• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

Şimdi ben Kat Mülkiyeti Kanunu diyecegim,valiliklere gönderilen 'apartmanlarda gürültü' konulu genelge diyecegim,hak -hukuk diyecegim ,toplumsal kurallar falan da diyecegim de,

Kime diyeyim ..

Neyse,
He he,begenmeyen müstakil eve cıksın.
Aşırı beğendim butonu olsaydı da tıklasaydım keşke ;)
 
Kimse elalemin çocuğuna anlayış göstermek zorunda degil. İnsanlar doğal olarak tek dinlenebilecekleri yerde evlerinde huzur istiyorlar.
Çocuklar evde değil parkta falan kosarlar. Havalarda öyle parka gidemeyecek kadar soğumadı. Hoş parka çıkaramasanda bir şekilde çocuğunuzla ilgilenmeniz gerek . Gecenin onunda çocuğa çizgi film açmak ne derece doğru orası ayrı konu.

Yani herşeyi geçtim o çocuk o saatte niye ayakta. Çocuklar erken uyur.
 
"İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak. Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde ise bütün gün "istirahat vakti" olarak kabul edilmesi nedeni ile gün boyunca gürültülü davranışlardan kaçınmak gerekiyor."
Şu rahatsız oluyorsa taşınsınlar diyenler kendilerini bir koysunlar karşı tarafa.Tam uyuyacaksın,işten gelmişsin ölüyorsun yorgunluktan veya hastasın dinlenmeye ihtiyacın var,yukarıdan güm güm top sesleri,çığlıklar, koşturmaca.Dur ben taşınayım mı diyeceksiniz yoksa dikkat edin biraz diye uyaracak mısınız acaba? Kaldı ki topluluk halinde yaşıyoruz ve birbirimize saygı göstermeliyiz,apartmandayız komşuyuz katlansın herkes deyip istediğimiz gibi davranalım o zaman.Ben de ses sistemi kurup müzik dinlemek istiyorum sabaha karşı 3lerde,yapayım madem rahatsız olan taşınsın.tövbe ya rabbim.yok öyle bir dünya.
Konu sahibine gelirsek,çocuk bu gürültü yapar elbet ama 2,5 yaşındaysa sizi anlayabilir en azından,uyarınızı yapın,gerekli ilgiyi de göstermeye çalışın,bazı çocuklar sırf ilgi çekmek için kendilerini paralıyor. Karşı taraf ta dikkatini farklı yerlere vermeye çalışarak gürültüyü idare edebilir,sürekli uyarı yapmak ta insanların yüz göz olmasına sebep oluyor. Demişsiniz ki yatak odasına hiç gitmiyor,havalandırma boşluklarından 5 kat üstümde oturan cimcimenin sesini duyuyorum ben,, ses yatak odasına gidebilir bir şekilde komşunuzun,kaldı ki adam salonda uyumak ta isteyebilir yani ona da bir şey denilmez.Siz gerekli özeni gösterin,sakinliğinizi de korumaya çalışın,üslubunuzu bozmayın Allah korusun neler okuyoruz.

+1

Ben de bütün yaz, her gün bir kız çocuğunun şımarık ilgi isteyen çığlıklarını dinledim. Çıldırdım bu sese. Ve kimseye şikayet edemedim korktum acaba bir uygulama olur mu çocuğu alırlar mı diye vicdan yaptım. Ama hakka hukuka dikkat etmeyen çok insan var ve bazen anne-babalar gerçekten anlayışsız olabiliyor. Çocuk gerçekten sessiz mi bilemeyiz burdan. Ama şöyle bir tavsiye verebilirim. Kızınızla normal ses tonuyla konuşun. Evdeki herkes normal ses tonuyla konuşur, kızınız bu ortamda büyürse hem bağırarak kendini ifade etmek zorunda kalmaz ilerde, hem ses yapmaz, hem de ses yaparak ilgi çekmeye çalışmaz.
Kızınız yapıyor demiyorum, sadece tavsiye.
 
