2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

çocuğum yokken musluğu çok açıyorsun, tazyikli su boruda ses yapıyor, rahatsız oluyorum diyen komşum vardı. bu komşu da ona benziyor.
aklı başında hiçbir aile çocuklarının gürültülü olmasını istemez, komşuyu rahatsız eden ses bizi de rahatsız ediyor ancak çocuklar 24 saat uslu duramaz. illa ki koşuyor, koltuk tepesinden atlıyor, bağırıyor.
çocukların elini kolunu ağzını bağlayacak ya da dövecek değiliz.
gerçekten yorgun olanın bu kadar hassas olacağını düşünmüyorum toplu taşımada uyuyanları görünce. gerçekten hassas olanlar da tıkaç kullanacak. ne gerilsin ne gersin böyleleri.

evet haklısın , aynı fikirdeyım

Bende katılıyorum, çocuklar ki hakikaten özen gösterip çevresindekileri rahatsız etmekten çekinen insanların çocukları mazur görülebilir, hoşgörü gösterilebilir, ikaz ettiğiniz kibarca ricacı olduğunuz erişkinler gibi inadına yapma huyları yok en azından, erişkinler daha beter, bizim mahallede bir komşu var, en iri köpek ırklarından birini alıp zavallıcığı balkona mahkum etti, köpekleri bilirsin bulundukları alanı koruma içgüdüleri vardır, e birde hiç sokak yüzü görüp egzersiz yaptırılmadığından bütün gün havlıyor, koştuğu zamanki sesse mahallede acayip yankı yapıyor, garibanın suçu günahı yok, sırf ona zarar gelmesin diye imza toplamayı reddediyoruz çoğunluk olarak, artık gürültüsünden vazgeçildi, sahibi hergün birimize versin dolaştıralım, günah hayvan küçücük balkonda mahkum hayatı yaşıyor demeye başladık gerisini sen düşün artık, sahibi defalarca ikaz edildi, hastası, yaşlısı, küçük bebeklisi, çalışanı var, lütfen ses ve gürültü sorununa çare bulun dendi, polise şikayet edenler bile oldu ama adam ne dese beğenirsin mahalleye inat bir tane daha alacağım, böyle garip komşularda var.

Aynen.
Gec saat parti veriliyor yada muzik son ses aciksa rahatsiz olan komsu hakli.
Lakin bebegin ayak sesinden rahatsizim diyenin rahatsizlik beynindedir.ne yapsin anne baglasinmi keyfi bir ses degil sonucta.
Ben bekarim komsulardan bebek sesi bizede geliyor ne haddime gidip cocugu susturun demek?
Biraz anlayis,biraz idare ile toplum yasam daha cekilir olur.
Anne dikkat edecek komsu idare edecek bu kadar basit

Çocuk dediğin saat dokuzda uyur mantığı biraz garip geldi bana. Elbette erken saatte uyusa süper olur çünkü annede zaten akşam olduğunda bir insan olduğu için çocukların uyuyup kahvesini alıp iki dak kendine zaman ayırmak ister.o günkü mesaisi bitsin ister ama çocuklar kurmalı oyuncak olmadıkları için maalesef her çocuk aynı olmuyor.canınız çıkıyor siz uyuyorsunuz ama çocuk uyumayabiliyor.Kaldı ki gece uyanıp sebepsiz yere ağlama krizine girebiliyor.

daha bir hafta önce çok tatsız bir olay yaşadım buna benzer ve hala üzgünüm açıkçası. yan komşum saat kaç olursa olsun gürültü duymaya tahammül edemiyor galiba.daha kapıma gelip uyarmışlığı yok ama duvarlara vurmakta üstüne yok.süpürge açıyorum duvara vuruyor, saç kurutma makinası açıyorum duvara vuruyor. herhangi bir saatteki hararetli bir konuşmada aynı şeyi yapıyor. hatta artık diken üstünde olduğum için dikkat ediyorum özellikle ve kısık sesle telle konuşuyorum onda bile vurmaya başlıyor.hatta hatta şöyle söyleyeyim tv bile açık değilken kanepede kitap okurken bile vuruyor.sanırım huy edindi ve rast gele vuruyor diye düşünüyorum artık. bir hafta önce sabah sekiz gibi eşim işe gittikten sonra iki buçuk yaşındaki oğlum düştü ve ağlamaya başladı ben onunla ilgilenirken dokuz aylık olanda uyanıp korkup ağladı.o hengamede yan komşu duvara bir şeylerle vurmaya başlayınca bende dayanamayıp yüksek sesle ağızlarını bantlayamam ya dedim. bir sürü hakaret saydı sanırım yan taraftan bağırışları geliyordu.

