- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi keskelerveben
-
evet haklısın , aynı fikirdeyımBebek, çocuk, illa ki gürültü yapar. Düşer canı yanar ağlar, ateşi çıkar ağlar, gündüz çok eğlenir oyunlar oynar... Robot değil tabii ki sesli olacak, buna zaten kimse itiraz edemez. Biz yetişkin halimizle gürültü yapıyoruz, çocuk mu yapmayacak? Ama bunun dozu olmalı.
Özellikle akşam sessizliğinde, hele ki uyurken gerçekten o ses çok yayılıyor ve rahatsız edici boyuta geliyor. Üstelik böyle prens ve prenses anneleri "çocuğum gürültü yapar sana ne" dedikçe iyice artıyor o gürültü dozu.
Yani aslında herkes karşı tarafa saygı gösterse "benim çocuğum var memnun değilsen git taşın" raddesine zaten gelinmez.
Oldu canım başka sıkıtısı olan var mı şehir planlaması baştan yapalım gürültü sevenler sevmeyenler bir arada yaşamasın Devlet buna bir el atsın çok mağdurumzorundasınız çocuk çnk o :))))))
yoksa hadi bakalım müstakil eve
zihniyet bu .......
Bende katılıyorum, çocuklar ki hakikaten özen gösterip çevresindekileri rahatsız etmekten çekinen insanların çocukları mazur görülebilir, hoşgörü gösterilebilir, ikaz ettiğiniz kibarca ricacı olduğunuz erişkinler gibi inadına yapma huyları yok en azından, erişkinler daha beter, bizim mahallede bir komşu var, en iri köpek ırklarından birini alıp zavallıcığı balkona mahkum etti, köpekleri bilirsin bulundukları alanı koruma içgüdüleri vardır, e birde hiç sokak yüzü görüp egzersiz yaptırılmadığından bütün gün havlıyor, koştuğu zamanki sesse mahallede acayip yankı yapıyor, garibanın suçu günahı yok, sırf ona zarar gelmesin diye imza toplamayı reddediyoruz çoğunluk olarak, artık gürültüsünden vazgeçildi, sahibi hergün birimize versin dolaştıralım, günah hayvan küçücük balkonda mahkum hayatı yaşıyor demeye başladık gerisini sen düşün artık, sahibi defalarca ikaz edildi, hastası, yaşlısı, küçük bebeklisi, çalışanı var, lütfen ses ve gürültü sorununa çare bulun dendi, polise şikayet edenler bile oldu ama adam ne dese beğenirsin mahalleye inat bir tane daha alacağım, böyle garip komşularda var.Bebek, çocuk, illa ki gürültü yapar. Düşer canı yanar ağlar, ateşi çıkar ağlar, gündüz çok eğlenir oyunlar oynar... Robot değil tabii ki sesli olacak, buna zaten kimse itiraz edemez. Biz yetişkin halimizle gürültü yapıyoruz, çocuk mu yapmayacak? Ama bunun dozu olmalı.
Özellikle akşam sessizliğinde, hele ki uyurken gerçekten o ses çok yayılıyor ve rahatsız edici boyuta geliyor. Üstelik böyle prens ve prenses anneleri "çocuğum gürültü yapar sana ne" dedikçe iyice artıyor o gürültü dozu.
Yani aslında herkes karşı tarafa saygı gösterse "benim çocuğum var memnun değilsen git taşın" raddesine zaten gelinmez.
Aynen.çocuğum yokken musluğu çok açıyorsun, tazyikli su boruda ses yapıyor, rahatsız oluyorum diyen komşum vardı. bu komşu da ona benziyor.
aklı başında hiçbir aile çocuklarının gürültülü olmasını istemez, komşuyu rahatsız eden ses bizi de rahatsız ediyor ancak çocuklar 24 saat uslu duramaz. illa ki koşuyor, koltuk tepesinden atlıyor, bağırıyor.
