki daha küçük ona eti alıştırmak için kuzu şiş söylemiştim. Çocuklar çubuk kreker ve masadaki yoğurtlu mezeyle kaldılar. Şimdi bu akıl karı mı?
Çocukların oyuncakları yok gezme dedikleri tek şey parka gitmek bu mudur hayat? Ev aldıklarında başları göğe erecek ama ben o çocukların insandan çekinen oyuncaklara özenen çubuk krakerli hallerini asla unutmayacağım.
Her gittiğimiz yerde masayı biz kurtarıyoruz. Bu ne demek diyeceksiniz. Bir kafeye restoranta vs oturuyoruz menü geliyor eee biz birşey almayacağız diyorlar. Çocuklara mama sandalyesi vs istiyorlar yayılıyorlar ama birşey yeme içme yok. Olsa olsa çay... En büyük lüksleri ise pressle gelen filtre kahveyi bölüşmek. Eeee adamların masasını işgal ediyorsun hafta sonu yazık değil mi esnafa da.
Yemin ederim çok doluyum.
Az parayla geçinmek marifet değil mucizedir.
Bu mucizeyi başaran arkadaşları tebrik ediyorum. Allah onların önünü açık etsin rahata kavuştursun. Bunu marifetmiş gibi anlatıp ev de ev birikim de birikim diyen insanları da allah ıslah etsin.

o kadar beğendim ki bu mesajı bir kaç kere beğenmek istedim..

konuya yorumum; insani yaşam şartlarını dahi yerine getiremezsiniz o parayla İstanbulda.. et, balık, tavuk, bakım, fatura, kira, gezme, eğlenme, tatil bu asgari yaşam şartlarını oluşturuyor.. tabi bizde nefes almak yaşamak sayıldığı için herkes sağdaki soldaki arabaların, telefonların kısacası elalemin zenginliğiyle övünüp ekonomimizin ne kadar iyi olduğunu anlatıyor.. bir karikatür var konuya konulacak ama koymuyorum ki banlanmayayım..

Seni alintiladim kuzum ama aslinda baska birsey soyleyecegim
Cok sukur cocuklugumda hic sikinti cekmedim , maddi olarak ust orta gelir seviyesine sahip bir ailem var , ev falan da var ama bizden hic kismadilar , ve ben 40 yasindayim ne evleri ne arabalari umurumda bana cok guzel anilar verdiler en onemlisi bu bence
Tonlarca tatil , konser , beraber gidilen yemekler vs vs , hem hayatima vizyon kazandirdilar hemde su anda kendi paramla gidemedigim yerlere goturduler beni
Yani ev falan onemli degil , cocuklarimiza yasattiklarimiz onemli

Biz evimizi sattik is kurduk ve battik , esim bazen cok uzuluyor cocuklarima birakacagim bir evim vardi o da gitti diy3
Benimse umurumda degil , cocuklarima tas birakacagima guzel anilar birakmayi tercih ediyorum , onlara vizyon kazandirmak istiyorum , mutlu anilar biriktirsinler ayni benim gibi

Ne güzel, ailenizi iyi anıyorsunuz. Belki çocuğundan kısarak evler alanın çocuğu da iyi anar. Ama sizin dediğiniz gibi mi anacak yoksa oohh paracıklar paracıklar diye mi? Hangisi daha iyi bilmiyorum ama çocukluğunda kısılan şey neyse ileride o kat kat geri dönüyor. Alışveriş bağımlılarında misal, genellikle küçüklüğünden kalma travmalara rastlanıyor. Küçüklüğünde hiç kendine ait kıyafeti olmamış, kardeşleriyle bölüşmüş kadın refaha kavuşunca aynı kıyafetten 10 farklı renk alabiliyor. İmkan yokken amenna ama imkan varken çocuğun yiyeceğinden, gezeceğinden kısmak çocuğa iyilik değil kötülük. Binbir çabayla biriktirdiğin paraların bir anda çar çur olması da cabası.

Burada kızılacak birşey küsülecek kimse yok.

Evler neden bu kadar pahalı?
Maaşım neden yetmiyor?
En temel ihtiyaçları karşılamakta neden zorlanıyorum?

Bunları düşünmek bunlara kızmak daha önemli.
Yazdığımda particilik yok. Bu ülkede hep böyle oldu düzen. Bizim de içimize işlemiş geçinmeye çalışmak.

Eşimin bir miktar parası vardı. İş kurdu. Bu topiktekilerin yarısı o paraya iki üç ev alır kiralardı. Yanında yedi kişi çalıştırdı. Dükkan 5bin liraya kiralandı. Sonuçta dükkan açık kaldığı süre boyunca dükkan sahibi kazandı çalışanlar kazandı biz 70bin borçla dükkanı kapattık.

Şimdi dükkan sahibi kazandı. O yedi kişi evine ekmek götürdü. Biz kaybettik. Neden mi kaybettik? Paralarını dağa taşa eve yatıranlar yüzünden kaybettik. Üretmeye korkuyor insanlar.

Yazdığımı okuyup ciddn ev alsaydınız ya hahah diyenler oldukça yatırımcı daha da küsecek esas o zaman topluca batacağız.

o kadar beğendim ki bu mesajı bir kaç kere beğenmek istedim..

konuya yorumum; insani yaşam şartlarını dahi yerine getiremezsiniz o parayla İstanbulda.. et, balık, tavuk, bakım, fatura, kira, gezme, eğlenme, tatil bu asgari yaşam şartlarını oluşturuyor.. tabi bizde nefes almak yaşamak sayıldığı için herkes sağdaki soldaki arabaların, telefonların kısacası elalemin zenginliğiyle övünüp ekonomimizin ne kadar iyi olduğunu anlatıyor.. bir karikatür var konuya konulacak ama koymuyorum ki banlanmayayım..
Başka bir konuda gördüm ekonomi kötü olsaydı insanlar en lüks arabalara binip en son model telefonları alabilir miydi yazmış hatun. Maaşının 2-3 katı telefonu almak maharet çünkü. Varsın benzinimiz olmasın ama arabamız fiyakalı olsun.

Başka bir konuda gördüm ekonomi kötü olsaydı insanlar en lüks arabalara binip en son model telefonları alabilir miydi yazmış hatun. Maaşının 2-3 katı telefonu almak maharet çünkü. Varsın benzinimiz olmasın ama arabamız fiyakalı olsun.

o lüks telefonları, arabaları kredilerle, kartlarla almıyorlar çünkü.. hepsi maşallah nakit basıp alıyor o telefonu o yüzden ehonomimiz çok eyyi.. yarın o krediler artan kurlardan ve faizlerden cortlayınca göreceğim ben oluşacak kaosu.. ha su veren itfaiyenin hortumunu öpsünler arwen, o kadar üzülüyorum :27:

o lüks telefonları, arabaları kredilerle, kartlarla almıyorlar çünkü.. hepsi maşallah nakit basıp alıyor o telefonu o yüzden ehonomimiz çok eyyi.. yarın o krediler artan kurlardan ve faizlerden cortlayınca göreceğim ben oluşacak kaosu.. ha su veren itfaiyenin hortumunu öpsünler arwen, o kadar üzülüyorum :KK53:
Bizi de öpecekler ama. Ülkece orgy alemine dalıcaz az kaldı.

Back
X