- 26 Nisan 2016
- 500
- 365
- 18
- 38
- Konu Sahibi redvelvetcupcake
Çocuğunu al git biraz özlem olsun bisey olmaz esin de gelir gider yanınıza.cok ta küçük değil daha kolay uyum saglicaktir sanki evde oturana madalya mi takiyolar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar merhaba, önüme oldukça iyi bir fırsat çıktı ancak ne yapacağıma karar veremiyorum. Çevremde anne olan kişi sayısı çok az, o yüzden herkes gitmem gerektiğini söylüyor ancak ben annelerin de fikrini özellikle merak ediyorum.
Kızım 27 aylık şu an. Ben çalışıyorum, annem bakıyor, annemin mahkemesi olduğunda (avukat, kızım doğduktan sonra yeni dava almadı ama süregelen davaları takip ediyor hala) da kampüse getiriyorum şimdiye kadar öyle idare ettik. Ben araştırma görevlisiyim özel bir üniversitede, doktoramın tez aşamasındayım. Tez dönemimde 1 sene için ABD' de araştırma yapma fırsatı çıktı karşıma. Kabul edersem eğer eylül ayında gideceğim kızım 2,5 yaşında olacak. Kızım da benimle gelecek tabii ki gidersem. Eşim çalıştığı için malesef bizimle gelemeyecek. Annem de gidip gelebilir ancak sürekli kalma durumu yok. Tek artısı benim için, görümcem gideceğimiz eyalete çok yakın bir eyalette yaşıyor, o yardımcı olur her konuda.
2, 5 yaşındaki çocukla tek başıma ABD' de, özellikle çalışırken yapabilir miyim diye endişelerim var. Kızımın yabancı dil problemi yok babası ile ben evde aramızda İngilizce konuşuyoruz. Eşimin ana dili dahil 3 dil ile büyüdüğü için her şeyi anlıyor 3 dilde de ancak henüz cümle kuramıyor. Gidene kadar ne kadar gelişir konuşması bilmiyorum. Kreşe başladığında İngilizce anlar eminim ama kendini ifade edebilir mi, sorun yaşar mıyız diye korkmuyor değilim. Bir yandan dil gelişimi açısından kreşe gitmesi çok önemli zaten burada kalırsak da başlayacak kreşe eylül ayında. Benim için çok önemli bir fırsat bu ama öncelikle kızımı düşündüğüm için ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Fikirlerinizi öğrenmek istedim.
Ek yapmam gerekliymiş gibi hissettim: Ben uzun yıllar ABD' de yaşadım, çifte vatandaşım. Benim adaptasyon problemim olmayacağı için tek endişem kızım.
Pedagojik + psikolojik eğitimi olan biri olarak kreş yaşı 4 yaştır lafının doğru olmadığını biliyorum siz nasıl söylüyorsunuz çok merak ettim. Üstelik daha tam manasıyla mezun bile olmadım. Bir de öğretmenmişsiniz hangi kitaplarda yazıyor bu 4 yaş?Gitmeyin. Çocuk kreş yaşında degil. ustelik yabanci ülke cocuga.herseyden once annesiniz firsat ne olursa olsun. kres yaşı pedagojik olarak 4 yastir. Burada bile her krese guvenilmezken farkli ülke, kültür farkli... gercekten bu gitme mevzusunun sorusunu bile soramazdım ben olsam.. dili sizle de ogrenir.. benim oglum da ayni yasta ve ogreniyor ingilizceyi. gittikce ilerleyecektir muhakkak.
anneanne ile kalmaya alışık cocuk. ayrica babadan da ayri kalacak.
bakici değişikliği, cocuk psikolojisini zedeler, iyi değildir.
fikrime konu sahibinden başkasının yorumunu istemiyorum, çünkü yorumlar yoracak beni diye düşünüyorum:)
Her zaman her yerde soylerim ki annelik hissine zıt davranmayin. Adem Güneş'i tavsiye ederim okumanızı.
Yemişim fırsatını.
Esinizin meslegi nedir bence esinizde sizinle gitmeli 1 sene zaten o yuzden cok fazla degilmis bu kadarinida ailesi icin yapiversin bir zahmet, orda cocukla zorlanmasaniz bile cok yanlizlik cekebilirsiniz cocuk oldugu icin evde izole kalabilirsiniz buda caninizi sikarsa calismalariniz etkilenir ve gittiginize degmez.
Tamamen karakterinize bagli aslinda guclu dirayetli bir kadinsaniz cocugu krese veriri halledersiniz 3 yasindaki cocukgun cok sorun cekeceginide sanmam.
