"İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak. Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde ise bütün gün "istirahat vakti" olarak kabul edilmesi nedeni ile gün boyunca gürültülü davranışlardan kaçınmak gerekiyor."
Şu rahatsız oluyorsa taşınsınlar diyenler kendilerini bir koysunlar karşı tarafa.Tam uyuyacaksın,işten gelmişsin ölüyorsun yorgunluktan veya hastasın dinlenmeye ihtiyacın var,yukarıdan güm güm top sesleri,çığlıklar, koşturmaca.Dur ben taşınayım mı diyeceksiniz yoksa dikkat edin biraz diye uyaracak mısınız acaba? Kaldı ki topluluk halinde yaşıyoruz ve birbirimize saygı göstermeliyiz,apartmandayız komşuyuz katlansın herkes deyip istediğimiz gibi davranalım o zaman.Ben de ses sistemi kurup müzik dinlemek istiyorum sabaha karşı 3lerde,yapayım madem rahatsız olan taşınsın.tövbe ya rabbim.yok öyle bir dünya.
Konu sahibine gelirsek,çocuk bu gürültü yapar elbet ama 2,5 yaşındaysa sizi anlayabilir en azından,uyarınızı yapın,gerekli ilgiyi de göstermeye çalışın,bazı çocuklar sırf ilgi çekmek için kendilerini paralıyor. Karşı taraf ta dikkatini farklı yerlere vermeye çalışarak gürültüyü idare edebilir,sürekli uyarı yapmak ta insanların yüz göz olmasına sebep oluyor. Demişsiniz ki yatak odasına hiç gitmiyor,havalandırma boşluklarından 5 kat üstümde oturan cimcimenin sesini duyuyorum ben,, ses yatak odasına gidebilir bir şekilde komşunuzun,kaldı ki adam salonda uyumak ta isteyebilir yani ona da bir şey denilmez.Siz gerekli özeni gösterin,sakinliğinizi de korumaya çalışın,üslubunuzu bozmayın Allah korusun neler okuyoruz.