çocukların elini kolunu ağzını bağlayacak ya da dövecek değiliz.
gerçekten yorgun olanın bu kadar hassas olacağını düşünmüyorum toplu taşımada uyuyanları görünce. gerçekten hassas olanlar da tıkaç kullanacak. ne gerilsin ne gersin böyleleri.
Hehe fofengli dediğinden olsunBen sizinle münakaşaya bile girmem. Söylenebilecek çok söz var ancak size eskiden Türkçe derslerinde olduğu gibi okuduğunu anlama türünde soru çözmenizi öneririm. Zira sözler ancak bu kadar çarptırılır. Sözlerimde haklı yönler gördünüz sanırım, bundandır ki bu fevriliğiniz. Ayrıca "sen" değil "siz". "Canımı sıkma" da pek hoş değil. Orman kanunlarını benimsemediğimiz gibi saygısızlığında lüzumu yok. Kendinizi yormayın zira dediğim gibi münakaşaya girmeyeceğim.
Herkes milletin evinde rahat etmeye hakkı olduğunu, kendisinin çocuk ve köpek sahibi olmasının etrafı ilgilendirmediğini ve kendi kararının sonuçlarını kimsenin çekmek zorunda olmadığını kabul etse hayat çok güzel olur Mune :)Bende katılıyorum, çocuklar ki hakikaten özen gösterip çevresindekileri rahatsız etmekten çekinen insanların çocukları mazur görülebilir, hoşgörü gösterilebilir, ikaz ettiğiniz kibarca ricacı olduğunuz erişkinler gibi inadına yapma huyları yok en azından, erişkinler daha beter, bizim mahallede bir komşu var, en iri köpek ırklarından birini alıp zavallıcığı balkona mahkum etti, köpekleri bilirsin bulundukları alanı koruma içgüdüleri vardır, e birde hiç sokak yüzü görüp egzersiz yaptırılmadığından bütün gün havlıyor, koştuğu zamanki sesse mahallede acayip yankı yapıyor, garibanın suçu günahı yok, sırf ona zarar gelmesin diye imza toplamayı reddediyoruz çoğunluk olarak, artık gürültüsünden vazgeçildi, sahibi hergün birimize versin dolaştıralım, günah hayvan küçücük balkonda mahkum hayatı yaşıyor demeye başladık gerisini sen düşün artık, sahibi defalarca ikaz edildi, hastası, yaşlısı, küçük bebeklisi, çalışanı var, lütfen ses ve gürültü sorununa çare bulun dendi, polise şikayet edenler bile oldu ama adam ne dese beğenirsin mahalleye inat bir tane daha alacağım, böyle garip komşularda var.
İkinizde polemikten ban yememek için münakaşa etmeyi bırakın bizden yana da ödeşmiş olun olur muHehe fofengli dediğinden olsunben seni kibledim sende beni kible ödeşelim
Ben konu sahibine yorum yapıyorum o bana , herkes kendi fikrini söyler konu sahibi kimi isterse onu değerlendirir.Ben kimseye hakaret etmedim ban yersemde yapacak birşey yok.İkinizde polemikten ban yememek için münakaşa etmeyi bırakın bizden yana da ödeşmiş olun olur muyoksa tünelin sonunda ban gözüküyor
Herkes milletin evinde rahat etmeye hakkı olduğunu, kendisinin çocuk ve köpek sahibi olmasının etrafı ilgilendirmediğini ve kendi kararının sonuçlarını kimsenin çekmek zorunda olmadığını kabul etse hayat çok güzel olur Mune :)
Köpeğimi ilk aldığımızda en sevdiği şeylerden biri antreden koşup koltuğa atlamaktı. Ben alta ses gittiğini düşünmedim, ama gidiyormuş, birkaç gün sonra alt komşum söyledi. "Köpek bu napayım atlama dememden anlamıyor" demedim tabii ki, koltuğun yerini değiştirdim.