Gidin madem ama esiniz gelse daha iyi olurmus.
git bence.
beni de çocuğunun dadısı olarak götürebilir misin :)
Gitmeyin. Çocuk kreş yaşında degil. ustelik yabanci ülke cocuga.herseyden once annesiniz firsat ne olursa olsun. kres yaşı pedagojik olarak 4 yastir. Burada bile her krese guvenilmezken farkli ülke, kültür farkli... gercekten bu gitme mevzusunun sorusunu bile soramazdım ben olsam.. dili sizle de ogrenir.. benim oglum da ayni yasta ve ogreniyor ingilizceyi. gittikce ilerleyecektir muhakkak.
anneanne ile kalmaya alışık cocuk. ayrica babadan da ayri kalacak.
bakici değişikliği, cocuk psikolojisini zedeler, iyi değildir.
fikrime konu sahibinden başkasının yorumunu istemiyorum, çünkü yorumlar yoracak beni diye düşünüyorum:)
Her zaman her yerde soylerim ki annelik hissine zıt davranmayin. Adem Güneş'i tavsiye ederim okumanızı.
Yemişim fırsatını.
Kızınız için ; model annesiniz![]()
Ben 11 yildir Amerikada yasiyorum 3 cocugum var. ikizlerim 4 yasindayken 3 ayligina Turkiyeye geldim ve ikizlerim ingilizceyi tamamen unuttular. Dondukten hemen sonra Okula basladilar ve yeniden ingilizceyi ogrenmek sadece 2 aylarini aldi.
Su anda ozel bir kreste ogretmenlik yapiyorum ve her yastan sinifa girip cikiyorum. Tek kelime ingilizce kelime bilmeyen ogrencileri iz oluyor ve inanin okadar cok uyum sagliyorlar ki.
Bence cok dusunmeyin gelin kizinizi da alip. Burdaki pek cok okulda kamera var. Benim Turkiyede yasayan gorumcem bile seyrediyordu kucuk oglumu. Esiniz ve anneniz seyreder.
Kreste watch me grow kamera sistemi varmi diye sorun.
Kizinizin adaptasyon problemi yasayacagini sanmiyorum. Yasi itibariyle etrafini bebekligine gore daha iyi anlayan bir durumda, eger gelisimsel bir problemi de yoksa yakin zamanda kendisini cok iyi anlatmaya baslayacaktir. Evde de esinizle ingilizce konustugunuzu belirtmissiniz, sanirim esiniz yabanci oyle anladim yazinizdan. Sonucta cocugunuz ingilizce konusulan bir ortamda buyumus abd'de zorlanacagini sanmiyorum bu yuzden. Babasini cok sik goremeyecegi icin basta sikinti yasayabilirsiniz belki ama bunun da uzun sureli olacagini sanmiyorum.
Her anlamda uygun şartlar oluşmuş. Kızınız dil biliyormuş. Küçük olduğu için sizden daha kolay adapte olur ortama. Hem en büyük destekçisi yani siz onun yanında olacaksınız. Eşinizle de anlaştıysanız neden olmasın. Bence gidin, sonra pişman olursunuz.
R redvelvetcupcake ''Çocuğun psikolojisi bozulur, şöyle olur böyle olur'' diyenleri dinleme, hiçbir şeycik olmaz sen merak etme. Çocuğun psikolojisi şiddetle, darpla, küfürle ve şahit olduğu kötü şeylerle, özgüven zedelemeleriyle bozulur, 1 yıl ABD'ye gitti diye bozulmaz. Kocalarıyla çocuğun önünde bağıra çağıra kavga ederler de sen kızınla bir fırsat değerlendirdin diye seni kötü anne yaparlar. Dil kazanımı açısından kızın için de çok güzel bir fırsat bu.
Ben de yüksek lisans yaparak hem öğretmen hem psikolog bir akademisyen olmak istiyorum hadi bakalım (ikisi de bölümüm)Eşim çok destekliyor beni, hatta hala düşünmeme şaşırıyor. Dediğiniz gibi onun desteği olmasaydı zaten cesaret edemezdim.
Çok teşekkür ederim. Benim çok yakın bir arkadaşım psikolog ve akademisyen, ona danıştığımda o da benzer şeylerden bahsetti.
Zaten Adem Güneş' in çocuk yetiştirme önerilerini kendi çocuğumda kesinlikle kullanmam. Hastaneden çıktığı gibi kendi odasında yatmaya başladı kızım, hiçbir zaman aynı yatakta yatmayı bırakın, kucakta bile uyumadı. Kendisi duysa bunları zaten beni taşlar muhtemelen :)))
vallahi sunu okuyup istemsizce guldum. sanki dunyanin en guvenli refah duzeyi en yuksek ulkesindeyiz de seri katillerin abd de normal gorulmesini tartisiyoruz. arkadasim bu ulkede 3 aylik bebelere kirli eller uzaniyor ve cezasiz kaliyor kafan mi guzel senin. ve evet anne degilsin yalniz basina evladinin gelecegini dusunerek giden bir anneye bu sacma yorumu yapabiliyorsun... dilerim anne olup anlarsin..
konu sahibi arkadas saniye dusunme. sen annesin elbette bebegine yetersin. 4 aylik kizim var kizim senin bebeginin yasina geldigine boyle firsatim olsa giderdim. esimi cok ozleyecegimi dusunurdum sadece. bebeginin gelecegi icin zaten bu firsati degerlendirmelisinyolun acik Allah yardimcin olsun.. umarim birgun bize de aa tum aileme boyle bir sans hayirla denk gelir. zira bu ulke cok zor durumda...
