2,5 aylık hamileyim,eşimden ayrılıyorum..

dadlummm

Guru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
825
2
316
Ankara
Nerden başlayacağımı bilemiyorum..
4,5 aylık evliyim ve 2,5 aylık hamileyim..Şuan ailemin yanındayım..
Evlendiğimden beri mutlu olamadım.Kaynanamlar alt katımda oturuyorlar.herşeyime karışıyolar çok bunaldım.düğünümde bana bir çeyrek altın bile takmadılar..bi eşya almadılar.buzdolabımı çamaşır makinemi bile annem babam aldı bana.bide herkese biz düğün yaptık bizim borcumuz var diyolar..
istanbuldan kardeşlerim geldi bir kaç günlüğüne kadın bizi hiç yalnız bırakmadı.evime çıkmayan kadın evimden ayrılmadı.ne yemek yaptın diyip diyip yeyip içip gittiler..
ama asıl sorunum eşim..bizim resmi nikahımız yok.yaşım 18..yaşımın dolmasına 1 ay kala evlendik..nasıl olsa 1 ay sonra yaparız dedi bende güvendim.ama 3 aydır yaşım dolmasına rağmen nikah yapmadık..neymiş sigortası yokmuş ta..hastaneye gidersem ne olurmuş..
Hamileyim diye doktora gittim.doktor dediki ben bekarsın hem hamile nasıl oluyor bu..imam nikahımı var? Bende tam e.. dedim kaynanam yok yok o da yok.Çocuklar kaçamak yapmışlar dedi ve beni rezil rüsva etti. sırf kendi başı yanmasın diye..oğluna dedim umursamadı.ne yapsın o durumda başka ne diyebilir dedi..Annesi bana sen benim idealimdeki gelin değilsin diyo..beni hamile halimle hadi aşağıya temizliğe iniyoruz deyip evini temizlettiriyor ama kocam buna hiç birşey demiyor..
İstanbula işleri için geldik 2-3 günlüğüne..bende gelmek istedim ailemi görüyüm diye.gelincede annemle doktora gittik kontrole.Doktor dediki senin resmi nikahın yok benim memurları aramam lazım.tutanak tutuldu karakola götürdüler annemle beni.ifade verdik damatta gelsin imza atsın dediler.
Beyefendiye git bi imza at dedik. Ben gitmem imza mimza atmam geliyolarsa gelsin alsınlar dedi gitmedi. Ailemden sebepsiz yere nefret ediyor.Ailemle görüşmemi konuşmamı istemiyor.Ben zaten uzaktayım günde bir defa tlf da konuşuyoruz.onu bile bana çok görüyor.
bende herşeyi aileme anlattım..Babam dediki kızım gitme o eve..ben sanada çocuğunada bakarım sahip çıkarım.ben senin bir damla göz yaşına kıyamam gitme dedi..annemde öyle..
Nikah meselesi yüzünden sabah çıkıp gece yarısı geldi 2 gün.sırf ailemle görüşmemek için..
Bide beni tehdit ediyor..sen bundan sonra işkence neymiş görürsün..bi da ailenle görüşemeyeceksin.Yok öyle her gün her gün konuşmak..senede bir görürsen şükret.Anama babamada saygılı olucaksın diye beni tehdit ediyor..Bende gelmiyorum ben dedim.Ben ailemle kalıcam dedim..Her lafının başında gerizekalı diyor bana,anneme babama..bende mesaj attım ben gelmiyorum eşyalarını al dedim.Arkadaşını yollamış çantasını verdim bende..
Şimdi ben ne yapıyım bana akıl verin..4 aylık evliyim ve karnımda bir bebekle geriye babamın evine geldim..ben şimdi ne yapıcam...

hiç birsey yapmayacaksın ne seni nede karnındaki meleği hak etmeyen en kıymetlisine eşine nikah kıymaktan aciz bır ınsana geri dönmeyeceksın..
dönersen yasadıkların yasayacaklarının temeli olacak unutma..
o bebeğin düzgün şartlarda dünyaya gelmesı şart..
bunu ailen verebiliyorsa ne mutlu sana ...
kayınvalıden de ALLAH tan korkmaz bir tip heralde nedemek kaçamak bu iftıradır..
rezil bir durum bana göre..
eşinizinde henüz mantıklı bır bırey olduğunu düşünmüyorum o kelımelerı kayınvalıdem değil annem öz annem bana kullanamazdı ..
eşinizin buna dur dememesi kendisinin mantıklı bır bırey olmadığını gösterir ..
hakkınızda hayırlısı olsun...

bence bu durumdan kurtulduğun için şükredeceksin. Keşke en başından resmi nikahı bekleseydiniz. ancak iş işten geçmiş. Annen baban sana sahip çıkıyorlar. bir daha ne olursa ol o cehenneme dönme bence. Hem eşin ham ailesi burnundan getirirler.
Allah yardımcın olsun.

inşallah hayırlısı olur..kafam çok karışık..hamileyim diye çok düşüncelerim var..babasız nasıl büyütücem bu çocuğu ne yapıcam ben diye..

bence bu durumdan kurtulduğun için şükredeceksin. Keşke en başından resmi nikahı bekleseydiniz. ancak iş işten geçmiş. Annen baban sana sahip çıkıyorlar. bir daha ne olursa ol o cehenneme dönme bence. Hem eşin ham ailesi burnundan getirirler.
Allah yardımcın olsun.

