Bazi insanlarin bakis acisina sasiriyorum.
Para herseyi cozmez diyorsun. Fakirmi olalim a baglaniyor.
Olmayin tabiki. Wc ye bile para oduyorsun artik sonucta.
Benim demek istedigim sey. İnsan duygu durumunu paraya, insanlara gelip giden seylere baglamali. Ve evet, dunyada parayla gideremeyecegimiz dertler var.
Mesela ben suan atlayip bir otele gitsem yine mutlu olmam. Olursam en fazla gecici olurum. Sonra yine ayni. Yani neymis mutluluk satin alinmiyormus..
Birde sasiriyorum..cocugumuza ucuz ayakkabi alalim ayaginda ayakkabi var diyelim ne demek

e yokmu?
Valla ben ucuz ayakkabi aliyorum. Ayakkabim var diyorum.
Ne bu boyle herseyin en markalisi en pahalisi kafasi anlamis degilim. Daha mi kaliteli insan olunuyor ..pahali birsey degerinize deger mi katiyor?
Kuafor konusuna gelirsek evet bence luks.
Kime gore luks? Evine meyve alamayam insana luks. Sen orda ac kalip kuafore para harcayip acim ben ac diyemezsin.
Ama bunda benim sucum yok. Sistem boyle. Ayak uydurmazsan tabiki ac kalirsin.
Bana kalsa butun dunyada ki insanlarin temel ihtiyaclari karsilanmali yiyecek icecek alma konusunda kimsenin sikintisi olmamali. Ozaman isteyen kuafore gitsin. Ama mumkun degilse gitmeyeceksin bukadar basit.
Herkes kendi sorumlulugunu ustlenmeli. Kimsenin birbirini yemesine gerek yok. Cunki bu sistemi icimizden hicbiri kurmadi. Tepemizdeki insanlari iyi secmek lazim..veya onlara tepki gostermek.. Birbirimize degil..