ertesi gün oğlumla marketten dönerken kapıda beklemiş ve üstüme saldırdı. bir sürü küfür hakaret ve fiziksel şiddete başvurdu.polis çağırdım falan filan.ama cidden hala canım çok sıkkın. bu medeni insanlar her sesten rahatsız olan çok uygar vatandaşlar kapı önlerinde böyle dağdan kaçma şekilde mi hareket ediyor acaba merak etmedim değil doğrusu.nitekim biraz toleranslı olunabilir kafayı bu derece takmamak lazım

Hehe fofengli dediğinden olsunben seni kibledim sende beni kible ödeşelim

Herkes milletin evinde rahat etmeye hakkı olduğunu, kendisinin çocuk ve köpek sahibi olmasının etrafı ilgilendirmediğini ve kendi kararının sonuçlarını kimsenin çekmek zorunda olmadığını kabul etse hayat çok güzel olur Mune :)

Köpeğimi ilk aldığımızda en sevdiği şeylerden biri antreden koşup koltuğa atlamaktı. Ben alta ses gittiğini düşünmedim, ama gidiyormuş, birkaç gün sonra alt komşum söyledi. "Köpek bu napayım atlama dememden anlamıyor" demedim tabii ki, koltuğun yerini değiştirdim.

İkinizde polemikten ban yememek için münakaşa etmeyi bırakın bizden yana da ödeşmiş olun olur mu yoksa tünelin sonunda ban gözüküyor
Ben konu sahibine yorum yapıyorum o bana , herkes kendi fikrini söyler konu sahibi kimi isterse onu değerlendirir.Ben kimseye hakaret etmedim ban yersemde yapacak birşey yok.

İşte eski hoşgörüyle nezaket kalmadı, ufak tefek seslere dahi hoşgörü kalmadı, komşu hakkına nezaket kalmadı, özür diliyorum ama bir bencilliktir aldı başını gitti, burası bana ait istediğimi yaparım diyenlerle ufacık bir çıtırtıya kıyamet koparanlar çoğaldı.

İnanır mısın benim minik pekinez bile ki sesi daireden dışarıya bile pek gitmiyor, kedi köpek görüpte iki havladı mı yataktan fırlayıp Papi susar mısın dediğim oluyor, ben tahammül edemiyorum insanların tahammül etmesini isteyemem, ki o da alıştı sanırım, beni görünce en kuytu köşeye kaçıp sessizce yatıyor, bir daha çıtı çıkmıyor:))

Birlikte yaşamayı, insanların haklarına saygı duymayı öğrenmemiz gerekiyor, yoksa bu tahammülsüzlük, ben merkezci tavırlarımız ayyuka çıkıp çocuğu olanı dövmeye, gürültüden rahatsız olanı kovmaya başlayacağız.

bir önceki yorumumda da belirttiğim gibi bende "zaten dövüyorlar" diyeyim bari .

Zaten kovuyorlar baksana :)
Ben eski komşularımı özlüyorum, benim kız çok sakindi, öyle çocuk gürültüsü, ağlaması yüzünden şikayet edilmedim hiç, doğumdan sonra 6-7 aylık olana kadar uyku düzenini oturtmaya çalıştığım dönemde gece gündüz kavramları olmayan, gaz sancısı, gece uykusuzluğu çeken kızım için sabah ezanlarına kadar uykusuz kalıp Bebek pişpişlediğim için komşularım üzülürdü, yorgunluktan, uykusuzluktan yiyip içemiyorum diye yemek yapınca evlerine çağırıp gel kızım 2 lokma birşey ye diyen olurdu, haklarını ödeyemem, dağına göre kar veriliyor herhalde, benim kız 6. ayı dolunca akşam 9'da yatağına bir yatardı ertesi sabaha kadar çocuktan ses yok.