Zaten kovuyorlar baksana :)Birlikte yaşamayı, insanların haklarına saygı duymayı öğrenmemiz gerekiyor, yoksa bu tahammülsüzlük, ben merkezci tavırlarımız ayyuka çıkıp çocuğu olanı dövmeye, gürültüden rahatsız olanı kovmaya başlayacağız.
bir önceki yorumumda da belirttiğim gibi bende "zaten dövüyorlar" diyeyim bari .İşte eski hoşgörüyle nezaket kalmadı, ufak tefek seslere dahi hoşgörü kalmadı, komşu hakkına nezaket kalmadı, özür diliyorum ama bir bencilliktir aldı başını gitti, burası bana ait istediğimi yaparım diyenlerle ufacık bir çıtırtıya kıyamet koparanlar çoğaldı.
İnanır mısın benim minik pekinez bile ki sesi daireden dışarıya bile pek gitmiyor, kedi köpek görüpte iki havladı mı yataktan fırlayıp Papi susar mısın dediğim oluyor, ben tahammül edemiyorum insanların tahammül etmesini isteyemem, ki o da alıştı sanırım, beni görünce en kuytu köşeye kaçıp sessizce yatıyor, bir daha çıtı çıkmıyor:))
Birlikte yaşamayı, insanların haklarına saygı duymayı öğrenmemiz gerekiyor, yoksa bu tahammülsüzlük, ben merkezci tavırlarımız ayyuka çıkıp çocuğu olanı dövmeye, gürültüden rahatsız olanı kovmaya başlayacağız.
Ben eski komşularımı özlüyorum, benim kız çok sakindi, öyle çocuk gürültüsü, ağlaması yüzünden şikayet edilmedim hiç, doğumdan sonra 6-7 aylık olana kadar uyku düzenini oturtmaya çalıştığım dönemde gece gündüz kavramları olmayan, gaz sancısı, gece uykusuzluğu çeken kızım için sabah ezanlarına kadar uykusuz kalıp Bebek pişpişlediğim için komşularım üzülürdü, yorgunluktan, uykusuzluktan yiyip içemiyorum diye yemek yapınca evlerine çağırıp gel kızım 2 lokma birşey ye diyen olurdu, haklarını ödeyemem, dağına göre kar veriliyor herhalde, benim kız 6. ayı dolunca akşam 9'da yatağına bir yatardı ertesi sabaha kadar çocuktan ses yok.Zaten kovuyorlar baksana :)
Gaz sancısı olan, uykusuzluktan ağlayan küçücük bebeğe zaten kimse bir şey diyemez ki. Elinde olan bir şey değil.Ben eski komşularımı özlüyorum, benim kız çok sakindi, öyle çocuk gürültüsü, ağlaması yüzünden şikayet edilmedim hiç, doğumdan sonra 6-7 aylık olana kadar uyku düzenini oturtmaya çalıştığım dönemde gece gündüz kavramları olmayan, gaz sancısı, gece uykusuzluğu çeken kızım için sabah ezanlarına kadar uykusuz kalıp Bebek pişpişlediğim için komşularım üzülürdü, yorgunluktan, uykusuzluktan yiyip içemiyorum diye yemek yapınca evlerine çağırıp gel kızım 2 lokma birşey ye diyen olurdu, haklarını ödeyemem, dağına göre kar veriliyor herhalde, benim kız 6. ayı dolunca akşam 9'da yatağına bir yatardı ertesi sabaha kadar çocuktan ses yok.
Komşuluk önemliydi bir zamanlar, valla o bile mazi oldu:)
Gaz sancısı olan, uykusuzluktan ağlayan küçücük bebeğe zaten kimse bir şey diyemez ki. Elinde olan bir şey değil.
Ama bebekten çıkıp çocuğa girince ve anne baba "bana ne" moduna girip umursamayınca orada komşuluk falan kalmıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?