2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Uzun ömürleri olsun annemle babamın,
Asla birikimdir, yatırımdır demediler, bütün yatırımlarını bizim geleceğimize yaptılar. Benim en büyük zenginliğim eğitimim, öğrendiğim diller, gezdiğim ülkeler...
Burda okudukça şaşıp kalıyorum avokadoyu lüks görenler olmuş... Bizim işyeri yemekhanesinde salata büfesinde avokado çıkıyor yahu, nesi lüks bunun?
Et lüks, meyve lüks, kuaför lüks, sinema, tatil lüks... E o zaman hiç gelire gerek yok yakında fotosentezle yaşarız.

"ona da şükür kardeşim, hiçbir şey yapamayanlar da var" is coming..

fakirler et yememeye şükredecek ki zenginler audi a6 ile gezip yoksul kesime "bak millet lüküs arabayla geziyor ehonomi çok eyi" mesajını verdirebilsin..

Son düzenleme:
2.200 maasimiz var ayrica esim nakliye yapıyor nakliye aracımız var 2 cocugum var ankarada oturuyorum Allah nasip ederse seneye kredi ile ev almayı düşünüyoruz evet bütçe çok kisitlanacak hatta belki zor günler geçireceğiz ama kiraya 900 1000 lira vermektense düşük bütçeli bir ev alalım diyoruz ama birçok şeyden taviz vermemiz gerekecek onu biliyoruz çok uygun semtler var nereden düşünüyorsunuz

2300 kredi ödüyoruz, benim maaşımla geçiniyoruz. Eve 10bin de girse geçinemiyoruz hep bir şey çıkıyor:KK17:

l

Genelde çok üstüne düşersen ordan burdan kısarsan mantıgıyla pek birşey olmuyor gerçekten. nereye gıdıyor lafı cok klişe fakat gezerek gorerek de birikim yapılabilir zaten onemlı olan kendı ıhtıyaclarını karsılayabılmek ımkan varsa kalıtelı yaşayabılmek. Eşim öğretmen ben çalışmıyorum tabı özel dersleri de var ama klıse kafada olsaydım suankı birikimimizden cok daha fazlasını elde ederdik ustelık son 4ayda hatrı sayılır oldu. Bugune dek gezdik gördük bısey de kaybetmedık paraya cok onem vermıyoruz hepsı plan program cercevesınde olması lazım ama dogru mantıkla. Bız kafamız esti antepe yemek yemeğe gittik geldık bır gecelıgine. Çok abartıyorsunuz dıyenler de oldu ama kendılerıne baksanız dedıgınız gb ondan kısayım bundan kısayım mantığı. Çocugum dünyaya geldığı zaman da Onun için en iyisi neyse onu yapacagım istedıgı yararlı heryere gonderecegim. Yatırım da onemli fakat ımkan varsa kalıtelı de yaşanmalı. Bukadar paraya değer vermek bizi biz yapmıyor malesef.

iyi yapmışsınız. benim de psikolojim bozulmaya hazır yani. bir de elimde olup kısarsam hepten giderim.
amaaaa en büyük hayalim bir evim olsun. ileride nolur belli olmaz. kimseye muhtaç olmadan yaşamak isterim. hadi emekli maaşım olsa bir de evim tamamdır derim. evler şu an memleketim de fena pahalı o iş nasıl olacak bilemiyorum ama :D

fakirler et yememeye şükredecek ki zenginler audi a6 ile gezip yoksul kesime "bak millet lüküs arabayla geziyor ehonomi çok eyi" mesajını verdirebilsin..