Komşuluk önemliydi bir zamanlar, valla o bile mazi oldu:)

Gaz sancısı olan, uykusuzluktan ağlayan küçücük bebeğe zaten kimse bir şey diyemez ki. Elinde olan bir şey değil.

Ama bebekten çıkıp çocuğa girince ve anne baba "bana ne" moduna girip umursamayınca orada komşuluk falan kalmıyor :)

Zaman değişti ve değişiyor. Şimdiki çocuklar asla bizim gibi olmayacak bunun da farkındayım. Yine de temel eğitimin aileden ve çocukluktan başladığına inanırım...
Bizim dönemimizde ilkokulda beslenme saatimiz olurdu. Evden annelerimiz beslenme çantası hazırlardı. Ve annem hiç bir zaman pahalı ve herkesin alamayacağı şeyler koymazdı bizim beslenmelerimize. Domates, peynir, zeytin, yumurta ve elmaydı. Diğer şeyleri evde yedirirdi. En lüks beslenme patates kızartmasıydı. Bu alışkanlığı bize kazandırdığı içinde anneme minnettarım. Ben yediğimi içtiğimi giydiğimi gittiğim yeri sosyal medyadan hiç paylaşamam. Ayıp sayarım..
Alt kattaki teyzemde temizlik yapacağım ve cam sileceğim zaman ona bir gün önceden haber vermemi ister. Veririm.
O mutlu olur. Benim başım ağrımaz... Aslında ihtiyacımız olan sadece biraz empati...

Yok zaten bahsettiğim o değildi, lafı yanlış yerinden anlattım sanırım, benim hatam kusura bakma:)
Ne yazacağımı da unuttum iyi mi:))) o bana ne modundakilere bende kızıyorum, zaten teee en başta belirtmiştim onlar için düşüncelerimi, yeryüzünde tek doğuran onlar, tek bebe de kendilerinin ki gibi davrananlar var gerçekten, ay ben onu ne zorluklarla doğurdum biliyor musun diye başlarlar söze.
Öyle tipler kendi çocukları komşunun çocuğunu döverken ikaz ettiğinde, kendi doğumunun yegane olduğundan başlar, çocuğunun dünyanın 8. harikası olduğundan çıkar, sanırsın o bir veliaht, o bir prenses doğurdu.

Onlar ayrıca ele alınması gereken kişiler ve konular:) Konu sahibesi bu kategoride değil ama, hazır kadıncağız konu açmışken her birimiz sıkıntımızı yazdık, kimi kovdu, kovuldu, kimi gitsinler dedi, kimi çocukta olsa tahammül edemem dedi, elinden gelen özeni gösterene de, gürültüden rahatsız olup kibarca ikaz edene de hoşgörülü olmak lazım, bunun dışındaki taşkın ve adaba uymayan davranışlar içinde ne desem bilemedim, gürültüden rahatsız oluyorum diyene taşınsın denmez, haksa onunki de hak.

Direkt şunlar haklı bunlar haksızda denemiyor ki haklılık duruma göre değişiyor, en temizi ıssız bir adaya yerleşmek :)

Bizim apartman bebek dolu hatta üst katımızda ikiz bebekler var düşünün biri ağlayınca öbürü de ağlıyor gecenin bi yarısı. Ama bi gün de çıkıp biz rahatsız oluyoruz demedik kimseye, demeyiz de bu bebek nihayetinde. Sesten rahatsız olan oluyorsa da kasten yapılmış bi durum yok ortada. bebek ağlıyor diye, çocuk oyun oynuyor da millet alıp atsın mı evladını. apartman yaşamı bu işte hastası olur, yaşlısı olur, küçüğü olur, büyüğü olur, çocuğu olur, gece oturmayı seveni olur olur da olur yani

Çok hassas olan gitsin müstakil evde otursun allah allah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…