2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

Dunya cocuklarin etrafinda donmuyor ama guzel bir sekilde derdimi anlattim oyle ciglik cigliga aglama sesimiz olmuyor yere vurma vs .. kosuyor bazen oyuncaklarini atiyor oturma odasinda yapiyor bunlari ama en ufak bir sese tahammulsuzlukleri yok ben kavga ediyorlar vs sesimi cikarmiyorum ayip olur diye acikcasi edepsizden edebini satin al demisler bizim alt komsuyla olan da tam bu gbi
 

yapabilecekleri hiç birşey yok bu öküzoğlu öküzlerin. çocuk olan evde ses olur, bunun da şikayeti olmaz. gidip müstakil evde yaşasınlar o zaman. bence canınızı sıkmanıza değmez.
 
Ne acımasız yorumlar var konuda

Sanki bir maldan, eşyadan bahsediyorsunuz

Neyse, zıplayıp koşturan çocuklar genelde rahatsız edicidir

Benim de ufak bir gürültüye hiç tahammülüm olmuyor bazen

Ancak benim anlamadım tek başına bir çocuk o saatte ne kadar uzun süreli bir gürültü çıkartıyor?

Ben de duyuyordum mesela üst komşumun bebeği arada yürüteçle geziyordu ama 5 dk sürsün, sürmesin kesiliyordu.

5 dk'dan da ölünmez diye düşünüyorum. Sonuçta bebek o algılayacak yaşta değil.

Siz koridorda dolaşmıyor diyorsunuz, ne yapıyor bu çocuk yani ben onu anlamadım

Ben olsam bunu sorardım nasıl bir ses gidiyormuş?
 

yahu yapacak tabii! adı üstünde ÇOCUK :) lütfen sen de alt katındaki manyaklar yüzünden çocuğunun çocukluğunu yaşamasına çok da müdahele etme. her şeyini bastırırsan, yapma etme konuşma dersen uzun vadede çocuğunu etkilersin.
 
Sabah 9 10 gbi kalkiyor kizim gce sorunumz oluyor iste ama dedigim gibi gercekten asiri ses yapmiyor oyun oynuyor bazen kosuyor inkar etmiyorum ama cok nadir oluyor onu da kisitlamak istemiyorum
O kadar degil bizim bir onceki kiracinin ki 5 30 6 gibi uyaniyordu yere vurarak oynama durumu vardi rica etmistik hali sererseniz daha rahat olur sizede bizede diye halisiz alanda oyuncak yada bise surterek oynuyordu sanirim saolsunlar dikkate almislardi hani karsilikli anlayis daha cok bu isler sizin alt katta biraz huysuz sanirim anlayisli ve cok ses gittigine kanaat ediyorsaniz her seferinde tamam tamam diyin gecin
Tek dairemisiniz acaba baska dairenin sesini size yoruyor olabilir mi
 
Bir daha olursa soracagim zaten ..
 
Sizden bahsetmedim aslında, kendi çocuğu gürültü yaptığı halde başkalarını evlerinden kovup "gitsin müstakil evde yaşasın" diyenler için dedim dünya kendi çocuklarının etrafında dönüyor diye.

Sizin durumunuzda da gece sesler fazla yayılıyor ve duyuluyor ama dediğiniz kadar az gürültü yaptığı halde şikayetçi oluyorlarsa elinizden geleni yaptığınızı söyleyip geçin.

Tekrar ediyorum önceki yorumum apartmanda sadece kendi çocuğu yaşıyormuşçasına davrananlar içindi, sizin için değil.
 
Oyle yapacagim galiba artik cnku yasca buyukler saygiszlk yapacak birsey soylmek istemiyorum
 
Olması gerekeni yapamayanların kendi ayıplarını örtüp, vicdanlarının sesini bastırmak için dillerine doladıkları rahatsız olan müstakil eve gitsin söylemi cidden çok yakışıksız... Başınıza bir iş geldiğinde, çocuğunuz hastalandığında, düştüğünde gecenin ya da gündüzün herhangi bir vakti, eşiniz akrabanız taaa bilmem nereden kalkıp gelinceye kadar, hangi komşunuzun size koşup geleceği hiç belli olmaz... Kapıları yüzünüze kapattırmayın. Çocuğunuzu gün içi hoplatın, zıplatın... Akşam olunca da sakinleştirin... Buna alıştırın... Önce çocuğunuz, sonra kendiniz, sonra da komşunuz için yapın bunu... Karşı komşum az evvel dert yandı bana. Benim çocuğum ders çalışamıyor yukardakinin tepinmesinden... O çocuksa benim ki ne diye?
 
