- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.381
- 798
- Konu Sahibi Oneydigiizzz
-
Ben şeyi hatırlıyorum, bir ara haberlerde izlemiştim.Evet , aracı kaldırılacak denildi en son ama ne yapıldı bilmiyorum.
Haklısınız.
Bak işte bu mesajı okuyup hala proteini bakliyattan alın diyen olacak mıdır acabaTüp kuyruğu demeyeydin iyiydigecen patatesli börek yaptım ayıptır söylemesi enişte bey kıymalı yapsaydın ya dedi (patates yemiyor) dedim ilk önce ben kıymayı alayım yiyeyimde böreğe sonra koyarım neyse tavuk kıyması var neyimize yetmiyorsa
İns. Canim sağol herkesin geliri artsınBak işte bu mesajı okuyup hala proteini bakliyattan alın diyen olacak mıdır acaba
İnşallah toparlarsınız bibim. Senin gibi pozitif bir kadın hakediyor bunu.
Tüp kuyruğu demeyeydin iyiydigecen patatesli börek yaptım ayıptır söylemesi enişte bey kıymalı yapsaydın ya dedi (patates yemiyor) dedim ilk önce ben kıymayı alayım yiyeyimde böreğe sonra koyarım neyse tavuk kıyması var neyimize yetmiyorsa
Ne tok gözlü kadınsın Ya, duygulandırdın beni.İns. Canim sağol herkesin geliri artsınbizden kötü durumda olanlar var ilk onların artsın inş. bide sokak hayvancıklarıda aç kalmasın
Eşim değil ki :) eşimin eniştesi enişte dedimEvde kıyma olmadığını , alamadığını bilmiyor mu eşiniz ?
Ne tok gözlü kadınsın Ya, duygulandırdın beni.
Amin inşallah bir gün herkes hakettiği gibi yaşar bu ülkede ve proteini bakliyattan değil kırmızı etten alır.
3 tarafımız denizlerle çevrili olduğu halde büyük balıkların kilosu 30 lira. Üstelik deniz balığı bile değil.
Memleket rant üzerine kurulu resmen şu anda.
Ne tok gözlü kadınsın Ya, duygulandırdın beni.
Amin inşallah bir gün herkes hakettiği gibi yaşar bu ülkede ve proteini bakliyattan değil kırmızı etten alır.
3 tarafımız denizlerle çevrili olduğu halde büyük balıkların kilosu 30 lira. Üstelik deniz balığı bile değil.
Memleket rant üzerine kurulu resmen şu anda.
Eşim değil ki :) eşimin eniştesi enişte dedimyanlış anlaşılmış duzelteyim
Aracının kalkması çok zor.Evet , aracı kaldırılacak denildi en son ama ne yapıldı bilmiyorum.
Haklısınız.
İşte o hamsiyi alır kilolarca yerdik eskiden. haftada en az 2 gün balık yiyin diyor uzmanlar. E bu dar gelirli nasıl yesin mümkün mü?Bu sene Balık çok fenaydı evet . Hamsi en ucuzu , 20 tl.ydi.
Dedim zaten alda yapalım diye:):) O zaman , getirdiğin paketi dondurdum , bir dahakine kıymalı böreğini yaparım deseydiniz. :)
Aracının kalkması çok zor.
Antalya’dan Ankara’ya domates gidecek olsun. Bir kamyon 15ton domates taşısa kilosunu 50kr tan alınmış olsa 7500tl yapar. Mazot parası 1000tl yazınız efendim. Şoför yevmiyesi 250tl olsun. Haldeki adam fatura kesiyor. 7500tl nin %18 KDV si 1250tl civarı. Şimdiden maliyet 10500tl oldu.
O domates inecek çalışan lazım sigorta masrafıyla birlikte 2500 kişi başı 3kişi olsa 7500tl kiraya da 7500yazalım bir de stopaj var yüzde 25 2000tl de ordan ekleyelim. 17.000 tl. Arkadaşın kendi Bağ-Kur’u ile 18bin bu kalem var. Bu kamyon domates için 500tl yazalım ki ayda en az 35-40kamyon domates dağıtırsa kirasını çalışan parasını ödeyebilsin.
11bin tl oldu bizim bir kamyon domates. Eee adam da kar etmesin mi şimdi yazalım kamyon başı 500tl oraya da. Kamyon döküldü bir Bir baktık 2-3tonu dökülmüş saçılmış ezilmiş bozulmuş. Kaldı bize 12ton domates. Domates halden daha çıkmadan pazara gelmeden oldu 1lira.
Kabzımallar haklıdır bence. Risk alınıyor getirdikleri mal bozulur çürür satılmaz. paralarını yatırıyorlar insanlara iş olanağı sağlıyorlar vs..
Sonra bunun pazarcısı var pazar yeri kirası var taşınması var var da var...
Bu saatte kabzımalları korumak için ne yazdım be... eşi dostu kabzımal olanlara selam olsun:)
Bir muhasebeci okumaz inş KDV oranlarını falan salladım:)))Benim devreler yandı. Iyi munazaraci olurmuş sizden.
İzmirden konuşmak kolay hatun. Gel galatada tut bakalım çuprayıAbim gibi balik tutun siz de herşeyi devletten bekliyorsunuz
İşte o hamsiyi alır kilolarca yerdik eskiden. haftada en az 2 gün balık yiyin diyor uzmanlar. E bu dar gelirli nasıl yesin mümkün mü?
Çok zor ama dilerim herşey düzelir. Battıkça batıyoruz.
Burda koca koca çupralar tutuyor abim daha geçen 3 kilo kadar kvdemlere götürdüm abimde yemez annem babam ne kadsr yiyecek kiİzmirden konuşmak kolay hatun. Gel galatada tut bakalım çuprayı
Ayakkabı falan çıkmazsa şanslı günündesin :)
Valla geçen kış da aynı fiyatlardan yedik 3 aşağı 5 yukarı. Bizim geçim kaynaklarımızdı hayvancılık falan ama eti 50 liradan alabiliyoruz. Hayvan ithal ediyoruz, pirinç ithal ediyoruz ve hatta çay ithal ediyoruz. Resmen varlık içinde yokluk.Bu sene havalardan dolayı balık öyle oldu. Kış gelmedi ki balik gelsin.
Bize de burada deniz çipurası diye kakalıyorlar yetiştirme balıkları :)Burda koca koca çupralar tutuyor abim daha geçen 3 kilo kadar kvdemlere götürdüm abimde yemez annem babam ne kadsr yiyecek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?