Çocuğum yok nasıl çözüm bulunur bilmiyorum ama adam belli ki rahatsız sizin uyku problemini bir şekilde çözüp normal çocuklar gibi 8-9 da yatırmanız lazım çocuğu. Sizin uyku probleminiz var diye komşular da uyku problemi edinmek zorunda değil.
Bir iki akşamlık olay değil ki adamlar sabretsin. Her akşam her akşam komşu çocuk sesi hiç çekilmez hakikaten
 
sanırım beğenmiyorsan taşın diyecekler size de
malum rahatsız eden değil edilen taraf haksız çıkarılmış sayfalarca
Aynen öyle zaten gürültü yapanda o kafadan 4 aylık bebegim var onların gürültüsünden uykusunda sıcrıyor. Bir keresinde komsuya onunda bebegi oldu onuda görücem demiş bende kim ailesinden ne terbiye aldıysa çocuguna onu verir dedim.
 
Öncelikle komşunuz haklı olsa da üslubunda hatalı.Sizin yapacağınız çocuğunuzun uyku saatini normal saate çekmek,akşam 8'ddn sonra sakin aktivitelerde bulunmak.kitap okuma,boyama,puzzle vs gibi.Siz elinizden gelen azami özeni gösterin , gerisini de çok takmamaya çalışın.
Benim de neredeyse 20 aylık olacak kızım var.Alt kat komşum daha yeni doğum yapmışken (kolikti kızım) beşiğinin tıkır tıkır sesinden rahatsız olmuş.Geldi kapıya çirkin bi üslupla kavga edercesine konuştu. Durumu yumuşak tonda anlattım ama bik bik efelendi hiç susmadı.Açtım ağzımı ben de.Ben 6 yıldır senin iki çocuğunun bağırmalarına,koşmalarına,
böğürmelerine flüt, davul ve bilimum müzik seslerine tahammül ettiysem sen de edeceksin yapacak bir şey yok deyip yolladım,
Gün içinde kızım,yaz kış birkaç saat mutlaka parka gidip enerjisini atar.Gün içerisinde evde uç şeyler yapmadıkça kısıtlamam kızımı.Akşam 7:30'da sonra sakin moda geçeriz. 8'de yıkarım, sonra sütünü içer.kitap okur,bazen boyama yaparız.en geç 9:30'da uyur.
Alt komşumdan tekrar şikayet almadım ama kapıcıya söylenmiş.Ben fazlasıyla özen gösterdiğimi düşündüğüm için hiç umurumda değil açıkçası.Kiracı değilim onun rahatlığı var biraz, herşeyden önemlisi ben onun vahşilerine tahammül ettiysem biraz o da hoşgörülü olmalı.
 
Son düzenleme:
Saat gece 10dan sonra 2,5 yasinda cocugun ayakta isi ne? Millet size gelip gunduz gozuyle cit cikmicak dememis ki. Gece yarisi herseyi kapatip kafayi yastiga koyunca bir sessizlik oluyor evde ve siz o ara gurultu patirdi yaparsaniz bu cok rahatsiz edici olur.
Millet sabah işe gitmek icin kalkicak belki sizin cocugunuzun uyku duzenini oturtmamanız onlarin sorunu degil. Saat 12ye kadar sizi mi beklesinlerdi yani. Biran önce uyku problemeni cozmelisiniz bence.
 
Bizim alt katimizdaki komsumuzun da ikizleri var. Onlarin da uyku duzeni oturtulmamis. Surekli pat pat kosmalar, duvars bir sey vurmalar, bagirmalar bazen gece 2 lere kadar. Simdi dusunuyorum da ust katimda olsalardi tam delirme sebebi.

Apartmanda yasiyorsak kimsenin kimseyi rahatsiz etmeye hakki yok. Gunun hangi saatinde olursa olsun. Yahu bu insanlarin hic mi basi agrimiyor hic mi dinlenmek istemesinler. Bir insan evinde huzurla yatip uzanamiyorsa ne anlami var? Bazi arkadaslar begenmeyen gitsin falan demis. Umarim ayni egoyu cocuklarina asilamiyorlardir. Biz de cocuktuk, biz de apartmanda oturduk. Yere bir sey dusursek acaba alt kati rahatsiz etmis miyizdir diye dusunurduk. Bu duruma cozum bulmak yerine ev sahibine begenmiyorlarsa tasinin demek nasil bir kafa yapisi. Ayrica boyle bir seyin konusunu kimseye acmayin. Gulerler.
 