Allah razı olsun..dönmeyi düşünmüyorum.orada hiç huzurum yok. tek derdim çocuk

Allah razı olsun..dönmeyi düşünmüyorum.orada hiç huzurum yok. tek derdim çocuk

canım evli kalsanda eşin normal bir baba gibi davranmayacak anlattıklarına bakılırsa. kayınvalden bi yandan .. normal bir düzenin olmayacak. Böylesi daha hayırlı olur belki. Allah babana uzun ömürler versin o hem baba hem dede olur çocuğuna. hem yaşın genç. ileride evlenirsinde tekrar düzgün biriyle.
Yaşın çok genç umutsuzluğa kapılma. Allah bir kapıyı kapatır diğerini açar. İçini ferah tut.

canım evli kalsanda eşin normal bir baba gibi davranmayacak anlattıklarına bakılırsa. kayınvalden bi yandan .. normal bir düzenin olmayacak. Böylesi daha hayırlı olur belki. Allah babana uzun ömürler versin o hem baba hem dede olur çocuğuna. hem yaşın genç. ileride evlenirsinde tekrar düzgün biriyle.
Yaşın çok genç umutsuzluğa kapılma. Allah bir kapıyı kapatır diğerini açar. İçini ferah tut.

inşallah canım..ne diyim ki hayırlısı hakkımda

konunun ana fikri cahillik mi acaba ? geçmiş olsun okurken çok üzüldüm. asla geri dönmeyin . geçicek iyi olucak laflarına kanmayın yüz vermeyin sakın. görüşmeyin, konuşmayın hiç bence. konuştukça görüştükçe daha çok kafanız karışır. bir yandan üzülüyorum bir yandan da kızıyorum ama. moralinizi bozmamak için iyi olan tarafını yazdım. hayırlısı neyse o olsun.

konunun ana fikri cahillik mi acaba ? geçmiş olsun okurken çok üzüldüm. asla geri dönmeyin . geçicek iyi olucak laflarına kanmayın yüz vermeyin sakın. görüşmeyin, konuşmayın hiç bence. konuştukça görüştükçe daha çok kafanız karışır. bir yandan üzülüyorum bir yandan da kızıyorum ama. moralinizi bozmamak için iyi olan tarafını yazdım. hayırlısı neyse o olsun.

teşekkür ederim..ne diyeceğinizi biliyorum..çok cahilliklerim oldu evet..ama pişmanlıklar işe yaramıyor..

canim ya Allah yardimcin olsun.babasiz buyutemem diyorsun da bu adam ne sana ne de ailene saygi duyuyor.onunla olursan da cok yalniz kalacaksin sana cektirecekler ustune birde cocuk..kesinlikle ailenle bagini koparma.amaclari seni onlardan uzaklastirip istediklerini rahat yaptirmak ve sana siginacak dal birakmamak.cok iyi dusun olanlari ve olabilecekleri ona gore adimlar at..

canım yaa keşe hamile kalmasaydın. daha 4 aylık ve nikahsız bir evliliğin var.
nesine kapıldın bu adamın.

çok üzüldüm artık olan olmuş ailen anlayışlı insanlar çok güzel bir ailen var kıymetini bil sırtını onlara yasla oku işini bul meslek edin kendi ayakların üzerinde dur.
bebeğine de ailenle beraber bakarsınız.

Ailem bakmaya hazır zaten.Allah razı olsun onlardan.babamda annemde biz sanada bebeğinede bakarız..sen hiç üzülme diyorlar..

o zaman kesinlikle o koca bozuntusuna dönme. evindeki aldığın tüm eşyaları çeyizini topla kal ailenle zaten nikahta yok mahkemeyle velayet derdi de olmaz. ileride illa ki istiyorum demediği sürece..
kendi ayakların üzerinde dur. hayatını kazan mutlaka. liseyi bitirdin mi canım?