Peki kusura bakmayin bn benim icin soylediniz sandim bir an tekrar kusura bakmayin
 
Ay çok güldüm

Bir de yasalardan falan bahsetmişler

2-3 yaşındaki çocuklara yasaları anlatın bakalım

Burada sorumluluğunu alacak tek kişi ailesi olabilir ki kadın zaten elinden geleni yapıyormuş.

Problemli dönemler olabilir, ağlamasına yapacak bir şey yok.

Ancak konu sahibi böyle yapa yapa alıştıracak kızını zamanla çocuk da öğrenecek ne zaman gürültü yapılabilir ya da yapılamaz.

Gelip şlak diye konu sahibine kamçı vurmanız baya çözdü işi

Herkesler eavropalı, eamarikalı zaten burada

Bunları çocuksuz bir kadın olarak yazıyorum.

Bir de konu, konu sahibinin çocuğunun şirinliğine/çirkinliğine nasıl geldi ya? ahaha
 
işin temelinde sadece tahammülsüzlük var. benim eskişehir'de büyüdüğüm apartmanda alt ve üst katımızda öğrenciler oturuyordu, cayır cayır da gürültü yapıyorlardı, annemle babam arada haşlıyordu o ayrı ama ne benim ne kardeşimin ders çalışmasını bilmemneyini etkilemedi. şu anda ankarada oturduğum evde üst komşumun da bebekleri ilk olduğunda geceleri o kadar çok ağlıyordu ki biz salona taşındık uyuyabilmek için. ama kalkıp onlara bir şey söylemedik, şimdi de büyüdü takırtı, tukurtu, gülmeler, ağlamalar, bağırmalar eksik olmuyor evlerinde. yine bir şey diyemiyorum çünkü çocuğun elini kolunu bağlayacak değiller. amaaaaa gelgelelim benim süper uslu köpeğim bir kaç kere havladı diye neredeyse birbirimize giriyorduk :) bizim onlara gösterdiğimiz tahammülün 1000de 1ini onlar bize göstermediler :) toplu yaşamanın kurallarını biraz medeni olan herkes bilir herhalde, kimse çocuğunu deli dana gibi ortaya serip kenara çekilip o gürültüyü dinlemekten zevk almıyodur sanırım. kimsenin de "benim çocuğum istediği gibi gürültü yapacak o zaman müstakile git otur" dediği de yoktur bence. ama apartman yaşamında herkesin birbirine belirli saatlerde bir miktar ses gideceğini bilerek yaşaması gerekiyor. 6. katta oturan adam 8. katta oturan kadının çalıştırdığı süpürgeden şikayetçi oldu bizim apartmanda, onu bile gördüm!

şikayet etmek isterse insan, şikayet konusu bulmak çok da zor olmasa gerek. önemli olan insanların birbirlerine biraz tahammül gösterebilmeleri.
 
 
Cok haklisiniz bunu konu sahibi icin demiyorum ama birde hak meselesi var siz umursamadiginiz icin alt katta insani uzuyor sinirlendiriyor belki uykusuna belki dinlenmesine belki hasta hissettigi bir anda hassasiyetine yani bildigin hakkina giriyorsunuz kul hakki bir yerde aman dunya benim cocuguma kurban olsun benim cocugumun hakki carparim agzina oyle komsunun tavri yerine karsilikli ortak cozum gerekiyor baskasina verilen huzursuzluk insanin kendi evine doner misal bilerek yapmak ayri cabalayip bazi seylerin onunu alamamak farkli
 
 
Bir de ben gun boyu evde yokum saat en erken 9 10 da giriyorum eve 11 12 gbi yatmis oluyoruz haftanin 2 gunu evdeyim gun boyu 2 saate katlanamiyorlar katlanmak.derken oyle gurultu patirti olmuyor zaten
 


ahahahaha bu dediklerini bir de gidip 2,5 yaşındaki çocuğa anlatacaksın ama :) o genelgelerin hiç birinde ya da kanunların çocukların yaptığı ya da çocuklardan kaynaklanan seslerle ilgili madde yoktur yalnız :) toplumsal kurallar derken? çocuklar gece 10dan sonra koşamaz diye bir toplumsal kural var mıdır acaba? :)

ben de o zaman hoşgörü, kaliteli iletişim, tahammül ve komşuluk ilişkilerinden bahsedeceğim de kime bahsedeyim?

dua falan demişsin. amin diyince çocuklar sessiz sedasız otururlar bence de, kesinlikle haklısın. :) neyse Allah kullarını kınadıklarıyla sınarmış, benden sana söylemesi. :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…