Benim üst komşunun da 4 yaşında bir torunu var onlarla yaşıyor.
Ömrüm de böyle gürültülü aile görmedim. Bazen ağlarken kendini yerlere atıyor benim odanın avizesi sallanıyor yine de çıkıp kapısına rahatsiz oluyorum demedim.
Çocuk yani. Ama allahın ilahi adaletine inanıyorum bende çocuğumu büyüyünce salicam cayira mevlam kayira o zaman da kimse benim kapimi calmayacak inşallah :)
 
dua edin kızınız büyük değil bizim üst komşu gürültüden rahatsız olunca yukarıda tepiniyor bizim deli kızda ben yokken son ses rock rep metelica dinletiyor son ses komşuya:KK57:
ne yapacağım ben bunlarla biri diğerinden daha deli:olamaz:

Hadi sizin kız yine ufak sayılır, kızınızla aynı tepkiyi gösterdim 10 yıl kadar önce, 2 koca hoparlör patlattım:))) bizimki gürültü şikayeti falanda değildi, apartmanda da oturmuyordum, evim müstakildi o zamanlar, bir arka komşuya çattık ki evlerden ırak :KK14:

keskelerveben keskelerveben sizde üzülmeyin, kızınız gürültü yapmasın diye elinizden geleni yapıyorsanız onlarında komşu olarak biraz anlayış göstermesi gerekir, evler gerçekten kağıt gibi, hiçbir ses izolasyonu yok, alt katlara ses gidiyor, bu da sizin suçunuz değil, ki çocuğunuzda ufak, benim buradaki komşularımı görseler sizin kızınızın gürültüsüne nimet derler, apartmanda küçük çocuk yok hepimiz erişkiniz alt katlardan üst katlara ses gidebileceğinin örneğidir komşularım, sabah 4-5 gibi daire kapıları bir gümbürtüyle açılır kapanır ev temelinden sarsılır, bir kavga çıkar sabahın ilk ışıklarıyla salavat getirip kalp çarpıntısıyla yataktan fırlarsınız, daha bir sürü gürültü patırtı hemde hepsi sabaha karşı olur:KK70:
Sizin komşular gürültü görmemiş, gürültünün en alasını deneyimlemeleri için hepsini bizim apartmana bekleriz:süslü:
 
Nolmuş pamuk premsimiz 10 da uyuyunca...bir daha gelirse eline iki kulak tıkacı tutuştur gönder çok da rahatsızsa psikoloğa gitsin.
2,5 yaşındaki çocuk ne kadar gürültü yapar evi yıkmıyordur herhalde.
 
2.5 yaşındaki çocuğun hala ayakta sallayarak uyutmaniz oldukça yanlış bir uyku rutini olmasi lazim. Usenmeyin 9 da yatakta olacak sekilde bir rutin tutturun bence.
Diğer taraftan ev sahibi kiracıyi yener bizim ülkede. Söylendi siz ev sahibi misiniz. Bu durumda her turlu cirkeflik ve çazgirlik hakkı sizde oluyor. Bende anlamıyorum ama hep böyle tiplerle karşılaşıyorum.
Son olarak da yeteri kadar tedbir alıyoruz 2.5 yaşındaki çocuğun baglayamam ya munasebetsizlik yapıp beni rahatsız edip durmayın beğeniyorsaniz cati kati bir yerden ev alın dıye konuyu bir daha kapınıza ugramayacak duruma getirebilirsiniz.
Son olarak da, ben olsam kesinlikle gitmezdim çocuk bu der geçerdim.
 
Bir kizim var 5,5 yasinda, iki kat ustteki komsumun oglu da 3,5.
Sık sık birlikte oynarlar. Yukarida oynadıklarinda arada iki kat olmasina ragmen ses bize iner. Ben rahatsiz olurum. Genelde bizde oynamalarini isterim ama ufaklik istemiyor.
Çünkü orda oynadiklarinda koridordaki halilari toplayip araba vs surebiliyorlar. Ama bizde boyle bir seye asla izin yok.
Bizim evde genelde lego vs gibi seylerle oynuyorlar. Cocuk evlerinde surekli aglama krizine giriyor ama bizde saatlerce dursa da boyle seyler yasanmiyor.
Yani demem o ki cocuklar biraz da kisiye gore hareket ediyor.
Hareketlerine sınır koymak lazim.
Saat 10 gurultulu oyun oynamak icin oldukca gec bir saat. Size normal geliyordur oyunlari ama disardan cok rahatsiz edici olabilir.
 