Kendi totosunda donu olmayıp zenginlere bakıp ekonomi iyi diyenin ağzına tuvalet terliği ile vurasım geliyor. Hiç düşünmüyorlar sen fakirlesiyorsun birileri cebini dolduruyor bunun neresi iyi.

iyi yapmışsınız. benim de psikolojim bozulmaya hazır yani. bir de elimde olup kısarsam hepten giderim.
amaaaa en büyük hayalim bir evim olsun. ileride nolur belli olmaz. kimseye muhtaç olmadan yaşamak isterim. hadi emekli maaşım olsa bir de evim tamamdır derim. evler şu an memleketim de fena pahalı o iş nasıl olacak bilemiyorum ama :KK70:
Allahım inşallah bir ev nasip etsin arkadaşım Allah büyüktür biyerden bi fırsat geçer bakmışssın olmuş. Önemli olmadan kimseye muhtac olmadan evet eşime de derim şükür halımıze ama onunla bi tas corba da içsem herzaman fıkırlerım aynı olacak kötü gun de gorebılırız hayat bu ama o durumda bıle giderim bi restoranda degıl de bi parkta simit yerim yanımda ailem olsun yeter neyse ona gore davranırım. Hayat herkese adil davransa keşke ama onemlı olan her koşulda guclu olmak umut yıtırmemek:KK36:

Nerdeyse hiç kuaföre gitmiyorum ama kuaför fiyatlarıni cok iyi biliyorum mahalle arasındaki kuaföre sadece saçımın ucundan parmak ucu kadar kesilicek dedim bana 20 tl dedi :KK70: geldim kendim kestim normal biraz iyi bir kuaföre gitsen 50 100 der röfleye 750 neden bu kadar şaşıldı anlamadım iyi kuaförler pahalı hacılar mahalle arasındakilerle karıştırmayın

Bibim hiç merak etme sabahtan akşama eşek gibi çalışıyorum ama ben de gidemiyorum kuaföre, john frieda sağolsun evde yapıyorum ne yapıyorsam :) ama aslında kuaför de lüks değil ihtiyaç, ortalama gelirlerimizle temel ihtiyaçlarımızı karşılamaktan ikincil ihtiyaçlarımıza bütçe ayıramıyoruz, bunun adı geçinmek değil işte, hele rahat yaşamak hiç değil.

Avokado cok bilinen bir meyva olmadigi icin luks goruluyor sanirim , bende anlayamadim neden oyle goruldugunu

Papaz eriği avokadodan daha pahalı :)
Ama mesele bundan ziyade, her şeye lüks lüks denip dalga geçilmesi...
Meyve lüks olur mu yahu, kaz ciğeri mi bu, somon füme mi, havyar mı...

Burda yazilan rakamlari gordukce asil sorunun gelir adaletsizligi oldugunu ve bunun kimsenin sucu olmadigini kabul etmek gerekir ... asgari ucretli elimdeki de gider ,isveren benim yerime baskasini alir diye sesini cikaramiyor... enteresan olan hayatimiza 1 ev 1 araba kadar deger biçilmesi .. onu da dunyada birakmamiz ...çok acayip geliyor bana dunyada birakacaklarimiz için calisiyoruz resmen ...guzel anilar biriktirmek daha onemli bence :KK52: birde cocuklugumda babam işciydi ev alma derdine dusmedi :) bize bisiklet aldi onun yerine , lunaparka goturdu ...onunla pastanede yedigim pastanin tadini hicbir pastada alamadim ... kuzenlerimin babasi bayramlik almazdi babam gider alirdi hevesleri kirilmasin diye..bunlari isci maaşiyla yapti :KK51:
Peki yaşlandığında, emekli olduğunda ne oldu? İğnelemek maksatlı değil bu soru, gerçekten merak ediyorum. Bir yanım güzel anılar biriktir ev de neymiş diyor, diğer yanım kuş kadar emekli maaşıyla nasıl kira ödenir diyor. Çünkü emekli olduğumuzda da doğru düzgün toplu para vermeyecekler elimize.

Bi de diyorlar ya herkesin lüks arabası, son model cep telefonu varmış. E o zaman kim biniyor bu metrobüse otobüse, bunlar uzaylı mı? İnsani standartların altında yaşamaya o kadar alışmış ki bu millet..