Arkadaşlar merhaba, önüme oldukça iyi bir fırsat çıktı ancak ne yapacağıma karar veremiyorum. Çevremde anne olan kişi sayısı çok az, o yüzden herkes gitmem gerektiğini söylüyor ancak ben annelerin de fikrini özellikle merak ediyorum.
Kızım 27 aylık şu an. Ben çalışıyorum, annem bakıyor, annemin mahkemesi olduğunda (avukat, kızım doğduktan sonra yeni dava almadı ama süregelen davaları takip ediyor hala) da kampüse getiriyorum şimdiye kadar öyle idare ettik. Ben araştırma görevlisiyim özel bir üniversitede, doktoramın tez aşamasındayım. Tez dönemimde 1 sene için ABD' de araştırma yapma fırsatı çıktı karşıma. Kabul edersem eğer eylül ayında gideceğim kızım 2,5 yaşında olacak. Kızım da benimle gelecek tabii ki gidersem. Eşim çalıştığı için malesef bizimle gelemeyecek. Annem de gidip gelebilir ancak sürekli kalma durumu yok. Tek artısı benim için, görümcem gideceğimiz eyalete çok yakın bir eyalette yaşıyor, o yardımcı olur her konuda.
2, 5 yaşındaki çocukla tek başıma ABD' de, özellikle çalışırken yapabilir miyim diye endişelerim var. Kızımın yabancı dil problemi yok babası ile ben evde aramızda İngilizce konuşuyoruz. Eşimin ana dili dahil 3 dil ile büyüdüğü için her şeyi anlıyor 3 dilde de ancak henüz cümle kuramıyor. Gidene kadar ne kadar gelişir konuşması bilmiyorum. Kreşe başladığında İngilizce anlar eminim ama kendini ifade edebilir mi, sorun yaşar mıyız diye korkmuyor değilim. Bir yandan dil gelişimi açısından kreşe gitmesi çok önemli zaten burada kalırsak da başlayacak kreşe eylül ayında. Benim için çok önemli bir fırsat bu ama öncelikle kızımı düşündüğüm için ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Fikirlerinizi öğrenmek istedim.
Ek yapmam gerekliymiş gibi hissettim: Ben uzun yıllar ABD' de yaşadım, çifte vatandaşım. Benim adaptasyon problemim olmayacağı için tek endişem kızım.
Eşim çok destekliyor beni, hatta hala düşünmeme şaşırıyor. Dediğiniz gibi onun desteği olmasaydı zaten cesaret edemezdim.
Çok teşekkür ederim. Benim çok yakın bir arkadaşım psikolog ve akademisyen, ona danıştığımda o da benzer şeylerden bahsetti.
Zaten Adem Güneş' in çocuk yetiştirme önerilerini kendi çocuğumda kesinlikle kullanmam. Hastaneden çıktığı gibi kendi odasında yatmaya başladı kızım, hiçbir zaman aynı yatakta yatmayı bırakın, kucakta bile uyumadı. Kendisi duysa bunları zaten beni taşlar muhtemelen :)))
Hitap ettiği kesimin işine geliyor zaten.O adam bi garip zaten
Cocugum yok ama dediklerini okudum amaan bi takmis baglanmaya. Bagli degil bagimli yapacak cocugu.
Kadinlar calismasin falan da diyor
yok cok yorulmadim yazarken...Şu isaretledigim yer olmasaydı gercekten size iyi niyetli biri diye yaklaşırdım ama malesef görüyorum ki degilsiniz.
Konu sahibi zaten ABD'yi bilrn biriymis, ben kendisi de ilk defa gidecek diye cocugu götürmesini dogru bulmadığımı söyledim. Bilmedigi bir ulkede bilmedigi sartlarda bilmedigi insanlarda neye dikkat edecegini bileme ve cocugu icin yanlış kisilere güvenebilir endisesiydi benimki.
Yoksa ben de bu ülkenin gitgide tımarhaneden beter oldugunun farkındayım, ayrıca bu ülkeyi öven tek bir cümle de kurmadım. Çirkinleşmeden öncr konu sahibiyle konusmalarima dikkat etseydiniz bu cümleleri yazmak icin kendinizi yormazdınız hiç.
Sevgiler.