Aslında çocuk dediğin en geç 9.30 da derin uykuda olmalı. O saatten sonraki vakitkerde anneye babaya öZgürlük ılarak kalmalı ama 2 kızımda da ne uyguladıysak asla 12 den önce uyutamadık. Her yöntemi denedik ama olmadı. Bazı çocuklar özellikle türk çocukları uyku saati konusunda zor. Allah size yardım etsin. Komşunuza gelince fazla yüz vermeyin. Çok rahatsız oluyorsa kulağına pamuk tıkasın. Çocuk uyumadı diye elini kolunu bağlayıp,ağzını bantlayıp öyle tutacak değilsiniz. Ayrıca ne kadar kabalar. Hemen şikayet etmişler. Bence siz onlardan baskın çıkın. Birşey söyleyeceği zaman lafı ağzına tıkın
 
Komşu, gece saatlerinde evinde sessizlik istemekte haklı. Çocuğunuza düzen oturtamamış veya gürültüsüne engel olamayışınız sizin sorununuz. Bunun ceremesini başkası çekmek zorunda değil. Ayrıca toplu yaşanan yerde rahatsız olan gitmez. Rahatsız "eden" gider. Yani çocuğunu zaptedemeyen gider müstakil evde kimseyi rahatsız etmeden yaşar. Keşke medeniyet biraz bizim ülkeye de uğrasa. Herkes " banane, rahatsız olan gitsin, benim paşam eğlensin" kafasında olsa hiç bir yerde yaşanmaz. Ayrıca komşular sizi uyarmayıp polis çağırsa, yine haklı çıkar yani. Öyle ver ağzının payını, sustur diyen boş gaz vermeleri ciddiye almayın bence.
 
Ben de ust kat komsumun gurultulerinden cok fazla rahatsiz oldugum icin komsunuzu anlayabiliyorum. Cocuklar Sabah 8 de kalkar evin icinde top oynar ordan oraya kosturur ve ses oldugu gibi bizim evde...ben de evde tekim ne okudugumu anlayabiliyorum ne de dinlenebiliyorum. Biraz uyuyayim desem uyandigimda sinir kupu oluyorum cunku beden dinleniyor ama kafa dinlenmiyor malesef...

Basta ayiptir komsuluk hakkidir cocuktur diye diye sustum. Hani arada olur tamam ama her gun ve cogu geceler saat 1 lere kadar. Bir de 10 yasinda oglu arkadaslarini toplayip evin terasini futbol sahasina cevirmisti. Dayanamadik artik esimle kac defa kapilarina gittim lutfen dedim rica etttim. Komsum iyi biridir severim de onu. Ama cocuklar konusunda cok cektim acikcasi. Anlayissiz oldugumuzu dusunenler olabilir ama alt kat komsunun da 1 yasina girecek bi kizi var aglar ses direkt bizim evde besik sallar altta hali yok ses bizim evde. Evde surekli aglayan 1. Sinifa giden bi kizlari var. Gelen gideni misafiri var. Konustuklari her sey bizim evde.Ama kapisina gidip ya da arayip şikayet etmedim. Ki gitsem cok ayip etmis olurum. Cocuk bu aglayacak da bagiracak da.


Yani demem o ki eger yururken dahi sesiniz komsulariniza gidiyorsa ve komsulariniz sessizlige alismissa ve çocuğunuz evin icinde ordan oraya kosuyorsa komsunuzun rahatsiz olmasi normal. Empati kurmak lazim. Tabi onlarin da sizi anlamasi lazim kucuk cocuk baglayacak degilsiniz ya.

komsu gurulutusunden cok cekmis biri olarak tarafsiz yorum yapamadim belki. Ama dedigim gibi alt kat komsuma anlayis gosterebiliyorum ama ust kat komsuma ayni anlayisi gosteremiyorum. Biri tepenizde top oynuyor biri cocugunu uyutmaya ya da susturmaya calisiyor.
Duruma gore degisir kimin hakli oldugu.
 
Back
X