Yatırım yapacaksanız çocuklar küçükken yapmak mantıklı. Çocuklar büyüdükçe masrafları da büyüyor. Eğitimi, sosyal faaliyetleri,üstü başı, gezmesi büyüdükçe daha masraflı. Canları sağolsun. Bana bi arkadaşım ev alacaksan çocuklar küçükken al dedi. Dinledim iyi ki. Çünkü kendisi çocukları üniversiteye hazırlanırken ev almıştı. Çocukları kızıyodu. Bu ev yüzünden bi tatile bile gidemiyoruz diye haklılar yani.

Bibim hiç merak etme sabahtan akşama eşek gibi çalışıyorum ama ben de gidemiyorum kuaföre, john frieda sağolsun evde yapıyorum ne yapıyorsam :) ama aslında kuaför de lüks değil ihtiyaç, ortalama gelirlerimizle temel ihtiyaçlarımızı karşılamaktan ikincil ihtiyaçlarımıza bütçe ayıramıyoruz, bunun adı geçinmek değil işte, hele rahat yaşamak hiç değil.
Geçinmek olmuyor o işte yaşamak oluyor tabi nasıl yaşamak dersen beyleee :70:

Bi de diyorlar ya herkesin lüks arabası, son model cep telefonu varmış. E o zaman kim biniyor bu metrobüse otobüse, bunlar uzaylı mı? İnsani standartların altında yaşamaya o kadar alışmış ki bu millet..

işte orası tam bir komedi.. metroda bilmem kaç kişinin kokusunu çekerken dışarıdaki jeep lere bakıp ülkenin kalkındığına falan inanıyor millet.. kiraz olmuş 15 lira, pazarda yanına yaklaşmıyor kimse ama bize ait olmayan arabalar ve telefonlarla övünüyoruz.. kaldı ki o telefon almak için kuyruğa girenleri de görüyorum, adam "asgari ücret alıyorum, ailemin yemesinden kestim bu telefon için biriktirdim" diye kameralara sırıtmıştı bir kaç sene önce, hala aklıma gelir.. şimdi bu adama bakıp herkesin elinde telefon diyoruz mesela.. telefon var da peki ya beyin? 404 not found!

Ailemle birlikte yaşıyorum. Benim maaşımla birlikte eve 10.000+ para giriyor. Ama elde var sıfır. Para nereye gidiyor inanın anlamıyoruz.

Türk lirası pul oldu resmen. Alım gücümüz yerlerde sürünüyor. Daha belimizi doğrultup orta yollu bir araba bile alamadık..

işte orası tam bir komedi.. metroda bilmem kaç kişinin kokusunu çekerken dışarıdaki jeep lere bakıp ülkenin kalkındığına falan inanıyor millet.. kiraz olmuş 15 lira, pazarda yanına yaklaşmıyor kimse ama bize ait olmayan arabalar ve telefonlarla övünüyoruz.. kaldı ki o telefon almak için kuyruğa girenleri de görüyorum, adam "asgari ücret alıyorum, ailemin yemesinden kestim bu telefon için biriktirdim" diye kameralara sırıtmıştı bir kaç sene önce, hala aklıma gelir.. şimdi bu adama bakıp herkesin elinde telefon diyoruz mesela.. telefon var da peki ya beyin? 404 not found!
Kk ya da surekli konu açan amerigalı bir arkidiş var sen bilmezsin :deli: oda avmler tıklım tıklim diyor ne alakaysa biz de gidiyoruz avm ye napak mağazalarada mı bakmıyağ :70:

Kk ya da surekli konu açan amerigalı bir arkidiş var sen bilmezsin :deli: oda avmler tıklım tıklim diyor ne alakaysa biz de gidiyoruz avm ye napak mağazalarada mı bakmıyağ :KK70:

bu da başka bir olay zaten bibi.. Ekonomi avm lerin tıklım tıkış olmasıyla ölçülmez, tam tersi ülkede gezecek park- bahçe bırakılmadığı anlamına gelir.. çünkiiiii o arkadaşın yaşadığı ülkede avm lerde "gezme" amaçlı kimseyi göremezsin, belirli zamanlar hariç hiç tıklım tıkış da değildir.. bu mantıkla abd batıyor :27:

Beyin çok pahalı. Dolar üzerinden hesaplanıyor 4.60 oldu kur:deli:

Back
X