Pcde kaldı bölüm de, şöyle diyeyim biraz sadeleştirdim, anne ile baba evdeki eşyaları çıkarmışlar neredeyse komple, çocuklar kendilerine zarar vermesinler diye. Kalmış iki koltuk bi tv. Oyuncak olarak da ellerinde 3 tekerli bisiklet ve bir top filan var öyle diyeyim. Bu çocuklar da sıkıntıdan delirmiş halde, babalarının matkabını almış oyuncak etmişler (Bölümü hatta matkapla oynayan çocuklar süper dadı diye arayınca çıkar sanırım başlığı öyleydi). Bu çocuklara kitaplık, oda, salonda kendilerine ait çekmece, içinde oyuncak matkap çekiçler vb ayarlandı. Evin bir köşesine sehpa çiçek böcek vırt zırt koydu. Yaşlarına uygun kitaplar, boyalar ile dolduruldu. Bunu yaparken bu şekilde anlattı, evin içinde bazı şeyleri görmez bulamazlarsa, yarın okula gittiklerinde vb bir anda her şeyle tanışmak keşfetmek isteyecek ve belki de kendilerini tehlikeye daha açık hale getirecekler diye. Ben de her davranışını tasvip etmem Gözde Hanımın ve ödüllendirme olayını abartı bulurum, sağlıklı gelmez bana sürekli olması kurallar altında. Ama bu konuda doğru söylediğini düşünüyorum Astoria.
Salt oyun kurma değil, kitabı boyası, oyuncak müzik aletleri vb. çocuğun ilgi alanlarına yönelik oyuncaklar ile teşvik, evdeki çeşitlilik, dokuları tanıması renkleri görmesi vs vs bunlar gerekli illa bilirsin.