tatlım öncelikle Allah inşallah seni daha iyileriyle karşılaştırır çünkü ne sen ne de karnındaki bebek bunları haketmiyorsunuz :teselli:
bence eğer ailenden sana maddi ve manevi destek gelebilirse çocuğunu doğurduktan sonra eğitimine devam edip hayatını yoluna sokabilirsin hep yaşın genç ilerde sana ve bebeğine sahip çıkıcak biriyle hayatını birleştirebilirsin ancak çok güçlü olmalısın ve yolunda ilerlerken her türlü desteğe ihtiyacın olucak yalnız bu destek gelmezse tökezleyebilirsin zaten eşinden ve eşinin ailesinden seni geçtim bebeğine bile destek geleceğini sanmıyorum bebeğinle ikinizin durumu daha da kötü olabilir kendimden örnek vereyim benim babam ben 2 yaşındayken annemi aldatıp başka kadına gitmiş ve biz annemle ortada kalmışız anneme de pek destek olan olmamış ve bana babam olacak adam bir tek şey verdi o da soyadı. Ben bu soyadı yüzünden bir çok engelle karşılaştım. Hastalanırım, karnem olmadığı için doktorlara bi ton para gider veya sınavlara giricem illa babanın imzasını isterler yani daha bir sürü şey var 18 i doldurana kadar malesef baba her şeyde karşına çıkıyor umarın her şey yoluna girer :Saruboceq: Allah'tan ümit kesilmez :teselli:

o zaman kesinlikle o koca bozuntusuna dönme. evindeki aldığın tüm eşyaları çeyizini topla kal ailenle zaten nikahta yok mahkemeyle velayet derdi de olmaz. ileride illa ki istiyorum demediği sürece..
kendi ayakların üzerinde dur. hayatını kazan mutlaka. liseyi bitirdin mi canım?

liseyi bitirmedim..liseyi okurken eşimle tanıştım ve okulu bıraktım..
ama onun için hiç bişeye değmezmiş..sen benim için ne yaptın ki diyor..oysaki ben onun için tüm hayatımı değiştirdim

sedefonur Arkadaşım sağol yorumun için..sanada çok geçmiş olsun neler yaşadığını tahmin edebiliyorum..inşallah hayırlısı olur hakkımızda..

liseyi bitirmedim..liseyi okurken eşimle tanıştım ve okulu bıraktım..
ama onun için hiç bişeye değmezmiş..sen benim için ne yaptın ki diyor..oysaki ben onun için tüm hayatımı değiştirdim

onun için hayatını silmişsin resmen.

o zaman şimdiye kadar onun için yaptın birşey kazanmadın şimdi kendin ve bebeğin için yapmalısın. en azından liseyi bitir. meslek edin. sigortalı bir işte çalışıp bebeğine daha rahat bakarsın. bebeğine nikah olmadığı için sanırım kendi soyadını verebilirsin. anne ve babana güvenip sürekli evde oturucam deme. çünkü ileride anne baban olmadığında açıkta kalırsın. o yüzden çok güçlü olmalısın.

sil at eşini ve çocuğun ve kendin için çalış çabala canım.olumunekankayizsmile

onun için hayatını silmişsin resmen.

o zaman şimdiye kadar onun için yaptın birşey kazanmadın şimdi kendin ve bebeğin için yapmalısın. en azından liseyi bitir. meslek edin. sigortalı bir işte çalışıp bebeğine daha rahat bakarsın. bebeğine nikah olmadığı için sanırım kendi soyadını verebilirsin. anne ve babana güvenip sürekli evde oturucam deme. çünkü ileride anne baban olmadığında açıkta kalırsın. o yüzden çok güçlü olmalısın.

sil at eşini ve çocuğun ve kendin için çalış çabala canım.olumunekankayizsmile

Canım çok teşekkür ederim desteklerin için.benim için dua edin.Allah bana ve benim gibi derdi olanlara yardım etsin..çok bunalıyorum sıkılıyorum..hiç kendimde değilim..Bu bebeğin olmasındada bir hayır vardır mutlaka

yazini gozyaslari icinde okudum
bende 4 aylik hamileyim senin durumundan biraz farkli benim durumum ama bende su an ailemin yanindayim
canim bak oraya donsen nolacak cocuk sagliksiz bir ortamda buyuyecek sakin gitme
ailen arkanda nasil olsa bebegini dusun onun icin kendine cok cok dikkat et.
en azindan ailenin yaninda stress yapmazsin bebek icinde rahat eder.
allah herseyin hayirlisini versin ins \
dualarim seninle

yazini gozyaslari icinde okudum
bende 4 aylik hamileyim senin durumundan biraz farkli benim durumum ama bende su an ailemin yanindayim
canim bak oraya donsen nolacak cocuk sagliksiz bir ortamda buyuyecek sakin gitme
ailen arkanda nasil olsa bebegini dusun onun icin kendine cok cok dikkat et.
en azindan ailenin yaninda stress yapmazsin bebek icinde rahat eder.
allah herseyin hayirlisini versin ins \
dualarim seninle

içten desteğin için çok teşekkür ederim..bende ağlıyorum günlerdir..ama ağlamanın hiç bi faydası olmadığını gördüm..Allah senide bebeğine hayırlısıyla kavuştursun..senin sıkıntılarında düzelir inşalah.
Bu stresle bu bebek nasıl doğacak bilmiyorum..

Back
X